2008 Ekim Anneleri

Gunaydinn kizlarr gece biz kactik meran gelmiss ehe hehe gamzecim neden acaba uyumuyo karni doymuyo olabilrmi yada bi agrisi felan vardirr dis mi cikariyo acaba senin oglan bayagidir huysuz cunkuu bisey vardir mutlaka dr gidecektin gitmedin galaba bence git bitana

günaydın herkese bu gecem yine kabus gibiydi kızım 5 dakakada bir saat gibi uyanıp ağladı sersemle zombi arası bişey gibiyim kocacım benden korkmaya başladı kafayı yemene az kaldı diyo sen uyu ben kızımla salonda yatim diyo ama kızımdan da ayrılamıyom her gece her gece bakalım nolcak halimiz

yaa canım zaten hasta öksürüo... bide damağı çok kaşınıyo mızmızlığı üstünde...hödükümü ikna ettim yarına randevu aldım.sengözlerimebaksanab.15 gün oldu hala geçmedi öksürüğü:1no2: bu kez başka doktora götürcem bakalım bu ne dicek...

günaydın.dün çok kötü kawga eettik öküzlen.cocukla 15 dk ilgilenio sonra al dio bana.dedimki al şööle kaliteli bi zaman gecir keyfi yerinde.abbbooowww sen misin diyen.yok ben rahat dizi seyretmek için bööle diomusum.yok bana ne kadarda zor gelmiş cocuk bakmak senağlama bu lafı ööle bi koydu ki oturdum ağladım senağlama aldı bebeği kucaamdan hala bağırıyo kuzumda her bağırmasında sıcrıyo senağlama dedimki bağırma.bağırırım dio Çok üzgünüm çoook annem gelmeseydi yarına arıycaktım bizimkileri gelin alın bişzi diye senağlama sonrada odaya gecti uyutmaya.çocuğun uykusu yok.basladsı ağlamaya.neyse gittim emzirdim uyudu ööle.bende yattım saat 10 da.12 de uyandı bebiş.emmeye.la cekio cekio yok :sm_confused: basladı ağlamaya.bi 10 dk cekti yawrum zar-zor geldi şükür:Saruboceq: o kadar üzülmüşüm ki sütm gitti senağlama

bende pzar günü 5 alıcam.bu sıkıo artık.kıpkırmızı oldu.
neymiş len buteknik banada de hele.
puhahaaa bu da güzelmiş:roflol:

hay allah bi iileşmedi şu oğlus yaaa :çok üzgünüm:

dbestim aman gözünü sevim şu tekniği bana da ver ben kızımı uyuturken çok soruyaşamıyorum emziği verip biraz salladımmı hemen uyuyo ama 5 dk sonra uyanıyo ya da bir başkası lütfen biliyosanız uyku süresini uzatmanın bir yolu var mı yarım saay uyusa bana yeter

celenim bu hödüklere zor gelmediği için mi çocuk kucağında bağırıyo çok düşünceliymiş maşallah ayy ne gıcık ya bir gün bak desen imkansız bakamazlar sonra lafa gelince atıp tutması kolay çok pis gıcık oldum ha kocana

ayrıca biiz hala 3numero kullanıyoz vede daha 1 ay falan kullancam yani gayet de iyi hiç bi sorunumuz yok bezle belki 1 aydan da fazla kullanırız daha 7 bile olamadık biz zar zor 6.5u denkleştirdik

ben o işe gidince hiç bişe yapmıo sanıyomusum.ben istiyomusum işten gelince hep o bakdsın. deliricem.cok accaip moralim bozuk senağlama

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 yerim ben o tamerin katlarını cokacimcoook

efekaan ya hala geçmedi mi öksürüğünüz :çok üzgünüm: doktor ne dicek bakalım inşallah bişeyi yoktur yavrunun

celencim bebişin yanında kavga etmeyin uleynn o herüfüne söyle döferim bakkk klava:

zambak ve celen teknik destek istemişsiniz kaydirigubbakcemile3 efendim öncelikle 2-3 günde işe yarıyo hakkaten ama siz yine de 1 hafta ayarlayın kendinize.. hiç misafir vs gelmediği, sizin de biyere gitmeyeceğiniz bi hafta ayırmanız lazım..

zambakcım inan uyku ile ilgili baya kitap okudum çünkü kaliteli uykunun bebeğin genel gelişiminden tut da zekasına kadar herşeyi etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum.. gülçe 5 dakkada bi uyanıyosa derin uykuya geçemiyor demekki..

öncelikle bebeğe kendi kendine uykuya dalma becerisini öğretmen gerekiyor.. bu bazı bebeklerde kendiliğinden olan bişey ama benim bebeğimde yoktu mesela, ya sallayarak ya memede uyuyodu..

