2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar hepatit A aşısını yaptıran varmı aranızda?Bu ay yapılması gerekiyormuş aşı sonrası komplikasyon yaşayan oldumu acaba merak ettimde.
Birde su çiçeği aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz?Araştırıyorumda kimi diyor mutlaka yaptır kimide hiç gerek yok diyor.Kafam karıştı bu özel aşılardan korkar olduk valla.Yok bilmediğimiz,tanımlanamamış virüs enjekte ediliyormuş vs.vs.ınsan bir taraftan bukadar da komplo teorisi olmaz diyor ama bir yandanda hadi öyleyse?! demektende kendini alamıyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim?...

fikriyecim tavsiyelerin için çok teşekkürler. bende öyle deniyorum o zaman yiyor muhakkak yiyebileceği şekilde hazırlıyorum. ama sorun sade yememesi.
aynurcum bizde sabahları yetişkinler nasıl kahvaltı ediyorsa öyle veriyorum. sonra yoğut muz ceviz badem bal karışımı var çok seviyor. ben bunları hazırlayana kadar eline soyulmuş tüm armut veya şeftali veriyorum yarısını yemiş oluyor. ikindi çorba birgün et birgün balıklı.akşam 5-6 gibi danino ve yine değişik bir meyve artık cam rende kullanmıyorum ya eline veriyorum ya da dilimleyip ben ısırtarak yediyorum. yatmadan öncede etsiz balıksız daha hafif ir çorba ekmek içiyle. ben hergün iki çeşit çorba pişiriyorum muhallebi kullanamadığımız için. henüz süte başlayamadık ishal olayı girince tadını pek sevmedi zorlanacak gibi görünüyor.
evet aslıcım işe başladım.ben özel bir okulun yönetici kadrosundayım yanımda götürmem mümkün değil. şimdilik apartman komşuma bırakıyorum çok iyi anlaşıyorlar çocuk gelişimini bitirmiş iki kızı var bayılıyor oğlum onlara ya böyle devam aderiz ya da annem gelir bakıcaz artık.emerek uyuma sorunumuzu çözemediğimiz için zorlanıyoruz artık uyku saati diye bişey kalmadı uykusuzluktan çıldırmış gibi çok hareketleniyor asğlamasın diye ellerinden geleni yapıyorlar en sonunda yorulup oynadığı yerde sızıp kalıyor yavrum.her yolu denedik yaklaşık bir aydır ama başaramadık. zaten yakında emzirmeyi bırakıcam düzenli kullanmam gereken ilaçlarım var. bu duruma çok üzülüyorum. şunu anladım keşke en baştan işe ara vermeseydimde bu kadar o bana ben ona alışmasaydım. çocuk bir yılının her anını annesiyle geçiriyor tam artık herşeyi anlamaya başlamışken birden bire anne ortadan yok oluyor. eminim bu daha büyük bir travmadır bir bebek için. işte ağlamadığım bir günüm olmadı henüz müthiş bir vicdan azabı..........................................

nerde bende çok araştırdım pek çok dra danıştım hepside gerekli olduğunu söylüyor. ben muhakkak yaptıracağım burun akıntımız geçer geçmez.bazıları bunun ticari kaygıyla oluşturulmuş gereksiz aşılar olduğunu söylesede bu iki hastalığa çok sık rastlanıyor ülkemizde.koruyuculuğu yüksek aşılar ben yaptırma taraftarıyım.

senecim canım bende geçen sene 2 ay çalıştım benimde komşum bakmıştı birde annem gelmişti memleketten. bu sene bakıcı bulduk anlaştık önce Allah'ıma sonra bakıcıya emanet ediyorum gerçekten çalışan anneler için çok zor biz şimdilik tam ayrılmadık ama geçen hafta bakıcıyla konuştuktan sonra oglumla konuştum gündüzleri biraz ayrı kalacagız oglum dedim sanki anlamış gibi gelip boynuma yaslandı sarıldı inan insanın o kadar çok zoruna gidiyorki ama biz onlar için çalışıyoruz güzelim.

delikız ve sene çok teşekkür ederim size valla ne güzel yetişkinler gibi kahvaltı yapıyorlar demek maşalllahhhh bakalım tek tek uyandıklarında bende deniycem kızlar benimkilere 1 kere denedimde yumurta beyazını sevmediler birde benimkilerin popoları pişik oluyordu nokta nokta kızarıklıklar oluyordu aklıma şeftaliden olabilecegi geldi vermeyi kestim sanki azaldı sizdede oldumu bu tarz birşey?

Bebişlerinize gerçekten maşallahhh....bizimki kaşığı görür görmez yüzünü çevirdiği için yemek yedirmekte çok zorlanıyorum....kahvaltımız hala karışım şeklinde...öğlen çorbalarımız ancak 5-6 kaşık oda zorla...ikindi yoğurt yada meyve yine zorla...akşam farklı bir çorba yine 5-6 kaşık...gece yatarken yerse muhallebi yoksa anne sütü...her öğün ayrı şeyler deniyorum ama nafile hiç iştahımız yok...yemek saatlerimiz işkence saati gibi...kendi yediklerimizinden vermeye çalışıyorum alışsın diye ama ağzını kitlediği için henüz hiçbir yol katedemedik...ne yapsamda iştahı açılsa kara kara düşünüyorum...

