2008 Ekim Anneleri

albüme yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorumm

kızımın saçlarıyla dalga geçmeyin uleyyyyynnn delikafadulden bu konuda hassasum kaydirigubbakcemile3

ben oturma alıstırmaları yaıyorum gun ıcınde.sen daha hıc oturtmadın mı.?

ole alısmıs dımek canım.bızımkı ne yan ne yuzustu asla yatmıyor ılla sırtustu yatcak.yan yatırınca uyanıyor.uyumuyor

panıkleme canım nıye panıklıyorsun?sormak ıstedıgın bısı olunca sorarsın buraya.

kızlar bana kadın doğumcum 6 aylık olunca gelirsin demişti gidecekmisiniz 6 aylık kontrole tırsıyom yaakafamçokkarıştı

valla bana 40 ın cıkınca gel demişti.pışşşıkkk gıder mıyımmkaydirigubbakcemile3
aslında gtmem gerkırdı ama ..bıdaha oturmam heralde dedım oraya ama spiral taktırdım oda mecburıyettennkaydirigubbakcemile3

olur mu cakılcım agzına su gelmesıyle ne ılgısı varkı..belkı ozge sevmemiştir.her bebek yemez cunki..sağlıksız olur mu hıc...sonucta bebekler ıcın uretılıyorlar bırsuru vıtamn var nesı sağlıksız??organık olmayanların ıcınde tamam katkı maddsı,hormon vs olabılır ama organık olanlara ozellıkle mılupa ve hero babynınkıne guvenıyorum ben.hergun olmasada ,,verıyorum.özellıkle dısarıda oldugumuzda hemen ac kavanozu ,yedır cok pratık ..

Selam kızlar şöyle bi girdim bugün işler çok yoğundu
20dk sonra da çıkcam akşam girerim inş
sevgiler

olur mu cakılcım agzına su gelmesıyle ne ılgısı varkı..belkı ozge sevmemiştir.her bebek yemez cunki..sağlıksız olur mu hıc...sonucta bebekler ıcın uretılıyorlar bırsuru vıtamn var nesı sağlıksız??organık olmayanların ıcınde tamam katkı maddsı,hormon vs olabılır ama organık olanlara ozellıkle mılupa ve hero babynınkıne guvenıyorum ben.hergun olmasada ,,verıyorum.özellıkle dısarıda oldugumuzda hemen ac kavanozu ,yedır cok pratık ..[/QUOTE]

hayatım ben de konserve gibi şeyleri sevmem, özge de sanırım bana çekti bu konuda , kızımın zaten reflüsü var, evde kendimiz taptaze püre yapıyoruz çok da severek yiyor, ama o kavanozlar daha kapağını saçar açmaz ekşi bi koku geliyor insana hiç evde senin yaptığına benzer mi, düşün ne kadar da beklemiş oluyor kavanozda , ben vitamin konusunda da doğal olduğunu sanmıyorum , ha pratikliğine gelince elbette çok pratik , bir daha yedirir miyim elbette mecbur kaldığım zaman yediririm ama sadece mecbur kaldığımda .............özellikle o belirttiğin markadan alıyorum zaten

benimki hazır mama sevmiyor yaa ben de bütün çeşitleri almıştım özenerek daha 4 aylık bile yoktu eve mama stokladım resmen.. hangini versem burun kıvırıyo yemiyo.. kuscak gibi oluyo.. kendi yaptıklarımı da pek sevmiyor.. zamanla alışır diye ümit ediyorum..

severek yediği tek şey gece muhallebisi, abowww deli oluyo ona çabuk çabuk vercekmişim bi de nasıl kızıyooo kaydirigubbakcemile3 ben verene kadar ağzını açıp bekliyo yavrummm :asigim:

bayılıyorum o hallerine ,karınları açsa bi de sevdikleri bişey yedirirsek çok mutlu oluyorlar :1hug: akşam bizim ki de mama saati filan da değildi ama acıktı demek azcık muz ezdim yediriiyim dedim, çılgına döndü heyecandan, nasıl sabırsızlanıyor görsen kaşığı kendisi tutup çekiyor ağzına

gecen ayki kontrolde dedi bizim doktor nine.yavas yavas dstekli oturtaya basla diye.bizde basladıydık.şimdi destekdiz 3+4 saniye kalabilio.sende basla terkencim.

ewet bu konusa kesinlikle katılıyoru.burda amaç güvenilir bilindik markaları tercih etmek.bizim zilli türkiş takılmıyo milupa özelliklede hipp in bütün mamülleir

hmm demek muz verdin cakıl karısıııCADIARZU ya bende vermek istiyorum ama kabızlık yapıo ya korkuyoum.

