2008 Ekim Anneleri

hoşgeldin özledik anacım seni.
ne iyi etmişsiniz.arada çıkıp deşarj olmak gerk. biz bu hafta sonu gezmeye gidemedik.pazar günü hava da çok güzeldi.oğlan uyudu kociş araba yıkadı.sadece anneme gittik.zaten aynı mahallede oturuyoruz.gezmeden mi sayılsır?

aminn canım inş dediğin gibi olur hiç uyanmadan uyuruz..:sm_cool:

uykuylan ilgili mesaj yazdım ama sorun oldu silindi tekrar yazıyorum..

hergece farklı saatlerde uyanan bir bebek doymuyo demekmiş ve bu bebeğin gün içinde aldığı kalorinin arttırılması gerekiyormuş..

eğer bebek her gece aynı saatlerde uyanıyorsa, bu huy edindiği anlamına gelirmiş ve eğer bebeğin karnının tok olduğundan da eminsek uyandığı zaman kesinlikle emzirmemek gerekiyormuş yoksa sırf keyif için, emmek için uyanırmış.. bu şekilde uyanan bebekleri emzirmeden uyutmak lazımmış ki bi süre sonra uykuları düzene girermişşşş..

bunlar teorik bilgiler tabi..

senağlama senağlama

meran gelmişşşş hoşgelmişşşş :teytey: nasıl oldun kuzummmmm

leylacım sen de hoşgeldinnn ne iyi etmişsin çıkmakla bak hacere de iyi gelmiş demekkii uyuyoooooooo :teytey:

Sayilirr vallaa biz karsi komsuya giriyozz gezmeden sayiyozz degisiklik olmalii bunlar bilee sikiliyoo degisik bi ev degisik yuzlerr mesela bugun agzii acik seyretti heryeri inceledi 2 aylik bebisleri vardii nasil bakiyoo o haraket edincee oyuncak saniyoo herhalde heycanlaniyoo yaklastirsaj elini hemen atacak yuzunee zaten bugun yemek yiyoduk buda babasini kucagindaydi elini nasil birden pilavin icine atarsa sasirdikk daha tam bilmiyoo oyle onundekilere uzanmasini bugun bizi sasirtti pilavi avuclayacakti

leylacım sen de hoşgeldinnn ne iyi etmişsin çıkmakla bak hacere de iyi gelmiş demekkii uyuyoooooooo :teytey:

çokk hastayıım çookk :çok üzgünüm: dinleneyim diyorum ama ne mümkünn kafamçokkarıştı 1 hafta böyle geçer artık...sizde ne var ne yookk

geçende iyne oğlumu saat 22 de uyuttum.saat 1 de uyandı . emdi gene uyudu. sonra da saat 3.30 gibi uyanması gerekiyodu. saat tam 3:30 da ben uyandım. ama oğaln hala uyanmamıştı.didim acep bişy mi oldu.yatağının yanın agittim baktım nefes alıyo. yattım bende . ammaaaa bi türlü uyuy uyyabilrisen bu çocuk şimdi niye uyanmadı , kaçta uyanacak aklımda birsürü soru.sonra zati 4 g,b, uyandı ben d egönül rahatı ile uyudum.
vücud öyle alışmış ki artık oğlan uyandırmasa bile ben kendim uyanıyorum.uyku haram bize haram.
gece yatağa yattığımda oğlanın nefes alış verişiyle uyuyorum.
kociş de arada horluyo iki dirsek iş tamam.oğlanın sesini yine duyuyorum.duymasam uyuyamıyorum sanki.

çokk hastayıım çookk :çok üzgünüm: dinleneyim diyorum ama ne mümkünn kafamçokkarıştı 1 hafta böyle geçer artık...sizde ne var ne yookk

yaaa çok mu hastasınnn kıyamam yaa
ben de öyleydim iyileştim yaa allah kolaylık versin senin bi de 2 taneler :çok üzgünüm:
inşallah çabucak iyileşirsinnn

