2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

öyle yapıyordum fikriyecim alışınca yanında durdum ama hiç ellemedim böylede yapabiliyordu bende bir taraftan tay tay diye şarkı uydurup söylüyordum hatta oda dengesini bozmıycak şekilde alkışlıyor day day diye mırıldanıyordu. o kadar çok hoşuna gitmiştiki belkide bir saatten fazla kalktı düştü tekrar tekrar....

masallah,canini sikma guzelim,yarin tekrar kalkar biraz zamn verin onalmaz:,ooooo bide nasil kosar bu kisin yandin sen hep kopekler,kediler pesine kosarsiniz ikiniz,bide sizin ordan inekler e geciyordu dimi?peslerine kosup mo mo der artik,lülülülülülü

fatmacım onuruda tebrik ederim sizin yürümeniz oldu sayılır maşallah oğlucuğuna.

yaparız dimi fikriye o koşsunda nereyi isterse oraya koşarım bende.atlarıda unutma bizim arka mahalle çingeneler mahallesi çok fazla atları var enes deli oluyor.

bende derdimi anlatayim,kacgundur sanberk cok sinirli,Disirda cikiyoruz biri yaklassin hemen bagriyor nene (hayir bugarcasi) diyor,bisey istedigi gibi degilse kiziyor elinde bisey varsa atiyor ve parmaklarini isiriyo,basliyor donmeye sanki kendine yer bulamiyor.ne yapacagima sasirdim acikcasi,sakin olmaya calisiyorum.onunla konusuyorum bisey mi oldu diye soruyorum,
dun de artik baska cagri bulamayip bir yasli nineye goturdum nazar icin okudu,cok nazar var dedi.nazara inanirim ama oyle hersey icin nazardir diyemem.Ama okuduktan sonra sanberk sanki rahatladi bugun yemeyini de daha iyi yedi hatta aksam baya acildi istahi ve eski sanberke donmeye basladim.
ama sorum boyle sinirlendigi zamn ben nasil davranmaliyim acaba en doguru davranis hangisi?

yaparız dimi fikriye o koşsunda nereyi isterse oraya koşarım bende.atlarıda unutma bizim arka mahalle çingeneler mahallesi çok fazla atları var enes deli oluyor.

aynen canim bizimki de at delisilaelaelaelaelae izde hep atlarin yanindayiz butun gun.sizde artik cingene mahalesinde tasirsin iz:roflol::roflol:

cenım sanberk uzun bir süredir babasından ayrı eminimki bu etkilemiştir çocuğu. bizden biliyorum babası nezaman nöbetçi olsa enes o gün babasının işten dönme saati sonrasında çok agresifleşir. bunu arkadaşlarım bile söylüyorlar eşim nöbetçi dediğimde allah kolaylık versin derler.çocukların biyoritimleri o kadar kuvvetli oluyor ki küçücük bir değişiklik bile sarsıyor. düşünsene uyku saatleri geçtiğinde bir süre sonra nasılda hırçın davranıyorlar. ona daha çok babasından bahset az kaldığını yakında görüşeceğinizi bir dahada ayrılmayacağınızı anlat ona.emin olki anlar.

enes daha önce böyle birşey yaşadı babadan ayrı değildi ama sebebini anlamadığımız bir şekilde hırçınlaşmıştı.hatta burayada yazmıştım.o dönemler bende araştırdım sakin olun ne anlatmak istediğini çözmeye çalışın sürekli gözleriniz üzerinde olsun ki sinirlenmeden önce sebebin ne olduğunu bulabilesiniz eskisinden daha çok şefkat gösterin,ne oldu diye fazla soru sorarak çocuğu bunaltmayın ilgisini çekecek onu sakinleştirecek aktivitelerde bulunun diyordu.zamanla geçecek canım enes baya bir düzeldi.

günlerdir uykusuzum oğluşum sağolsun gece kalkmalarını arttırdı kalkınca tekrar uyutabilene aşk olsun.yarın temizliğe kadın gelecek hft sonu aldım ki bende birşeyler yapabileyim yoksa tek kadınla olacak gibi değil bu aralar çok dağıtmışız.uyumam erken kalkmam lazım. herkese iyi geceler.

tesekkur derim canim.Sanberk de babsina cok duskun,hergun nette gorustuyorum onlari ama kacgundur nettimiz yoktu ve gorusemedik.Galiba bizim sorunumuz bundan kaynaklaniyordur cunku bu sinir krizler bu gunlerde basladi.Babasi cok ilgilenir onunla aynen kucuk cocuk gibi oynar ne istedigini cok iyi bilir,iletisimi cok iyi.Galiba ben onun istedigini anlamayinca sinirleniyor.evdede baba kelimesi veya sener soylemiyoruz cunku hemen odadan odaya gecmeye basliyor baba baba deyip onu ariyor bulamayinca da agliyor.Galiba babasini ozlemis yavrucum.Pazar gunu donuyoruz istanbula Insallah bu durum da duzelir.

