len karı göbüş fotolarına bakan olsa senin 9 ayı onlarla gecirdiğini düşünür kaydirigubbakcemile3
dünür olma işine gelince bilion bizim kız promosyonlu bi alana yanında babası bedava :lepi:
sorarım ancak kelin ilacı olsa kendi başına sürermişşş:roflol::roflol::roflol:
yaklaşık 11-12 yıldır bu işi yapıyo..ameliyatlarda gaz koklaya koklaya unutkanlık başlıyomuş belli bi süre sonra.bizimkinde bikaç aydır bi unutkanlık varkii anlatamam.3 şey sipariş ediyom gelirken al diye.mutlaka 2 sini unutuyo.:mymeka:daha dün akşam konuştuk ya bana noluyo herşeyi unutuyom diyoo..kii öyle bi hafızası vardıkii özel günleri ben unuturdum o beni utandırırdıkaydirigubbakcemile ben de tiroid ve uçarken yediğim basınçlardan dolayı öyleyim.iki bunak idare ediyoz bi evin içinde iştee..ocağa su koyuyom aşkım unutturma dedim evvelki akşam.tesadüfen bi gittim çaydanlığın yarısından fazlası su doluydu dibinde yandı yanacak derecede kalmış:bbo:bana güvenme artık diyo..iyi evi yakmıyozlaelaelaelaelae
peki tatlım özel değilse neden 1,5 yılda 3 anestezi aldın?doğumun sezaryen sanırım diğer 2 si neden?
canım rota aşısı gibi değil bu, herzaman yapılabilir ama nasıl atlanmış ilginç yani.. neyse canını sıkma, hemen yaptırırsınız :lepi:
yok canım sen bunuyon bence ilaçlara bahane bulma :roflol: :roflol:
şaka bi yana ben ilaçlardan-anesteziden olduğunu hiç düşünmüyorum.. başka nedenlerdendir bence.. dikkat eksikliği için bi dr a görünüver canımm a.s
sık aralıklarla.belli dozlarda alınan anestezinin beyni etkilediğini duymuştum ama dr.daha iyi bilir tabii.mesela basınç da böyle.ben amerikada yaşasam şahitliğim kabul olmuyo.resmen deli muamelesi görüyom -tatlicadiarzu-5 yıl uçtuysan sıyrıksın yaniiilaelaelaelaelae
ben geldim...
doktora gittik bronşları biraz tıkanmış dedi...bi tane iğne yaptırdı..senağlama..bide şurup verdi....bide devit3 ü kestik biz daha önce sölemiştim bize yanlış yazmışlarklava: klava: 3,5 ay 8 damla verdim bıngıldağı erken kapanmaya başlamış onun için kestik vermeyi önümüzdeki ay kontrol edcek..:çok üzgünüm:
bebişim şimdi uyudu yawrum çok canı yandı çok ağladı...senağlamaama doktor teyzesini sewdi..bende sewdim çok ilgili tel. filanda verdi..bundan sonra ona gitcez...a.s
eee ömründe 3 kere anestezi almakla bunama arasında ilişki olsaydıııı kaydirigubbakcemile3 ibolya bahane arıyooo ehehehe lülülülülülü
Ya kizlar benim oğluş ek gidaya hazir degil galiba...en aç halinde bile ancak 1 tatli kaşıgı kadarı zorla yiyor,ve anladiğim kadariyla tatli sevmiyor.. hergun israr mi etsem yoksa bir sure arami versem,ne dersiniz.
ömründe diil anacım, 1,5 yılda 3 kere artı 6 ay antidepresan :mymeka:
alla allaaaaaaa ondan değil diyom saaaaaaa hayret bişi bi büyük sözü dinle :mymeka:
napalım birileri gelsede böcüküm uyanmadan laflasak die bekliom...yokmu başka bekliyen..bakın yarın akşam misafirim war özlersiniz sora beni gelin artıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııkkkkkkkkkkkkkkkkk
bu arada aklıma takılan bebeklerin beslenmesiyle ilgili heroya mail atmıştım cevabıda mail olarak bekliyodum ama beslenme uzmanları tlf ettiler aklıma takılanları tek tek yanıtladılar önerilerde bulundular bravo yani onlara böyle herkesle ilgileniyorlarsa
canim ya sen bana özelden yaziyorsun heralde ama bana gelmedi hala niyeki buraya ayrintili yazsanda bende yagmura uygulasam seni cok yordum bugün kusuruma bakma ama ne yapiyim merak ediyorum simdiden sagola.s.
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 yerim ben o tamerin katlarını cokacimcoook
efekaan ya hala geçmedi mi öksürüğünüz :çok üzgünüm: doktor ne dicek bakalım inşallah bişeyi yoktur yavrunun
celencim bebişin yanında kavga etmeyin uleynn o herüfüne söyle döferim bakkkklava:
zambak ve celen teknik destek istemişsiniz kaydirigubbakcemile3 efendim öncelikle 2-3 günde işe yarıyo hakkaten ama siz yine de 1 hafta ayarlayın kendinize.. hiç misafir vs gelmediği, sizin de biyere gitmeyeceğiniz bi hafta ayırmanız lazım..
zambakcım inan uyku ile ilgili baya kitap okudum çünkü kaliteli uykunun bebeğin genel gelişiminden tut da zekasına kadar herşeyi etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum.. gülçe 5 dakkada bi uyanıyosa derin uykuya geçemiyor demekki..
öncelikle bebeğe kendi kendine uykuya dalma becerisini öğretmen gerekiyor.. bu bazı bebeklerde kendiliğinden olan bişey ama benim bebeğimde yoktu mesela, ya sallayarak ya memede uyuyodu..
