2008 Ekim Anneleri

Canım benim tabiki tedbirli olmak iyidir.Bi problem olacağına hiç değilse hastanede kontrol ederler haklısın canım.Neyse geçmişolsun canım.

Olcayım bitanem ne oluyor sana dur bir sakin ol hadi git bi sigaranın ucunu kır ve iç rahatlatır sonra gel bana yaz ama mümkünse eşinde görsün içtiğini madem seni üzüyor

Olcayım bitanem ne oluyor sana dur bir sakin ol hadi git bi sigaranın ucunu kır ve iç rahatlatır sonra gel bana yaz ama mümkünse eşinde görsün içtiğini madem seni üzüyor

CNM ilgin için çok teşekkür ederimŞeniz Benimkine ne olduğunu çözersem bence şeker de nabızda düzelecek BIZDIK neler olduğunu anlayamıyorum ama fena takıyorum biz teraziler pireyi deve yaparız belki pek çok insanda normal olan şeylerdir bunlar ama bana normal gelmiyo çünkü biz yolun en başlarında kalemle kağıt gibiydik yani çok fena iç eçeydik bi dediğimi iki etmezdi ama şimdi sanki hamile olan o mümkünse benle konuşmayacak bile ya da bana mı öyle geliyo nedir anlamadım çünkü dün gece bir ara uyandım eli bebişimdeydi ya bilmiyorum ama eskisi gibi benle ilgilenmiyo eskisi gibi bana izahat vermiyo sanki yokum ben...Ben oğluşumu sağlıksız dünyaya getirmek ya da anasız babasız büyütmek istemiyorum ya neden böyle davranıyo ki şunun surasında daha biz 2 yıllık evliyiz ben ilgi istiyorum benim derdimi anlatacak kimsem yok ki ne anacım var ne de babacım ya neyse işte durum böyle

bababaaaa bızdığın verdiği akla bak şimdi, sigara iç ( sanki sorunu halledecek de sigara) bir de eşin görsün ( kedi dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali ) nolacak kocası görünce, kime kötülük ediyor ki içince ne kendine ne de kocasına , sadece bebişine kötülük edecek , e bebiş de sadece kocasının değil ki kendinin de kanı canı

slm kızlar..sezencim,celencim ve olcaycım geçmiş olsun hepinize...
olcaycım erkeklerin psikolojisi bizden farklı canım.şimdi karnımızda bi bebek var bide yanımızda koca bi bebiş var.koca bebişlerle uğraşmak daha zor valla.bide bazı erkeklerde olurmuş öyle eşi hamileyken ufak çaplı bi depresyon gibi.ne biliim sorumlulukları artacak falan..sakın ha moralini bozma.onun kaprisi geçer ama senin bebiş üzüldüğüyle kalır.hamile olan biziz ama sanki herkesin kaprisini biz çekiyoz gibi oluyo.bana da çok oluyo bu olay.belki de biz abartıyoz..çok duygusalız ve abartıyoz..herşey mümkün canım.eşinin üstüne gitme pek.bikaç gün kendi haline bırak.o zaman erkekler böyle süt dökmüş kedi gibi oluyo.üstlerine düşüp sıkıştırdıkça daha da kaprisli oluyolar.üzme ama kendiniiiŞeniz

HaYaT DeNeN SoNsUZLuĞuN, KaRŞıSıNDa BiR ÇoCuĞuZ.
DüŞe KaLKa BüYüRKeN, KaLKaMaYıZ BiR ÇoĞuMuZ.
AmA BiTMeZ YoLCuLuKLaR, BeLKi BiRaZ CaNıN YaNaR.
DüŞTüGüN YeRDe DoĞRuLuR, BaŞLaR YiNe İLk ADıMLaR
Olcayım bu işin tek bir çözümü var alıp karşına konuşmak bak bize anlatırken nasıl anlatıyorsun ne olur eşinle arandaki problemleri konuşarak çözmeyi becer ne pahasına olursa olsun çünkü biz terazi burçları gururundan konuşmaz hep karşıdan bekler ve sonuç alamayınca da hem olay orda kalakalır hemde içine atıp kendini darmadağın eder ve acı izler bırakır canımsın ne olur içine atma ve ne olursa olsun ister ağla ister bağır karşısında ister benim yaptığım gibi bazen vurduğum bile oluyor sinirimden ama derdimi anlatıyorum ister anlasın ister anlamasın ama mutluluğumuz için ve karnımızdaki için yapmak zorundayız. bugünkü sigara istikakını doldurdun bu arada bi daha yasak ayran iç hemen ok. hadi bakalım

CNM tşk ederim ilgin için ya kızlar iyiki varsınız ben resmen sizlerle kendimi iyi hissediyorum yani bi arkadaşınıza anlatsanız derdinizi bazen en olmadık zamanda çıkıyor dikiliyor karşınıza sanal ortamda yazışmak aynı sorunu olan insanlarla paylaşımda bulunmak güzel yani insan psikoloğa gitmiş gb oluyor o da saklar senin derdini anlatmaz kimselere seni tanıyanları tanımıyordur çünkü burası bir nevi terapi gb kızlar iyi ki varsınız hepinizi çok seviyorumŞeniz

