ben o işe gidince hiç bişe yapmıo sanıyomusum.ben istiyomusum işten gelince hep o bakdsın. deliricem.cok accaip moralim bozuk senağlama
evy baby denesene çıtır ben molfix i hiç beğenmedim de.. eylül 4 aylıkken 7465 gr dı şimdi kaç oldu bilmiyorum..
yüzüstü yatırma zaten allah korusun çok tehlikelii..
ben de 3 gündür okuduğum kitaptaki taktiği deniyorum, orda 2-3 günde sonuç alırsınız diyodu gerçekten de bugün eylül hep kendi kendine uyudu, hiç sallamadım :1shok: delikafadulden üstelik 45 dakkada uyanırdı, sabah ve öğleden sonra uykularını 2şer saat uyudu şoktayımmmm :1shok: :1shok: :1shok: maşallah deyin kızımaaaaklava:
burdan şunu anladım ki uyuyan bebek = melekkkkk kaydirigubbakcemile3
yaa canım zaten hasta öksürüo... bide damağı çok kaşınıyo mızmızlığı üstünde...hödükümü ikna ettim yarına randevu aldım.sengözlerimebaksanab.15 gün oldu hala geçmedi öksürüğü:1no2: bu kez başka doktora götürcem bakalım bu ne dicek...
bir de şunu öğrendim kızlar ( tecrübe ile sabittir yerimseniben ) bebekk bakımında siz ne kadar sakin davranırsanız bebeğiniz de o kadar sakin ve uyumlu oluyor, ilk zamanlar benim istediğim olmayınca sinirleniyordum ve demek ki özge bunu hissediyordu ki o da inatlaşıyordu benimle ........aynen celenin dediği gibi işi yokuşa sürerdi hep mesela uyku gözünden akardı ama ayakta sallamayınca asla uyumazdı hatta bazen abartır salladığım halde direnirdi uykuya ........ama ben sakinleştikçe ( daha doğrusu ben büyümeye başladıkca :)) ) o da sakinleşmeye başladı .... tabii ki büyümesinin de etkisi var
yarın aksam gorumcem gelıo.
bırı 4 bırı 1,5 yasında ıkı cocuguylann:1ninca:
yarıyoo teyzesii paşaya maşallahh...benim kankide kızıoo ne diyeti bu yesin paşam dioo bi bakıom elinde muz püresi yapmış yada meyve püresii gel tamer yiyelim dioo oturupp yiyolarr kaydirigubbakcemile3 bugünde doktora birlikte götürdük tameri doktor tostosum yazın bu bacaklar kollar bişecek dediii tamere...neyse doktordan çıktık benim kankii bii kızııoo kötükedihüso o doktor önce kendine baksınn dio asıl onun katkatlarıı pişecekk kendi diyet yapsın dioo kaydirigubbakcemile3 doktorumuz birazz kiloludaa kaydirigubbakcemile3
günaydın hatunlar.....
bu benim oğlum sabahın 6 dan beri bağrıo...kafam şişti delircem...kafamçokkarıştı
günaydın herkese bu gecem yine kabus gibiydi kızım 5 dakakada bir saat gibi uyanıp ağladı sersemle zombi arası bişey gibiyim kocacım benden korkmaya başladı kafayı yemene az kaldı diyo sen uyu ben kızımla salonda yatim diyo ama kızımdan da ayrılamıyom her gece her gece bakalım nolcak halimiz
yaa canım zaten hasta öksürüo... bide damağı çok kaşınıyo mızmızlığı üstünde...hödükümü ikna ettim yarına randevu aldım.sengözlerimebaksanab.15 gün oldu hala geçmedi öksürüğü:1no2: bu kez başka doktora götürcem bakalım bu ne dicek...
