2008 Ekim Anneleri

inşallah canım.. eşine güzelce anlat ve en fazla 1 hafta böyle devam edicem bunu denemek istiyorum de.. zaten 2 günde alışacak inşallah.. yalnız en önemli nokta bebeğin en fazla 2 saat uyanık tutulması.. bu zamanı geçirdiğin an uyutmak zorlaşıyor..

uzman anne ne demek ya benim bi iddiam yokki kaydirigubbakcemile3 valla bebeğin bi düzeni yok, ona düzen kurman gerek demek bence.. çünkü benim eylül de böyleydi. bi gece 10 da uyurdu bi gece 1i bulurdu uyuması böööle değişkendi yani.. ben de bi plan yaptım, hangi saatlerde uyucak, uyancak, beslencek..o plana uymak için çok uğraşıyorum bak bugün dışarı çıktık hemen eve döndüm uyku saati geçmesin diye.. yoksa arabada da uyuyan bebekler görüyorum ama bence doğru değil bu.. kızım da çok yorulmuş zaten gelince yatağa koyduğum an uyudu :asigim:

selam kızlar sizlerle muhabetti özledim valla
bi girdim şimdi 10kere kalktım bu akşam ne oldu anlamadım uyyamıo kerem emmek de istemio acaba soğan suyu sütümün tadını mı değiştirdi yaw:uhm:
çok uykum var şimdi yatcam tabi kerem tekrar uyanmazsa
iyi geceler hepinize
dbest hangi mama sandalyesinden aldınız?kerem tam oturamıo henüz alsam mı almasam mı karar veremedim ben genelde yarı yatar pozisyonda güsel yiyor

dbestcim nasıl imrendim sana benim kızım nerdeyse 2 saate bir uyanıp emiyo ve neredeyse uyuması için 1 saate yakın uğraşıyorum memede kalmak istiyo beşine koyduğmda eğer dalmadıysa ve sallamazsam ki bunu dün denedim uyuyacak mı diye uyksu tamamaen açıldı gülmeye başladı tam 2 saatt uğraştım kızım 7-8 gibi uyur sabah da 5,5 gibi ayaktayız bu doğduğundan beri böyle yaniçok erken kalkar o da kaka yapmak için sanırım erkenden yapıp 2-3 ssat sonra yani 7-8 gibi yatatr ben de denedim beşiğine yatırıyım uyusun diye ama çok fena ağlar beinim kız hani deler ya çatlıycak işte öyle mızmızlanmaz ki direk ağlar en büyük sorunumuz sık uyanmamız

abbavvvvvvvv daha yeni uyudu yaaaa, akşamdan beri sıpayla uğraşıyoz, hiç almadım babası ilgilendi uyutmaya çalıştı hatta akşam üzeri biraz uyudum mama filen yapmış koceceyzim yedirmeye çalışmış yok efem yemicekmiş, oynatıyom durmuyo uykusu var uyumuyo ay bu çocuğuu uyutmak çok zor oluyo yaaa

soğan suyu olabilir.. diş çıkarıyo olabilir mi CADIARZU

canım chicco polly safari modelini aldık :lepi: :teytey: ama babamız gelmedi henüz heyecanla bekliyorum yaaa 1 aydır almayı dşünüyodum karar verememiştim..

valla bilemiycim keşke yardımcı olabilsem ama eylül de çok sıkıntılıydı uyku konusunda ya inan bana bu salı gününden beri bu plana uyuyoruz, onun öncesini düşünmek istemiyorum.. zaten meme bağımlısı gece saat başı uyanırdı benim de uykum çok ağır allahım çok zor oluyodu yaaa

bebeğini en iyi sen tanırsın canım.. eğer bunun huy olduğunu düşünüyosan ve değişmeyeceğini düşünüyosan sabret, büyüdükçe düzelir..

kizlar ben geldim. ulan ne cok killatmisiniz. memleketi mi kurtardiniz? benim misafirler gece 1de gitti dun. cocuklu evde bu kadar kalinir mi? gozumuzden uyku akti kocisle.. sabah iki saat mutfagi temizledim. gece halim kalmamisti toplamaya. sabah market alisverisi, ogleden sonra da yuruyus yaptik. bugun hava ilikti cok sukur. arda uyudu simdi ben de bi bakayim dedim.
dbestcim msnini acar misin uygunsan sana birsey soracagim..

