2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yagmurcum geçmiş olsun canım hasta olup iyileşimişsiniz sanırım. diger arkadaşlarda iyisinizdir umarım minik kuzularınızla.
Yeni gelen arkadaşımız aramıza hoşgeldiniz.
Herkese iyi geceler.

Canım benim çok sağol....tamamen iyilşemedik heralde ağlayınca burnumuz yine akmaya başlıyor ama genel olarak iyiyiiz gibi...sen nasılsın bu arada senin yaramaz nasıl....

fikriyecim doğru söylüyorsun bu aylarda yavaşlaması lazım. enson 13.350ydi kilosu son 2.5 aydır kilo alması durmuştu ne güzel ama şu sıralar biraz aldı gibi geliyor bana. işlerimiz yoğun götüremedim ölçüme bende merak ediyorum.beyaz peyniri sevmiyor çocuk zorla yiyor. sütede alışamadı gerekli ca u alması için kaşara izin verdim bu aralar.kaşar calorisı yüksek bir peynir ama öte yandanda sadece bunu seviyor.aslında şöyle bir baktığımda oğlumdan daha çok yiyen bebekler var aslında biberon biberon aptamil içeniki oda kilo aldırıyor aptamilin içine cicibebe koyanı ki benim oğlum cicibebe nedir bilmez gece son öğün olarak muhallebi yiyyeni bizim muhallebi yememiz 10 parmağımı geçmez. bunları görünce şunu düşünüyorum benim oğlum çok tembel kucak kuşu resmen ne kadar iştahıda iyi ne kadarda kilo yapmıycak gıdalar tüketsede hareketsizliğinden kilo alıyor.dr umuz şimdiye kadar yediklerinin hepsini onaylıyor ve böyle devam etmemi istiyor.çorbalarına bile tahılları gramla korka korka ekliyorum.bebekler için kek bisküvi tarifleri var ben onlara bakmakla yetiniyorum.daha neler neler anlatacağım çok şey var bu durumumuzdan bende hoşnut değilim kilo almamız durduğu için çok mutlu olmuştum burada yazmak istedim ama çoğu annenin bebeğinin kilosunun azlığından iştahsızlığından şikayet ettiğini bildiği ve nispet yapar gibi yazmış diye düşünürler diye vazgeçtim.
sana hiç kızmam arkadaşım olur mu öyle şey. sen doğru söylüyor bebeğimin iyiliği için yazıyorsun. asla kırılmam arkadaşım. dost acı söyler.herzaman fikrini söyle diğer annelerimde.akşama evden yine girerim öptüm seni. bu arada artık kaşar yok onun yerine ekstra iki kaşık yoğurt var.

Canim sene ben de zaten tahmin etmistim beyaz peynir yemedigi icn kasar veriyorsun.Sonuctan ca da almasi gerekiyor.Bak benimki de yeterince sut urunleri tukketmiyor onun icin danino vermeye basladim gunde 3-4 tane yerse ca IHTIYACI KARSILIYORMUS.Seninki emmiyor aksamlari gunde 100 ml yogurt yerse 2 danino yeter ona.
Sabah ve oglen tahil rahatlikla koyabilirsin gun icinde onlardan aldigi enerci tuketecek zaten.Ama aksam tok tutmasi icin az da olsa vermelisin.Tahillarda cok onemli vitamin ve mineraller var onlardan bebegini eksik etme.Aslinda bulgur ,pilav gibi tahillar corbaya koy onlar kilo yapmaz.Sen makarna ve sehriye gibi tahillardan biraz kullanan lazim.Ygalar da begine ve vucut dokulara cok gerekli onlardan az da olsa vermelisin.Dusunuyorum da en iyisi bebegini biseyden eksik etme cunu ona hersey gerekli,sadece yurumesi icin biraz daha bekle.Her zaman yurumeye baslayabilir ama yetersiz beslendigi icin olan eksikleri hic bir zaman kapatilmaz.
Bana kizmadigin icin cok tesekkur ederim canim,

fikriyecim tahıl kullanıyorum zaten özellikle b vitaminleri açısından. ama bol bol kullanmıyorum yeterince veriyorum.günde en az 3 çeşit tahıl yiyor :))
7 tahıllı un aldım vaktim olduğunda ekmek yapacağım bakalım beğenecek mi beyefendi. sanberk şimdi o doğal ortamda kanatsız kuş gibi her yeri dolaşıyordur özgürce. mutlu bir bebektir eminim.

yağmurcum bebeğin nasıl oldu merak ettim. olric inde bebeği ishal olmuştu. ondanda ses yok. zeseze uzun zamandır giremiyor.delikız da yok. umarım herkes iyidir herşey yolundadır.ha birde aynur yok uzun zamandır.üçüzlerin fotoğraflarına bayılıyorum. aynur ortada üçü etrafında çok güzeller maşallah.