hacerin sukur uyku sorunu yok canim yaa simdi yarana parmak basmis gibi olacam ama emzik cok yardimci oluyo bu konuda emzigi olmadan hayatta uyumuz zaten aygina koyup agzina emzigini verip 1 2 sallamam yeterli hemen uyur bu her zaman gecrli isim olmasin yeterki istedigim zaman uyur uykussu gelince demiyorum bak ben uyutmak istedigim zaman da uyur gunduzlerii kisaa surer ama gece bu saatlerde uyuyup sabah 6 ya kadar uyudugu oluyoo nazarim degmesin sorun yok o konudaa

ben ona bir çözüm bulur gibi oldum. uyandığında bi kere emzik verdim ahanda bi baktım uyuydu. sesini çıkarmadan.
sonra bir gece gene uyandı , emzik verdim ama bu sefer oğlan yemedi ,emziği bir iki cok cok çekti baktı ki süt gelmiyo yıktı ortalığı gecenin bir vaktinde ,gözü kapalı sanki biyerini cimcirmişim gibi ağlıyo,neyse ben avundurdum sıpa gözünü açtı. sonra durup durup ağladı sakinleşince anca emdi. ne marka bu sıpalar çok merka edyom heee. bazen sabahları da yapıyo gözü kapalı basıyo figanı.ama öyle böyle değil cıngar çıakrıyo.duruluyo sonra yine başlıyo.delikafaduldendelikafadulden

yaaa çok mu hastasınnn kıyamam yaa
ben de öyleydim iyileştim yaa allah kolaylık versin senin bi de 2 taneler :çok üzgünüm:
inşallah çabucak iyileşirsinnn

walla hem hastayıım hem iki yavruss hemde cuma günüü alamanyadan kankardeşim gelioo azcık hazırlık yapayım diorum ama ne mümkünn :çok üzgünüm: inş.çabuk iyileşirim gözlerim burnum fenaa yanıooo maskeyle dolaşmakta ayrı can sıkıntısıı..şimdi hem nisan hem tamer hasta olursaa işte o zaman yandıkk..inş.onlara bulaştırmam :Saruboceq:

:çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

ben de o yüzden çok ısrar ettim emzik alsın diye ama almadı.. okadar uğraştım ki taş olsa çatlardı yaw :çok üzgünüm:
emzik alan bebekler daha iyi uyuyor bu bir gerçek... ama benimki emzik almadığı için emme ihtiyacı olunca meme bulamazsa yıkıyo ortalığı, burnuna kadar tok olsa bile illaa emecekkkkk :1shok: delikafadulden delikafadulden ama kızamıyorum napim sonuçta refleks yani.. emzik almıyosa emecek bişey lazım, bu durumda bu ben oluyorum delikafadulden

meran çok geçmiş olsun , umarım çabuk atlatırsın. ocak ayında 2 hafta ara ile hasta olmuştum.yardımcı oaln da olmayınca çok zor oluyor.acil şifalar. ama benim oğlana bulaşmaşıtı.süt korudu mu ne ?

sğl cnm..benim sütümdee azalmışş iiiimii :çok üzgünüm: sabah emecek kadar süt yoktuu senağlama

canım bu göz için yine aynı şeyi söyledi, masaj masaaj masaj diyo kadın, yanında bi de damla verdi, ekstra bişey yok yani, masaj yapcaksın çaresi yok bunun dedi, sürekli yap bak tıkanırsa ameliyatla açılır allah korusun dedi, 1 yaşına kadar açılmassa ameliyatlık olcek dikkatli davran bu konuda dedi, hastaneye ilk girdiğimiz zaman kayıt yaptırmak için ben sıraya geçmiştim, annem de çocuğu tutyodu, orda bi hemşire kız gelmiş sevmeye başlamış böceeemi, sona ben kaydı yaptırdım geldim bana ya dedi kusura bakmayın benim bebeğimin küçüklüüğüne çok benziyo bebeğiniz dedi, dayanamadım geldim sevmeye dedi, yok dedim ne kusuru, sonra işte neden geldiniz dedi, böyle böyle gözünde çapaklanma çok fazla arttı engel olamıyorgm gözü bile kapanıyo artık dedim, çok aşırılaştı acaba enfeksiyon mu kaptı diye düşündüm onun içn getirdim dedim, kadın durdu durdu gelin hayde ben sizi göz doktorunun hemşiresiyle görüştürim dedi, sağolsun götürdü bizi oraya, bi güzel konuştuk hemşireyle, o da anlattı başka yapılcak bişiy yok bebek çok küçük çünkü dedi, damla verdi bize, sonra kendi drumuzun yanına gittik, drumuz da aynı damlayı yazmış sağlık karnemize, sonra ferro sanol iğrenç bişiy içemiyo bebeğim onu dedim, ferrum yazdı, onun tadı güzel eğer isterseniz onu verebilirsiniz, bir de sağlık ocağının dediği gibi 9 damla diil 4 damla yazdı, zaten okuyodum nette kilosuna göre veriliyomuş diye, eh bizim kilomuza uygun damla sayısı, pekmez veriyom dedim, verme boşuna şeker yüklemesinden başka bişi değil dedi, o konuda gıcık oldum, he bi de hoppalayı sordum, ona da verme başka oyuncaklar al ben bu tarz şeylerin hiçbirisini tavsiye etmiorum dedi, ya ama çok eğleniyolar dedim, başka şeylerle eğlensin dedi, buna da gıcık oldum, işte böyle anam, sonuç itibariyle masajdan başka çare yok şimdilik :çok üzgünüm:

