leyloş sen yürüteç aldığımızdan beri hacer pek hareketlendi dedin ya valla ben de alıyım diye düşünüyorum.geçen gün bi yere misafirliğe gittik.orda yürüteç vardı.eylül sağolsun kıçını kaldırmadı yine.o yüzden kafam karışmıştı.ama ilk kez biniyo demi ama çocuk alışsın hele bi.bakalım.alıyım size de fotosunu koyarım Şeniz
yavrum belki de kıyafetlerden dönemiyodur, sadece badisi varken bi denesene, bence kesin döner, kat kat giydiriyoz yaz gelmedi diye onlar da rahat hareket edemiyolar tabi
ben görmedim :dilcikar:
yavrum o konuda bişi diyemicem de o senin dediğin kahvaltıdan filan bende de vardı, sen diyince bi baktım, üzerinde gluten içerir diyo yaa, gluten zararlı diilmiydi bebekler için :uhm:
ne datlu kayınvaliden var senin üle öle kaydirigubbakcemile3 :asigim:
yavrum z aten ilk bindiğinde saf saf bakınıyo etrafına kaydirigubbakcemile3 hele bi alışsın o zaman görecen, benim sıpa salonda bi oraya bi oraya gidiyo, hatta sabah ben lavabodan çıktım aa bi baktım ki antreye çıkmış, nasıl becerdi bilmiyom kaydirigubbakcemile3
biraz önce cine5de cedric vardı, izliyonmu bilmiyom, orda kriscın var ya burcumu okudum bugün şansım kötü gitcekmiş diyo, karnavala gidiyolar, kötü şansını cedrice geçiriyo, tuvelette kilitli kalıyo filan, kötü şans herhal kaydirigubbakcemile3 şaka bi yana boşver yavrum, eylülün de dediği gibi nazar çıkıyo galiba
senağlamasenağlamacok duygulandım beee senağlama
AYRILIK SIRASINDA YAŞANAN SORUNLAR
Bebeğiniz altı aylık olduğunda yabancılara karşı gösterdiği sıkılganlığın yanı sıra bir de sizden ayrılmak istemeyebilir. Bu dönemde her fırsatta size yapışır ve odadan ayrıldığınızda gözyaşlarına boğulabilir. Bu, bebeğinizin kişiliğinin yeni ortaya çıkan kalıcı bir özelliği değildir; sizden ayrı kalmaktan korkmaya başlamasının nedeni dünyada oynadığı rolün büyümesiyle ilgilidir. Siz onun güven kaynağı, gerçekten güvenebileceği tek şeysiniz; cesaret etmesi ve araştırması için ona güven veriyorsunuz. Sizi göremediğinde geri dönüp dönmeyeceğinizi bilmiyor ve kendini kaybolmuş gibi hissediyor. Onun tek korunağı sürekli yanında olup onu bırakmamanız! Olan bitene onun gözünden bakmaya çalışın. Böylece sizin için zor ve sinir bozucu olan bu dönemi daha kolay atlatabilirsiniz. Ayrılık kaygısının yoğun olduğu dönemde bebeğinizden ayrılmanız gerekirse gitmeden önce bu konuda ona güven vererek konuşun. Söylediğiniz her şeyi anlamayacaktır, ama sizin sakin ve emin tavrınız onu da etkileyecektir. Ayrıca, bebeğinizi yabancı korkusunu attığından emin olana kadar her fırsatta yakından tanıdığı kişilere bır
yaw bu arada benim oğluşum uff oldu
diyiverin teyzeleri napam dün gece 9 dan beri 5 kez kaka yaptı cıvık mukusumsu ve altın sarısı ishal oldu dedim dişe bağladım ama öğleden beri burnu akıyo hırıldayınca dr a götürdüm
angut karı ateşi 36.8 gelince önemli deil dedi atesi 38.5 olunca biey yaparmşıız
ama ishal burnu akıyo dedim önemli deil diştendir dedi deli olacammm
muz yedirdim dedim aa iyi yedirin evet dedi sebze püresi pirinç filan onları zaten veriyom dedim gıcık karı bilmediğim bişey söle ilaç neyim verklava:
Ibos galiba gluten alerjisi olan bebekler icin zararliymis alerjisi bikere gamzede sorduyduda bizim profoserler aciklma yaptiydi ama tam aklimda degil onun alerjisi olan bebekler icin yaziyolarmis uzerine gluten yoktur rahatlikla verebilirsiniz veya vardir vermeyin gibisinden aklimda bu kalmis belki yanlisda olabuluu
Daha yemek yapmadim ve ne yapacagimida bilmiyom leen iboss bi akil ver
mrb kızlar
dün geldim ama bişe yazamadım 24 saat artık bana yetmior...tamer büyüdüğünü hissettiriyor oturup saatlerce oyun oynuyoruz :sm_cool: buraya zaman kalmıo artık eskisi gibi sık gelemecem
Dbest bide sunu diyecedim yazmayi unuttum hani dedinya yurutecte camda felan yediriyom diye bu aralar bende oyle tv karsisinda sevdigi seyleri yaptirarak yedirmeye calisiyom ama bundanda cok rahatsizim mama sandalyesinde yesin istiyom kayinvaldem israrla kizim mama sandalyesinde yedrit gezerek yemeye alismasin ben bundan cok cektim diyo tabak elimde oda oda gezeerdim diyo mama sandalyesine oturtunca yemek yiyecegini bilsin ve yesin diyo ama bu munkun olmuyo yemiyo ancak gezecez bisey yapacaz oyle bunu nasil asacaz ya nasil alistiracaz
anacım görmedim görmediini.geldiinde bi daha koyarım teezesi Şeniz sende eylüllen şaynayı koy döerim :mymeka:
aman leylacım sakın yasakkelime zaten dbestte ööle yedirmiyo.ağlamaya vey sıkılmaya baslayınca dolastırıyorum ilgisini dağıtıyorum demek istemiş.cocuğa ya mama sandalyesinde yada her nerde sürekli yediriosan hep orda devam et.sofra adabı bööle bööle oturucak.yoksa buyuduklerinde cok zorluk cekeriz.hadi evde bi yerdede misafirliğe gidilince cok zorlanıo bu tur cocukların anneleri.sizin mama sandalyeniz var.eğer sıkıldıysa ağlıosa sende dbest gibi al haceri yürütecine oturt veya camdan dısarıyı göster.veya oyuncaklarına götür.sakinleşince oturt gene sandalyesine.ama ne camda ne yürütecde mama verme yerimseniben
primadan mail geldi.bebeğiniz 7. ayında die..güzel seyler var sizede okutayım didim..
