2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doğum gününüz kutlu olsun aslıcım bugün eylüle geçtik geçen yıl bu zamanlar hepimiz hararetli bir şekilde bebişlerimizle uğraşıyorduk gaz problemleri falan

senecim oğlun nasıl oldu canım

bu menüyü nasıl vericez yaa....benimki hayatta yemez bu kadar...zaten daha çoğunu yemiyor uyuz kızım......

oğlumun ishali biraz düzeldi gibi. yani bi bakıyorum normal bir bakıyorum yine ishal anlayamadık. daha bu bitmeden tonisillit oldu yavrum.zaten iki antibiyotik kullanıyorduk bir tane daha vermeyelim denildi. biri geniş spekturumluydu o nedenle.
ishal burda salgınmış. o kadar izole yaşıyoruz ki nasıl bulaşır anlamıyorum.yediğine içtiğinede dikkat ediyorum.ahh benim şu üst kat komşum. iki kere oğlumu ağzından öperken gördüm düşünün ya ağzındannnn.uyardım ama yüzsüz ne olacakmış sanki diyor. yok bu böyle olmayacak biraz sert söylemek lazım anlaşılan.hoş şimdiye kadar kimseye böyle davranmadım her ne kadar hak etselerde.fıtratıma aykırı.oğlum için söyliycem kırılırsa kırılsın. hem oğlum hem ben perişan olduk ya.yorgun ve uykusuzum.komşum geçen hft köydeki annesinden dönüşte uğramıştı süt sağmış bahçeyle uğraşmış vs. o gün yakaşladım ağzından öperken sonrada bunlar oldu.düşündükçe sinirlerim bozuluyor.midem bulanıyor.hep bunlar benim kendimden önce başkalarını düşünmemden oluyor.sen o kadar çocuğunun üzerine titre başkası gelsin bir anda tüm emeklerini yıkıversin. abartıyormuyum hanımlar sizce sinirlerim çok bozuk sağlıklı düşünemiyorum.

senecim seni çokk çok iyi anlıyorum çünkü benim başımada bu tarz birşey geldi

üst komşum torunu ve kızıyla geldi çocuk geldiğinde öksürüyordu komşuma çocuk gripmi dedim yok değil yeni geçirdi sadece öksürüyor zaten grip olsa getirmem dedi neyse onlar gitti oturdukları koltugun örtüsünü çocukların üstündekileri falan hemen çıkardım yıkadım ama ne fayda 3 gün sonra eymende öksürük başladı sonrada diğerlerine ve bana geçti daha eymendeyken hemen dr. gittik antibiyotige başladık ama olan oldu çokk sinirlenmiştim dr. söyledi hastalıgı solunum yollarından kapmış dedi yani çocugun öksürmesinden ama dayanamadım söyledim çocuktan geçti diye valla insan kıyamıyor sonrada kendi çekiyor bende insanları hiç kıramam ama çocuklar için yapmak lazım canım

kizlar diyer topikte okudum sizinle paylasiyim.

--------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
tebessum77 kullanıcısından alıntı
kızlar yeni bir yumurta farkettim markette OMEGA3 LÜ YUMURTA doğal besi ve selenyumlu çeşitleride var tadı çok güzel sarısının rangide sanki köy yumurtası
tavuklara soya ve mısır ürünleri yedirdikleri için omega 3lü oluyormuş ismi aybar yumurta ben istanbulda carrefourda buldum ama sanırım başla büyük marketlerdede vardır

ben köy yumurtası kullanıyorum ama yetişmediği zamanlarda bende veriyorum bu yumurtalardan.
buralarda keskinoğlunun var hem omega 3 lüsü hemde selenyumlusu.

--------------------------------------------------------------------------------

fikriyecim bende okumuştum bunu ama buralarda bulmak zor en yakın zamanda temin edip denemek isterim.fikriyecim seni kk da beslenme topiklerinde sık görüyorum. bu konuda ekolsun arkadaşım tebrik ediyorum.vereliniortak

fikriyecim bende okumuştum bunu ama buralarda bulmak zor en yakın zamanda temin edip denemek isterim.fikriyecim seni kk da beslenme topiklerinde sık görüyorum. bu konuda ekolsun arkadaşım tebrik ediyorum.vereliniortak

merhaba canim/Evet beslenme konusu benim icin cok onemli.
Simdi biraz size guldurecem ama ekol ne demek sozlugumde de bulamadim:uhm: arkadasim eminim guzel bir sey dedin ama ne demek oldugunu bi bilsem benneyaptımki cok utlu olurumalkisalkisalkis

merhaba canim/Evet beslenme konusu benim icin cok onemli.
Simdi biraz size guldurecem ama ekol ne demek sozlugumde de bulamadim:uhm: arkadasim eminim guzel bir sey dedin ama ne demek oldugunu bi bilsem benneyaptımki cok utlu olurumalkisalkisalkis
canm benim evet ekol okuldan dgelir. türkçe bir kelime değil sanırım fransızca. senin beslenme konusunda hassasiyetinin farkındayım. oğlunun sevmediği gıdaları alıştırma yöntemlerin kendince bulduğun lezzetli ve besleyici tariflerin vs. lerin var. bu konuda doğru bilgiler üzerinde değişik yöntem ve teknikler geliştiriyorsun.o nedenle sen bir ekolsün dedim.buna gerçekten inanıyorum. konu açılmışken şimdiye kadar verdiğim herşeyi bu ilk kez bile olsa yiyen yavrum son 4 gündür yumurta yemiyor.melemen ya da değişik omlet tarzında yaptığımda yiyor. ben yumurtayı sade yemesini istiyorym bizler gibi. ne oldu anlamadım.bu konuda fikrin var mı canım.
bu arada işe başladım arkadaşlar.durumlar biraz karışık müsait bir zamanda yine uğrarım.

