2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

oğlum hasta hanımlar. ishal ve mide bulantısı var. gaıtada bakteri çıkmadı viral olabileceği söylendi. bez yetiştiremiyorum. yarım saat aralıklarla kaka yapıyor bırakın bezi her seferinde üstünüde değiştirmem gerekiyor. bir kez eteşi çıktı çok şükür tekrarlamadı. o da bende perişan olduk.

uyku düzenimiz alt üst oldu.gerçi hastalıkla ilgili olduğunu sanmıyorum baya bir öncesinde başlamıştı. sabah saat 10 öğleden sonra 3-4 gibi uyuyan çocuk hiç uyumak istemiyor. çok uğraşıyorum en fazla 20dk uyutabiliyorum.gece 10da uyur sabah 7de kalkardı(tabi gece boyu çok kez emmeye kalkıyor)şimdi gece 3-4 gibi uyanıyor gözler kapalı saatlerce emmek istiyor dalamıyor bir türlü. şimdiye kadar hiç gece beslenmesi yapmamıştık sanırım artık istiyor dün gece 4 de biberonda çok sulu muhallewbi verdim ardından uyudu.zamanla bebeklerin gece beslenmesi biter bizimki şimdi istemeye başladı. kilomuzda fazla hep dikkat ediyorum birde geceleri verirsem ne olur bilemiyorum.hem alışkanlık edinir aynı saatte herzaman kalkar diyede korkuyorum. bir akıl verin.

unutmadan bir sorum daha olacaktı bu ishal olayından hemen önce aptamil junior 1+ ya başlamıştık azar azar veriyodum drumuz sebebin bu olmayacağını söylesede şüpheleniyorum. böle birşey yaşayan var mı?

sene canım eğer şüphen avrsa kesinlikle kes derim benim oğluma çocuk sütü alerji yaptı hiç tahmin etmediğim şekilde üst solunum yolu hastalığı ve durmadan hapşurma şeklindeydi en son oalra ağız kenarında mavileşme gördüm hemen kestim ve inanırmısın hapşurmalar bi anda kesildi .. bazı şeylerde anne sezgisine çok güvenmek gerek ve tabi gözlemede sürekli onların yanınd biz varız.. bi dene tatlım eğer rahatsızlığı geçmesse ondan olmadığını anlarsın için rahat olur geçmiş olsun

canım gece beslenmesine bende karşıyım ama emiyo mecburen emzitiryorum geceleri bağırığ çağırıyo ..ama hiç biberonla yada başka şekilde beslemiyorum geceleri ..biz almanya doğumluyuz annem dr ların orda kesinlkle gece beslemeye karşı olduklarını söylerdi .. dr ona demişki gece sen kalkıp yemek mi yiyosun ki ona da veriyosun o hep benim kulağımda kalmıştır .. kilosuda yerinde paşamızın bence gerek yok biberonla su vermeyi dene canım ya da emziğiyle uyut huzrsuzluğu dişten oalbilir ya da hastalıktan

canım dışarı çıkmıştım msnde karşılaşamadık geçmiş olsun dileğini aldım çok sağol.
canım bende emziriyorum ama sütüm iyice azaldı eminim emiyor uzun süre doymuyor dalamıyor diye düşünüyorum. artık yaşına geldi gece acıkması olur mu bilemiyorum. bu durumu hastalıktan önce başlamıştı.

Senecim ishali varsa hic korkmadan gecede emzir sut ve su ver.Rahatsizligi gectikten sonra gece beslemesini kesersiniz.Saat 22.00 da uyuorsa demekki saat 21.00 gibi muhalebi yada corba yidirmelisinki gece tok tutsun.Bir yasinda bir cocuk gece beslenmemesi gerekiyor.Ama suan bebegin zaten rahatsiz istisna yapalir.Cok gecmis olsun bebisine.
Aptamil sebep olabiler.Bi kez istersen birkac gun icinde durum desmedigise sebebi baska bir yerde ara.

