canım ben 4 ay için uygun olan nerdeyse tüm tahıl mamalarını almıştım ama eylül hepsini sevmedi.. bebekten bebeğe değişir tabi.. o yüzden biz milupanın sütlü pirinçli muhallebisini, bebelac irmikli muhallebi ve bebelac sütlü pirinçli muhallebiyi yiyoruz..
bugün hipp den baya mama aldım, ama açık kutular bitsin öyle başlıcam..
bende irmikli muhallebi aldim hemen hemen 1 aydir yiyor yagmurcokacimcoook birde muzlu pirinclibugdayda var muhallebi aldim milupanin üstünde iyigeceler mamasi yaziyor sanirim tok tutuyor ama onuda dedigin gibi yatirmadan yedirsemde genede gece ayni saate kalkiyor-tatlicadiarzu- benim biran önce düzen tutturmam lazim dedigin gibi bebekten bebege degisiyor allah yardimcim olsun:Saruboceq:
sagol canim tavsiylerin icina.s. elimden geldigince deniycem ama benim basimda esim varya gündüz evde ben birakiyorum yatagina mesela bagiriyor diye esim gidiyor aliyor yagmuru ama artik düzene oturmasi lazim benim tek istegim gündüz toplami 3 saat uyusa gecede deliksiz uyur hic degilse bende yorgunluktan ölmem gündüze uyumadigi icin hasatim cikiyor vallasenağlama insallah benim kizimde senin kizin gibi düzene girer :Saruboceq:
iyi akşamalr hanımlar, ileti yazmaya çalışıyom bi türlü olmadı , meğersem giriş yapmamışımkaydirigubbakcemile3
dbest
benim yumurcakta seninki gibi uyuyor galiba, az önce gece ukusuna yattı,ama gece arada uyanıyor hemen hemen 3-3,5 saat ara ile fln.sonra sabah 7,5 veya 8,5 da tam uyanıyoz,oynuyoruz fln kerata d akıllı sabah uyandığında bizim yatağa doğru bakarak mızıladanıyo 'kalkın ben uyandım ' der gibi. sonra saat 10 da bazen uyuyoruz yarım saat kadar bazen de 12 de öğle uykusu fln.
ehhhhhh be bende destan yazdım hani. gece uykusuna yatış saatine uyanış saati de değişiyo bu nedemek olabiluuuuu . di bakam uzman annemiz.
bende irmikli muhallebi aldim hemen hemen 1 aydir yiyor yagmurcokacimcoook birde muzlu pirinclibugdayda var muhallebi aldim milupanin üstünde iyigeceler mamasi yaziyor sanirim tok tutuyor ama onuda dedigin gibi yatirmadan yedirsemde genede gece ayni saate kalkiyor-tatlicadiarzu- benim biran önce düzen tutturmam lazim dedigin gibi bebekten bebege degisiyor allah yardimcim olsun:Saruboceq:
canım sakin ol ama ya çok paniklemişsin sanki kaydirigubbakcemile3 hem sabırlı olman lazım hem de sakin..
bak ben sana kendi planımızı yazayım fikir vermesi açısından..
07:30 uyanıyoruz, oynaşıyoruz, o sırada kahvaltı hazırlıyorum ben..
08:00-09:00 kahvaltı, aktivite
09:30 - 11:30 uyku (saat 9da yatağında oluyor, çünkü her bebeğin uyumak için 20 dakikaya ihtiyacı var)
12:00 meyve
13:00 öğlen yemeği
13:30 - 15:30 uyku
16:00 yoğurt
17:30-18:30 uyku
20:00 - 20:30 gece maması, masaj
21:00 uyku
bu sürelere birebir uyamazsın çünkü bebeğin hergünü farklı ama plana sadık kalmaya çabalarsan ancak 15 dakka-yarım saat şaşma oluyo bu bile çok büyük başarı :lepi:
kolay gelsin
selam kızlar sizlerle muhabetti özledim valla
bi girdim şimdi 10kere kalktım bu akşam ne oldu anlamadım uyyamıo kerem emmek de istemio acaba soğan suyu sütümün tadını mı değiştirdi yaw:uhm:
çok uykum var şimdi yatcam tabi kerem tekrar uyanmazsa
iyi geceler hepinize
dbest hangi mama sandalyesinden aldınız?kerem tam oturamıo henüz alsam mı almasam mı karar veremedim ben genelde yarı yatar pozisyonda güsel yiyor
dbestcim nasıl imrendim sana benim kızım nerdeyse 2 saate bir uyanıp emiyo ve neredeyse uyuması için 1 saate yakın uğraşıyorum memede kalmak istiyo beşine koyduğmda eğer dalmadıysa ve sallamazsam ki bunu dün denedim uyuyacak mı diye uyksu tamamaen açıldı gülmeye başladı tam 2 saatt uğraştım kızım 7-8 gibi uyur sabah da 5,5 gibi ayaktayız bu doğduğundan beri böyle yaniçok erken kalkar o da kaka yapmak için sanırım erkenden yapıp 2-3 ssat sonra yani 7-8 gibi yatatr ben de denedim beşiğine yatırıyım uyusun diye ama çok fena ağlar beinim kız hani deler ya çatlıycak işte öyle mızmızlanmaz ki direk ağlar en büyük sorunumuz sık uyanmamız
benim turşucuk gece uykusuna saat 21. le 22 arasında bi yerde uyuyo öğle uykusuna bağlı biraz gece yatış saati.amma gece muhakkak uyanıyor.sadece anne sütü alıyoruz daha.acep uyanması açlıktan mıdır yoksa alışkanlıktan mıdır.???????????
