2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok saol cnm. doktor mikrobik olmadığını söyledi. çok fazla salya akıtıyor muhtemelen ondan boğazı üşümüş. sık sık önlük değiştiryorum ve içinden göğsüne hep bez koyuyorum ama yinede üşümüş. bu arada kalabalık ortamlar konusu da önemli. herşeyi geçtim de şu öpmeyin dediğim halde öpmeler yokmuu. klava:

günaydın kızlar bu pc de olmasa zaten bize hafta sonu tatil vs yok bebişlerne anlar sabah erkenden talime başlıyorum çilek aynenkatılıyorum sanaa öpmeyindedikçe ısrarla öpüyolarya saçımı yolasımgeliyo derdini biz çekiyoruz sonra neyse herkese güzel birg gün diliyorummm

günaydın annişlerrrrr:)
hasta olan bebişlere çok geçmiş olsunn.
umarım herkesin bayramı güzel geçmiştir.
tüm bebişleri ve annelerini öpüyorummmmmmm

Öznurcum sıkınca süt geliyosa ve gün içinde birkaç kez emiyosa bebeğin sütün duruyordur ama ciddi biçimde azalmış olabilir. Hiç vakit kaybetmeden elektrikli süt pompası al ve bebeğin emmezse 3 saatte bir sağ mutlaka. Ben gece 5 saate kadar çıkıyorum sadece yoksa gündüzleri 3 saatte bir sağıyorum.

selam kızlar ... çilekcim eğer dr öksürük şurubu verdiyse öksürüğü çoğalır . şurupların etkisi cnım panikleme öksürerek atacak balgamı geçmiş olsun canımm.. öznur canım bebeğini emzirmeye çalış ne olursa olsun çalışmıyosan çünkü bebek ve senin için en güzeli en temiz yolu bu biliyosunuz zaten .. emzirirsen bebek kendini güvende hissediyo dedi bize dr muz yani bebeğin zihinsel gelişimi içinde çok önemlii ...sütün,seni emerse çoğalacaktır süt sevgi işi kızlar ne kadar çok emzirirsek o kadar çoğalır ufak bi hatırlatma kızmayın bana bu pompa işi benim aklıma yatmıyo . çalışanlar için demiyorum tabi onlar mecburr ...vageçmeyin emzirin çok öpüyorum hepinizi ve bebişleriniziii:))

canlarım tünaydın,
ay gene uykusuz bir geceden sonra sizlere yazıyorum.herkesin dediği gibi gündüzleri uyumuyo elvin geceleri en erken 2.5-3 oldu şimdi uyuması.bir tek mamalarını güzel yiyo şükür.dişetleri çok kaşınıyo hala patlayamadılar,tükürük içinde geziyor :)
öznurcum cnm sütün kaçmamıştır korkma,elle olan pompalardan ben de almıştım ama eşim yardım etmese sağamıyordum.bence de elektrikli olanlardan bir an önce al ve sağ cnm.
zeynepcim kuzum çok geçmiş olsun inşallah bir an önce düzelir kuzun

bu arada zeynepcin cnm hayırlı olsun maşallah 4.ayı doldurdunuz :) sağlıkla büyüsün tüm bebişlerimiz hepsinin şansı bol olsun inşallah!!!

nihancım canım uykusuzluk çok zor bi de işler dağ gibi sizde kalabalıksınız kolay gelsin canım yaa . inanın akşam yapıyorum kahvaltı yemek bebek çocuklarr hiç tükenmiyo 10 dakika temiz kalmıyo evim ( saatlerce uğraşıyorum temizlemek için üstelik... neyse sağlık olsun ..çok öp elvini.. kızlarr nerdesinizz tatilde galiba çoğunluk gezin bizim yerimizedee :))) neyse yemek yiyecek çocuklar bana kolay gelsin yine öptüm herkesii

Bamboocum ben mecburen sağıp veriyorum yoksa istemezmiydim bebeğim beni emsin çok güzel bir duygu bence emzirmek. Ayrıca sağmak gerçekten çok acı verici, göğüs uçlarına sürekli işkence yapılıyor gibi kremsiz dolaşamıyorum ve sürekli hassas çok acıyolar. Lina beni emsin diye hemşirelerde dahil herkes seferber oldu ama malesef almadı beni. Beni ememediği için kan şekeri çok düştü serum verdiler yavruma. En fazla 10 gün emdi o da yarım yamalak, aç kalıp ağlıyordu. Bana birtek sağıp vermek kaldı, yeterki anne sütü alsın kaçmasın sütüm dedim ve sağıp vermeye başladım. Şu an kızım sadece anne sütü alıyor ve maşallah sütüm yarıyor. Benim başka çarem yoktu.

evet bamboocum biz istemezmiyiz emzirmek. Eylül'ü bütün gün aç bıraktım gene bile emmedi. kilo alımı yavaşladı yavrumun neler yaptım ama olmadı. dr. dedi böyle çocuğada işkence yapıyosun yazık kilo kaybeder daha çok üzülürsün dedi. :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: gündüz emmiyordu ama gece emiyordu. gündüz mama vermeye başladım. sağma pompalarını birtürlü beceremedim sütüm gitmek üzeredir kesin. şimdi gece emmeyide bıraktı. gece derin uykusunda kalkıp veriyorum feryat figan ağlıyor. senağlamasenağlamasenağlama İNAN SİNİRDEN SÜTÜM GİTTİ.

