2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eşim iyidir fikriye sağolsun iyiki var. kızın olsun fikriye şöyle sanberk gibi sarı şeker ah ne severim o zaman ben gelinimi bizde gelinlere çok değer verilir oğlandan önce gelin gelir el üstünde tutulur heleki
öyle güzel bir gelin

valla ben hiç anlatmadım eşimi fikriyenin hisleri kuvvetli bunu çok öncedebn anladım ben. bak bunuda bildi. bu soruya fikriye cevap versin. fikriye huuu

Arkadaşlar ben çıktım bizimki mızıklıyor...benimde karnım acıktı laf aramızda ..bir bardak süt içip yatayım bari..gece gece yemekte yenmez....hepiniizi ve bebişlerinizi öpüyorum ..iyi geceler...tatlı ve kesintisiz uykular....

Hayy Allah iyiliğini versin kız hiç güleceğim yoktu valla gece gece güldürdün beni...biizimkide babaya benziyor...erkek çocuğu boşver varsın babaya benzesinler....
ama gerçekten içten içe üzülüyorum ya öyle 9 ay yan gelip yattım ben sancılarımla riskliydi gebeliğim neler çektim en azından tırnağı benzeseydi yok oda babası

sohbette gayet güzeldi ama...yarına inşallah aynı saatlerde olur mu...ben bizimkinden ancak fırsat buluyorum inanın...

iyi geceler yağmurcum. bize bu gece pek uyku yok canım.malum hastalık benim uykularımda senin olsun

üzülme annesi kaşı gözü gayet güzel maşşallh....Rabbim bol sağlık versin gerisi önemli değil sende biliyosun...

üzülme annesi kaşı gözü gayet güzel maşşallh....Rabbim bol sağlık versin gerisi önemli değil sende biliyosun...

tabi doğru söylüyorsun. bende yatıyorum canım benimde hiç vaktim yok senin gibi ancak bu saatlerde gerçekten. iyi geceler.

valla ben hiç anlatmadım eşimi fikriyenin hisleri kuvvetli bunu çok öncedebn anladım ben. bak bunuda bildi. bu soruya fikriye cevap versin. fikriye huuu

ne bilim aklimda oyle kalmis sanki anlatmistin.senin esin sana cok yardimci ,seni anlamaya calisan,anlayisli bir es olarak aklimda kalmis.Boyle olmana sevindim 'nsallah hep boyle guzel gecinirsiniz demiyorum yasarsiniz derim.

Kiz cocgu yapmak istemiyordum kotu insana duser diye ama simdi rahatladim iyi bir damat iyi bir kaynana buldum.calismaya baslayabilirim.ama ilk once kocaya kavusabilsem.:kedi:

Biz iyiyiz canım siz hastasınız herhalde çok geçmiş olsun.Canım ben o kadar çok yürümesini düşünmüyorum çevredikilerin konuşmaları soruları beni sıkıyor bana kalırsa dedigin gibi öyle böylede yürüyecek Allah nasip ederse saglıklı olsun gerisi boş istemiyor şimdi yürümeyi diyorum soranlarada.
Bu arada sizlerlede paylaşayım istedim bir yerde okudum Cold mix diye bir ilaç varmış gece yatarken bebişin yatagına yastıgına damlatıyormuşsun tıkalı burnunu açıyormuş bilgi vereyim istedim.
sohbette gayet güzeldi ama...yarına inşallah aynı saatlerde olur mu...ben bizimkinden ancak fırsat buluyorum inanın...

Akşam baya kaynatmışsınız bakıyorumda.
Hepiniz iyisinizdir inşlah arkadaşlarım. hepinizi çok öpüyorum kuzularınızla.

aslıcım yürüme konusunda sana katılıyorum. sağlığında bir sorun olmadığı sürece varsın geç yürüsün. ama seninde dediğin gibi insanların ilk soruları ''yürüyor mu?'' hayır ''hıııı'' şeklinde tabi bu hııı ya bebeğime olan tuhaf bakışları ekleniyor.
cold mixi bende dr ların oluşturduğu bir sitede okumuştum henüz 6 aylıklardı hemen eczaneye koştum bilgisine güvendiğim gerçek anlamıyla eczacı olan hanım boş ver bunları çocuğun burun içi mukozasına zarar verirsin tavsiye etmiyorum demişti bende almadım. ama şu an daha büyükler yinede geçerli mi bu sözleri bilmiyorum.

