2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selamm kızlarrr nasılsınızz...
havalarda soğudu ben dışarı çıkmaya korkuyorum oğlum hasta olcak diyefisfisfis

tubacım ertuğun düzelmesine sevindim maşallahh
biz ek gıdaya başlamadık damlada sace d3 veriyorum

öpüyorum güzel bebişleri ve annelerinia.s.

çok sagolun kızlar.bamboocum bende var nihandan almıştım eklerim canım bende kim var misafir biliyormusunuz özlem var moonlightt var resim çeker akşama yüklerim inş.ilk buluşma benden açılışı yaptık darısı hepinizin başına en kısa zamanda hepberaber buluşmak dileğiyle.

SAAT 8 anne sütü veya mama
SAAT 10 meyve suyu: ilk önce elma havuç armut suyu ile başlanmalı.cam rendede rendelenip sonra tülbentten geçirilecek.50 ml meyve suyu yeterli.(kaşıkla verilmeli)
SAAT 12 sebze çorbası: 1 orta boy patates,2 orta boy havuç,4 su bardağı su,mevsimlik sebzeler(kabak,ıspanak vb) bir arada ağzı kapalı tencerede pişirilmeli.sonra 1 çay kaşığı sıvı z.yağı eklenmeli.ilk hafta çorbanın suyu verilmeli,sonra normal kıvamda(püre halinde)kaşık ile verilmeli
SAAT 15 meyve püresi veya yoğurt: meyve püresi kabukları soyulduktan sonra cam rendede rendelenip püre haline getirilecek.
yoğurt,pastörize süt kaynatıldıktan sonra soğutulacak,içine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1-2 kaşık sütle sulandırılacak.koyulana kadar uygun ortamda bekletilecek.
SAAT 18 anne sütü veya mama
SAAT 21 muhallebi: 200 ml su 3 tatlı kaşığı pirinç unu kaynatılarak pişirilir.ateşten indirildikten sonra biraz soğuyunca 6 ölçek mama ilave edilir.

yasaklar: çilek,bakla,patlıcan,tuz,domates,salça.
cnm yoğurdu ben kendim yapmadım.marketten babymix yoğurt aldım,onu veriyorum.pirinç unu muhallebisini sevmezse milupanın sütlü pirinçli muhallebisi var ondan al yap.saatlere pe uyulmuyor çünkü elvinin uyku saatleri farklılaştırıyor. tabii ilk etapta bunlarla doymuyor.ben hazır mama verdiğim için arada acıkıp ağlarsa eskiye göre daha az ölçekte mamasını yapıp veriyorum.gece de acıkıp uyandıgı oluyor gene mama veriyorum ama 1 kere uyanıyor artık.
sebze çorbasını da ben patates,havuç,kereviz,lahana,fasulye ile yaptım.bayıldı zilli :)
bu hafta sularını içtik,haftaya püre olarak vermeye başlayacağım.

DRUN bize verdiği liste bu cnm.4-6 ay bebekler için ek beslenme listesi.öpüyoruz sizi...
NİHAN

kızlar çok sağolun.şimdi gidip biraz daha deniycem olmazsa dediğinizden alırım artık.

canım ben kullanıyorum d3 de veriyorum . fero sanol günde 4 damla ama verdikten sonra hemen sonra su içiriyorum dr söyledi dişlerinde lekeler oluşmasın diye tuğbacım ilk buluşma sizden biizim işimiz zorr amasyadannn istt çok uzakkk öptümm herkesiia.s.

kızlar biz şimdi dr. gidiyoruz.kızım sabah gözünü çizmişti bahsetmiştim size.şimdi dr. aradım getir hemen dedi.gelince yazarım s,ze inş. bişicik olmamıştır.