önce bir plan yaptım ben.. sabah 7 de uyandır diyo kitapta, ben 8 de uyandırcaktım eylül ün 7 de uyanacağı tuttu kaydirigubbakcemile3 hadi dedim vardır bunda bi hayır.. kahvaltı yaptı, üstü değişti, biraz oynadık, saat 8buçukta beşiğine yatırdım (normalde 5 aylık bi bebek en fazla 2 saat uyanık kalmalı, yoksa aşırı yorulur ve uyutman imkansızlaşır) ben beşiğe yatırınca o da yüzüme bön bön baktı tabi noluyoz diye, bekledim tepkisini.. mıkırdanmaya başladı ellemedim sonra ağlamaya başladı hemen kucağıma aldım..

bu teknikde bebeğin ağlamasına izin verilmiyor (omzuna alıyosun bebeği ve sırtına pat pat yaparak kulağına da hşşşş diyerek sakinleştiriyosun) sustuğu an bir saniye bile beklemeden beşiğine yatırıyosun.. eğer hemen ağlarsa yine kaldırıyosun aynı şekilde sakinleştirip geri yatırıyosun.. bu arada "anne burda canım, şimdi mışıl mışıl uyuyacaksın ve uyanınca anne yine burada olcak" vs diyosun bebeğe.. eğer sesi iyice yükselirse kendinize bir 2 dakika tanıyın çünkü gerçek bir ağlama olmayabilir, eylül ilk başta 2 dakika sürmeyen bi bağırması oldu ağlama diyemiyeceğim buna, sonra kendi kendine agu bugu yapmaya başladı veee gözleri kapandıııı.. inanın pes etmezseniz işe yarıyor..eylül ilk gün yatırır yatırmaz ağlıyodu.. gerçekten çok yorucu inanın benim de ağlayasım geliyordu ama inat ettim uğraştım.. bebeğe bişey olmuyo olan size oluyo baya yoruluyosunuz.. ilk başlarda belki 20 kere yatır/kaldır yapıyosunuz... artık bebeinizi tanıyosunuz, gerçek bi ağlamaya ben de dayanamam ama uyumamak için mızrdanmak başka bişey, buna katlanmanız lazım onun iyiliği için.. bir de uyku döngüsü 45 dakikadır, o yüzden daldıktan 45 dakka sonra kıpırdanmaya başlıcak, asla müdahale etmeyini biraz mızırdanıp geri uyuyacak.. :lepi:

ilk günü kabus gibi geçicek.. ama 2. gün sabah eylülü doyurdum oynadık beşiğine koydum mutfağa geçtim toplamak için, 5 aydır ilk kez kendi kendine uyumuşşş :1shok:

Son düzenleme:
günaydınnnnnn.......................
ben de akşam küstüm benim hödüğe celenim .........toplantıları vardı erken kaç dedim taa gece 11 de geldi, biz annemlerde bekliyoruz gelip alacak bizi diye , kıza da banyo yaptıracaktık güya eve gidince neyse bnyodan da vazgeçtik..........en sonunda dedikk bari kız uyusun , o saatten sonra eve götürecem sabah da geri getirecem anneme ne gerek var zaten uyku gözünden akıyo .........bizim hödük bırakır mı kızını özlemiş eve götürürmüşüz bişey olmazmış, aldık götürdük, daha eve girer girmez başladı bu şu işim var, bu işim var valla dedim kusura bakma al kızını napıyosan yap .... attım kendimi banyoya mahsus çıkmadım 1 saat yıkandım , çıktım ki kızı uyutmuş ama surat beş karış ben de hiççççç sallamadım konuşmadım da , gittim yattım ........... anammmm baba olmayı bebekleri oynatmak eğlendirmekten ibaret sanıyorlar ..............kızını özlediysen toplantıya ya gitme ya erken gel yoksa da bırak çocuk uyusun ne diye alıp götürüyorsun huzursuz ediyorsun değil mi

sırtına pat pat yaparken sert vurmayın, bi de beline doğru vurarsanız böbreklere gelir, ya sırtın yukarısına ya da benim gibi popişine pat pat yapabilirsiniz..

bebeğin en fazla 2 saat uyanık kalmasına izin verin, uyandıktan 1,5 saat sonra beşiğinde olsun, yarım saati de uyumak için kullanacaksınız..

bir de uykuya dalmak için normalde de her bebekte 20 dakikaya ihtiyaç var.. hemen uyumasını beklemeyin..

dün gece de çok güzel uyudu çok mutluyum çoookkkk :teytey: :teytey: :teytey: darısı başınıza kızlarrrr :Saruboceq: gerçekten sizi anlayabiliyorum çünkü eylül de öyleydi uyumadıkça daha da deliriyodu delikafadulden delikafadulden delikafadulden şimdi uyudukça daha da sakinleşiyo melek gibi oldu

bir dee sabah 1,5-2 saat, öğleden sonra 1,5-2 saat ve akşam 6 gibi 45 dk-1 saat olmak üzere 2 uzun bir kısa gündüz uykusu uyumaları gerekiyomuşş

biz dün sabah 10-12 arası , öğlen 14-16 arası ve akşam 6-7 arası uyuduk.. 20de banyo yaptı masaj yaptık 21de mama yedi 2130da yatağındaydı.. ben bi hafta elimde defter kalemle gezdim kociş gülüyodu delisin sen diyodu kaydirigubbakcemile3 ama napalım bi plan yapmak lazım..

