2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gnydn kızlar sabahları uyandığında elvin’i yatağa yanıma alıyorum,alıştı bizim yatakta uyumak hoşuna gidiyor.henüz uyanmadı.her gece olduğu gibi bu gece de zırt pırt uyandı,huysuzdu.ben de onun yanında uyuya kalmışım.1 saat önce kalktım.canım çok sıkkın.maddiyat çok kötü durumda bu zamlar yüzünden de fatura tutarları da uçmuş geliyo babam sıkıntıdan ne yapacağını bilemiyo,ben çalışamıyorum ne olacak halimiz bilmem offf
Elifcim geçmiş olsun cnm inş tuğba gibi çok ağrımaz kolun.bugün dönünce ebrar kızım ne kadar olmuş annesi bize de hemen yaz.
Özgecim cnm elvin’in yeleğini annem örmüştü,resimlrde göreceğiniz tüm yün yelek ve hırkalar kuzuma anneannesinden hatıra.hamile olduğumu öğrendiğinde başladı yapmaya,doğana kadar bitirmişti hepsini.sonradan yapamam diye
Kübracım ohh maşalahh doldursun ömer efe’m bezlerini rahatlamıştı canım benim.kitapta okumuştum 2-3 günden fazla kabızlık olmamalıymış.o nedenle 2-3 gün oldu mu hemen kayısı ve fitili yap cnmcım.
Öznur zeseze ay benim yüzümden tartışıyosunuz nolur yapmayın.hepimiz kolay zamanlar geçirmiyoruz.birbirimizi üzmeyelim burada sevincimizi derdimizi paylaşıyoruz bi nevi psikologuyuz birbirimizin,canlarım siz de üzmeyin birbirinizi..
Nerdecim saol cnm.ben de kilo çok alıyor diye üzülüyorum,herkesinkinden fazla elvin’in kilosu,kilolu çocuk olacak diye korkuyorum bana benzemesin yavrum:)
Öznurcum elvin 3. ve 5. aylarında oldu pnömokoku.sen de bu ay yaptır cnm.bildiğim kadarıyla 4 doz falan yapılıyo yanılmıyorsam.elvin’in de bu ay aşısı yok (bu aşı olmama ayları neden değişik acaba?) sanırım 3.doz bir dahaki ay yapılacak.
Kışgüneşi cnm oy sende de mi 3 tane var seher gibi:) ikinizin de işi zor walla.ben bir tane ile baş etmeye çalışıyorum.elvin de seher’inkiler gibi gece kuşu.gece delirtti beni şimdi de uyuyo hala zillim:)Allah kolaylık versin ikinize de cnm.zeynep’ciğimizde aşı olacak bugün geçmişler olsun şimdiden yavruma
Aslıcım cnm nasılsın?ozan ege’nin bağırsaklar güzel çalışıyor demek ki yediğini rahat çıkarıyor ama sanki biraz fazla deil mi?sen gene de druna sor cnm en doğrusunu o söyler.kilo almaz diye de üzülme,sonuçta gerekli besini sütünden alıyor tatlım.
Bamboocum avatarın çok güzel olmuş.oğluşuna da geçmiş olsun,ne kadar olmuş boyu kilosu baktılar mı?
Simayyan cnm her aşı ateş yapmıyor,endişelenme.huysuzluk genel de oluyor buradaki arkadaşların yazdığına göre.elvin de pek huysuzluk görmedim aşıdan sonra.genel olarak bu ara hepsi huysuzlar zaten :)ne aşısı olacak?
kızlar dün kezbanla konuştum ve msglaştım(ikisini de yaptık :) ) hepinize slmı var.pcleri düzelmemiş firma yenisini gönderecekmiş.hepinizi çok öpüyor ve özlemiş.ege ve sudenaz 7500 gr olmuşlar,çorba m.suyu yoğurt yiyorlarmış :)

herkese güzel günler.
nihancım bişiy daha soracam sana(kusura bakma) sebze çorbasını yaparken sebzelerin sadece suyunu mu kullanıyosun püresini mi? yani kısaca nası yapıyosun?
bi de ben kabak karnıbahar patates brokoli havuç kullandım sebze olarak.bunun dışında bişiy veriyo musun?
muhallebileri hazır kutulardakilerden mi veriyosun?
çok sordum şimdiden saol

canım ya üzülme inşallah düzelir her şey yavrun nasibiyle şansıyla gelmiştir eminim.

