2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim Sene daha cok boyle durumlarda duseriz canim ama en iyisi herkezin laflardan etkilenmemek lazim,ne kadar zor olsa bazen,
Benimle de boyle bir durum olmutu,sana bahsetmistim benim kozenim icin,kozen ama faydasi.Sanberk daha 3 aylikti 4 e girmisti ve kuzenimle nette konusmutuk Sanberke sordu.ben de sakasina aaa oglum cok tembel dedim diyer cocuklar kosarken bizimki daha popusunu kaldirmiyor ve daha donmesi lazim da emekleyecek de ancak kosmasini goruruz Insallah.Ve canim kuzenim koyde annesine Sanberk donemiyormus ,hareketsiz bir bebek demezmi,acaba bisymi var Fikriye bizden saklanmiyor.Kadin gitmis anneme sormaya.Bundan sonra sacma olaylar iste.Simdi onun bebegi 9 aylik desteksiz oturamiyor daha emeklemek icin niyeti yok Sanberk 6 aylikken bilincsiz ama dede soylerdi saat,top gibi nesnelere sordugumuzda onlari arardi gorunce sevinle bakardi ama onun bebegi Sanberkin 6 ayliga benziyor.Ben de simdi ne degim ona?Aslinda soyleyebilecem coooook ama ben onun kadar degilim.Onun icin urasmaya degemez bence.
sen de boyle bos insanlarla ugrasma kaafana takma be canim.

buyuk bir ihtimalle bu topigi gormussunuz.

Bebeklerimizin gelisimi icin neler yapabiliriz.paylasalim.Gercekten bu konuda arastiriyorum ama yanlis yontem kullanmaktan korkuyorum.Burda katililan anneler genelde egitimci sizden fikir almak istiyorum.Pylasirsaniz sevinirim.

CIKMIYOR.benim verdigim link Montessori Egitimi ilgili.Bebel gelisimi ve aylik asilar ve kontroller bolumunde Montessori Egitimi topigi.

kızlar bu tip insanlar yüzünden kendini,zi üzmeyin boş yere değmez çünkü fikriyenim de dediği gibi ancak bir cahil bu kadar emin konuşabilir ve konuşuyor da benim de çevremde çok var bu gibileri

haklısınız cahilliklerine veriyorum o nedenlede onlarla pek konuşmadım açıklama yapmadım. buraya yazdım rahatladım.

fikriyecim montessori eğitimini bende takip ediyorum ama katılımcı değilim. bazen yaratıcılığımı kaybettiğimde tıkandığımda yardımı oluyor.

günaydın herkese hayırlı bayramlarr kızlar
senecim üzülme canım benim böyle şeyler o kadar çok oluyorki hele okula başladıklarında ... aaaa daha öğrenemedimi bizimki ohooo falan .. hepiniz eğitimcisiniz ama bazen diyorumki veliler gerççekten çıldırmış galibaa .. hepsi 1 kez okuyarak mı öğrenmek zorunda... bu bi yapısal getiri genlerlede alakalı ...bakın benim 3. çocuğum hiç biri emeklemedi ddediğm zaman insanlar şaşırıyo nasıl yani ama bak bizimki koşuyo diyenler oldu.. ne diyim ben şimdi hiçç... benimkide hala yürümüyo diğer çocuklarımda geç yürüdü hele kızm bu oğluşum gibi ilk 10 ay baya kiloluydu 15. ayda yürüyebildi ama bazı insanlar felaket tellallığı yapmaya bayılıyo .. her insanın kişsel karekteri farlkı olduğu için aynı durm bebekelrde de geçerli.... ama bazı insanalr gerçekten boşşş konuşuyo bu bir gerçek ....