inşallah yaaa gözü çok yıprandı çocuğumun :çok üzgünüm:

e yavrum 1 fincan mama çok mu yaa, herhalde iki gösünü de boşaltçak, ben 120lik veriyom artık mamayı, eğer çok açsa hepsini bitiriyo, yetmiyo üstüne bi de beni emiyo, büyüdüler artıkın normel yani

evet emzirmek kesinlikle çok iyi bu durumda ama maske takmak lazım.. bir de elleri sık sık yıkamak çok önemli..

ben de çok kötü hasta oldum ve deli gibi ellerimi yıkıyodum, maske taktım ve eylülü hiç öpmedim, koklamadım 3-4 gün boyunca en zoru da buydu yaa öyle uzaktan sevdim zaten halim de yoktu :çok üzgünüm: :çok üzgünüm: aklım çıktı ona da bulaşacak diye.. ben koskoca insanım döküldüm resmen ya eylüle bulaşsa yavrum nasıl dayanırdı bilmem.. ama bulaşmadı çok şükür.. :Saruboceq: merancım da çok titizdir, önlemini alır, inşallah yavrulara bulaşmazzz :Saruboceq:

Ahh canim kiyamam yaa ins bulasmazz ama ben de grip olmustum ve hic maske takamadim ve dikkatte edemedim ama bulasmadii allahtann ins bulasmazz ayy canim yaa sende bide 2cocuk var nisan napiyoo akilli cadi samdi hastasin ya ilgileniyodur senle dimii

evt cnm maske takıyorum ellerimi antibakteriyel sabunla sık sık yıkıyorum...ama tamer bronşiolit olmuştuyaa şimdi benden nezle ona geçersee tekrardan bronşiolit olur die korkuyorum..buu öyle birşey kii biz atlatıyoruz ama tamer zatürre bile olabilir o yüzden ona bulaşır mı aceba die düşündüğümden sütüm azaldıı galibaa...aslında buna hastalığıı çağırmak denioo düşünmemem gerekior negatif şeyleri üzerime çekmemem gerekir diyorum ama dün öyle yapamadım nedensee senağlama çektimm iştee negatifliği üstümee sütüm azalmışş senağlama

sğl cnm..benim sütümdee azalmışş iiiimii :çok üzgünüm: sabah emecek kadar süt yoktuu senağlama

canım yaa ben gnc de satılan bi ürün kullanıyorum içinde yonca özü varmış sütümü çok arttırıyo tam adını hatırlammıyom ama içinde yonca varmış böle yeşil, bitkisel bi hap.. süt arttırıcı diye satılıyo zaten.. onu içmesem ben nasıl yeterim eylüle :çok üzgünüm: eğer almayı düşünürsen adını yazarım sana..

ibolya leyn celen de ben de kaşık maması veriyoz, ama ben fincan değil bildiğin koca kaseye yapıyom hüpletiyo.. senin dediğin 2 numara olan biberon maması.. onların da nite ları yani gece için olanı var biliyom.. ben anne sütü verdiğim için biberon maması kullanmıyoz biz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…