günaydın.dün çok kötü kawga eettik öküzlen.cocukla 15 dk ilgilenio sonra al dio bana.dedimki al şööle kaliteli bi zaman gecir keyfi yerinde.abbbooowww sen misin diyen.yok ben rahat dizi seyretmek için bööle diomusum.yok bana ne kadarda zor gelmiş cocuk bakmak senağlama bu lafı ööle bi koydu ki oturdum ağladım senağlama aldı bebeği kucaamdan hala bağırıyo kuzumda her bağırmasında sıcrıyo senağlama dedimki bağırma.bağırırım dio Çok üzgünüm çoook annem gelmeseydi yarına arıycaktım bizimkileri gelin alın bişzi diye senağlama sonrada odaya gecti uyutmaya.çocuğun uykusu yok.basladsı ağlamaya.neyse gittim emzirdim uyudu ööle.bende yattım saat 10 da.12 de uyandı bebiş.emmeye.la cekio cekio yok :sm_confused: basladı ağlamaya.bi 10 dk cekti yawrum zar-zor geldi şükür:Saruboceq: o kadar üzülmüşüm ki sütm gitti senağlama
bende pzar günü 5 alıcam.bu sıkıo artık.kıpkırmızı oldu.
neymiş len buteknik banada de hele.
puhahaaa bu da güzelmiş:roflol:
hay allah bi iileşmedi şu oğlus yaaa :çok üzgünüm:
dbestim aman gözünü sevim şu tekniği bana da ver ben kızımı uyuturken çok soruyaşamıyorum emziği verip biraz salladımmı hemen uyuyo ama 5 dk sonra uyanıyo ya da bir başkası lütfen biliyosanız uyku süresini uzatmanın bir yolu var mı yarım saay uyusa bana yeter
ayrıca biiz hala 3numero kullanıyoz vede daha 1 ay falan kullancam yani gayet de iyi hiç bi sorunumuz yok bezle belki 1 aydan da fazla kullanırız daha 7 bile olamadık biz zar zor 6.5u denkleştirdik
ben o işe gidince hiç bişe yapmıo sanıyomusum.ben istiyomusum işten gelince hep o bakdsın. deliricem.cok accaip moralim bozuk senağlama
heeeeee bu tekniğin bi benzerini ben kendi kendime keşfettiydim anam, ne becerikli karıyım yav :roflol:kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 yerim ben o tamerin katlarını cokacimcoook
efekaan ya hala geçmedi mi öksürüğünüz :çok üzgünüm: doktor ne dicek bakalım inşallah bişeyi yoktur yavrunun
celencim bebişin yanında kavga etmeyin uleynn o herüfüne söyle döferim bakkkklava:
zambak ve celen teknik destek istemişsiniz kaydirigubbakcemile3 efendim öncelikle 2-3 günde işe yarıyo hakkaten ama siz yine de 1 hafta ayarlayın kendinize.. hiç misafir vs gelmediği, sizin de biyere gitmeyeceğiniz bi hafta ayırmanız lazım..
zambakcım inan uyku ile ilgili baya kitap okudum çünkü kaliteli uykunun bebeğin genel gelişiminden tut da zekasına kadar herşeyi etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum.. gülçe 5 dakkada bi uyanıyosa derin uykuya geçemiyor demekki..
öncelikle bebeğe kendi kendine uykuya dalma becerisini öğretmen gerekiyor.. bu bazı bebeklerde kendiliğinden olan bişey ama benim bebeğimde yoktu mesela, ya sallayarak ya memede uyuyodu..
önce bir plan yaptım ben.. sabah 7 de uyandır diyo kitapta, ben 8 de uyandırcaktım eylül ün 7 de uyanacağı tuttu kaydirigubbakcemile3 hadi dedim vardır bunda bi hayır.. kahvaltı yaptı, üstü değişti, biraz oynadık, saat 8buçukta beşiğine yatırdım (normalde 5 aylık bi bebek en fazla 2 saat uyanık kalmalı, yoksa aşırı yorulur ve uyutman imkansızlaşır) ben beşiğe yatırınca o da yüzüme bön bön baktı tabi noluyoz diye, bekledim tepkisini.. mıkırdanmaya başladı ellemedim sonra ağlamaya başladı hemen kucağıma aldım..