CIKMIYOR.benim verdigim link Montessori Egitimi ilgili.Bebel gelisimi ve aylik asilar ve kontroller bolumunde Montessori Egitimi topigi.

arkadaşlarr bu egitimle ilgili kullanabilecegim site varsa msjla atabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum iyi bayramlar diliyorum.
Fundacım canım boşver arkadaşlarında dedigi gibi bilgisizce konuşmak için konuşan insanlar cahil yada illa karşılaştırma yapacaklar ya boşver sıkma üzme güzel canını.
Ayşegülcümm canım nasılsınızz sorma güzelimm dünde aslında bu yüzden benimde canım sıkıldı kayınvalidem her konuşmasında tlfda karşıkarşıya geldigimizde her an açtıgı konu halen yürümüyor mu yürümüyor diyorum. dogum gününde geldiklerinde bana aa benim çocuklarım eltilerimin çocukları hiç emeklememiş o yüzden hemen yürümüşler ozan emeklemeye alışmış hep emekledigi içinde geç yürürmüş falan filan bende dedim emeklemeyecekti yere bırakmayacaktım ne yapacaktım hep kucagımda falanmı taşıyacaktım bilmiyorum.çocuk istemiyor ne yaptıysam yapmıyor. dün yine bir muhabbet çıktı Ozan Ege kendi adını söylüyor Ege diyor hangi adı kullanıyorsunuz dediler 1 yıldır halen ögrenemediler hangi adı kullandıgımızı bende iki ismini birlikte söylüyoruz ama Ozan kendi adını Egeyi söylüyor dedim eşimde takıldı bana Ege ismini ben koydugum için ögretiyorsun diye ki hiç öyle bir egilimim olmadı Egenin söylenmesi daha kolay oldugu için onu da kendi kendine söyledi bende hemen savunma mekanızması işte hayır dedim bunu sende bende gayet iyi biliyoruz dedim güldü falan kayınvalidem hemen atıldı sen Egeyi ögretirsin ama yürümeyide ögretememişsin diye ayy aklıma geldikçe çıldırıyorum yaa.işte böyle kızlarr ama tabi bende yürümüyor ne yapayım kendisi istediginde yürür hem yürümemesi daha iyi o zaman daha zorluk olacak diyorum bende yerimseniben
Herkese güzel günlerr.minik kuzuları çook çook öpüyorum sizleride opuyorumnanaktan

Aslicam merhaba canim sana da iyi bayramlar.Hepimizin durumu ayni biz o kadar ilgileniyoruz ,iyi beslensin,iyi gelissin diye ugrasip duruyoruz.hepimiz cok ilgil ve bilincli anneler olamaya calisiyoruz ve oyleyiz.Ama maalesef boyle insanlar da var bizim moralimizi bozmak icin her sey yapip soylerler.
Bana boyle laflar soyleyen cok.Mayista bulgaristana gelmistim burda hem emekledi hem yurudu Sanber ve zayiflamadi ama kilo da lamadi pek boyu uzadinca zayif durdu.Istanbula gelince kaynanam ay bu cocuk cok zayiflamis niyeki dedi?Ben de cok kirildim o zaman demekki iyi bakmamis annemler,tek o iyi bakiyor cocugumu.A bide o zaman Sanberkin birden yukardaki 4 disi cikti ve inanain hic ama hic yememisti bir hafta iyiki sutum vardi o zaman biraz onunla idare etmistik.
Daha cok kez boyle canimizi sikarlar insanlar herhalde ama en iyisi fazla takmayalim.

Son düzenleme:
takmayalımda nereye kadar. yapım bu üzülür geceler boyu uyuyamam. huy işte değişmez. benim kayınvaldemde benzer şeyler söyledi. oğlum henüz 10. ayını yeni bitirdiğinde gitmiştik baktı ki ne emekliyor nede yürümeye hevesli sanki ben yanında yokmuşum gibi diğer odadan eşimi çağırdı oğlumu göstererek bunun kaslarında birşey var mı dr ne diyor diye sormaz mı. çıldırdım resmen.o üç gün boyunca oğluma pişirdiğim yemeklere taktı her seferinde bunun içinde ne var bu tatsızdır şimdi sen benim yaptığım yemeklerden ver böyle olmaz diye başımın etini yedi. yaptığı yemek bol yağda kızarmış patlıcan ve patatesi domates doğruyarak tencerde pişirdi yemeğin suyu yağ içinde tutturdu hadi versene...ya sabır