senecim öncelikle geçmiş olsun canım

benim oğlanlar akşam 8 de uyuyorlar 1 haftadır sabaha karşı uyanıyorlar yada hiç uyanmıyorlar onlar uyanınca hemen mama yapıyorum yiyyorlar (sizin emzirdiginiz gibi) ama yavaş yavaş buda biticek galiba

ben oğlanlara bebelac veriyorum ama aptamul junıor(kutuda olanlardan) onlardanda birkaç kutu almıştım ayrıca biz mamaları koliyle alıyoruz neyse arada 1 kutuda ondan verdim içiceklermi diye içtiler bir sorunda olmadı elimdekiler bitince onlara devam edicem bende.ama şunu söyliyeyimki bizimkiler aç olunca asla ama asla uyumazlar yatırmadan önce mutlaka ekmek karıştırılmış çorba veriyorum. canım ona dikkat et ben eğer evde kalmazda çorba vermezsem mamayla geçiştirirsem o gece çok uyanıyorlar sulu mama ne kadar tutarki çocugu çok çok geçmiş olsun üzüldüm vallaa

sağolun hanımlar.
ah ah şu muhallebiyi bir kullanabilsek. çocuğumda çok seviyor ama bir hftda kilosu artıyor.bize yasak bu tarz yiyecekler.12 ayda 12 kez vermemişimdir.son öğünü çorba oluyor biraz ekmek içiyle.
aptamili kestim 3 gündür biraz düzelme var gibi ama antibiyotikte kullanıyoruz bir taraftan hangisinden dolayı bilemedim.

Bizim de gece beslenmesi sorunumuz var.Yani en azından benim için sorun.Ben oğluma saat 8 gibi tahıllı muhallebi yediriyorum saat 9 da da uyutuyorum.Gece 12 gibi 150 cc aptamil junior veriyorum..Gece bikaç kez mızıldanıyor su verince tekar uyuyor.Sabah 6 da da acıkıp uyanıyor, yine 150 cc aptamil junior veriyorum.Sütüm doyurmadığı için önceleri biberon maması şimdi de apt. jr. veriyorum.Gün içinde de emziriyorum.Derdim şu ki artık bu gece beslenmelerini kesmem gerekiyor.Sabah süt vermezsem 7.00 da uyanıyor,verirsem 8:30 da.Gece süt vermezsem de gece ikide bir uyanıyor,ağlıyor.Ne yapmalı ne etmeli,nasıl yapmalı da bu alışkanıktan vazgeçmeli? Bi fikri olan lütfen yardımcı olsun.Bir de sizin gün içi beslenme düzeniniz nasıl..ne zaman ne yediriyorsunuz?Paylaşırsanız sevinirim...

Merhaba olric.Bebegin kac aylik 12 mi.Bizim duzenim soyle.
sabah saat 9.30 ta kahvalti--yumurta,peynir,zeytin.meyve suyu yada meyve,biraz sut,tahil mamanin icinde pekmez,tahin,tereyagi ve bir danino.Bazen tahil mama yerine biraz kuzkuz,sehriye tarzi bisey veriyorum.
ara 11.30 gibi ceviz meyve anne sutu sonra banyo uyuku
kalkinca corba ve yogurt
2-3 saat sonra danino yada babymix meve ve tahil mama
aksam bizim yemekte ne varsa onu veriyorum yaninda ya meyve suyu yada yogurt
yatinca anne sutu

aslii oğlunun doğum gününü kutlarım.sağlıkla mutlulukla sevdikleriyle birlikte geçireceği nice senelere.

orlıc canım benimkilerde gece 2 kere falan kalkardı bende yatırmadan önce biberon maması verirdim sonra ekmek karışımlı çorba vermeye başladım artık ya bir kez yada hiç uyanmıyorlar sende dene canım artık biberon mamalarıyla doymuyorlar çabuk açıkıyorlar ben büyük bir kase bol ekmekli çorba yediriyorum yatmadan 1,5 saat önce. sonra yataklarına yatırdığımda 150cc mama veriyorum

gün içersinde: saah 7.30,8:00 arası 200cc mama veriyorum uyandıktan 2 saat sonra tekrar uyuyorlar 11,12 gibi uyanıyorlar kahvaltı yaptırıyorum(peynir yumurta tahin ceviz meyve püresi zeytin tahıllı kaşık maması bisküvi) bu karışımı veriyorum, öğlen saat 3.4 gibi çorba veriyorum benimkiler yoğurt sevmiyorlar akşam yatmadan önce gene çorba veriyorum

Senecim canım bebişin hastaymış çok çok geşmiş olsun canım...iki gündür giremediğim için ancak okuyabildim mesajları...benim oğlumda Malatyadayken aynen anlattığın şekilde ishal olmuştuda oğlumda bende mahvolmuştuk...bizim tahlillerimizde bakteri görüldüğü için antibiyotik tedavisine başladık onun yanında doktor kesinlikle muhallebi tarzında şekerli şeyler vermememizi söyledi....bize verdiği listede patates püresi ,şeftali,bol bol yoğurt ,muz ve su vardı...ve tabiki sadece anne sütü....iki gün içinde atlattık çok şükür...kusma olursa hemen gel serum takalım demişti doktor ama çok şükür gerek kalmamıştı...aynen anlattığın gibiydi ama gün içinde saymıstım 16 kez bez değiştirmiştim...Yeme düzenine dikkat edersen hemen atlatır inşallh canım...Allahtan acil şiflar diliyorum ...sevgiler....

