2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senecim polen alerjisi iki ay once olmustu ondan sonra olmadi masallah.Acaba belli zamanla mu olur mesela ilkbahar gibi.Bir gun parktan sonra ellerine kucuk kucuk sivilce gibi bisyeler cikti.Insallah gida alerjisi gecsin bari polen icin de kismetimiz varsa da gecer.Alerji cok kutu bisey ya ben mesela camasir suyu ve bazi deterjanlara ve midiyeye karsi alerjim var hayatim az da olsa biraz zorlaniyor.

aynurcum delikız çok teşekkür ederim sözleriniz için.
aynurcum burağın inşallah bişeyi yoktur. yazarsın dimi bir ara.

bugün aşımızı olduk.tekrarı şubatta dediler.yağmurcum sizinki neden erken özel aşısımı var.

Senecim bizi de doktor kasimda cagirdi.Sucicegi asisi olacak subat ise DBT-POLIO-HIB asisi olacak.
belki de sucicegi yapmissiniz.Simdi hangi asi oldunuz bizimki MMR YANI KKK asisi oldu

su çiçeği değilmi. şimdi anladım. mutlaka olunması gereken bir aşı.aşıyı olan çocukta su çiçeği çıkarıyor ama çok çok hafif atlatıyor bizzat şahidim. biz bugün kızamık ve pnömokok olduk

bizimkiler oldumu acaba su çiçegi? senecim burak iyi birşeyi yok çok şükür canım bebişleri veriyim ama ben bile hala eski kiloma dönemedim işe yararsa olur vallaaa

Arkadaşlar aşısını sormuşsunuz neden Kasımda diye aşı kartımıza şimdi baktım Varicella yani su çiçeği aşısı için gün vermiş doktor....kontrolümüzde yani 1 yaş aşısı olarak KKK aşısını yaptı doktor....pnömökok aşımızın son dozu 9 aylıkken yapılmıştı....

senecim peki su çiçegi devlet karşılıyormu yoksa özel aşı diyemi geçiyor.
aynurcum üçüzlerin maşallah çok şekerler.
gamzecim linamızada geçmiş olsun canım.
fikriye canım bizimde bugün dra gittik bizimde alerjik bir bünyemiz varmış ama neye oldugunu bilmiyorum. vücudumuzda ara ara sivilcelenmeler oluyor dr artarsa bakarız dedi. kilo alımımız yavaşlamış onun içinde çinko takviyesi verdi bir vitamin birde balık yagı verdi biraz az kilo alması canımı sıktı açıkçası.diger türlü herşeyimiz çok şükür iyi.

Aslicim sivilceler nasil bisey parmaklarda varmi.Eger varsa seftali,kayisi,bogurtlen gibi meyvelerden olur.bunlari ya haslanmis yada kavanoz ppurelerden verebilirsin.

Aslicim sivilceler nasil bisey parmaklarda varmi.Eger varsa seftali,kayisi,bogurtlen gibi meyvelerden olur.bunlari ya haslanmis yada kavanoz ppurelerden verebilirsin.

fikriyecim parmaklarında yok genelde kolunda ve yüzünde var aslında çokta degil 3-4 tane yan yana o kadar. ama alerjiymiş işte.inşllah artmaz.

fikriyecim parmaklarında yok genelde kolunda ve yüzünde var aslında çokta degil 3-4 tane yan yana o kadar. ama alerjiymiş işte.inşllah artmaz.

bizimki de boyle baslamisti ilk bastan alerji oldugunu anlamamistim ve tabiki artti.Suphe ettigin gidayi verme birkac gun.sivilceler iyilesmeye baslarsa tek tek tekrar vermedigin gida vermeye basla ma 5 gun arayla.bu sekilden neyden alerji olmus.Yumurtanin beyazini vermeye basladin mi ondan da yapar.Bize dtr daha vermedi beyazini daha cok alerji yapar dedi.

canım biz yumurta beyazına 8-9 aylıkken başladık drumuz başlattı. yumurtadan oldugunu sanmıyorum çünkü bugünlerde dogru dürüst yemiyor kerata. önerilerin için teşekkür ederim bakalım bir iki gün denetim altında tutayım.