önce bir plan yaptım ben.. sabah 7 de uyandır diyo kitapta, ben 8 de uyandırcaktım eylül ün 7 de uyanacağı tuttu kaydirigubbakcemile3 hadi dedim vardır bunda bi hayır.. kahvaltı yaptı, üstü değişti, biraz oynadık, saat 8buçukta beşiğine yatırdım (normalde 5 aylık bi bebek en fazla 2 saat uyanık kalmalı, yoksa aşırı yorulur ve uyutman imkansızlaşır) ben beşiğe yatırınca o da yüzüme bön bön baktı tabi noluyoz diye, bekledim tepkisini.. mıkırdanmaya başladı ellemedim sonra ağlamaya başladı hemen kucağıma aldım..
bu teknikde bebeğin ağlamasına izin verilmiyor (omzuna alıyosun bebeği ve sırtına pat pat yaparak kulağına da hşşşş diyerek sakinleştiriyosun) sustuğu an bir saniye bile beklemeden beşiğine yatırıyosun.. eğer hemen ağlarsa yine kaldırıyosun aynı şekilde sakinleştirip geri yatırıyosun.. bu arada "anne burda canım, şimdi mışıl mışıl uyuyacaksın ve uyanınca anne yine burada olcak" vs diyosun bebeğe.. eğer sesi iyice yükselirse kendinize bir 2 dakika tanıyın çünkü gerçek bir ağlama olmayabilir, eylül ilk başta 2 dakika sürmeyen bi bağırması oldu ağlama diyemiyeceğim buna, sonra kendi kendine agu bugu yapmaya başladı veee gözleri kapandıııı.. inanın pes etmezseniz işe yarıyor..eylül ilk gün yatırır yatırmaz ağlıyodu.. gerçekten çok yorucu inanın benim de ağlayasım geliyordu ama inat ettim uğraştım.. bebeğe bişey olmuyo olan size oluyo baya yoruluyosunuz.. ilk başlarda belki 20 kere yatır/kaldır yapıyosunuz... artık bebeinizi tanıyosunuz, gerçek bi ağlamaya ben de dayanamam ama uyumamak için mızrdanmak başka bişey, buna katlanmanız lazım onun iyiliği için.. bir de uyku döngüsü 45 dakikadır, o yüzden daldıktan 45 dakka sonra kıpırdanmaya başlıcak, asla müdahale etmeyini biraz mızırdanıp geri uyuyacak.. :lepi:
ilk günü kabus gibi geçicek.. ama 2. gün sabah eylülü doyurdum oynadık beşiğine koydum mutfağa geçtim toplamak için, 5 aydır ilk kez kendi kendine uyumuşşş :1shok:
sırtına pat pat yaparken sert vurmayın, bi de beline doğru vurarsanız böbreklere gelir, ya sırtın yukarısına ya da benim gibi popişine pat pat yapabilirsiniz..
bebeğin en fazla 2 saat uyanık kalmasına izin verin, uyandıktan 1,5 saat sonra beşiğinde olsun, yarım saati de uyumak için kullanacaksınız..
bir de uykuya dalmak için normalde de her bebekte 20 dakikaya ihtiyaç var.. hemen uyumasını beklemeyin..
dün gece de çok güzel uyuduçok mutluyum çoookkkk :teytey: :teytey: :teytey: darısı başınıza kızlarrrr :Saruboceq: gerçekten sizi anlayabiliyorum çünkü eylül de öyleydi uyumadıkça daha da deliriyodu delikafadulden delikafadulden delikafadulden şimdi uyudukça daha da sakinleşiyo melek gibi oldu
bir dee sabah 1,5-2 saat, öğleden sonra 1,5-2 saat ve akşam 6 gibi 45 dk-1 saat olmak üzere 2 uzun bir kısa gündüz uykusu uyumaları gerekiyomuşş
biz dün sabah 10-12 arası , öğlen 14-16 arası ve akşam 6-7 arası uyuduk.. 20de banyo yaptı masaj yaptık 21de mama yedi 2130da yatağındaydı.. ben bi hafta elimde defter kalemle gezdim kociş gülüyodu delisin sen diyodu kaydirigubbakcemile3 ama napalım bi plan yapmak lazım..
yok ibolyacim yaaa,diliylede itiyorda,azcik yalaniyor,sonra hepsi fora disari yutmuyor yani,biraz zorlarsamda aglamaya basliyor.
ibolya senin oglan ne tatli o resimde,adam olmus,saclaarda o bicim..o resimde hoppalanin içindemi
alla allaaaaaaa ondan değil diyom saaaaaaa hayret bişi bi büyük sözü dinle :mymeka:
ah anaaam geçmuş olsun yavruma, kıyamam ben ona yaa, nasıl keyfi iyimi şindik
saol canım şimdi uyuttum sanırım biraz gazı war mızmızlanıo.. ama genelde iyi çok şükür...
bu arada aklıma takılan bebeklerin beslenmesiyle ilgili heroya mail atmıştım cevabıda mail olarak bekliyodum ama beslenme uzmanları tlf ettiler aklıma takılanları tek tek yanıtladılar önerilerde bulundular bravo yani onlara böyle herkesle ilgileniyorlarsa
ben hero babye küsüm, bize minnacık bi yenidoğan mamasıyla kıytırık bi kitapçık gönderdilerdi :dilcikar: bu arada benim sıpanın mamaları bittiydi, herüfe sipariş ettiydim, 900 gramlık aptamil 2, 500 gramlık pirinçli muhallebi bi de gece tahıllı mamasını 50 kusur liraya almış, aptamil 2nin içinde de 200 gramlık bi aptamil 2 daha var hedayesiymiş, geçen hafta 300 gramlığını 18 liraya aldıydım ben, çok uyguna getirdik valla bu sefer :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?