2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canımm yaa maşallah kızına özlüyosundur şimdiii..büyüdükçe dahada sevimli oluyooo bu yaramazlar..bizde 2 aylık oldukk aşı olduk bugünniyiyiz herşey yolundaa

selam kızlar hoşgeldin canım panikatak ( aylindi sanırım) allah sabır versin canım zordur o tatlılardan uzakta kalmak kübracım maşallah senin minnoş pek tatlı olmuş bizde 2,5 aylık olduk ayın 23 ünde 3 e giricez pnomokök aşısını cuma günü aşıya götürdüğümde sorucam verem aşımız var cuma günü inş. kolay atlatırlar ağladılarmı içim acıyor valla hepinizi öpüyoruz busem ile allaha emanet olun

Gamzecim ben doğum parasını aldım 38 haftalık doğum yaptım 1.400 YTL aldım çok şükür günüm 17 eylüldeydi 16 sında ssk ya gittim yarın iş başı yapıcam ne yapmam gerekiyor dedim o gün perşembeydi bana pazartesi gel dedi bi kağıtta verdi bunu doldur bunları tamamla gel dedi vizite kağıdı falan yazıyor onları tamamlayıp p.tesi gittim perşembe cuma paran yatar dedi cuma gittiğimde param yatmıştı inş. sende de sorun olmadan alırsın canım

slm kızlar
sanemcim hoşgeldin canım.çoktan yoktun.geçenlerde de aylinle seni konuşuyoduk bu kız nerde kaldı yok diye
bende dün nihanla görüştüm.annesinin durumunda düzelme yokmuş.kilo kaybetmeye başlamış.canım arkadaşımın üzüntüden sütüde kesilmiş.elvin bebeğin kısmetine böyle oldu.inşallah herşey gönüllerince olur annesi sağlığına kavuşur
2 aylık olan arkadaşlar rota virüsü aşısı yaptırdınızmı yada yaptıracakmısınız.her dr. önermiyo bende kararsız kaldım napıyım diye.bilgi verirseniz sevinirim

merhabalar kızlar bende yakında çalışmaya başlıcam doğum parasını tam nasıl aldınız anlayamadım sskya gidip yarın iş başı yapıcammı dediniz öyle söylesek yeterlimi.birde raporlu olduğumuz günlerin parasınıda aldınız mı o da alınıyormu.normalde ne kadar raporluysan onun parası veriliyorya iş yerinden yazılı bir kağıtla.
birde çalısmaya başlayan anneler bebeğinize sütünüzümü sağıp veriyorsunuz nasıl yapıyosunuz.dolapta ne kadar kalıyo süt 3 ,4gün diye biliyorum dışardaykende 10 saat diye biliyorum.birde bebek biberonun yarısını içti diyelim yarısını döküyuomusunuz yoksa sonramı veriyosunuz.kafam şimdiden çok karıştı bazen istifamı etsem diyorum bebeğime geçen gün biberonla vereyim dedim almadı ağladı bende çok uğraşmadım memeyi verdim.bir tek annem bakacağı için içim rahat azda olsa nasıl dayanıcam bilemiyorum doğurduğum ilk günden beri bunu düşünüp duruyorum kafayı yicem sanırım kızımada psikolojik olarak hissettirmeye başaladım. allah yardımcımız olsun keşke çalışmaya ihtiyacımız olmasaydı(
panikatakcım hoşgeldin daha dün gibi buralarda hamileliğimizi konuşuyorduk kız mı erkek mi diye:) şimdi kocaman oldular maşallah.
birde süt veriyorum diye 1 gr bile zayıflayamıyorum yemediğim zamanlarda acayip belli oluyor sütüm çok az oluyo anlayacağınız hala hamile gibiyim
ne kadarda derdim varmış gece gecea.s.
bebeğim gündüzleri uyumuyorki rahat rahat gireyim siteye neyse görüşürüz tekrar nihana geçmiş olsun diyorum

Merhaba tekrar canim arkadaşlarim.nihana çok üzüldüm.işte şu an hiç bişeye üzülmememiz gerekiyor...sütümüz azalabilir.kesilebilir...ama elde değil bazen değil mi... çok geçmiş olsun nihancimm...

Ssk dan alinan parayi sormuşsun mehtapciğim.ben şöyle yaptim.
önce 32 haftam bittiği gün hastaneye gittim geçici işgöremezlik raporu aldim.rapor başlama tarihi yaziyordu.onun fotokopisini muhasebeye verdim.ssk izinli olarak gösterdi muhasebedeki müdürümüz.o gün prim ödemem sona erdi.doğum beklenen tarihe göre 8 haftfa önceden veriliyor bu rapor.erken yaparsan doğumu paran kesiliyormuş sanirim.ama ben tam beklenen tarihte yani 8.8.8 de yaptim doğumu.biliyosunuzki takvimimde ve listemizdede o tarihti.benim bebişim sanki zamanini bilirmiş gibi tam o gün doğdu.doğum olduktan sonra hastaneden doğum kağidi aldim.8 haftada doğum sonrasi iznimi kullandim.iznimin bitmesine son 2 gün kala hastaneye gittim.vizite kağidiyla doğum raporunu ve geçici işgöremezlik belgemi verdim hastaneye. Iş göremezlik kağidima izin bitiş tarihimi yazip kaşelediler.onun fotokopisini muhasebeme verdim.oda bilgisayardan giriş yapti.1 hafta - 10 güne kadar süt parasiyla izin parami birlikte ptt den alcakmişim.alinca ne kadar aldiğimida yazarim....çok uzun oldu galiba.