çakılcım sen ne zaman muz vermeye başladın? ben de vermek istiyorum ama erken daha de mi..

elbbettekı evde yapııldıgı gıbı taze olmaz fakat ıkısınınde artı eksı tarafları var.
mesela organık hazır mamanın bana gore en buyuk artısı su:
sımdı gıdıp meyve sebze alıp gelıyoruz pazardan,marketeen ...vs..
ben kendı adıma konusayım organık olanlarını alamıyorum,cunku her ıstedığımde bulacağım ortam yok..cok ısterdım guvenıp alabıleceğim bır yer olsun ,ya da kendım ekıp biçip yetiştireceğim bır alanım olsun ama yok..e aldığım urunler ılaclı,hormonlu..genlerıyle oynanmıs,ve sentetık.olmayan yok....ne besleyıcıiği kalıyor ne vıtamını kalıyor ozaman o sebze meyvenın.daha cok zarar.organık mamalar ıse tamamen katkısız olarak ve bebekler için oldugundan cok daha ozenlı sekılde hazılanıyor dıye dusunuyorum.ve boyle dusununce bu mama pazardan aldıgım sebze-meyve den daha masum gıbı gelıyor ..
keske boyle olmasa ve herseyı kendımız hazırlayıp taptaze sunsak bebeklerimize.
ama durum bu dıye hep hazır mı yıycek,??
ya da hep benım yaptıklarımı mı yıycek? hayır tabkı..nasılsa yıyecek..
orta yol bana gore ıkısınıde vermek sımdılık..

sana ver demıyorum yanlıs anlama sen bebiğin ıcın en ıyısını bılırsın. ama yerı gelmişken acıklıyım dedım dusuncelerımıkaydirigubbakcemile3

eee hazır sevmıo
senın yaptıklarını sevmıo ne sevıoo bu sıpaaaaaaklava:

o gece muhallebısı hanküü?

Son düzenleme:
herkese merhabaa.
geçmişe bakamadım ama umarım herkes iyidir.biz berbat bi gece geçirdik.velet saat başı uyandı yakafamçokkarıştıhatta bazen yarım saatte bi..sersem oldum tüm gece.öğlende 3 saat ayağımda uyudu.tutuldum valla.şimdi bi yandan parmağını emiyo,bi yandan cin cin bana bakıyo.ne güzel ek gıdaları severek yiyo bebişleriniz.biz ne yesek yer gök mama oluyo.bende kavonoz maması vermek istemiyodum ama evde yaptıklarımı ağzına bile sürmüyo.bikaç defadır veriyom.yalayıp yutuyo sinir oluyom:mymeka:benim özene bezene yaptıklarımı yemiyo..örneğin az önce kendi yaptığım yoğurdu verdim..öğüre öğüre bi hal oldu:uhm:kusacak gibi..gittim içine milupa pirinçli muhallebiden attım 2 tatlı kaşığı.1 çay kaşığıda pekmez.mırın kırın etti ama yedi zorla..enerjimin tükendiğini hissediyorum bazen.alt komşumun 3 ay büyük bi oğlu var.tazmanya canavarı gibi maşallah.ne bulsa silip süpürüyo.yağız gibiykende herşeyi yiyodu.şuan emekleme faslını geçti tutunup kalkıyo.gerçi kıyaslama yapmak için söylemiyom ama herşeyi yesin istiyorum yaaaaaaa:çok üzgünüm:

eee hazır sevmıo
senın yaptıklarını sevmıo ne sevıoo bu sıpaaaaaaklava:

o gece muhallebısı hanküü?

meme seviyo benimki memeeeeee kaydirigubbakcemile3

gece muhallebisi dediğim işte pirinçli muhalebi var ya milupanın onu seviyo bi de bebelac ın irmikli muhallebisini seviyor.. hero baby nin muhallebilerini sevmedi..