günaydın kızlarrr ... gerçi ben hiç uyumadım :)) orası bi gerçek :)yhaa bugra benii deli edio çocuk tam bi gece kuşu yhaa.. her saat başi kalktım hep yarım saatlik belki bi uykum oldu hiç bişi anlamıyorum valla:) gülüyorum artık öle avutuyorum kendimi.. ona kafa tak bun akafa tak yoksa kafayı yicem :)) ama allahım a çok şükür yinede iiyim :) bbu buğra çok beter ölee gel senle konuşka dio :))) ardada elime bişi ver onla oynıyım die çırpınıyoo hepsinin ayrı bi telaşı var :))) şuan bugra bagıra bagıra konuşuyo bide anlasak :))

allah yardımcın olsun valla arkadaşım. çoooooook zor. ben hayal ediyorum bazen aynısından bi tane daha bi tane daha........ sabretmek çok zor. ama sevgileri her şeye bedel

nihancıgım canım hepimiz öleyiz bide bizi düşünsene ikitane bebk off offf maması vardı bezi vardıı .. off off allahım yine saglık versin eşlerimize ... bide alahım esirgesin hastane masrafı felan olunca off off ... sadec bunlarla kalmıyo tabii.. sıkma canım kendini allah büyüktür kiseyi darda bırakmnaz inş. kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş derleryaa :)) allahım hepimize yardım etsin inş..
hakket nolcak nihancıgım bu çocuklar yhaa gece gece valla netcegimi şaştım :))) öle bişiki aglamıyo sohbet stiyo sallayım diom ozamnda gözler ölee açık gözetlio :)))

:)) hani diosnuz yaa kzılarr yhaa ikzi olsalardı napardık die :))) bend e düşünüyom allahım iki 3 üz deiiler sonra napardım :roflol: bend e kendimi öle avutuyom :)) allah yardımcımız olsun valla :)

slm kızlar hepinizi çok öpüyorum a.s.a.s.
ya öğlen oldu ben 'eylül hanımla uğraşmaktan henüz ağzıma lokma koyamadım :1no2:
elimde biberon evin içinde oyuncaklarla dolanıp duruyorum. ben veriyorum o fırlatıyor ayyyy sonunda çıldıracammm -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
ne yicek bu kız anlamış değilim. eminimki gene fazla kilo almadı dr. a gitmeye korkuyorum walla sinirlerim bozuluyor.
4. ayı iple çekiyorum belki ek besinlerle kurtarırım durumu diye. neyse hepiniz iyisinizdir umarım. görüşmek üzere :a015::a015:

he buarada Nihan'cım takma kafana cnm ben böyle gereksiz şeyleri takmıyorum kafama sende öyle yap sütümün derdine düşmüşüm kimseyle uğraşamıcam öpüyorum.

[seher Nihan valla benim cadıda öyle gece yarım saatte bir kalkmaktan afalladım. -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
aynen ağlamıyor sohbet istiyor. gecenin bi yarısı çığlık çığlığa söyleniyor. yakında apartman sakinleri tarafından kapıya konulacaz yani kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
sallıyorum uyusun diye bu sefer gözler dahada faltaşı durumunu alıyor ayyy gülimmi ağlimmi şaşırdım walla. en sonunda karşısına oyuncak koyuyorum hipnoz olup uyuyor kaydirigubbakcemile3

nihancımm iyiyiz güzelim ne yapalım bugün eşim evde de bende pcyi kullanabiliyorum sizleri çok özlüyorum evde bütün gün minnoşla ugraşıyorum başka sizler olmayınca boşlukta gibi hissediyorum kendimi acaba ne konuştular işte buraya gelince hemen şunları sorayım diye biriktiriyorum içimde.kakasına gelince sabahtır 3.yü yaptı Yıldızın dru iyi demiş ama bakalım hafta dra kontrole götürecegim o zaman soracagım artık.
Nihancım hiç güzel canını sıkma tatlım bizlerde de durumlar aynı eşim diyor ne yapıyorsun sen bu faturalar ne bu böyle fırlamış diye ama ne yapabilirki zamlar sagolsun. Allah hepimiz için hayırlısını versin.