çakıl seninki de iyiymiş valla heeee klava: ama çok iyi yapmışsın aferin vallaaa
sonuçta sen anneysen o da babası hem madem çok özlemiş kızını alsın baksın uyutsun kaydirigubbakcemile3

deniim bi bakam.benim prensibimde gündüzleri beşiğine yatırmıyorum.bunu doğduğu günden beri tekrarladım.beşiği sadece gece uykusunda kullanıyorum ki gece olmus artık gece uykusuna gecicez die anlasın.bide gündüzleri olur bi yerde oluruz bu seferde beşiğini aramasın.zaten kıl.:mymeka:

kafamçokkarıştı
bizde şindik uyuduk ayağımda.bide buna alıstı ya.ya kucağımda ya ayağımda uyuyo.yanından ayrıldığım an uyanıo.bizim artık bööle saatler srmüo uykusu.şimdi uyur bi saat ama öğlen uykusu ya yarım saat ya 45 dk.akşamda teeee 8 bucuk 9 da dellenişyo gari uyku diedelikafadulden

gunaydın kızlarr....
dbestcım verdıgın bılgıler ıcın tesekkur edıyorum kendı adıma.,repi hakkettın yavrus..öğrendıklerını bızımle paylaşman cok hos..kaydirigubbakcemile5
ben kendımce uytma teknıgımı anlatayım sıze.
bıyerden okumadım ama etkılı oldu benım için.
ılk once ıklım meme uyuya kalıyordu hep.
sonra memedeyken ona mırcan kayadan ninni actım .
sonrakı kademede yıne aynı ninni çalarken ayağıma yatırdım (ama mumkun oldugunca sallamadım,zaten sallanmaya alısık olmadıgı ıcın ağlıyor.)kıpırdandıgında yavas yavas rıtm yaptım uyusun dıye
sonrakı asamada ıse yıne nınnısı calarken yatagına yatırdım..bzen ağladıgı oldu ama alıp senın gbı skaınlestırıp tekrar yatırdım.
ve son 2 aydır yatağında kendı uyuyor.
bunu yaparken hep aynı ninniyı duyması ve hep aynı saatte uyutmaya dıkkat edıyorum.(mırcak kayanın sesı gercekten cok guzel rahatlatıyor sakınlestırıyor,bazen bende onunla soyluyorum odadaysam.işim varsa sadece onu dınlıyor.)bır cesıt kosullanma oluyor.
mesela su an saat 11:30 ıklımın nınnısı çalıyor ve o uyumus bıle..11:05 de yatırmıstım..
bzen hıcbır ıse yaramadıgı gunlerde olabılıyor tabi..
ama genel olarak ben cok rahat edıyorum..

aynennnnnnnnnnn defter kalem ısı..
ıklımın ne zaman hangı saatlerde uyudugu kayıtlı,
hatta emme saaterı bıle.
ben ıklımın uyku-beslenme saatını duzene sokmak ıcın yapmıstım bunu.
hangı saatlerde acıkıyor hangı saatlerde uykusu gelıyor dıye gozlem amaçlı..

dbestcim anlattığın yöntemi biz de uyguladık , şimdi çok şükür uykusu gelice zaten hissettiriyor ( parmak ağıza, yan da dönüyor uyku pozisyonu alıyor ) yatırıyorum ben de yanındayım bebeğim hadi uyuyalım diyorum ( anneme de anlattım aynı tekniği o da uyguluyor ) hiç itiraz etmeden uyuyor
gece de saat 21:00 mamasını yiyor ( en geç ) 21:30 da mutlaka yatağına götürüp yatırıyorum , antrede gece lambası yakıyorum ( yani yatak odası tam aydınlık da olmuyor çok karanlık da olmuyor bu durumda ) kendi haline bırakıp çıkıyorum odadan , hemen anlıyor uyku saati olduğunu ve yine pozisyon alıp uyuyor kendi kendine

teşekkür ederim çıtır..

ya kızlar ben de albüm yapıcam ama resim yüklemiyo sorun ne olabilir aceba??? resim boyutları otomatik olarak küçültülür diyo, siz kendiniz mi küçülttünüz acaba ondan mı :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…