Canım benim bayram telaşından girmeye pek vaktim olmuyor...Bizim yaramazla pek bişey yapamıyorum ama biraz temzlikle uğraşıyorum günlerdir...Kaanı sormuşsun ..iyileşti teyzesi çok şükür öksürüğü falan kalmadı ama dışarı çıkıp geldiğinde burnu tıkanıyor yinede..havalardan heralde....
Çalışmaya başlamışsın canım bi hayırlı olsun bile diyemedim kusuruma bakma...bebişin biraz zorlandı heralde ama yeni düzene alıştınız galiba ..hareketsiz falan demişsin canım bebişin için ama merak etme seninkide bizimki gibi emeklemeden biden yürüyecek heralde...zararlı diye almamıştım ama memlekete gittiğimde komşunun yürütecine bindi bizimki 20 gün kadar çok faydası oldu...bi baktım kendi kendine koltuklar arsında gidip geliyor...çok fazlada binmedi günde en fazla yarım saat...cesaretlendi heraldeemeklemeden yürüdü...zamanı gelince yürüyolar asılnda ama biz anneler biraz sabırsısız galiba hemen emeklesin yürüsün istiyoruz...
Aynuru sormuşsun bende görmedim ne zamandır...fırsat bulamıyodur oda ne yapsın...

yağmurcum çok sağol canım. işe başladım ama iyi mi ettim kötü mü bilemiyorum. özelde çalışıyorum ne kadarda iyi insanlarla birliktede olsam özel olunca zor oluyor yaklaşık 12 saat mesaim var bu aralar bir aya kadar rahatlarız inşallah.yeni düzenimize alışamadık henüz oğlum öğle sonrası uykularını uyumuyor babası 5.30da gelince iftara kadar gezdiriyor arabayla çocuk araba koltuğunda sızıp kalıyor biraz perişan oluyor anlayacağın. sağlık olsun bakalım düzelir inşallah herşey.şu milli eğitime bir atanamadım ah kpss ah

slm kızlar uzun zamandır giremedim misafirlerim var
valla beni merak etmişsiniz mutlu oldum demekki eksikligim belli oluyor arkadaşlarım merak ediyor dedim

senecim valla benim oğlanlar baya kilo verdi biz pek fark edemiyoruz annemler geldi oğlanları 2 ay önce görmüştü zayıflamışlar dedi ama bir görsen 2 dk. yerlerinde duramıyorlar seninkide ayaklanınca gör bak vericek o tontiş kilolarını hiç kafana takma

bu arada ben grip oldum eşimden geçti burakta hasta diger ikisine geçicek muhtemelen aman kış gelmeden hastalıklar başladı yaww

Yagmur canım katılıyorum sana yürüme konusunda bende çok hevesliyim herkeste sakınn diyor böyle iyidir yürümeye başlasın ayy bıraz daha geç yürüseydi keşke diyeceksin diyorlar. dedigin dogru bide istedikleri zaman zaten yürüyorlar zamanı gelince.
Senecim işe başlamışsın hayırlı olsun. kim bakıyor peki şimdi minik kuzuya.
Herkese iyi geceler..

AYnur canım geçmiş olsun güzelimm acil şifalar..
Takvim konusunda sana gönderdigim linki tıkla
MyTickerz.com - Graphical Countdown Tickers and Trackers
sag yanda baby and child age yazısını tıklıyorsun ve ordan seçenekleri seçerek yapmaya devam ediyorsun eger yapamazsanda bana bilgileri verirsin istersen ben yaparım sana buraya ekler sende profiline aktarırsın canım.

Canım ya benim de içimde kanayan bir yara o kpss.....Fizik öğretmeniyim normalde ama bende atanamadığım için çalışamıyorum...2 yıl kadar sözleşmeli çalıştım milli eğitimde 1 yılda dersanede stajer olarak çalışştım ama sonrasında hamileliğim sorunlu olduğu için bıraktım çalışamadım...bundan sonrada zor zaten ...kpss barajımız 98...benimde o puanı alabilmem imkansız...özeldede insanın canını çıkarıyolar...bayan olunca dahası evli olunca helede çocuklu olunca özel sektör çok daha zor....
Tombiş oğlan emdiği için uyuyamıyodur ...kıyamam ben ona yaa...alışır ama annesi merak etme..sağlığı yerinde olsunda gerisi düzelir inşallah....biraz erken başlamışsın çalışmaya ama çocuk için daha iyi galiba büyüdükçe senden ayrılması zor olurdu...hakkına hayırlısı canım...çok fazla dert etme...eminim bakıcı kız iyi bakıyodur...çok değil bir aya kadar herşey yoluna girer .....bu arada senin branşın neydi?

aynurcum çok geçmiş olsun bizim hastalıklarımız babadan geçer önce oğlum sonra ben. takvim için sana bir ara bakmıştım ama üçüzler için çok seçenek yoktu canım.bayram dönüşü halledemezsen birlikte bakarız.

