fikriyecim seni tebrik ediyorum arkadaşım verdiğin bilgiler o kadar doğru ki. keşke insanlar bebekleri olunca biraz araştırsalar bişeyler öğrenmeye çalışsalar o zaman bu tip lafları ve tavırları görmezdik.
Selam arkadaşlar ben geldim ama kimsecikler yok gibi...Senecim canım tontiş oğlan nasıl oldu bugün?bişey yazmamışsın merak ettim....
anladım canım bende arkadaşların söyledigine göre duyumlar kullanmadıgım için bilmiyorum ben okyanus suyundan başka birşey kullanmadım inşllahta gerek kalmaz hiçbirşekilde hiçbirimiz için.aslıcım yürüme konusunda sana katılıyorum. sağlığında bir sorun olmadığı sürece varsın geç yürüsün. ama seninde dediğin gibi insanların ilk soruları ''yürüyor mu?'' hayır ''hıııı'' şeklinde tabi bu hııı ya bebeğime olan tuhaf bakışları ekleniyor.
cold mixi bende dr ların oluşturduğu bir sitede okumuştum henüz 6 aylıklardı hemen eczaneye koştum bilgisine güvendiğim gerçek anlamıyla eczacı olan hanım boş ver bunları çocuğun burun içi mukozasına zarar verirsin tavsiye etmiyorum demişti bende almadım. ama şu an daha büyükler yinede geçerli mi bu sözleri bilmiyorum.
bende canımm.kızlar onur da yürümüyor hala aama ben endişe etmiyorum zamanı gelince olacak inşallah hepsi
fikriyecigim dedigin gibi ozan yürümüyor ama habire konuşur konuşmaya çalışır belli belirsiz bazen anlaşılır şeyler bazen anlaşılmayan bazen bagırmalar aa diye bagırmalar oluyor.Ince motor.ogrnek vereyim anlatmak daha kolay olur.Mesela ilk aylarda farkli sesler cikartmak fark etmissinizdir ilk bastan agu demeye baslarlar daha sonra resmen sarki gibi bir takim sesler demeye baslarlar,sonra de-de ,ma-ma gibi tek heceli daha sonra iki heceli kelimeler boyle devam ederler.
diyer ornek ise parmalarla bir nesne tutmak daha sonra onu bilincli brakmak,tum elle degil bir parmakla nesneyi gostermek,iki kup birbirine yerlestirmek,yust uste koymak,pazzel yapmak yani el beceri.
kaba motor ornekler ise bebegin yuzustu brakinca kafasini kaldirmak,daha sonra elerine dayanma,yan donme ve yuzustu ve tersi donmek,geliyor emeklemek ve yurumek,
yani bazi bebekler daha cok konusmaya calisirlar,resimler,oyuncaklar incelemeye mesgul olurlar diyeri ise emeklemek ,yurumek,kosmakla ilgilenirler.
Buyuk cocuklar bile boyle biri evde oturup ogrgu veya lego ile ugrasirken diyeri ise yollara duser top oynar.ikisi akilidir sadece ilgilenen alani farklidir
ben geldim ama kimseciklerr yokk.Selam arkadaşlar ben geldim ama kimsecikler yok gibi...Senecim canım tontiş oğlan nasıl oldu bugün?bişey yazmamışsın merak ettim....
kızlar hepinizden önce girdim ama oğluşum uyanınca kalktım biraz zor uyudu geldiğimde yoktunuz. oğlum daha iyi çok şükür akşam bir kase yemeğini yedi buna çok sevindim yavaş yavaş inşallah düzelecek.
vallahi fikriye eğitimciyim ama bazen öyle insanlarla karşılaşıyorum ki o kadar kendinden emin konuşuyorlar sanki sanırsın hepsi eğitim alanında birer doktrin sahibi. onların karşısında bildiklerimi bile unutuyorum.unutturuyorlar...
bugün drumuza kontrole götürdüm. boğazı gayet iyiymiş.500gr a yakın kilo vermiş oğluşum canı sağolsun.yürüme konusunda yine 18. aya kadar müddeti var merak etme annesi diyor. bu adam gerçekten çok rahat ya
fikriye bugün albüme eklemeler yapacağım söz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?