2008 Ekim Anneleri

benim kuzum da muayyen gününde canıma okuyo herşeyden sıkılıyo hemen dün zaten kudurmuştu o yüzden gelemedim zaten aman sağlıklı olsunlarda herşeye katlanırız

demi ya keşke öyle olsa ama nerdeeeee bugün sıpaya yoğurt yapmıştım zorla iki kaşık verdim sevmedi hanımefendi :mymeka:

aa evet yaaa neyle yoğurt yapcez biz???

aa evet yaaa neyle yoğurt yapcez biz???

arkadaşlar neden bu kadar panik yapıyosunuz yaaa dünyada ilk kez ek gıdaya geçiş yapan bizim bebeklerimiz değilll sakin olun bakalımmm :teselli:

merancım daha önce kaç kere yoğurt tarifi yazdı leylacım ben yine yazayım onu yapabilirsiniz
90 ml (yaklaşık yarım su bardağı) suya 3 ölçek devam maması ve 2 çay kaşığı yoğurt ekliyosun.. suyun sıcaklığını kontrol et serçe parmağınla.. yakmıcak ama baya da sıcak olcak.. sonra ağzını kapat 3-4 saat sıcak beklet, hareket ettirmeden.. sonra kaldır buzdolaba.. 1-2 saat de buzdolabta dursun sonra verebilirsin bebişine cokacimcoook bu tarif baya sıvı oluyo ama normal bu.. zaten yoğurt vermek de amaç bebeğin probiyotikleri alması..

ya bana şimdi numune geldi milupadan
içinde 1 tane meyve suyu ve pirinçli muhallebi var ıslak mendil pişik kremi 2 tanede huggıes bez başkada mama felan yok bana niye böle az geldi

ya bana şimdi numune geldi milupadan
içinde 1 tane meyve suyu ve pirinçli muhallebi var ıslak mendil pişik kremi 2 tanede huggıes bez başkada mama felan yok bana niye böle az geldi

Kafalarina goree koyuyolar ya bazisna sirf mama muhallbi felan geliyodu islak mendil felan yok tu canim ona sukur bana hic bisey gelmedii ne zaman istemistin senn ben cumartesii mi pazarmi ne istemisdim daha gelecek su heroobaby cok sey gonderiyoo yaa corbalar mulallebi bi poset buskivi kavanoz mamasii meyve suyu dahaada vardii biseylerr ben onada mail attaim vevap bile vermedilerr

günaydın bacular
ne bu ya ekim bebişlerine nazar mı deydi kıslar okuyun valla
cemreme vhidenin bebişine başka kim vardı efe kaana...
dbset cim bend bir ara rhatsızlanmıştım hatta eraya da bulaşmıştı kuzumun burnu akıp duruyodu o yüzden uyuyamıyodu da ona nane limon içirdim iki gün ggeçti kendm de hem nane limon hem ballı sıcak süt içtim sabah akşam 4 günde atlattım
inş sende biran evel atlatırsın canım bebişle hasta olmak gerçekten çok zooor

kızlar ben bugün çok mutluyum aslında eray a kuzen geliyoo inş
görümcemin hamile haberini aldık kız yazık ilk hamileliğine düşük yaptı ikincisi boş gebelik çıktı çok dr aşındırdı rabbim sonunda tekrar yüzünü güldürdü
inş bu sefer sağlıkla kucağına alır

merhaba kızlar , ben geldimm ...........

çok hastayım, tiroit sıfır tiroit hormonu kullanmaya başladım , metabolizmam durmuş tamamen ......... neyse kızımı kontrole götürmüştüm şimdi geldim , ek gıda krizinize ışık tutar mı bilmiyorum ama doktorum bize şunları tavsiye etti:

1. yoğurdu tam yağlı pastörize süt ve pastörize yoğurt ile mayalayacaz , günlük olacak .... tam yağlı olmasının esprisi ise gelişimleri için yağa da ihtiyaçları olması ( yarım yağlı süt kullanmayacaksın diye tembih etti ) ...

2. pirinç unu ile mamaya şimdi başlayabilirsin ama süt ile değil su ve ya mama ile yapacaksın dedi....

3. artık yumurta sarısı ve beyaz peynire başlayabilirsin ama ikisini aynı öğünde vermek yok , farklı öğünlerde ver şimdilik dedi , elbette yumurta sarısı çok az miktarda başlanacak yavaş yavaş artırılacak, peynirin de tuzu iyice çıkarılmış olacak ...

4.meyve suyu ve pürelerine devam.......

5.sebze pürelerine sebze çorbalarına da yavaş yavaş başlayabilirsin dedi

geçmişi okumadım ya özür bebişi ateşlenenler var galiba , çok geçmiş olsun ............... bu konuda da şunu söliiim calpol faide etmedi biz fitil kullandık , aşıların hepsini aynı gün yapıyorlar bu da bebişlere ağır geliyor o yüzden ateşleniyorlar, geçen ay da bizim böyle oldu 2-3 gün sürdü mızmızlığımız , makattan ölçülen ateş 38 olursa yüksek sayıyorlarmış , koltuk altı ya da kulaktan 40 olursa haber verin diyor burda ki dr lar

leylacım ayın 10 da göndereicez diye mail attılar bugün geldi

celen canım paronax s fitil var ondan verdinmi

ewde yok.dısarıda cıkamam.cok üzülüyorum.yanlızım tecrübesizim.o kitaplarda senelerce okuduğum bilgiler gidiverdi kafamdan evlat bambaskaymışsenağlamasenağlama yanakları pespembe halsiz uykulu huysuz.tenini elletmio atesten acıo heraldesenağlama

bizim makattan 39 koltuk altı 37,8senağlama

canım üzme kendini geçecek işallah apartmanda falan bi yakının yokmu bi koşu fitil alıp geliversinler fitil ve şurup aynı anda verirsen düşüyor ateşi benim büyük oğlum çok ateşlenir ve hala eteşleniyo ben ondan dolayı tecrübeliyim üzme kendini beni dinle

ben buraya geleli 4 oldu henuz o samimiyette tanışıklığım yok.karsı komsum var bi o da calışıo pooooffff:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…