BİRDE SÜT OLAYI VARDI DİMİ.BEN İŞYERİMDE SAĞIYORUM.ELEKTRİKLİ POMPA ALDIM.GÜNDE 3 KEZ SAĞIYORUM :) BUZDOLABININ BUZLUĞUNDA DONUYOR.AKŞAM ANNEME GİDİNCE DOLABIN BUZLUĞUNA ATIYORUM.ÇOK BEKLETMİYOR ANNEM ERTESİ GÜN İÇİRİYOR O SÜTÜ. ÖNCE BUZLUKTAN BUZDOLABININ ALTINA KOYUYOR 2 SAAT BEKLETİP DAHA SONRA DIŞARI KOYUYOR YARIM SAAT SONRADA SICAK SUYUN İÇİNDE ILITIP VERİYOR BEBİŞİME.AMA BEN GİDER GİTMEZ EMZİRİYORUM YAVRUMU.
KİLOLARA GELİNCE BEN 52 YE DÜŞTÜM. ZATEN TOPLAMDA 11 KG ALMIŞTIM.AMA DOĞUM SONRASI Bİ SU İÇTİM, SORMA GİTSİN İÇİM YANIYORDU RESMEN.HİÇ DİYET YAPMADIM.AMA SU KARPUZ ÇOK TÜKETMİŞTİM.EMZİRMEKTE ZAYIFLATIYOR.BİDE HERŞEYİ YE SÜT YAPAR DİYENLERİ DİNLEMEDİM.SIVI ÇOK TÜKETTİM BEN.VE SÜTÜMDE GAYET FAZLA.SIVI GIDALAR SÜT YAPIYOR.PASTALAR BÖREKLER.TATLILAR SÜT YAPMIYOR.... EN KISA SÜREDE KURTULURSUN KİLOLARINDAN.... BEBİŞLERİMİZ SAĞLIKLI YAAAAA. GERİSİ BOŞŞŞŞhihoyyyt

selam arkadaşlar nasılsınız bakalım.umarım bebişlerinizde iyidirr.
bizde bugün 2.ay aşılarımızı olduk.karma aşısı,verem aşısı ve rota virüs.
eve gelince oğlum çok ağladıı...
arkadaşlar bişey sormak istiyorum gaz problemi için sab simplex kullanan var mıı?
dr bu ilacı verdi ama gerekmedikçe kullanma dedii.kafam karıştı benimde..
hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorumm.gazsız ve bol sütlü günler diliyorummmmmmmmm.

selam arkadaşlar nasılsınız bakalım.umarım bebişlerinizde iyidirr.
bizde bugün 2.ay aşılarımızı olduk.karma aşısı,verem aşısı ve rota virüs.
eve gelince oğlum çok ağladıı...
arkadaşlar bişey sormak istiyorum gaz problemi için sab simplex kullanan var mıı?
dr bu ilacı verdi ama gerekmedikçe kullanma dedii.kafam karıştı benimde..
hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorumm.gazsız ve bol sütlü günler diliyorummmmmmmmm​
.

nurcancım sab bize de verdi dr ama bi işe yaramadı nurse harvey şurup çok iyi geldi.bizim de haftaya 3.ayımız doluyo rota ve verem aşımızı olacağız.2.ayımızda pnömokok ve karma aşımızı olmuştuk.

canlarım ben geldim nasılsınız herkeste bir gaz problemidir gidiyor elvin'in de kolik'i hafifledi biraz gaz önleyici mama ve şurup ile şurubumuz sayesinde.eskiden tutar ve uzun sürerdi şimdi neyseki tutuyor ama kısa sürüyor gene de çok ağlıyor yavrum.uykumuzda problem.gece 2.5a kadar ayakta tutuyor hatta bazen 4lerde uyuyor sabah erkenden de kalkıyor.humananın gece çayından bahsetmişsiniz babam alacak bugün eczaneden. bu arada rezene ve anason karıştırıp içirebilirsiniz kızlar,ben içiriyordum ama sanırım bizim zilli bıktı 1 haftadır içmek istemiyor.ben de mamasına biraz anason suyu katıyorum :)
annemde durumlar aynı hatta bugün sabah çok kötüydü serumları bitti,halen kg aldırmaya çalışıyoruz ama pek bi şi yemiyor hatta hiç diyeblirim.akşamüzeri biraz iyi gibi oldu salonda oturdu.az önce gene ağrısı çoğaldı dualarınızı eksik etmeyin nolur.
ben bi ağlıyorum bi gülüyorum iyice salak oldum.hepinizi çok özledim,kuzularımı da öpüyorum.arayan ve msglarını eksik etmeyenlere çok tşkkr ederim.genelde tel sessizde pekte konuşamıyorum.msglarınıza hepinizin dönebilmişimdir umarım,kafam dolu kusura bakmayın nolur.hepinizi görmesemde çok seviyorum...

