Bir yaşından itibaren ideal çocuk beslenmesinin ölçüleri:
1 yaş için:
Ekmek, tahıl, pirinç, makarna: 6 porsiyon (1/4-1/2 dilim ekmek, muffin ¼-1/2, sade kraker 2-3 tane, kuru tahıllar ¼ -1/3 kupa, pişmiş tahıl, pirinç, makarna ¼-1/3 kupa)
C vitamini açısından zengin meyveler ve sebzeler: Günde 1 porsiyon (meyve ve sebze suyu 1/3 kupa, pişmiş veya çiğ doğranmış 1/3 kupa)
A vitamini açısından zengin koyu yeşil ve turuncu meyve - sebzeler: Günde 1 porsiyon (1/ 3 kupa meyve sebze suyu, pişmiş veya çiğ doğranmış ¼ kupa)
Diğer meyve ve sebzeler (patates dahil) günde 3 porsiyon (pişmiş doğranmış ¼ kupa, bütün1/4 tane, meyve sebze suyu 1/ 4 kupa)
Süt, yoğurt veya peynir günde 3 porsiyon (süt-yoğurt ½ kupa, peynir 15 gr)
Et, kümes hayvanları, balık, kuru baklagiller, yumurta ve yağlı tohumlar günde 2 porsiyon: (yağsız et, balık, kümes hayvanları 1-3 yemek kaşığı, yumurta 1 tane, kuru baklagiller 1-3 yemek kaşığı, fıstık /fındık ezmesi 1 yemek kaşığı)
Katı ve sıvı yağlar: Günde 3-4 porsiyon (margarin, tereyağı, sıvı yağ 1 tatlı kaşığı)
1 yaşındaki "Oyun Çağı Çocukları" İçin Beslenme Mönüsü:
Kahvaltı: ½ kupa tam süt
½ muz
½ tatlı kaşığı tereyağı
½ dilim ekmek
Ara: 1/ 2 kupa karışık meyve suyu (taze)
Öğlen: ½ tam yoğurt
45 gr biftek
1/2 dilim ekmek
2 kaşık pişmiş havuç
¼ haşlamış patates
1 kaşık sıvı yağ
Ara: 15 gr peynir ve ½ dilim ekmek
Akşam: 1/2 kupa makarna ve üzerine 2 kaşık kıymalı sos
2 kaşık brokoli haşlama
1 kaşık sıvı yağ
Ara: 1/ 2 kupa süt ve ¼ elma
[parantez içinde belirtilen porsiyonlar 1 porsiyonu belirtmektedir.]
fikriyecim bende okumuştum bunu ama buralarda bulmak zor en yakın zamanda temin edip denemek isterim.fikriyecim seni kk da beslenme topiklerinde sık görüyorum. bu konuda ekolsun arkadaşım tebrik ediyorum.vereliniortak
canm benim evet ekol okuldan dgelir. türkçe bir kelime değil sanırım fransızca. senin beslenme konusunda hassasiyetinin farkındayım. oğlunun sevmediği gıdaları alıştırma yöntemlerin kendince bulduğun lezzetli ve besleyici tariflerin vs. lerin var. bu konuda doğru bilgiler üzerinde değişik yöntem ve teknikler geliştiriyorsun.o nedenle sen bir ekolsün dedim.buna gerçekten inanıyorum. konu açılmışken şimdiye kadar verdiğim herşeyi bu ilk kez bile olsa yiyen yavrum son 4 gündür yumurta yemiyor.melemen ya da değişik omlet tarzında yaptığımda yiyor. ben yumurtayı sade yemesini istiyorym bizler gibi. ne oldu anlamadım.bu konuda fikrin var mı canım.merhaba canim/Evet beslenme konusu benim icin cok onemli.