cnm inş. sen yaşamazsın emin ol başa gelince çok zor. anne olarak kendimi inan çok kötü hissediyorum. ama benden kaynaklanmıyor kızım istemiyor. her yolu denedim ama olmuyor. YAŞAMAYAN BİLEMEZ YANİ

pompa işi zor. ben de katılıyorum bamboo ya. benim sütümün katili pompadırkötükedihüso
ama böle annesütü şöledir böledir falan demeyin kızlar artık yalvarırım. hepimiz biliyoruz bunu ama herkesin nasibini de allah belirler. ben zaten o konuda bunalımdayım nolur sölemeyin.
öznur elektrikli pompayı al acele sütün bi giderse bi daha getiremezsin nolur canıma.s.

kızlar beni yanlış anlamayın demiştim baştan ..benimde oğlum hastanede beni emmedi bende mama vermek zorunda kaldım oğlumun öyle bi kan şekeri düştüki uyandıramadılar ... ama ben pes etmedim mamada verdim meme ucuna kaşık kaşık mama döküp emzirdim .. inanın ki emzirmek değildi işkenceydi .. tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmak istemem demek istediğim şu mamaya karşı değilim sağmayada ..elbette başka çareniz kalmadıysa sağmak en mantıklısı sadece vazgeçmeyin dedim . ya inanın bana benim oğlum beni emince öğürüyodu çok inat ettim çok şükür.. başarılı olamaya da bilirdim inşallah sizde başarırsınız ama en önemlisi tabikii anne sütü...

zeynepcim nasip işine çok inanırım . kısmet o kadarmış canı sağolsun bebeğinin. ama söylemek istediğimi anlamışsın.

bamboo ne demek istediğini kesinlikle anladım canım. öle art niyetle bişiy demek istemedim. yalnızca annece bir duygusdallık bu benimkisi ya da alınganlık...artık bilemiyorum.
daha bol sütleriniz olsun inşallah kuzucuklar da bol bol emsinler...
sevgiler

zeseze pompa benim sütümün katili demişsin ???? bi sorunmu oldu ki tersmi tepti

bamboocum denemedimmi sanıyorsun inan taş olsa çatlardı. ama yok yok yok :çok üzgünüm::çok üzgünüm: senin bebiş benimki kadar inatçı deilmiş ona yoralım . benimki benden inat çıktı. sırf emzirmek için saatlerce ayağımda sallıyordum sersemlesin emsin diye. şimdi onuda yemiyo artık şakkıdışakkıdı

ayyyy şimdi delirecemmmm -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu- yaw dün geceden beri eşimde dahil olmak üzere canımız çıktı beceremdim şu pompayı olmuyorrrrrrr ya da sütüm yok offfffff ya elektrikli alcam ya sütüm yoksa diye cesarette edemiyorum. tanıdık birinde olsa denesem bi ama biçok kişiye sordum kimsede yok :1no2::1no2::1no2:

Öznurcum sağınca süt kesilir derler ama gideceği varsa gidiyor. Ben 4 aydır sağıyorum gitmedi aksine çoğaldı. Yengemde erken doğum yapmıştı yeğenim çok güçsüzdü ememedi o da 1 sene sağdı sütünü verdi, dolup taşıyordu sütü, sandık tipi buzluk bile aldılar düşün hem bebeğe süt veriyordu hem saklıyordu o kadar yani. Sadece düzenli sağman önemli gündüz bebeğin seni emmiyorsa 3 saatte bir sağ. Akşamda emzirdikten sonra kalan sütü boşalt göğüslerinden hiç problem olmaz. Sağdığın sütü dipfrize koy 6 ay saklayabiliyorsun. Benim dipfriz süt dolu mesela. Geçenlerde belim tutuldu ilaç kullandım, sağdığım sütü döktüm buzluktakileri kullandım iyi oldu.
Bamboocum yanlış anlamadım sadece ben bu yüzden sağıyorum diye açıklama yapma gereği duydum o kadar canım. Malesef benim bebeğimde çok inat çıktı, hastanelerde sürüneceğime biberonla sağıp veririm dedim napayım ( yoksa sürekli serum veriyolardı kızıma.

Canım cesaret et bence sakın almamazlık yapma sonra sütün tamamen giderse çok üzülürsün, neden denemedim dersin. Giden 120 ytl olsun boşver al bence. Bak ben hem 120 ye medelanın teklisini aldım sonra baktım tek tek sağmak olmuyor gittim 350 ytl verdim amedanın çift göğüslüsünü aldım ve hiç pişman değilim yeterki süt gelsin kızım emsin. Riske atma derim ben, al ve sürekli dene süt yapıcı şeyler ye mutlaka çoğalır merak etme.

cnm ya nasıl rahatlattın beni bilemezsin. ama sütüm pompayla damla damla geliyor. sabahtan beri şerbet içiyorym. pompayı alsam bol bol süt yapıcı şeyler yesem gelir dimi??? çünkü tamamen kesilmiş değil. bide bu elektrikli pompa manuelden daha iyimi çekiyor ben bu el pompasından bişey anlamadım gitti. damla damla çekiyor bazen çekmiyor. sabahtan beri 30 cc anca çıktı.

dediğin gibi kimisinin su gibi sütü geliyor şans işte. (allah daha çok versin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…