aynurcum su çiçeği özel aşı.
alerjiyi siz benim oğlumda görmeliydiniz akşamdan yüzünde birkaç yerinde küçücük kızarıklıklar vardı. sabaha uyandığında tanıyamadım çocuğumu yüzünün her tarafına yayılmıştı göz kapaklarına kadar daha 5 aylıktı. ne çok korkmuştum. ona rağmen drumuz zamanla düzeleceğini yinede ek gıdaları vermeye devam etmemi söylemişti. düzeldide. şimdi şimdi hiç korkmadan herşeyi verebiliyorum bir sorun olmuyor çok şükür.

fikriyecim sana bir sorum olacaktı.ben anne sütü miktarından emin değilim.4ay öcesine kadar günde birkaç kez göğüslerimi şiş hissederdim 4 aydır hiçbir şişme yok acaba azaldımı yoksa benim oğlum artık daha kuvvetli emdiği için birikmiyor mu. çok üzülüyorum bu duruma.bir an önce artması lazım sütümün ama nasıl.su içmekten artık gına geldi.

CAnim ek gidayi basladiktan sonra sutun azalmasi normal.Her kasik ek gida bir kasikla emdigi sut miktari azaliyor ve zamanla sutun de daha az gelemeye basliyor.Ben de sut artirici baya seyleri biliyorum ama icmekten biktim sut sagmaktan da cok yoruldum.Bebegim alerji oldugu icin son gucumu veriyorum.Doktor bir damla da olsa ver diyor cunku anne sutu alerjiden kurumaya yardimci oluyor.Zaten sutum azalinca alerjimiz de basladi.

merhaba arkadaslar...ne guzel bebıslerınızı almıssınız kucagınıza ...Allah bağışlasın.ınsallah bende eylul annesı olucam.ama eksık bıkac seyım kaldı.yenısını almaktansa sızden alabılırım bebısler buyumustur dıye dusundum.

emzırme yastıgı
bebek ıcın yan yatıs yastıgı
portbebe
kanguru

eger elınızde varsa ve kullanmıyorsanız bana ozelden mesaj atabılırsenız satın almayı dusunuyorum...sımdıden tesekkurler...

--------------------------------------------------------------------------------

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.Kompostosunu sütü artırır.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir(bebeklerde iştah açıcı olarak verilir.Bir çay kaşığı havuç tohumu bir çay barda suda kaynatılır 5dk,günde 3 kez yemekten sonra içilir)
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir(fazla içilmemelidir 20 gün işilirse 10 gün dinlenmelidir)
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, kekik çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Boza,tahin helvası annelere göre sütü artırır.
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırıriÇörek otu yağı birkaç damla bir fincan ılık suda katılır günde 3-4 kez içilir anne sütü artırır.
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
27-- Ihlamur,pağpatiya kaynatılır sütü artırır.Sekersiz ıhlamur iştahı kapatır bebeklere ve emziren annelere sekerli içmelidir.
TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 27 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )

Maydanoz ve mısır için anne sütü azıltır okumuştum.Bazı yerler artırır bazı ise azaltır.Ben kesin olmadığı için ne mısır ne de maydanoz tüketiyorum.
Limon,çok tuzlu ,çok ekşi yicekler,Turşular anne sütü azaltır.
Sarmsak kokusu süte geçer bebek amek istemeye bilir.
Emziren anneler pekmez.ıspanaküet yumurta yani demire zengin gıdaları tüketmeli bebeğin kansızlığı önleyebilsin.

--------------------------------------------------------------------------------

Canım sen bilirsin ama bu saydıklarının hepside çok gereksiz ..şahsen ben hiç ihtiyaç duymadım...emzirme yastığı ve yan yatış yastığı gerksiz boşa alma dediler gerçektende ihtiyaç duymadım...portbebe almadım bebek içinde bir aşağı bir yukarı kayıyo rahat taşınmıyo diye onun yerine ana kucağı aldım aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılıyo yaklaşık 9 ay kullandım....kanguru almıştım ama ilk 4 ay ana kucağında taşıdım sonrasındada kendisi sıkıldı hiç kullanmadım evde bir iki koydum pek sevmedi bende kaldırdım...
Bebiş doğsun ihtiyaç duyarsan al bence acele etme....

Sevgili Ağustos Anneleri,

Çizelge alanına doğum , kilo vb harici resim koymak yasaktır. Lütfen buna dikkat ederek bu alana sadece çizelge resimleri koyunuz.

ıyi geceler. Allah bağışlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…