iyi geceler canim,tatli ve kesintisiz uyukuar:roflol:

canım başka kimseler gelmemiş galiba
eymeni tekrar yatırdım fikriye dünden beri eymen bu saati buluyor uyuması aslında 8 de uyuyor hepsi ama eymen uyumuyor hatta 3-4 biberon mama yiyyor her biberondan sonrada kaka yapıyor anlamadım valla ishalmi diye, sanki daha önce birisi yazmıştı her mamadan sonra kaka yapıyor demişti çocugu için dr. falan götürmüştü hatırlıyamadım,sence ishalmi ama gündüz böyle değil

burnu falan akıyor üşütmüş biraz ama kaka olayını anlamadım özellikle akşamları olması ilginç

"
canım çok haklısın biz bayanlar için en rahat ve güzel meslek.heleki severek yaparsan daha bir güzel.çocukla tabi zorlugu var dedigin gibi ama eve gelince herşeyi unutuyorsun amann diyorsun olur gider diyorsun. zemuszemus
canım biz yaptırmadık ama ne zaman yaptırırız onun hakkında hiç konuşmadık bile hadi hakkınızda hayırlısı canım.
çok uykum var ama sevinçten uyuyamıyorum...oğlum benim.
Fundacımm canım çok sevindimm hadi darısı bizim başımıza.
burnu falan akıyor üşütmüş biraz ama kaka olayını anlamadım özellikle akşamları olması ilginç
canım çok geçmiş olsun acil şifalar.
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.

Selam arkadaşlar....dün ben yokken bayağı kaynatmışsınız bugüde kimsecikler yok....
Senecim canım oğluşuna çok ama çooook sevindim...maşallahhhh benim paşama....hastalanmasaydı şimdiye yürürdü demiştimya sana bak çocuk yalancı çıkarmadı bizi...ayakta durduya gerisi gelir artık ama acele etme yürümesi 1 ayı bulur...bazı gün çok çabalar bazı gün hiç uğraşmaz ilgisi başka yöne kayar endişe etme yani normal bir durum...yavaş yavaş alışır sen zorlama ama ilgilen....sürekli kendine doğru çağır adım atmaya teşvik et yapmazsa üzülme bir müddet sonra tekrar dene...bizimki 11 aylıktı adım atıyodu tam yürümesi 13 ayı buldu..bende tamam demiştim bu bi haftaya yürür heralde öyle olmuyo tabi...bi kere ayaklandıya gerisi gelir artık ama gözün aydın darısı diğer bebişlerimzin başına...

Fikriyecim canım sende hoşgeldin yoktun bayağı merak ettik seni ....Sanberki şikayet etmişin biraz huysuz diye ..emin ol şu aralar bizde aynıyız...bugün Cevahire gittik yürüyen merdivenlere bırakın ben tek başıma binecem diye yıktı ortalığı...kenidni nasıl yerlere atıyor sinirlenip kendi kendine bir laf sayıyor görsen şaşar kalırsın...mağazaya giriyoruz askılardaki tüm elbiseleri tek tek çekip çekip yere atıyor..yapma deyincede sinirlenip bağırıyo...kucağımıza alıyoruz yüzümüze vuruyo hızlı hızlı...öyle fena olduki arık gerçekten başedemiyoruz...ayakkabı aldık bugün ama nasıl aldık bize sor reyondaki tüm ayakkabıları aşağı indirdi..bi pantolon aldım denemek için altını çıkardım elimden bi kaçtı çıplak bacakla yakalayana kadar önüne ne geldiyse yıkıp devirdi...tabi tüm bunlar olurken etraftan kimisi gülüyor kimisi ay ne tatlı çocuk diyor..kimiside yazık çocuğa bırakın dağıtsın diyor...eve kendimizi zor attık anlayacağın...sende geliyomuşun ıstanbula Sanberk özlemiş galiba babayı...uzun bi tatil oldu gerçekten çocuk yine iyi dayandı bencede gel artık annesi...

Aynurcum çok çok geçmiş olsun canım...geceleri mutlaka uyku tulumu giydir rahat edersin...çocuklar genelde geceleri hastalandıkları için uyku tulumu sıcak sıcak uyumalarını sağlar...

valla bizde bugün 3 çocukla markete gittik bagırış çıgırış elimizde 2 tane market arabası bende 1 tane babasıda 2 çocuk aylık alışverişteydik delikafadulden tam filmdi yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…