kızlar biz şimdi dr. gidiyoruz.kızım sabah gözünü çizmişti bahsetmiştim size.şimdi dr. aradım getir hemen dedi.gelince yazarım s,ze inş. bişicik olmamıştır.
canım ya geçmiş olsun.inşallah bişey yoktur..
herkese merhaba;
bizim de dün gece babamız gitti bir hafta yok.beril bugün yine huysuzlandı sanki babasının gittiğini anlıyor bizim ki!baba düşkünü olacak benim kızım..:)
hasta bebişi ve kendisi hasta olanlara geçmiş olsun..şimdi beril uyuyor ama her an uyanabilir..yine yazmaya çalışırım..
tuğbacım çok sevindim ertuğun düzelmesine.allah yardımcın olsun.çok önemli iştahları...
görüşürüz yine çokkk öptüm..Şeniz

SG SELÇUK canım bebişine çok geçmiş olsun umarım ciddi bişey yoktur.
TUĞBA maşallAH oğluşuna umarım bundan sonra tüm sütlerini bitirir.
SEHERB canım oğluşuna geçmiş olsarkadaşlar bamboo gibi ben de drların verdiği listeleri merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim

padiastrum cyıldız sağolun canlarım ama malesef kızım retinasını yırtmış.ana sayfada açıklama yazdım canım
bu arada kızlar eczanelerden alınan 10 ytl kalktı demiştiniz bugün kızıma damla verdiler 2 ytlik damlaya 11 ytl para verdim.parayla alıyım ssk istemiyorum dedim olmaz işlem görmüş dediler.yani hala iptal olmamış haberiniz olsun

kış güneşi canım ekledim seni :) yıldıgızcıgım bambocugum saolun canlarım allahtan atlattık pek öksürügümüz kalmadı gibi .. çok kötü yhaa çocugun hasta olması...

ya kızlar ben eldiven kullanmayı bırakmıştım geri taktım çünkü ne kadar kısada kessek tırnaklarını ellerini kullanamadıkları için gözlerine acıtabiliyolar canım arkadaşım tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelir....

ben uzamasını beklemeden kağıt törpümle hallediyorum.kızlar şimdi tam elini tanıma ve kullanma zamanları bence takmayın ama devamlı uzunmu diye kontrol edin ben hergün kendi yüzüme sürüyorum hafif çizse bile törpülüyorum

selam kızlar herkes iyidir umarım sgselçuk geçmiş olsun canım inş. bi sorun çıkarmaz seherim bebişler hastamı oldu okuyamadım geçmişi inş. değillerdir canım herkesi çok öpüyoruz buseyle bu arada busede kocaman oldu teyzeleri şimdi burdan size gülücükler yolluyor hiç rahat yok :) herkese ii akşamlar

ben de uzun zamandır takmıyorum o eldivenler benim ruhumu sıkıyo:))) sık sık kontrol edeceğiz artık başka çaresi yok

sgselçuk canım o eczacı seni kandırmış ne demekmiş işlem görmüş. Banada doktor göz damlası vermişti, eczacımız ssk ile alırsanız 6 ytl ama normal alırsanız 2 ytl bence bunu ssk ile almayın demişti. Bizde normal almıştık. Almıyorum deyip çıkıp başka eczaneden alsaydın keşke.
Gamze hoşgeldin canım hiç görünmüyorsun. Nasıl minişin? Öpüyorum ikinizide...

gamze sen aklımdaydın valla bu kız hiç görünmüyo diyodum..burayada yazacktım..buseyi öp benim için..

sehercim canım geçmiş olsun..of ya kış geldi hastalılar başladı dikkat etmek lazım

canım bugün ben almadım ilaçları komşuma aldırdım.idil çok kötüydü.daha önce de aynı şeyi demişlerdi bana.şimdi almasan bile bidahaki ilaç alımında karşına çıkar dediler.bilerek alıyolarsa haram olsun ne diyim.kızım iyileşsinde artık hiçbişi gözüme gelmiyo.ama bundan sonra dediğin gibi yaparım teşekkürler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…