2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar bende ağustos 22 gibi doğumum olacak inşallah buradaki amniyo sentez yaptıracak olan arkadaşlar inşallah güzel sonuçlar alırsınız dualarımız sizlerle,,,,,,,,,,

canım benim önce panikatak sonra sen ondan sonrada bu gidişle ben :çok üzgünüm: Allah hakkımızda hayırlısını versin... İnşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza...

canım benim hiç üzülme.
kendine stres yapıp bebişinide üzme.
ben hep oğlum iyi olduğunu bize ispatlayacak diye konuşuyorum onunla:)
sadece bu merak öldürecek beni, taa cuma gününe kaldı test.
zaten sonucu 2 hafta sonra veriyolar.
çok istedim daha önce olmasını ama cuma gününe kaldı napalımm.
sakin olucaz tamam mı şekerr?

kızlar bişey sormak istiyorum.ben geçen gün temizlik yapayım derken çamaşır suyunu biraz çok kaçırmısım sanırım ve burnumdan onun kokusu bi kaç saat geçmedi bunun bebeğime zararı olurmu bilmiyorum bilen varsa beni de bilgilendirirmisiniz

Hamilelikte sıkça sorulan diğer sorulardan birisi de (Ozon türü) çamaşır sularının kullanılamayacağıdır. Gebeliğinizde bir takım önlemleri alarak çamaşır suları ve benzeri temizlik malzemelerini kullanabilirsiniz.

Bunun için özellikle çamaşır suyu kullanırken cildinizin ve ellerinizin zarar görmemesi için mutlaka eldiven giyiniz, temizlenilen ortamda uzun süre kalmayınız ve temizlenen ortamın iyi şekilde havalanmasını sağlayınız.

sadece bu yazıyo bulabildim canım..
çamaşır suyu kokusunu solumamak en iyisi sanırımm.

slm arkadaşlar.biliyorsunuz cuma son yazımı yazmıştım.dün dra gittim.randevu için.cuma sabahı yapacaklar amniosentezi.ben kendimi biraz toparladım.amniosentez devlet hastanesinde olacak.bi kaç dr la görüştüm.özel klinikte 2 milyar - 2.5 milyar arası değişiyormuş bu fiyat.ben fiyatından değilim.ama şunu düşündüm.devlet hastanesine gittiğimde bi sıra var.amniosentez için.ve dedimki kendi kendime buradaki uzmanlar artık alışmış.ama özelde yaptırsam oraya ayda 2 amniosentez vakası ancak geliyordur.çünkü halkımızın maddi durumu malum.haklı olarak gidemiyorlar.devlet hastanesi bu işi o kadar seri ve iyi yapıyorki , amniosentez olan bi kaç kişiyle görüştüm çok memnunlar.bakalım cuma sabahı allahım nasip ederse amniosentez olacağım.bebişimin suyundan borç olarak birazcık su alacaklar klava:hain drlar sırnaşık şey
inşallah hepimiz için sonuçlar iyi olur.bu arada sonuçlar net olarak işlemden sonra 3 hafta sonra belli olacakmış.yani kabataslak 1 ay sonra sonuçlar ım belli olacak.şimdi aklıma taktığım tek şey operasyonun sağlıklı geçmesi...
artık kendimi hazır hissediyorum.duadan başka bişey gelmiyor elimden.birde bebişimin hareketleri.cinsiyetine gelince öğrenmek istemedim.bir sorun olurda düşerse üzülmeyeyim diye...allahım hayırlısını göstersin bizlere arkadaşlar.ve bu sıkıntıları kimseye yaşatmasın...
tosbaa8 , kalachakra moralimizi yüksek tutalım.herşey bizler için.
hepinizi kocaman öptüm.

teşekkürler canım.birdaha bu kadar çok kullanmayacağım

canım hepimizin hakkında hayırlısı olsuunn.
bende çok hazır hissediyorum kendimi ve benimde amniyosentez cuma günü yapılacak..
sonrada hayırlı haberlerimizi alacağız inşallah.
bebişlerimiz bize sağlıklı olduklarını ispatlayacaklarr.
benim operasyon bakırköyde olacak,inşallah bir aksilik olmadan atlatırız canımcıımm.

kaderlerimiz aynı desene . inş sonuçlarımızda iyi ve hayırlı olur hakkımızda.özel demi olacaksın.kaç gün dinleneceksin.
ben devlette olacağım.işyerimden izin aldım şimdiden.ben 10 gün gelmeyip dinleneceğim.annem bakacak bana :sm_cool:
işlem öncesi tok gel dedi dr.

aslında ben acıbadem hastanesine gidiyorum, özel sağlık sigortam olmasına rağmen acıbadem bu işlem için 2.000 ytl ücret istedi.
bakırköy incirlide tanıdığımız başka bir dr vardı.
onda yaptıracağım.
amniyosentezden sonra bir hafta dinlenirsin dedi dr.
yatak istirahati gerekiyormuş galiba.
banada annem ve eşim bakacak:))
bir ara perşembeyi bekliyoduk şimdide cumayı bekleriz..