uyanma araları 3-3.5 saat ara ile fln:uhm:
canım sakin ol ama ya çok paniklemişsin sanki kaydirigubbakcemile3 hem sabırlı olman lazım hem de sakin..
bak ben sana kendi planımızı yazayım fikir vermesi açısından..
07:30 uyanıyoruz, oynaşıyoruz, o sırada kahvaltı hazırlıyorum ben..
08:00-09:00 kahvaltı, aktivite
09:30 - 11:30 uyku (saat 9da yatağında oluyor, çünkü her bebeğin uyumak için 20 dakikaya ihtiyacı var)
12:00 meyve
13:00 öğlen yemeği
13:30 - 15:30 uyku
16:00 yoğurt
17:30-18:30 uyku
20:00 - 20:30 gece maması, masaj
21:00 uyku
bu sürelere birebir uyamazsın çünkü bebeğin hergünü farklı ama plana sadık kalmaya çabalarsan ancak 15 dakka-yarım saat şaşma oluyo bu bile çok büyük başarı :lepi:
kolay gelsin
sagol canim benimde bir plan tutturmam lazim elimden gelini yapicam tabi panik olmadan biraz heyecenlandim hakikaten
bende kacar herkese iyi geceler cok öptük
buarada sen bebegini emziriyormusun cok merak ettimCADIARZU
benim turşucuk gece uykusuna saat 21. le 22 arasında bi yerde uyuyo öğle uykusuna bağlı biraz gece yatış saati.amma gece muhakkak uyanıyor.sadece anne sütü alıyoruz daha.acep uyanması açlıktan mıdır yoksa alışkanlıktan mıdır.???????????
uyanma araları 3-3.5 saat ara ile fln:uhm:
sagol canim benimde bir plan tutturmam lazim elimden gelini yapicam tabi panik olmadan biraz heyecenlandim hakikaten
bende kacar herkese iyi geceler cok öptük
buarada sen bebegini emziriyormusun cok merak ettimCADIARZU
evet canım benimkisi meme biti kaydirigubbakcemile3 emziriyorum
zaten bu yazdığım öğünleri hiç tam olarak bitirmedi, sadece gece muhallebisini silip süpürüyo onun dışında meyveydi, yoğurttu, çorbaydı anca bikaç kaşık yiyo.. esas beslenmemiz anne sütü
bizim düzenimizde böyle, ama gece uyanıyo bu kerata , süten mi acep
arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım benim uyku eğitmenliği gibi bi eğitimim falan yok kaydirigubbakcemile3 size yanlış bişeyler de söylemek istemem.. ama okuduğum şeylere göre sadece anne sütü bile alsa eğer bir öğünde karnını güzel doyuruyosa (5 aylık bebek için 210-240 ml anne sütü-mama demekti yanlış hatırlamıyosam)
abooo 210 ml sütü bi seferde nerden bulcazki tabi bi seferde o kadar içse uynmaz ama benim o kadar sütüm olmuyo :1shok: aman zaten katılara geçmeye az kaldı biz de geceuyanmalara alıştık bebişler sağlıklı olsun da onlarda düzen tutturur elbet
bu arada dbestcim neden üzülüyosun memeleketine git güzel tatilini yap eşin başının çaresine bakar ben de doğumdan sonra gittim epey uzun süre kaldım çok ihtiyacım vardı bebişler hemn alışır unutsa bile kan bağı var merak etme arkadaşımın 1buçuk yaşında bebeği var eşi afganistandan geldi 6 aylık görevdeydi sanki hiç ayrlmamış gibi kucağına atlamış Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?