mavişçim merhaba bende sab sımplex kullanıyorum çok yoğun gazı olduğu için kızımın dr günde 3 defa 4 damla kullan dedi. bütün gaz giderici ilaçlar ancak %20 etki gösteriyormuş. rezene kullanabilirsin bebeği arabanızla yada kendi bebek arabasıyla gezdirebilirsiniz dedi. birde aktarlarda küçük hindistan cevizleri oluyor. bir çay kaşığına 2 damla badem yağı hindistan cevizini çok küçük rendeleyip bir iki damla anne sütü ilave edip içirebilirsin alttan üstten müthiş gaz çıkarıyor. doktora sordum sakıncası yok dedi.

bu şurup eczanelede satılıyormu ? internetten mi temin edilebiliyor sadece.

zeynepcim eczanelerde var 15 ytl.günde 3 defa mamasına 1 çay kaşığı dedi dru.bundan önce kullandığımız damlaların hiçbiri işe yaramadı.nurse harvey şurubun faydası oldu cnm :teytey:

canlarım hepiniz beni görünce şaşıracaksınız eminim üstelik gecenin 3ünde.annem bildiğiniz gibi genelde kötü bazen iyi hissedince oturuyor salona gelip,sohbet ediyor.ağrıları çok fazla ağrı bandının derecesi yükseltilmesine rağmen
bu saatte ayakta olmamın sebebi Elvin.yatmadan önceki son mamasını yedikten sonra çok kötü kustu.ağzından ve burnundan aynı anda geldi.o anda bi de popodan gaz çıkardı,hepsi birleşince nefessiz kaldı korkudan da kasıldı.ne olduğumu şaşırdımwalla.Allahtan annem ve babam vardı.neyseki birden ağlayarak kendine geldi,ağzını burnunu sildik ama korkudan ağlaması durmadı sonrada omzumda kösülüp uyudu eşim seyhatte,annemin yanında uyutmuştuk bu olaydan sonra uyandığında.anneminde içine sinmiyo yardım edemiyo bana diye.yanına yatırmıştım onun.az önce yanıma ana kucağına aldım elvin'i nöbet tutuyorum.mışıl mışıl uyuyo şükür.normalde zaten 2den önce uyumuyo zilli.sabahta erkenden kalkıyor.alıştım uykusuzluğa.sizlere yazmayı özlemişim.neyse artık çıkıyorum.uzanıyımda vücudum dinlensin,sırt ağrısından ve bel ağrısından ölüyorum.hepinize ve kuzularıma tatlı rüyalar.melekler sizleri korusun!!

slm kızlar nihancım geçmiş olsun allahım şifa versin canım benim.ayyy sorma nihan ertuğ da 2 gündür aglıyo saatlerce ne yapcamı şaşırdım valla 3 te kalktı yeni yatırdım yinede mırıldanıyo.bide kendi kendine acaip bi ses çıkarıyo öfkeli öfkeli.bugün aşımız var ne yapcam bilmiyorum bide aşının huzursuzluğu olcak dr.götürücem anasonu veriyorum bizimkine bişe olmiiiiiiiiiiii daha çok canlanıyo bademciklerim şişti benimde ay ben bide o agladıkça farketmeden kendimi kasıp dişimi sıkarmışım bazen farkediyorum dişlerimi nasıl kitlemişim çenem çok acıyo bizde durumlar berbat arkadaşlar gazı geçtim bide gazımız bol.allahım yardım etsin napcam aşı olduktan sonra bilmiyorum hepiniz öpüyorum

kaydirigubbakcemile5kızlarr hepimize kolay gelsin valla çokkk zahmetli gidio annelik ama çok güzellll değilmi kız birazda fazla uyusa özlüyorumm canım benim yaa:asigim: neyse hadi benimki başladı mız mız lanmaya herkese ii günlera.s.

ha bu arada nihancım seni çok ii anlıyorum canım allah acil şifa versin bende geçen yıl anne annemi aynı hastalıktan kaybettim çok zor sanada sabır diliyorum çünkü göre göre dayanmak bide çaresizlik varya çok zor ama metanetli olmalısın bebeğin için

cnm benim saol.dediğin gibi çok gazlı bu veletler.nurse harvey şurup kullan iyi geliyor. elvinde değişik sesler çıkarıyor.büyüdükçe dilleniyorlar,çıkardıkları sesler hoşlarına gidiyo ve tekrarlıyorlar cnm.konuşmaya hazırlık yapıyorlar :))

hepinize gnydn canlarım,herkes uyurken laptoptan bi girip bakıyım dedim.hepnize güzel bir gün diliyorum!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…