aslii oğluma bir genç kız bakıyor. çok memnunum çocuk gelişimi okumuş lisede yıllardır bakıcılık yapıyor talibi çoktu uzun zamandır peşindeydim açık arttırmayı ben kazandım bir görsen ne oyunlar ne aktiviteler biliyor bu benim için ilk planda.

yağmurcum bende kimya öğretmeniyim pek farkımız yok yani.kadro artmadıktan sonra o bajlar düşmeyecek umudum yok.ben 6 yıldır bu özel okulda çalışıyorum. ilk başladığımda çok yeniydi okul. var edenlerden biride benim. vefa borçları var bana iyi insanlar. geçen sene hamileliğim riskli diye hiç çalışmadım bu sene yine istediler. derslere girmiyorum ben daha çok yöneticilik yapıyorum bu durumdada köreliyorum canım. pek memnun değilim aslında.seneye eşimin tayini çıkacak mecburen bırakıcam bakalım o zaman ne yaparım. bunların yeri burası değil bilmiyorum nerede konuşabiliriz.

fikriyecim sanberkin bu resmini başka bir topiktede görmüştüm çok beğendim. maşallah çok güzel bir kuzun var.topiğin sarı şekeri o.

herkese iyi bayramlar.
sizleri yanaklarınızdan bebişlerimide o minicik pamuk ayaklarından öpüyorum.
sağlıklı mutlu sevdiklerinizle nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle....FUNDA

fikriye çok sinirliyim. biraz önce birilerine bayram ziyaretine gittim. orda tesadüf başkaları vardı bunların 10 aylık oğulları var. tanıştık kadın aaa sizinki anne baba diyormu bizimki henüz söyleyemiyor ne güzel 7 aylıkken söylemiş dedi. bende kadına olabilir bizimki öyle ama bak seninki 10 aylık pire gibi emekliyor bizimki daha poposunu kaldıramıyor her çocuk farklı biri birşeyi yaparken diğeri başka birşeyi yapabilir seninkide konuşur annesi sabret dedim. iyi güzel. aradan süre geçti oğlumun bensiz 5 dk bile oyuncaklarıyla tek başına oynamadığı yalnız olmak istemediği gibi şeyler söyledim. kadın demekki çocuğun size karşı güveni yok dedi lafı ağzından kocası aldı ben her akşam geldiğimde oğluma sarılır onu öperim bana güveni olsun diye güven önemli demezmi.

şimdi ben ne söylesem boş. çünki adamların kafası bom boş anlamazlar ki siz beni ilk defa görüyorsunuz gün içinde oğlumla olan iletişimimi bilmiyorsunuz nasıl bu kanıya varabiliyorsunuz. diyelimki beni tanıyorlar ve oğlumla nasıl vakit geçirdiğimi biliyorlar diyelimki ben çok ilgisiz bir anneyim bunu bir insanın yüzüne nasıl söylersiniz. bu nasıl bir cürret insanlar sınırlarını bilmiyorlar hiç kimse bir zahmet bilmedikleri konuları araştırmıyor kulaktan dolma laflarla ilk defa gördükleri insanlara bile ahkam kesebiliyorlar.

şimdi benim dönüp o kadına haa senin bebeğin 10 aylık bırak anne demeyi baba bile diyemiyor sanırım sizdede baya bir güven gelişmiş çocuğu saatlerce tek başına oyuncaklarıyla bırakabiliyor onunla yeterince konuşmuyorsun ki çocuk henüz baba bile diyemiyor desem yeri değilmi hanımlar. bunu söyleyemem ben o çocuğa saygımdan ve allah korkusundan. başka birinin çocuğuna karşı böyle birşeyi bir an bile aklımdan geçirsem allahtan korkarım benim çocuğumun başına kötü birşey gelir diye.

çok sinirliyim ya.13 ay boyunca emek ver sürekli en iyisi neymiş diye araştır bul herşeyi bilimsel doğrular çerçevesinde yapmaya çalış aynı sizler gibi. sonrada bu lafları işit. sizde nasıl yetiştiriliyor bu çocuklar iyi biliyorsunuz bu kadar büyük bir emeği yaşantımız boyunca kimseye göstermedik dimi. bir anneye söylenmiycek bir anneyi derinden üzecek laflar bunlar hanımlar. ben çok sinirliyim ya sakinleşemiyorum bir türlü.

oh Kiyamam sana bitaem,cok sinirli olman normaldir.Boyle laflar gercekten insani hasta eder.Ama en iyisi fazla kulak verme boyle laflara.Cahil insanlardan ne beklersin.Onlar neyin uzerine boyle emin konusmuslar ben de anlayamadim.Tek cahil biri bu sekilde konusur.Sen cok ilgili bir annesin ve bebegin bunu hissediyor,esin goruyor.Senin icin bu iki kisi en onemlidir ve onlar senden memnunlar ve seninle mutlular ise baskisin bos veeeeeeeeeeeer canim.Hic bosu bosuna sinirini tukketme bitanem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…