gercekten cok sabir lazim.Bizde de boyle seyler oluyor,Sanbk daha 3 aylikti bizimki demez mi aa sadece sut mu veriyorsun,biz eskiden bu ayda havuc,elem suyu vermeye baslardik.ben vermeyecem deyince hergun vermeyecen diye sorardi,ve 6 ay gelene kadar basimi yedi vermiyorum diye.Ama ben vermedim onun inadina degil bebegim sagligi icin vermedim.

Son düzenleme:
merhaba hanımlar.
oğlum yine hasta yine tonisillit.bayram burnumuzdan geldi ilaçla düşüremediğimiz ateşini acillerde iğnelerle düşürttük. bu sefer çok fenaydı. diğer hastalıklarında ne kadar kötü olsada yine yemeğini yiyebiliyordu bu sefer kaşığın ucunda bir kez yutuyor ikincide olduğu gibi ne var ne yok çıkarıyor. bütün gün kusuyor çıkardığı su ve ilaç. çocuğum gözümün önünde eridi resmen.evet kiloluydu kilo almasının durması lazımdı dr umuz böyle söylüyordu ama yürüyünce hareketlenince derdi böyle olmamalıydı. çok içim yanıuyor çok.bir kase çorbaya bana mısın demeyen çocuğuma iki kaşığı çıkarmadan yutunca sevinir olduk.arkadaşım ''çocuklar çiçek gibidir funda birgün solar birgün açar ''derdi doğruymuş.

sizler nasılsınız?

merhaba canim cok uzuldum ya,tontisimiz hastalanmis,tabiki iyilesecek canim merak etme.Zor bir durum anne yuregi cocugun hastalanmasina zor dayanir.Allah cabuk ilesmesine yardimcisi olsun umarim rahatsizligi vazla surmez.Canim belki de seni rahlatamam ama bazen ne kadar aci lsada boyle seylerden gecmeleyiz.Benim oglusum baya tonbuldu ve diyer bebekler donmeye baslamisti benimki ancak 5 aylik nerdese 6 ay olacakti ancak zarzor bizmi yardimiyala donerdi.Ama disler cikmaya basladi anne sutu bile icmezdi fazla ve baya zayifladi birden,cok uzuluyordum o kadar sor sagdim sutler cope gidiyor gitsede gitsin ama ari bebbegim baska bir seyyeseydi ama yok,yaklasik 2 hafta boyeydik oturup aglardim ben.Cok sukur bunu da atlamistik bebisim cok zayifladi ama o kadar acidan sonra oglum cok hareketlendi ayakta durdu emekledi ve yurudu.Yani demek istedimi rasgele birsey yoktur.simdi ne kadar zor olsada bundan en sonunda iyi bir sonuc cikar,INSALLAH.

Funda canım yazını okuyunca çok üzüldüm inan bogazım dügüm dügüm oldu en kısa zamanda iyileşmenizi diliyorum bugünler gelip geçecek canım minik kuzun tekrar yiyecek büyüyecek annesi üzülme olurmu.

slm arkadaşlar valla okudukça sinirlerim bozuldu ne aptal insanlar var bende aynıyım bu tarz laflar söylenince sinirimden yatakta döner dururum aslında karşındakine okkalı bir laf söyliyceksinki onun içine otursun o dönsün dursun yatakta...senecim geçmiş olsun valla bizde grip devam ediyor bugün dr. tv.de 6 aylıktan büyük bebklerin mutlaka aşılanması gerektigini söyledi,,kime inanacagımı şaşırdım kimisi yaptırma diyo kimisi yaptır...bizim burak bugünlerde çokkkkkk fena yavrum kendini yerlerden yere atıyor köpek dişleri çıkacak çok şişmiş bizdede durumlar böyle

size de cok gecmis olsun canim.evet canim dr larda bir birinden cok farkli tafsiyelrde bulunuyorlar bazen,biz de sasirdik artk.Ama bildigim kadariyle hasta bebislere asi yapilmaz once iglessin ondan sonra yapilir.