bu teknikde bebeğin ağlamasına izin verilmiyor (omzuna alıyosun bebeği ve sırtına pat pat yaparak kulağına da hşşşş diyerek sakinleştiriyosun) sustuğu an bir saniye bile beklemeden beşiğine yatırıyosun.. eğer hemen ağlarsa yine kaldırıyosun aynı şekilde sakinleştirip geri yatırıyosun.. bu arada "anne burda canım, şimdi mışıl mışıl uyuyacaksın ve uyanınca anne yine burada olcak" vs diyosun bebeğe.. eğer sesi iyice yükselirse kendinize bir 2 dakika tanıyın çünkü gerçek bir ağlama olmayabilir, eylül ilk başta 2 dakika sürmeyen bi bağırması oldu ağlama diyemiyeceğim buna, sonra kendi kendine agu bugu yapmaya başladı veee gözleri kapandıııı.. inanın pes etmezseniz işe yarıyor..eylül ilk gün yatırır yatırmaz ağlıyodu.. gerçekten çok yorucu inanın benim de ağlayasım geliyordu ama inat ettim uğraştım.. bebeğe bişey olmuyo olan size oluyo baya yoruluyosunuz.. ilk başlarda belki 20 kere yatır/kaldır yapıyosunuz... artık bebeinizi tanıyosunuz, gerçek bi ağlamaya ben de dayanamam ama uyumamak için mızrdanmak başka bişey, buna katlanmanız lazım onun iyiliği için.. bir de uyku döngüsü 45 dakikadır, o yüzden daldıktan 45 dakka sonra kıpırdanmaya başlıcak, asla müdahale etmeyini biraz mızırdanıp geri uyuyacak.. :lepi:
ilk günü kabus gibi geçicek.. ama 2. gün sabah eylülü doyurdum oynadık beşiğine koydum mutfağa geçtim toplamak için, 5 aydır ilk kez kendi kendine uyumuşşş :1shok:
günaydınnnnnn.......................
ben de akşam küstüm benim hödüğe celenim .........toplantıları vardı erken kaç dedim taa gece 11 de geldi, biz annemlerde bekliyoruz gelip alacak bizi diye , kıza da banyo yaptıracaktık güya eve gidince neyse bnyodan da vazgeçtik..........en sonunda dedikk bari kız uyusun , o saatten sonra eve götürecem sabah da geri getirecem anneme ne gerek var zaten uyku gözünden akıyo .........bizim hödük bırakır mı kızını özlemiş eve götürürmüşüz bişey olmazmış, aldık götürdük, daha eve girer girmez başladı bu şu işim var, bu işim var valla dedim kusura bakma al kızını napıyosan yap .... attım kendimi banyoya mahsus çıkmadım 1 saat yıkandım , çıktım ki kızı uyutmuş ama surat beş karış ben de hiççççç sallamadım konuşmadım da , gittim yattım ........... anammmm baba olmayı bebekleri oynatmak eğlendirmekten ibaret sanıyorlar ..............kızını özlediysen toplantıya ya gitme ya erken gel yoksa da bırak çocuk uyusun ne diye alıp götürüyorsun huzursuz ediyorsun değil mi
kızını sakla ( komşuya gönder ) :lepi: çocukların nedense bebek görünce gözünü parmaklarıyla kontrol etmek gibi bir huyları var
edremittekimibılıom ondan koorkuom.
yanmdan ayırmıycam mumkun oldugunca.
ne kadar kalılar acep.:uhm:
çıtır kolay gelsin valla çocuklu misafir çok zor oluyo yaaa
bize de geçende eşimin arkadaşı geldi amannn iki çocuklular biri 17 aylık ben öyle hareketli bebe görmedim ay bi dakka durmadı çok yaramazdı ama çok da sevimliydi :asigim: annesi hayattan nefret etmiş yazıkkkk delikafadulden
kızlar albüm yaptım galiba oldu :lepi:
sabahtan temızlık yaptım bende.
banyo,mutfak cıfledım.
supurup sılıcem simdi,sonra da utu var.
sonra gorusurus kızlar öptm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?