Canım kendini toparlamana sevindim... Ben inanıyorum ki hepimizin bebişleride çok sağlıklı olacaklar. Bol bol dua ediyorum hepimiz için... sizde dualrınızı eksik etmeyin ne olur?:asigim:

Tosbaa cım , Amnıosentes den sonra doktor 1 hafta dınlen dedı dıyorsun. Ben de 12 mart da yaptırcam ancak Dr ıle konusmamda 1 gun dınlenmek yeterlı dedı bana. Sımdı kafam karıstı bıraz ? ne dersın baska dr. a mı sorsam bır de. ??????

diloşum aslında 1-2 gün yeterliymiş.
sanırım biraz keyfi davrandı benim doktorum..
bende sesimi çıkartmadım açıkçası..
tüm yazılarda kısa bir istirahat dönemi yeterli diyo..
aklın karışmasın şekerciimm.. a.s.

selam kızlar bende imş. ağustos 11 de doğum yapıcam yaşım 29 3 çocuğum olacak bu
bende dün 3 lü test yaptırdım çok korkuyorum ikilide herşey normal çıkmıştı ama dr değiştirdim oda önerdi pazartesi sonuç alıcam stres yaptım yaaaa 17+1 im cns belli değil benide listey e ekleyin olurmu görüşmek üzere

panikataaak nerelerdesin canım
büyük gün geldii.
yarın amniyosentez günü..
sanada banada kolay gelsin canımcım, güzel haberlerle görüşürüz inşallaaahhh..

panikataaak nerelerdesin canım
büyük gün geldii.
yarın amniyosentez günü..
sanada banada kolay gelsin canımcım, güzel haberlerle görüşürüz inşallaaahhh..
canım inanıyorum ki bebişleriniz sağlıklı olacak. herşeyden önce iyi şeyler düşünmek lazım iyi ve güzel şeyler..iyi şansalr ve geçmiş olsun şimdiden...

İnşallah yarin güzel haberlerinizi alırız arkadaşlar....bende 15 haftalık oldum...Dün troid için doktora gittim değerim 3,5 hala düşmedi..dozunu yükseltti doktor...
Benim bebeğim seyiriyor böyle damar atımı gibi bişiler oluyor..Bayılıyorum sevinçten.
Bu ara bana gelen mailide paylaşıyım sizlerle....

Merhabalar,

14. haftadasınız.Umarız herşey yolunda gidiyordur.Artık ikinci trimesterdesiniz. Eğer yaptırdıysanız birinci trimester tarama testinin sonuçlarını almış olmalısınız.Testin gösterdiği riske göre, ya da yaşınız 35 in üzerindeyse doktorunuz size amniosentezden bahsedecektir. Bu konudaki detaylı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz. (Down Sendromu) Eğer birinci trimester tarama testini (ikili test) yaptırmadıysanız belki bir iki günlük zamanınız kalmış olabilir.bu konuda aklınıza takılanları zaman kaybetmeden doktorunuzla paylaşmalısınız.

Cilt değişiklikleri bu dönemde dikkat çekmeye başlayabilir .Benlerinizde büyüme ve koyulaşma,meme başlarının renginde koyulaşma,hatta karnın orta hatında koyu renkte bir çizgi belirebilir.'Linea nigra' adı verilen bu çizgi doğumdan bir süre sonra kaybolacaktır.

Pekçok anne adayında Kabızlık bu dönemden itibaren daha belirgin hal almaya başlar.Gebelikte artan prpgesteron hormonu tüm düz kaslarda (iç organların kas tabakalarında) gevşemeye neden olur, barsak hareketleri yavaşlar .Kullanılan demir içeren kan ilaçları da sindirim sistemini etkileyerek kabızlığın artmasına ve dışkının çok koyu renkli olmasına neden olabilir. Kabızlıktan kurtulmak için gebelikte nerdeyse her derde deva olan öneriyi tekrarlayacağız.;Bol su içmek. Posalı gıdalar tüketmek (meyveleri kabuklarıyla tüketmek,sebze ağırlıklı beslenmek ) te kabızlıktan kurtulmakta yararlı olacaktır. Beslenme tedbirlerine rağmen yakınmalarınız devam edecek olursa gebelikte kullanılabilecek ilaçlar için doktorunuza danışabilirsiniz.

Genelde ikinci ya da üçüncü gebeliğini yaşayan anneler bu dönemde bebek hareketlerini hissedebilir.Karın içinde barsak hareketleri ya da ''kelebek kanadı hareketi'' gibi tanımlanabilecek bu hareketleri henüz hissedemiyorsanız sakın paniğe kapılmayın.Özellikle ilk gebelikte 20. haftaya dek hareket hissetmemeniz mümkündür.

Bebeğinizin saçları çıkmaya başladı.Kaşları da… Ayrıca tüm vücudunda lanugo adı verilen tüyler de oluşmaya başladı.Bunlar doğumdan önce dökülür.Erken doğan bebeklerde ise görmek mümkün olabilir.