kızlar onur da yürümüyor hala aama ben endişe etmiyorum zamanı gelince olacak inşallah hepsi

bende memlekete geldigimde ilk gunlerde akrabalar arkadaslar bizi gormeye geldiler.Sanberk de yeni ortam ,tanimadigi insanlar oldugu icin korktu herhalde ve kucagimdan inmedi.Ve herkezin ilk soru ne kadarlik oldu 13 olacak degince ikinci sorun ise yuruyor mu?kafamçokkarıştı
Allahtan yuruyor yoksa kimbilir neler soylerdi.Aslinda insanlar erken yuruyen cocuklari daha akili olarak goruyorlar,sorun burdan cikiyor.Boyle bir sey yok tabiki.Erken veya gec yurume bebegin akili olup olmadigini gostermez.Bebekler buyuk bir insan olabilmek icin boyda ve kiloda buyumek ile beraber ince ve kaba motorunu gelistirmelidir.Genelde ikisi paralel gelisiyor.ama cok kez bi tanesi onden gidebiliyor ve o zaman diyerinin gelisimi biraz yavasliyor.
Senenin bebisi diyerlerden biraz daha iyi taniyorum onun icin de soyleyebilirimki onun ince motoru onde gidiyor onun icin kaba motoro biraz yavas gelisiyor.Ama bu durum uzun surmez,en sonunda ikisi bir denge bulup beraber gelisecektir.Hatirliyorum ki emekleme derdi konusurken Senenin bebisi artik hayvan sesleri demeye baslamisti baya da taniyordu o zaman.daha cok kucuktu O artik nesneleri parmakla gostermeye baslamisti.O zamnlarda Sanberk de birkac hayvan tanirda birkac kelime soylemeye calismisti ama emeklemeye baslayinca bu
tur seyleri biraz durdular,akli hep hareket etmekteydi,
Benim bebegimde bir sey fark etmistim bazi donemde birkac gun icinde farkli sesler daha sonra kelimeleri soylemeye baslar,bazi donemlerde daha cok hareket etmekle mesguldu.Ayni ay grubundan bebeklerin gelisimi cok farkli olabilir.En dogurusu kiyaslamamak.Ama git cahillere anlatklava:.

Son düzenleme:
fikriyecim ince motor ve kaba motor derken neler kastediyorsun bende anlayabilirmiyim onurun nasıl geliştiğini

anlattığımı hatırlamıyorum ama küçük küçük şeyler söylediysem yeri geldiğinde ordan aklında kalmıştır. annem çocuk ve kocayla övünülmez sizi hiç beklemediğiniz zamanda insanlara karşı mahçup edebilir derdi.bu lafa çok inanırım.

allah kavuştursun fikriyecim.kavuşunda o müjdeyi alıym bir an önce:))

fikriyecim seni tebrik ediyorum arkadaşım verdiğin bilgiler o kadar doğru ki. keşke insanlar bebekleri olunca biraz araştırsalar bişeyler öğrenmeye çalışsalar o zaman bu tip lafları ve tavırları görmezdik.

KABA MOTOR BECERİLER

Bebeklik döneminde ilk ay içerisinde sergilenen kaba motor beceriler oldukça basittir.

ÖRN: bebeğin yüzüstü yatırıldığında ellerini ve ayaklarını oynatarak kafasını yerden kaldırmaya çalışması

altıncı aydan itibaren kaba motor beceriler biraz daha karmaşıklaşmaya başlar.

ÖRN: el ve ayaklarının daha koordineli olarak hareket ettirilmesi ve bebeğin kendisini ileriye doğru ittirmesi

İNCE MOTOR BECERİLER

Bebeklik döneminde ince motor becerilerinin ilk göstergeleri arasında bebeklerin yaklaşık üç aylık olduklarında ellerini açabilmesi,

üç buçuk aylık olduklarında çıngırağını yakalayabilmesi,

8.5 aylık olduklarında herhangi bir nesneyi yakalamak için parmaklarını kullanması yer almaktadır

fikriyecim ince motor ve kaba motor derken neler kastediyorsun bende anlayabilirmiyim onurun nasıl geliştiğini

Ince motor.ogrnek vereyim anlatmak daha kolay olur.Mesela ilk aylarda farkli sesler cikartmak fark etmissinizdir ilk bastan agu demeye baslarlar daha sonra resmen sarki gibi bir takim sesler demeye baslarlar,sonra de-de ,ma-ma gibi tek heceli daha sonra iki heceli kelimeler boyle devam ederler.
diyer ornek ise parmalarla bir nesne tutmak daha sonra onu bilincli brakmak,tum elle degil bir parmakla nesneyi gostermek,iki kup birbirine yerlestirmek,yust uste koymak,pazzel yapmak yani el beceri.

kaba motor ornekler ise bebegin yuzustu brakinca kafasini kaldirmak,daha sonra elerine dayanma,yan donme ve yuzustu ve tersi donmek,geliyor emeklemek ve yurumek,

yani bazi bebekler daha cok konusmaya calisirlar,resimler,oyuncaklar incelemeye mesgul olurlar diyeri ise emeklemek ,yurumek,kosmakla ilgilenirler.
Buyuk cocuklar bile boyle biri evde oturup ogrgu veya lego ile ugrasirken diyeri ise yollara duser top oynar.ikisi akilidir sadece ilgilenen alani farklidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…