ben karma ve pnomokoku agır gelir diye bi arada yaptırmadım bana doktorum söylemişti.hatta sağlık ocagına gittiğimde şimdi olmaz karmayla yapılacak dediler fakat ben ısrar ettim bebeğim 3 aylık ve bu gün rota oldu doktorum da pnomokoku da bu gün yaptırın dedi dedim ondan sonra yaptılar.şimdi 1 ay arayla yapılmış oluyo aşıları 1 aralıkta pnomokok ve rota yapıldı 30 aralıkda da karma yapılacak.onların aynı anda yapma nedenleri karmaşıklığı önlemek içinmiş takibi zor olur diye aynı anda yapıyolar.
rota önemli bir aşıdır.2 kez vuruluyor 2 ay arayla.ama bu aşıdan 1 hafta önce ve 1 hafta sonra ancak başka aşılar yapılır.rota bebeklerde ağızdan damla olarak veriliyor.ve 1-2 saat emzirmemen gerekiyor.ateş yapmıyor,yanetkisi huysuzluk ve iştahsızlık.benim bebeğim 1 hafta iştahı kesildi.yarı yarıya düşmüştü bir hafta boyunca süt alımı.sana nasıl rotayla pnömokökü aynı gün yaptılar.şaşırdım.ikiside çok ağır aşılardır.karma ağır aşı olmadığı için pnömokökle aynı gün yapıyorlar.rota yı kaça yaptırmıştın canım?
rotayı 130 ytl'ye yaptırdık canım biz.1-2 saat emzirmemek gerek demişsin bize 15 dk dediler.bahsettiğin yan etkilrin hiçbirini yaşamadık allaha şükür.çoğu doktor karma,rota ,verem ve pnomokoku aynı anda 2.ayda yapıyor biz 2.ayda karma ve verem olduk sadece 3.ayda da rota ve pnomokok olduk 4.ayda karma olacagız 5.ayda tekrar rota ve pnomokok bu şekilde bizim takvimimiz
panikatak canım bize de pnömokok ateş yapmaz karma yapabilir dedi dr .. benim oğlumda karma ile pnömokok bir arada oldu ben calpol kullandım ama huzursuzluk yaptı tabi . ama bence her bebekte değişiyo aşı reaksiyonları ...
aaaaaaa kz bancıgım h geldin canım :) şimdi okuyodum formu gördüm :) nasılsın :) senin bebişlerin nasıl :).yaramazlarmı ...
geçmiş olsun bebişlerine canım ...
hehehe fışfış kayıkçı bizde de çok revaçta. duyar duymaz kafayı sallamaya başlıyo benimki de.
ben hiç çocuk şarkısı filan bilmeme uyduruyorum boyuna. bununla ilgili kaynak gösterecek var mı
sehercim çooooooooooooook geçmiş olsun şimdi okudum valla.iyi mi şimdi kuzucuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?