Simdi biraz size guldurecem ama ekol ne demek sozlugumde de bulamadim:uhm: arkadasim eminim guzel bir sey dedin ama ne demek oldugunu bi bilsem benneyaptımki cok utlu olurumalkisalkisalkis
canm benim evet ekol okuldan dgelir. türkçe bir kelime değil sanırım fransızca. senin beslenme konusunda hassasiyetinin farkındayım. oğlunun sevmediği gıdaları alıştırma yöntemlerin kendince bulduğun lezzetli ve besleyici tariflerin vs. lerin var. bu konuda doğru bilgiler üzerinde değişik yöntem ve teknikler geliştiriyorsun.o nedenle sen bir ekolsün dedim.buna gerçekten inanıyorum. konu açılmışken şimdiye kadar verdiğim herşeyi bu ilk kez bile olsa yiyen yavrum son 4 gündür yumurta yemiyor.melemen ya da değişik omlet tarzında yaptığımda yiyor. ben yumurtayı sade yemesini istiyorym bizler gibi. ne oldu anlamadım.bu konuda fikrin var mı canım.
bu arada işe başladım arkadaşlar.durumlar biraz karışık müsait bir zamanda yine uğrarım.
selam arkadaşlar herkese.
Aslıcım Ege'nin doğumgününü kutluyorum. Sene oğluna çok geçmiş olsun.
gece beslenmelerinden söz edilmiş. benim oğlum gece üç dört kez kalkıyor ve ben her seferinde biberon mamasını veriyorum. çünkü karnı aç ve asla uyumuyor. aç karnına da yatmasına gönlüm el vermez valla. yatmadan evvel ne verirsem vereyim Çağan mutlaka gece acıkıyor bu bebekliğinden beri böyle.
ha bir bilgi arkadaşlar. ekol okul dan gelmez. okul ekolden oluşmuş bir kelimedir.
senecim ozan egede önceden yumurtayı çok severdi şimdi kesinlikle yemiyor bende senin gibi yapıyorum melemen,peynirli omlet yada kıyma kavurup yumurta kırıyorum öyle yediriyorum.dün biraz sarısını rafadan yaptım kaşıkla yedirdim yedi.birde sanırım sende ögretmensin canım bebegini kime bırakıyorsun. bende başladım ama şimdilik benimle birlikte gidip geliyor önümüzdeki hafta bakıcısına bırakacagım arada birbirlerine alışsın.canm benim evet ekol okuldan dgelir. türkçe bir kelime değil sanırım fransızca. senin beslenme konusunda hassasiyetinin farkındayım. oğlunun sevmediği gıdaları alıştırma yöntemlerin kendince bulduğun lezzetli ve besleyici tariflerin vs. lerin var. bu konuda doğru bilgiler üzerinde değişik yöntem ve teknikler geliştiriyorsun.o nedenle sen bir ekolsün dedim.buna gerçekten inanıyorum. konu açılmışken şimdiye kadar verdiğim herşeyi bu ilk kez bile olsa yiyen yavrum son 4 gündür yumurta yemiyor.melemen ya da değişik omlet tarzında yaptığımda yiyor. ben yumurtayı sade yemesini istiyorym bizler gibi. ne oldu anlamadım.bu konuda fikrin var mı canım.
bu arada işe başladım arkadaşlar.durumlar biraz karışık müsait bir zamanda yine uğrarım.
zeynep canım çok teşekkür ederiz ogluşumla teyzesi. bakıcı konusunda sen kime bırakıyorsun canım.selam arkadaşlar herkese.
Aslıcım Ege'nin doğumgününü kutluyorum. Sene oğluna çok geçmiş olsun.
gece beslenmelerinden söz edilmiş. benim oğlum gece üç dört kez kalkıyor ve ben her seferinde biberon mamasını veriyorum. çünkü karnı aç ve asla uyumuyor. aç karnına da yatmasına gönlüm el vermez valla. yatmadan evvel ne verirsem vereyim Çağan mutlaka gece acıkıyor bu bebekliğinden beri böyle.
ha bir bilgi arkadaşlar. ekol okul dan gelmez. okul ekolden oluşmuş bir kelimedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?