aslı fikriye çok sağolun. bu sözleri bir başkası söylediğinde bu kadar tesiri olmuyor. sizlerden duymak güç veriyor bana. çünki en iyi siz anlarsınız.

fikriyecim söylediklerini çok iyi anlıyorum. bende böyle düşünüyorum içten içe ama anne yüreği işte. yaradanım en iyisini bilir doğru söylüyorsun her işte bir hayır vardır.

çok geçmiş olsun aynurcum
dosya büyük mü diyor. nereden yaptın canım. bazen sitede problem olabiliyor istersen yarın dene

Selam arkadaşlar......
Öncelikle hepinizin geçmiş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum....
Birkaç gün giremedim bir aydır girememişim gibi geldi gerçekten çok özledim sizleri....

Bizim yaramaz gerçekten çok yaramaz bu aralar önüne katıyor topları gün boyu o odadan bu odaya koşup duruyoruz ...kendi kendine oynasa amenna...benide istiyor yanında beraber geziyoruz akşama kadar canımız çıkıyor artık...bi bardak bile yıkayamıyorum ....mutfağa asla sokmuyor...anında paçama yapışıp ağlamaya başlyor...bi yürüse kurtulurum diyodum ama nafile...şimdi daha çok yoruyor...süpürgeyi takıyorum ver bana ben süpürcem diyor...toz alıyorum örtüleri dantelleri buruşturup bez yapıp kendide toz almaya kalkıyor...iyice haylaz oldu anlayacağınız...

Senecim canım senin oğluşun hasta olmuş bu arada çok çok geçmiş olsun canım gerçekten çok üzüldüm ...hasta olmasınlarda insan herşeye razı oluyor...ne kadar üzülüp yıprandığını tahmin ediyorum canım...biz daha yeni atlattık biliyosun...inaşallah senin oğluşunda en kısa zamanda düzelecek annesi sıkma canını...yemesi azaldı demişsin hastalıktandır biyosun birkaç güne kalmaz düzelir arayı telafi eder üzülme...bak bizimkinin iştahı bile açıldı...hem hareketlenmeyede başlamış zaten şu rahatsızlığını bi atlatsın yavrucak gör bak seninkide bizimki gibi emeklemeden biden yürüyecek...bi anne için çok zor biliyorum ama birkaç gün sabret canım ilaçların etkisiyle yarın bile emin ol çok daha iyi olacak....dualarım senin ve oğluşunla canım...

Fikriyecm canım sen nasılsın hala Bulgaristanda mısın ne zaman dönüyosun Sanberk nasıl e alemde minik yaramaz...

Aslıcım canım sen nasılsın...Egenin yürümemesini takmışsın sende kafaya ...hasta olmasında arkadaşım zamanı gelince nasılsa yürüyecek hemde bidenbire sen bile hayret ediceksin...bizimki emeklemediği için 8 aylık doğdu ondan emekleyemedi heralde 2 yaşındada anca yürür diyodum bi baktım emekleyenlerden bile daha erken yürüdü...ben yürütecin faydasını gördüm ama ...çok bindirmedim ama cesaretlendi heralde....yürümmesi daha zor inan bu günlerin tadını çıkar...

evet canim biz hala Bulgaristandayiz artik Sanberkin 14 de kontrolu icin doneriz,biliyorsunuz yol uzun gelmisken biraz oturalim diyorz bide kis geliyor burdaki islar cok agir kimbilir bidaha ne zaman gelebilecez.kismet.
Cok sevindim Kaanin istahi acilmis masallah hep oyle olsun.
Sanberk de bazi gunleri keyfi cok iyi yalniz odadan cikar diyer odalarda oyun oynar ama bazien bugun gibi canimi cikarti hep pacama tutulup yurudukkaydirigubbakcemile boyle buyucekler iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…