Bu dönemde bebeğinizin ağırlığı 60-90 gr , boyu da 10-12 cm e ulaşır.Erkek bebeklerde prostat gelişir.Kızlarda yumurtalıklar karın içinden pelvis içindeki yerlerine iner.Tiroid bezi de hormon salgılamaya başlar.

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz

15.HAFTA

Gebeliğinizin dışarıdan anlaşılıyor olma olasılığı hayli yüksek olsa da bazı anne adaylarında gebeliği anlayabilmek mümkün olmayabilir.Karın büyüklüklerine bakarak yorum yapmak çok sık rastlanan bir alışkanlık olsa da çoğu kez anne adayının moralinin bozulmasından başka işe yaramaz. Bu haftada bazı anneler,özellikle 2.ya da 3. gebeliğini yaşayanların bebek hareketlerini hissedebilmesi mümkündür.İlk hamileliğiniz ise daha uzunca bir süre bebek hareketlerini hissetmeyebilirsiniz, telaşa kapılmanıza gerek yoktur.

Kan hacminizin hızla arttığı ve kalbinizin eskiye göre %20 daha fazla kan pompalamak zorunda kaldığı bir dönemdesiniz.Buna bağlı olarak çarpıntı,nefes darlığı ve özellikle hızlı yenen bir yemeğin ardından fenalık hissi sıklıkla ortaya çıkabilir.Bol sıvı almaya ,çok uzun süreler ayakta kalmamaya ve porsiyonlarınızı ufaltıp daha yavaş yemeğe gayret göstermelisiniz.Bu ve benzeri sık rastlanan şikayetlerle ilgili bilgileri sitemizde sık rastlanan şikayetler bölümünde okuyabilirsiniz.

Gebelikle ilgili merak ettiğiniz konuları yakınlarınızdan ,arkadaşlarınızdan sorup öğrenmek yerine çok, kitaplardan internetten araştırın. Ancak sonuçta mutlaka doktorunuzla konuşarak onun önerilerine uyunuz.

Günlük yaşamda zaman zaman gebeliğinizi unutabilirsiniz.bu haftalar gebeliğin en rahat haftalarındandır.

Bebeğiniz büyümeye devam ediyor.Saçları uzuyor.İlk gebelikte bebek hareketleri genelde daha geç hissedilse de hamilelerin önemli bölümü bu haftada hafif seyirme tarzında bebek hareketlerini hissedebilirler.Kulaklar yüzdeki normal yerlerine yaklaşırlar. İskelet ve kas sistemi gelişimini sürdürür.Bebeğiniz dirsek be bileklerini hareket ettirmeye başlar.

Eğer Down sendromu tarama testi olarak ikili test yaptırmadıysanız 17. haftada üçlü test yaptırabilirsiniz.Birer tarama testi olan bu testler hakkına doktorunuzla konuşun ve yaptırıp yaptırmama konusunda kararınızı verin

barzey cnm yazın için çok teşekkür ederiz bu arada bayanlar bişi soracağım benimde 15. haftam ve sadece 2.5 kilo kadar alabildim karnım öle çok belli değil sizinde ölemi ???

anestezi yapılmıyo tatlım.
ben özelde yaptırdım.
ilkönce 4boyutlu ultrasonda detaylı bir inceleme yapılıyor.
daha sonra batikon ve steril sularla karnını temizliyorlar.
kalçadan iğne yapar gibi yalnız çok daha ince bir iğne ile ultrason eşliğine bebeğin sıvısının olduğu yere giriyolar.
zaten ultrasonda sende görebiliyosun..
hiç ultrasonu çekmediler karnımdan.
ben sürekli ekrana bakıyordum orda farkettim iğnenn girdiğini.
bir süre boş bekliyorlar 1-2 damla dışarıya akıttı dr'um, daha sonra sıvıyı çekti.
sarı renkli bir sıvı geldi,bebişimin idrarı..
iğne batarken hiç birşey hissetmedim dr iğneyi batırdım dedi bende ekrandan gördüm o kadar:)
ama sıvıyı çekerken biraz hissettiim.
sonra çok hafif bir antibiyotik ve fitil verdiler.
fitil rahimin kasılmasını engelleyen ve ağrıyı kesen bir ilaçmış.
onun için mi bilmiyorum ağrım, sancım pek olmadı.
ama yinede ara ara iğne batıyomuş gibi hisler olduu..
kadın doğum uzmanları yapmıyo amniyosentez işlemini, drun perinatoloji uzmanı olması gerekli.
şimdilik akıma gelenler bnlar canımcım yazarım yine:)

Dün çok dua ettim sana canım....Çok sevindim sorunsuz geçtiğine..Bak gör sonuçlarında tertemiz olacak inşallah canım benim.........

aayy çok teşekkür ederiimm.
bende drdan gelir gelmez kızlara yazmalıyım merak etmişlerdir beni diyorum eşim annem hangi kızlar diyolarr.:))
dualarınızı hep hissettim, kalbinize sağlık..
inşallah sonuçlarımda iyi gelicek, bebişlerimizi resimlerini koyarız buraya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…