canım yaaa bu kadar üzülme:teselli: biz bile bu yaşımızda herşeyi yemioz yemek seçioz..onlar nasıl seçmesinler ki cok cok emdiler kaç ay şimdi birden bire farklı şeylerin tadını alıolar hepsini sewcekler die bişi yok üzülme biraz zaman geçsin birçok şeyi bayıla bayıla yicekler bence...hoş ben daha hiç bişi vermedim yaa neyse...yerimsenibenyerimseniben

meme seviyo benimki memeeeeee kaydirigubbakcemile3

gece muhallebisi dediğim işte pirinçli muhalebi var ya milupanın onu seviyo bi de bebelac ın irmikli muhallebisini seviyor.. hero baby nin muhallebilerini sevmedi..

memeyi heraldee seviooo onu biliikkk.meme bitii eyllülll.anladin sen oniikaydirigubbakcemile3

stres yapma canım.yer inş merk etme..sımdı yemezse ılerde de yemez dıye dusunme.bn cok bılıyorum kuckken yıyıp sonradan yemeyeni...

eylül sabah kahvaltısı ve gece muhallebisini severek yiyor allaha şükür hiç arıza çıkarmıyo amaaaa
meyve suyu-püresi, sebze püresi, çorba, yoğurt yedirmekten nefret ediorummm
anca 2 kaşık yiyo onda da öğüre öğüre hal oluyo :çok üzgünüm: ben ısrarla veriyorum ama alışacak mı bilmem..

nerdeyse 6 aylık olcaz yaa.ama pes etmek gibi bi niyetim yok.sevmediği şeyi bikaç gün sonra mutlaka yeniden veriyorum.yine yemezse içine başka şeyler karıştırıyorumki yiyip vitaminini alsın.
bu arada benim dr.uma sormayı unuttuğum,ve bugün bebeklere ne yedirdiniz bölümünde gördüğüm bikaç şey var.bende bunları araştırıyodum.size danışayım en iyisi.cevaplarsanız çok sevinirim
1:kahvaltılarda cicibebe veriyoruz diyenler var,bunun hiçbi sakıncası yok dimi?ben de vermek istiyorum birazcık aptamil 2 ile karıştırıp.hangi markayı veriyosunuz?
2:içine yumurta ve pekmez koyuluyomuş.ben daha hiç yumurta vermedim.dr.unuzmu söyledi yoksa kendi insiyatifinizmi?yumurtanın sarısının ne kadarını koyuyorsunuz?
3:bebeklere özellikle mi labne peyniri mi veriliyo?beyaz peynir tuzlu olduğu için sanırım:uhm:
4:muz 6 aydan sonra verilmiyomuydu??:uhm:

ya çok soru sordum kusura bakmayın ama son kontrolde yangından mal kaçırır gibi baktı adam yağızakötükedihüsosoracağım herşeyi unuttumbenneyaptımki

stres yapma canım.yer inş merk etme..sımdı yemezse ılerde de yemez dıye dusunme.bn cok bılıyorum kuckken yıyıp sonradan yemeyeni...
sağol canım..ufacık bi cümle bile bazen insanın üstündeki stresi alıyoŞeniz
benimki de meyve suyu ve püresi seviyo..muhallebi, yoğurt,çorba,sebze püresini yer gök yiyobayıla bayıla içtiği tek şey aptamil 2...memeden sonra tabiki

ben muzu aslımda elma ve armut ile karıştırıp veriyordum son bir haftadır o da azcık bi muz işte, ama dün akşam acıktı ben de zamandan tasarruf ( ki avrupa yakası seyrediyorduk bölmek istemedim tembellik ettim ) sadece yarım muzu ( küçük bir muzdu ) azcık ılık sütle ezdim verdim ,çok sevdi

çok da zorlamasan keşke , sen daha iyi bilirsin ama zorlayınca da hepten tiksinir diye korkuyorum bi de büyüdüğü zaman yemez gibime geliyo , o yüzden biraz ara verip de unutturup tadını sonra tekrar denemek daha iyi

doktorun ek gıdalara başlamanı mı soledı sana?
1)sakıncası oldugunu duymadım.ben herobaby verıyorum.
2)bende yumurta ve peynır koymadım hiç 6. aydan sonra baslamayı dusunuyorum bunlara.
yumurta 1 cay kasıgı dıye bılıyorum.
3)ozellıkle labne penırı verılemesının sebebi tuzsuz olması.ama meran demıstıkı r bı arkadası solemiş bebeklere beyaz peynır de verılmeliymiş cunku diğer peynırlerde olmayan bır madde varmıs ıcıne.arada vermek gerkıomuş..vermeden nce suda bekletırsen tuzu gıder..
4)muz ben verıorum problem olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…