Canim ilk once guzel sozlerin icin tesekur ediyorum.evet ekol fransizca ama senin ne demek istedigini anlamamistim kosura bakma canim.Ben de her anne gibi bebegimin iyi ve saglikli beslenmesini istiyorum.Maglesef bizim verdiklerimiz her zaman hosuna gitmiyor ve yemek istemedikleri farkli sekilde sunmak ila yemesine saglanmaya calisiyoruz.
canim benim bebegim peynir cok severdi ama simdi istemiyor,sikilmistir diye dusunuyorum.Bak iki gundur kahvaltisini bu sekilde veriyorum hosuna gitti--bir parca ekmek uzerine biraz labne peynir suruyorum uzerine yumurtanin sarisini suruyorum ve bu sekilde yedi.
Daha onceden yarim domates keserdim ve bir yumurtanin sarisi ile karistiriyordum.Uzun sure boyle yedirdim,icine peynir,ekmek ici ve zeytin yagi koyabilirsin.

canim eger sana en sevdigin yiyecek her gun veriyorlasa bir ay sonra en sevdigin yemek olarak kalacak mi?Eminim bikarsin.E iste onlar da bizim gibi.
bir kac gun verme istersen bu sekilde tekrar verdiginde yer.Yumurta vermedigin zaman corbalara et katabilirsin kofte yidirebilirsin bu sekilde yumurtadan aldigi protein ve demir miktari etle dengeleyebilirsin.

Ne guzel ise baslamissin,ilk gunlerde zor olsada kisa zamanda alisirsiniz Insallah.

selam arkadaşlar herkese.
Aslıcım Ege'nin doğumgününü kutluyorum. Sene oğluna çok geçmiş olsun.
gece beslenmelerinden söz edilmiş. benim oğlum gece üç dört kez kalkıyor ve ben her seferinde biberon mamasını veriyorum. çünkü karnı aç ve asla uyumuyor. aç karnına da yatmasına gönlüm el vermez valla. yatmadan evvel ne verirsem vereyim Çağan mutlaka gece acıkıyor bu bebekliğinden beri böyle.
ha bir bilgi arkadaşlar. ekol okul dan gelmez. okul ekolden oluşmuş bir kelimedir.

Tesekkurler canim.kaydirigubbakcemile5

senecim ozan egede önceden yumurtayı çok severdi şimdi kesinlikle yemiyor bende senin gibi yapıyorum melemen,peynirli omlet yada kıyma kavurup yumurta kırıyorum öyle yediriyorum.dün biraz sarısını rafadan yaptım kaşıkla yedirdim yedi.birde sanırım sende ögretmensin canım bebegini kime bırakıyorsun. bende başladım ama şimdilik benimle birlikte gidip geliyor önümüzdeki hafta bakıcısına bırakacagım arada birbirlerine alışsın.
zeynep canım çok teşekkür ederiz ogluşumla teyzesi. bakıcı konusunda sen kime bırakıyorsun canım.

ayy kızlar ya benim oğluşlar üçüz olunca sizler gibi veremiyorum henüz yiyceklerini ve üzülüyorum,mesela omlet,ekmek üstüne sürülen peynir falan ben hala hepsini karıştırıyorum veriyorum valla çocuklar hep aynı şeyleri yiyyorlar tabiki karışımları değiştirdigim oluyor ama karışım işte yumurta peynir yediremiyoruz diyorsunuz bunu anlamak için ayrı ayrı yedirmek lazım demekki siz öyle yediriyorsunuz hepimizin bebişleri akran sizlere sormak daha doğru olur diye düşündüm.... bir gün içersinde bebişlerinize neleri nasıl yediriyorsunnuz öğrenebilirmiyim kızlar .benimkiler 3 tane olunca karışım yedirmek daha kolay oluyor hem daha önce omlet yedirmiştim karışım gibi koca bir kase yediremiyorumki onlarda doymuyor hepinize şimdiden TEŞEKKÜR EDERıM

kızlar birde benim bu bebişlerin cetveli ilerlemiyor daha önce gamze arkadaşım yapmıştı yenilemekmi gerekiyor öyleyse nasıl yapılıyor?

aynurcum valla sen de haklısın hepsini tek tek yedirmeye kalksan epey uğraşırsın herhalde
ben sabah kahvaltıısnda hergün değişik vermeye çalışıyorum
mesela:
domates biber ve kaşar rendeleyip üzerine yumurta kırıyorum yanında bal, meyve suyu veya süt ,

ya da

domatesi rendeliyorum kaşıkla veriyorum yanında bir peynirden ısırıyor bir kaşık baldan veriyorum biraz ekmek meyve suyu ve rafadan yumurta

ya da hazır kahvaltı mamalarının içine peynir rendeliyorum yanına rafadan yumurta ve bal

kahvaltıdan sonra çok uyanık kalırsa meyveli yoğurt yiyor ama bazen istemezse bişey yemeden öğlen uykusunu uyuyor

kalkınca o günkü kıymalı veya tavuklu veya balıklı yemeğinden yer yanında da yiyebildiği kadar yoğurt

birkaç saat sonra meyvesini yediririm yalnız meyveyi de eline veriyorum hepsini az çok yiyebiliyor

yatarken de bir biberon süt içiyor canım

canım senin bu takvim 1 yaşına kadarki zamanı gösteriyor yeniden yapman gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…