özkerem nerelerdesin ya özledim valla ,en son ist.gitmeden konuşmuştuk
işe de başladın nasıl gidiyor.kerem nasıl alıştı mı ?sen işe giderken ağlıyor mu anlıyor mu acep yokluğunu?
smear testinin temiz çıkmasına sevindim.
benim dr.da yapalım demişti 4 aylık olduktan sonra ama , fırsat bulup dadaha gidemedim.
çocuk dr kim.? doğum dr.?

şimdik gene uyandı dedğin gibi yapim dedim delikafaduldenkucağıma aldım sakinleştirip tekrar yatıayım diye başladı meme aramaya:ecrin_bebek: vermeyince de daha bi ağladı emzirdim yattı bbakalım ben de uğraşayım dediğin doğru uyku saati geçince daha çok sinirlenp uyuyamıyo bebişler ama anne sütü alan bebek sık uyanması normal değil mi benim kzım gün içinde hemen hemen saat başı emmek ister biraz iştahlıyız cokacimcoook1 ay daha yatarken mama vermeyi düşünmüyorum sabah işteyken 1-2 öğün mama alıyo bu arada biz de mama sandalyesi bakıyoz markasını ve fiyatını yazarsan seviniriza.s.

arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım benim uyku eğitmenliği gibi bi eğitimim falan yok kaydirigubbakcemile3 size yanlış bişeyler de söylemek istemem.. ama okuduğum şeylere göre sadece anne sütü bile alsa eğer bir öğünde karnını güzel doyuruyosa (5 aylık bebek için 210-240 ml anne sütü-mama demekti yanlış hatırlamıyosam) sabaha kadar uyanmaması lazım diyor.. ama benim eylül de gece mutlaka 1-2 kere kalkıyor (önceden saat başı kalkıyodu o yüzden ben bunu hiç sorun etmiyorum) eğer bebeğin emzik alıyosa uyandığında emzik vermeyi dene belki sadece emmek istediğinden uyanıyodur.. başka da bişey diyemiyeceğim canım sositososito

şşş ben size bi fıkra yolluyum da az kafanızdağılsın ben sıyırmak üzereyim de :roflol:
Ortaokul ogrencisi çocuk, babasinin omuzuna dokunur, sorar:
- Baba, okulda ders verdiler, "Politika nedir",anlatmamız lazım "Nedir politika ? "
* Baba oğlunun yaşına uygun bir formül bulur:
* Bak yavrum, simdi şu kelimeleri iyice aklında tut ..Ben ücretli işçi çalıştırıyorum,
buna KAPiTALiZM diyoruz.
* Parayi nasil harcayacagimiza annen karar veriyor, ona HÜKÜMET de.
* Hepimiz aslında senin icin cabalıyouz, sen HALKSIN.
* Bebek kardesine bakan dadın, İŞÇİ SINIFI. Kardesini de GELECEK diye düsün.
* Şimdi bunları bu haliyle ezberle yarin kahvaltida sana politikayi anlatirim.
Oglan bunları ezberler, akşam olur, herkes yatar.
Gece çocuk kardeşinin ağlamasıyla uyanır.Gider bebegin odasina, bebek altını
kirletmiş ağlamaktadır. Annesinin odasine girer, annesi derin bir uyku çekmektedir, uyanmaz.
Dadısının odasına gider bir bakar ki, babasi dadısıyla aynı yatakta ...
Çocuk gerisin geriye doner, yatar...
Ertesi sabah kahvaltida babasina,"Baba ben politika neymis anladim" der.
* Babasi "Neymis soyle bakalim" diye sorunca anlatir:
--- "KAPITALIZM, ISCI SINIFINI beceriyor. Bu arada HÜKÜMET de horol horol uyuyor.
--- HALK kimsenin umurunda degil. Ve de GELECEĞİMİZ de b.k icinde..."

kızlar acil bir sorum var albüme resim koyamıyorum hata veriyo sürekli resimleri küçültmekmi gerekli tecrübelilerden yardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…