Bu arada yaklaşık bi haftadır oğlum çok seri bi şekilde yürüyor artık.teyzeleri.....yürüyünce rahat ederim dedim ama nafile yindee bana yapışıp duruyor...hala kucak istiyor hala kucak istiyor...bizimki gerçekten çok zor bir çocuk çoook...

valla yagmurcum aynı dert bebdede var buragımın maşşallahı var neversem yiyyor öbürküler karışım haricinde olan şeyleri hemen çıkarıyorlar ellerine ekmek verince yiyyolar ama ben ekmekli birşey verince çıkarıyorlar hele makarna pilav falan imkansız.benim burakta 5-6 adım atıyor digerleri emeklemede. bu arada kızlar ben grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum başka yaptırıcak olan bu konu hakkında bilgisi olan varmı

kızlar bugün yeni birşey denedim çok güzel oldu ben bile çok begendim belki yapanlarınız vardır içinizde ama yine söyleyeyim iki küçük patatesi haşladım hatta nerdeyse yakmak üzereydim:) sonra birde yumurta haşladım.sonra biraz peynir,biraz sütle hepsini blendırla çırptım benim tontiş pek severek yedi bende öyle tabi:))
herkese iyi geceler.

Teşekkür ederim fikir verdiğin için Sene,evet bende mutlaka yaptırmaya karar verdim 13 ayda(yani bu ay)hepatit a yı yaptıracağım,suçiçeği içinde önerilen en iyi aşı dönemi 15.aymış bakalım onuda zamanında yaptıracağım...
Yemek konusunda zorlanan arkadaşlarada kolay gelsin diyorum,benim cimcimem yemek seçmiyor allahtan çok hasta değilse yemek problemimiz olmuyor.Ama çok alerjik bizimkide kırmızı minik noktalar bizdede çok sık oluyor dermatit çocuklarda sık yaşanıyor bu tür alerjiler allahtan çok ilaç kullanmamıza gerek kalmadan atlatıyor domates,şeftali,çilek,kavun,yumurta vs.bu gibi şeyler alerjik reaksiyonlar yaratabiliyor ama ben kısıtlamıyor veriyorum sonuçta 3 yaşında son bulacak bunlar diye biliyorum.

Evet çok güzel oluyor tadı,ben birde bu karışıma yeşil zeytin ve tereyağı ekleyip veriyorum günaşırı.Kızımda çok seviyor.Maluum benim cimcimem hala devam sütüne alışamadı ve içmiyor sade bende anne sütüne ek olarak devam sütünü bu ve buna benzer şekilde vermeye çalışıyorum((

evet Aslicim bu cok guzel oluyor bide sut yerine yogurt denediniz mi benimki boyle daha cok sever.Bunu kahvaltida veririm genelde eger oglen icin yaparsam patatesle bereber bir yaprak maydanoz ve kiyma haslarim benimki bunu da cok severek yer.

Aynurcum ben de grip asisi icin sormustum bizim dra ama o onermedi.Gibin farkli stamplari varmis yani cesidi ve asi birkac cesididen kurur.yani asi olsada grip olmayacak kesin soylenmez.hatta cok kez asi cok kotu hasta edebilir.Ben de kararsizim ama buyuk bir ihtimalle asi yaptirmayacam.Anliyorum seninki uc tane biri hasta olursa diyerler de olur.Belki de sizin durumuzda yaptirsaniz iyi olur.Bir grip cesidinden kurunabilirsen bebislerini yineden faydadir.Ama yaptirirsan yaptiracak yer cok guvenli olmalidir.Asiyi nerden alicagini ve kimin tarafindan yapalicagi cok onemli.Asiri doz olunca kotu hasta edeblir.

herkese selamlar bayadır giremedim bi ara pc yoktu o geldi ama ben malum ramazan ayındayız sahur iftar 3 çocuk baya bi zor oluyo
senecim canım msn den yazmıştım canım oğluş şimdi nasıl oldu canım yürüyomu benim oğlum hala çok tembel ve korkak ne yapcam bilmiyorum sıralarken bile tedirgin bi kez düştü ondan oldu galiba du bakalım sabırla bekliyorum
sizn beslenme listelerine bi bakayım
aslıcım nasılsın canım bu topikte çoğunuz öğretmensiniz koşturmalar başladı dimi kolay gelsin kızlar hepinize
aynurcum 3 paşa nasıl ahh canım kolay gelsin sana 3 tane bebek Allah güç kuvvet versin sefayı sormuşssun bi ara sefa ii canım kızı çok hareketli pek gelemiyo o yüzden onun peşinde koşuyo hergün
bütün annelerimi öpüyorum hepimize kolay gelsin

Son düzenleme:
Slm arkadaşlar ..kaç gündür giremedim bizim yaramaz hasta kaç gündür burnu akıyor grip oldu heralde doktorada götürmedim ama öksürüğe çevirdi biraz tedirginim...evde öksürük ve soğuk algınlığı için şurupları var ama içiremiyorum direk kusuyor yediğini içtiğini...zaten iştahsızdı iyice yemeden kesildi...günlerdir ağlıyorum canımın sıkıntısından...sürekli meme istiyor ağzına kesinlikle başka lokma koymuyor...banada iyice düştü babaya bile asla gitmiyor artık..kalkar kalmaz çıkıyor kucağıma bidahada kesinlikle indiremiyorum..hasta diyemi böyle oldu bilemiyorum...doktora götürücem aynı ilaçları vericek eline ver kendi yesin diycek...herşeyi denedim ama yok...oldukça çaresiz ve sıkıntılıyım bi akıl verin nolur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…