Kızım bebek annenin üzüntüsünden daha çok zarar görüyor kadın kendini rahatlatmak için ona şartlanmış zaten hergün içmiyor zaten görmüyor musun nabzım çıktı diyor Allah Muhafaza o daha mı iyi olur sence

bızdıkcım senin içtiğin sigaranın dumanı senin ciğerlerini dolaşıp dışarı çıkıyor, ama 2 sene önce nette bir şey izledim keşke bulabilsem de sana da izletsem o duman bebeğin içinde bulunduğu keseye doluyor ve dışarı çıkmıyor, o bebek ne sıkıntı çekti izlesen üzülürdün , sıkın dişinizi nolur canlarım, kocanızmış babanızmış komşunuzmuş, takmayın , görmeyin duymayın işinize gelmeyeni, şu bebişleri sağlıklı sıhhatli bi doğurun............. sonra canınızı sıkanın canına okursunuz dert etmeyin

Ya ne olur bul onu bana hatırla nerdeydi bi ip ucu ver hadi

Oyyyyy Çakalım benim biz seni böyle sevdik kızım değiştirme böyle iyi şu videoyu hatırla hadi ben bulurum ihtiyacım var öyle şeylere belki psikolojimi yenerim

Yok BIZDIK' ım yok konuşmadım mı sanıyosun h.sonu felsefe bile yaptım ama o naptı aldı başını gitti öğlen aman ya biri bana boşvermenin yolunu öğretse bende bunu öğrensem herşey daha kolay olacak ama ne ben bunu öğrenebilirim ne de bişi h.sonunda yaptığım konuşmadan hala böyle yapıyosa daha da ne konişiyım ki PHATOSH' un dediği gb şunun üzerine gitmekten bi alıkoyabilsem kendimi şimdi de açmış tlf kaçta gitcekmişiz dr 'a onu soruyo bana delirmede naparsan yap valla cnm 1 paket sigara istiyor içemedim BIZDIK' ım burda sigara yasak kimsede bana sigara vermezdi zaten istemedim de kimseden ama dr giderken içecem uyuzdan isteyip derdimi içime atmıyom ki bak sizle paylaştım işte iyiki varsınızsenağlama:çok üzgünüm:

Oyyyyy Çakalım benim biz seni böyle sevdik kızım değiştirme böyle iyi şu videoyu hatırla hadi ben bulurum ihtiyacım var öyle şeylere belki psikolojimi yenerim

canım aynı şeyi bende izledim..sen sigarayı içince etkisi geçiyor.içtiğini bile unutuyorsun..ama bebek uzun süre bunun etkisinde kalıyor.benim izlediğim yanlış hatırlamıyorsam National Geographic -Yaşama Yolculuk(anne karnında yaşamın öyküsü) vcd siydi.(umarım yanlış hatırlamıyorumdur)..bebeği duman içinde gösteren bi görüntü değildi tam olarak ama ordaki dr.böyle açıklamıştı bunu...çakılım haklı..bende tiryaki bi anne adayı olarak çok iyi anlıyorum sizi..ama ben öğrendiğimde başardım...ağladım bazen..içime kapandım..çok fazla uyudum ama unuttum o illeti.çok çok zor biliyorum.yaşamayan bilmez.tek mantıklı şey kendini bişeylerle oyalamak o an..sonra alışıyosun

Son düzenleme:
LONDRA - Bristol Üniversitesi Çocuk Hayatı ve Sağlığı Enstitüsü'nün yaptığı araştırma, bebeklerinde beşik ölümü görülen annelerin 10'da dokuzunun hamilelik döneminde sigara içtiğini ortaya çıkardı. Buna göre, hamileliğinde sigara kullanan kadınların bebeklerinin beşik ölümüne kurban gitme riski diğerlerinden dört kat daha fazla.

Nefes sorunu yaşanıyor
Hamilelik ve doğumun hemen sonrasında sigara içmek, fetusta ve yeni doğan bebeklerde gelişim sorunlarına yol açabiliyor. Sigara dumanına maruz kalan bebekler nefes sorunu yaşayabiliyor, akciğer gelişimi engellenebiliyor. Bir başka argüman da dumanın beyindeki kimyasalları etkilediğini söylüyor.
Early Human Development dergisinde yayımlanacak çalışma, sigara kullanımı ve beşik ölümüyle ilgili 21 uluslararası çalışmanın çözümlemesini içeriyor. Birçok anne ve anne adayının sigara uyarılarını önemsemedikleri söylenen çalışmada 'Sigara ve tütün bağımlılığı, kurbanlarını bu kadar etkisi altına almışken, insanların tütüne erişimi konusunda büyük değişiklikler yapmadan bu risk faktörünün azaltılabileceği konusu tartışmalı" deniliyor. Çocuk sağlığı ve gelişim psikolojisi profesörü Peter Blair, tüm ebeveynler yarın sigara içmeyi bırakırsa, ani bebek ölümü sendromu vakalarının yüzde 60'ının ortadan kalkacağını söylüyor.
Ani bebek ölümü sendromuyla (SIDS) ilgili çıkanlar arasında en güveniliri sayılan araştırma, sigara karşıtı düzenlemelerin kapsamının genişletilmesi için hükümeti uyarıyor. Öneriler arasında, hamilelerin evde sigara içmesini önlemek, sigara satın almalarını tümden yasaklamak bile var. Bebek Ölümü Çalışmaları Kuruluşu'na göre, Britanya'da her yıl yaşları bir ile dört ay arasında değişen 300 bebek aniden ölüyor. SIDS'in bir aydan büyük bebeklerde sebep olduğu ölüm oranı, trafik kazaları, lösemi, menejit vakalarının toplamından büyük.
ALINTIDIR.............

okuyun okuyun moraliniz bozulsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…