Aslıcım doğum gününüz kutlu olsun canım...tatlı bebişine daha sağlıkla ve mutlulukla dolu nice yıllar diliyorum sevgiler...

Aslicigim dogum gununuz tam ne zamandi bilmiyorum ama eminim bu gunleriydi.Biz de Sanberkle kutlariz.Ege saglikli ve mutlu bir bebek buyusun.

Bir yaşından itibaren ideal çocuk beslenmesinin ölçüleri:

1 yaş için:

Ekmek, tahıl, pirinç, makarna: 6 porsiyon (1/4-1/2 dilim ekmek, muffin ¼-1/2, sade kraker 2-3 tane, kuru tahıllar ¼ -1/3 kupa, pişmiş tahıl, pirinç, makarna ¼-1/3 kupa)

C vitamini açısından zengin meyveler ve sebzeler: Günde 1 porsiyon (meyve ve sebze suyu 1/3 kupa, pişmiş veya çiğ doğranmış 1/3 kupa)

A vitamini açısından zengin koyu yeşil ve turuncu meyve - sebzeler: Günde 1 porsiyon (1/ 3 kupa meyve sebze suyu, pişmiş veya çiğ doğranmış ¼ kupa)

Diğer meyve ve sebzeler (patates dahil) günde 3 porsiyon (pişmiş doğranmış ¼ kupa, bütün1/4 tane, meyve sebze suyu 1/ 4 kupa)

Süt, yoğurt veya peynir günde 3 porsiyon (süt-yoğurt ½ kupa, peynir 15 gr)

Et, kümes hayvanları, balık, kuru baklagiller, yumurta ve yağlı tohumlar günde 2 porsiyon: (yağsız et, balık, kümes hayvanları 1-3 yemek kaşığı, yumurta 1 tane, kuru baklagiller 1-3 yemek kaşığı, fıstık /fındık ezmesi 1 yemek kaşığı)

Katı ve sıvı yağlar: Günde 3-4 porsiyon (margarin, tereyağı, sıvı yağ 1 tatlı kaşığı)
1 yaşındaki "Oyun Çağı Çocukları" ıçin Beslenme Mönüsü:

Kahvaltı: ½ kupa tam süt
½ muz
½ tatlı kaşığı tereyağı
½ dilim ekmek

Ara: 1/ 2 kupa karışık meyve suyu (taze)

Öğlen: ½ tam yoğurt
45 gr biftek
1/2 dilim ekmek
2 kaşık pişmiş havuç
¼ haşlamış patates
1 kaşık sıvı yağ

Ara: 15 gr peynir ve ½ dilim ekmek

Akşam: 1/2 kupa makarna ve üzerine 2 kaşık kıymalı sos
2 kaşık brokoli haşlama
1 kaşık sıvı yağ

Ara: 1/ 2 kupa süt ve ¼ elma

[parantez içinde belirtilen porsiyonlar 1 porsiyonu belirtmektedir.]

aslicim Egenin dogum gununu ne zaman bu gunleri miydi
fikriyecim cuma günüydü bizim doğum günümüz o gün çekirdek aile olarak kutladık. dünde akraba ve komşularımızı çagırdık çok güzel geçti resimleri uygun bir zamanda ekleyecegim.
aslii oğlunun doğum gününü kutlarım.sağlıkla mutlulukla sevdikleriyle birlikte geçireceği nice senelere.

Aslıcım doğum gününüz kutlu olsun canım...tatlı bebişine daha sağlıkla ve mutlulukla dolu nice yıllar diliyorum sevgiler...

Aslicigim dogum gununuz tam ne zamandi bilmiyorum ama eminim bu gunleriydi.Biz de Sanberkle kutlariz.Ege saglikli ve mutlu bir bebek buyusun.
çok teşekkürler arkadaşlar teyzelerimmm. opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…