Herkese merhaba, öpüyorum annişleri ve bebişleri.... Biz sabah doktora gittik böbrek ultrasonu çekildi Linaya çok şükür temiz çıktı. Kültür alındı bakalım sonucunu 2 gün sonra alacakmışım inşallah düzelmiştir. Lina dün kıyameti koparmıştı Gazi hastanesinde bugün 100. yıl hastanesine gittik çocuk doktoru orada, maşallah doktor teyzesine gülücükler yağdırdı. Dünkü Linayla bugünkü Lina arasında dağlar kadar fark vardı. Doktoru bazı bebekler kalabalıktan hoşlanmaz normal dedi. Kızım 6500 gr, 63 cm çıktı. Boyunu anlamadım gitti ben evde mezroyla ölçüyorum 65 cm çıkıyor bilmiyorum bakalım ayın 26 sında aşıya gideceğiz orada da ölçerler bakalım kaç çıkacak.
Öznurcum ilkinde 70 cc çıktı sonra çıkmadı falan demişsin ya, iki sağmanın arasında kaç saat vardı? 3 saatte bir sağmaya özen göster canım veya bu bazen 4 saatte olabilir tabi. Biz doktora falan gidersek kaçıyor sağma vakitlerim mesela. Memnunmusun makinenden?
Nihancım yaa şu maddiyat gerçekten zor bir durum seni o kadar iyi anlıyorumki ama inan kafaya taktıkça daha kötü oluyor, sanki daha çok sıkıntıya giriyorsun. Zamlar bizimde belimizi acayip büktü. Eskiden en fazla 20 gelen su şimdi 80 falan geliyor. Elektrik ve doğalgazı hiç açmayım yoksa depresyona giricem :)) Birde bizde Linanın sağlık durumu mahfetti bizim bütçeyi. birde ben işi bıraktım Linaya bakmak için ama düşünmemeye çalışıyorum bir şekilde idare ediyoruz buna da şükür.
Diğer anneler öpüyorum sizleride....

Gamze'cim hoşgeldin tatlım. Lina için çok sevindim walla bende senden haber bekliyordum. inşallah kültür sonucunuzda temiz çıkar dualarım seninle :Saruboceq::Saruboceq:
güzelim 4 saat ara verdimde sağdım.
arkadaşlar fatura demeyin bizim bütün faturaların tutarı 600 falan ama napalım bebişlerimiz sağlıklı olsun asıl hastanelere para vermeyelim.

sehercim aslıcım öznurcum saolun kızlar ama işte o hızır ne zaman yetiecek bilmiyorum
öznur seher walla elvin de öle geceleri uyumayacak zilli bas bas bağırıyo konuşulacak oynanacak onunla.gözünden uyku akıyo gene de sallıyorum söleniyo mırıl mırıl resmen uyumıcam diye :) şimdi de karşımda ana kucağında fıkır fıkır kucakta oldu mu sorun yok ne zaman uslanacak bunlar :)
öznurcum sütünü arttırıcı besinler yiyip içiyor msn cnm?mama yedi mi hiç eylül?sütünü mü istemiyor acaba?

Nihan'cım Eylül şuan mama alıyor. ama sütümü sağdığım zaman biberondan içiyor. onun sorunu göğüsümle
çaylar falan aldım bakim değişen bişey olcakmı

bide benimki gece mama verirken uyanıyor bidahada uyumuyor. önceden emzirdiğimde bu sorun olmuyordu hemen uyuyordu

site bekcisi geldiiiiiiiiii gerçi bu aralar ertuğdan giremiyorumda olsun yinede bakabiliyorum anam çok nazlı benim velet bişe yapayım diye babaannesine veriyorum dudağını büzüp ileri yitip gözlerden sel gibi göz yaşı gelip ağlıyo gitmiyo kimseye bir halaya gidiyo benim kadar halasınıda çok seviyor oda sagolsun yemek yemiyo kahvaltı yapmıyo sen dinlen ben bakarım diyo ay allah razı olsun o olmasa biz yanmıştık zaten nihancım sorma güzelim bizde aynı sokaktaki herkeste dün arkete gittik aldığımız dünya para ortada bişe yok dolabın yarısını zor doldurdu herkes perişan valla görümcem olmasa biz çooooktan mahvolmuştuk 2 kişyken bende çalışıyodum idare ediyorduk bide burhaniyede ortak işyeri açmıştık şeref.......biriyle eşim anlaşamadı bıraktı adamlar 4 mlyar verdiler biz 13 mlyar a dükkanı açtık a dan z ye herşeyini yaptık adamlar üstüne yattılar malın ve şuan mahkemeliyiz 1 buçuk yıl olcak işte daha bişe yok ortada o parayıda nihancım bilir kızlar beşiktaşta çimen apt.var dedemin ordaki daireyi hipotek ettirip aldık parayı kirada banka borcunu ödüyo 17 milyara 28 milyar ödenecek geri daha 1 buçuk yılı ancak ödendi evede geçemiyoruz eşimde çok huzursuz kafam hep dolu diyo napcaz diyo allahtan görümcemle beraber oturuyorz o bekar o karşılıyo herşeyi ayyyyyyyyyy yaram kanadı ya bir kiramız aydatımız 1 mlyar ya bizdede yazık eşim o kadar bile almıyo düşünün ne yicek ne içicektik yalnız olsak bide bebegimiz var ben diyorum herkes çadıra dönücek göçebeler gibi ortada gaz lambası ne yapıp yersek ona şükredicez bu devletle.ama umudumuz var bizim evi satıcaz bakalım bu taraflar ucuz buralardan ev alıcaz inş.bu piyasada da zor satmak gerçi ama eray o yüzden isyanlarda hep bizimi buluyo bu aksilikler deyip yiyo kendini canım ya çabalıyo çabalıyo ortada bişe yok üzülüyo o yüzden eşimi anlıyorum çabasını görüyorum nasıl mücadele verdiğini ve çok üzülüyorm yani kızlar hepimiz aynı dertteniz maleseef bunada şükür ne diyim.bu kadar üzüntünün ortasında oğlum melegim derdime derman oluyo işte yer annesi

teşekkür ederim yıldızcımm içimi rahatlattın. yıldızcım sen rapor ne yaptın kolay alabildinmi. benim iznim bitti raporlara başladım 20+20 alacagım ama onu bile vermiyorlar çıldıracagım yaa.

canım ben raporları kolay aldım çünkü tanıdık doktorlar vardı fakat heyet olmadı kimse yanaşmıyo çok inceleniyormuş sanırım bi tanıdık doktor vardı biraz çalışmış olsaydın verirdim ama sadece bana bağlı degil ki dedi ben şu an ücretsiz izin kullanıyorum 15 ocaga kadar sonra 1.dönemin sonuna kadar tekrar rapor alacagım 2.dönemde allah kısmet ederse başlayacagım canımcığım

öznurcum sütünü biberonla içiyo biberonla ver sağıp cnm hiç olmazsa sütün devam eder eylül de almış olur cnmcım.
gamzecim tuğbacım hepimiz aynıyız demek ki.ben de hamile kalınca işten ayrıldım şimdi elvin'e bakacak kimsem yok çalışamıyorum babam emekli,kardeşm çok az alıyor eşimin kazandığı bizim borçlarımıza yetmiyor kuzumun masrafları var,yetmiyor içim eziliyo bir şeye yardım edemeyince,içimden geçeni bile alamıyorum kuzuma off bu nedir yaaa gene şükür ama ...
eşimle ben zamanındaki kafasız harcamalarımızın cermesini çekiyoruz.daha ben çocuk düşünmüyordum borçlar kapanana kadar ama elvin süpriz oldu.daha da sıkıldık harcamlardan annemin de borçları babama kaldı gelir azaldı ..evde bunaldım para olmadığından dışarı bile çıkamıyorum.hep aklımda elvin'i alıp atlıcam taxiye gelicem birinize ama nerdeeeeamannn sizi de sıktım pardon

para konusu ahhahh benimd e belimi büken şey o ...
bzimde acaip borç var napcaz bakalım bid etek eşim çalişiyo .. bend eçalişamıyorum... allah yardımcımz olsun bid e öle aksi bişeyki iş yok eşimde iş yapamıyo dükkan kapalı bir aydır dogru iş yok kimse mobilya tarzı bişey yaptırmıyokii.. inş. işler açılır.. valla sıkıntıdan arabamızı sattıkk.. şimdi hiç dışarı çıkamıyorum ancak babam beni alırsa dışarı gidebilyorum arabasız benim için çok zor...

herkese merhaba
biz daha yeni dr.dan geldik ebrar yine az kilo almış 450 gr almış ve 5 kg olmuş boyu 59cm çıtır bi kız yai:) dr. mamayı 90 cc ye çıkardı ve günde 1 defa meyva 1 defa da sebze çorbası vermemi söyledi 10 gün sonrada meyvaları karıştırıp püresini ve sebze püresi vermemizi söyledi belki b şekilde kilo alır .dr bi an önce mamadan kurtulup dogal beslenmesini sağlamalıyız dedi. bide bugün rota ve karma aşımızı olduk geçen seferki ateş yapmamıştı inş. bu da yapmaz buarada benm kolum bugün agrımaya başladı ama dayanılmayacak gibi deil sadece üstüne yatamıyorum ve dokununca acıyo şimdilik benden bu kadar ebrar durmuyo hepinizi öptük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…