[BEBEĞİNİZ GİTTİKÇE DAHA BİLİNÇLİ HALE GELİYOR
Bebeğinizin sosyal çevresi genişledikçe, bebeğiniz başka insanların farkına varıp onları daha iyi anladıkça, çeşitli kaygılar geliştirir. Bu, bebek gelişiminin normal ve sağlıklı bir aşamasıdır; ama anne babalar için eziyetli olabilir. Altıncı aydan sonra yabancı korkusu kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlar. Altıncı aya kadar son derece girişken ve kendinden emin olan bebeğiniz bir gecede ürkek ve kucağınızdan inmeyen bir çocuk haline gelebilir. Ama dünyasını daha fazla tanıyan her bebek bu aşamadan geçer. Bu dönemde gerçekten çok sabırlı olmanız gerekir. Yeni durumlara ve kişilere alışabilmesi için bebeğinizi cesaretlendirin ve ona zaman tanıyın. Bebeğiniz akraba ya da arkadaşlarınız gibi daha önce birkaç kez karşılaştığı kişilere karşı bile ürkek davranabilir hatta bu kişileri gördüğünde ağlayabilir. Şu anda bebeğiniz onlarla her karşılaştığında onları ve dünyasındaki yerlerini yeniden değerlendirme ihtiyacı hissediyor. Misafirlerinizi bebeğinizin yabancılara karşı hassasiyeti konusunda uyarmanız yararlı olabilir. Böylece kapıdan girer girmez üstüne atlayıp onu öpücüklere boğmak yerine bebeğinizin, kendinden emin ve rahat hissettiğinde kendi isteğiyle yaklaşmasını bekleyebilirler
selamun aleyküm hanımlar.annem geldiiiiii.ayy sabah daha yeni uyanmıştıkki 8 gibi geldi.rüya gibi çok sevindim ya.6.5 aydır görmemiştim.feyzayı bir sevdi bir sevdi görmelisiniz.hiç kucağından indirmedi.ay ne rahatladım anlatamam
al bendende o kadar ya hiç öyle sakar değildim.şimdi elime ne alsam ya çarpıyorum ya düşürüyorum.ben nedeninin feyza uyuyorken devamlı dikkat ediyorum ya o sırada çok kasıyorum kendimi ve çarpıyorum kırıyorum buna bağlıyorum.
ayy bende güzel bir ipek eşarp almayı düşünüyorum.kayınvalidemede kayınlarım falan eşimle beraber alacaklaryerimseniben
mrb kızlar
dün geldim ama bişe yazamadım 24 saat artık bana yetmior...tamer büyüdüğünü hissettiriyor oturup saatlerce oyun oynuyoruz :sm_cool: buraya zaman kalmıo artık eskisi gibi sık gelemecem
Ben geldimm kocisle biraz disari ciktik bekarken hep gittigimiz cafe ye gittik nargile icip tavla oynaddikk ayy cok iyi geldi yenildim ama olsunn sonra hacer huysuzlanmis babaannesi aradi geldik uyumus kusmus azcik bugun hacer artik kusmuyo dedim ya hemen gozum degdi sabhta kustu biraz neden acaba cok az ama bugun ilk defa normal gunlere gore biraz fazla yedi ondan olabilirmi mesela sabah kandiricilik yaparak kahvaltisini yedirmistim oglende yogutlu corba yaptim cok az yemisti sonra yogurtunu yedi kucuk bi kase meyvesini yedi yarim kavanoz ilik yedirdim ama fazla geldi demekk ayy bugun ilk defa itirazsiz yedi ay ins devami gelir
şşş dbest yafrim sanki bugün başarıyomuşum gibi oldu, ağzını kapatsa da kaşığı zorla teptim ağzına, bir iki zorlamaadan sora kendi açtı ağzını, ağlayınca bıraktım ama, ay olucekmi ne alkisalkisalkisalkisalkisalkisben öyle bişey demedim leylacım nerenle okuyosun yazdıklarımı kaydirigubbakcemile3
mamasını sadece ve sadece mama sandalyesinde veriyorum..
eğer mama istemiyorsa kaldırıyorum yürütece koyuyorum, veya oyuncaklarınla oynuyoruz.. 15 dakika sonra tekrar mama sandalyesine koyuyorum ve mama vermeyi deniyorum. bu şekilde yani kaydirigubbakcemile5
hah işte budur :lepi: gelll öpüjemmm Şeniz
en uyuz olduğum şey arkasından tabakla gezen annelerklava: sofra adabı diye bişey var yahu.. şimdi nasıl alışırsa ilerde de öyle olacak..
oofff offff
en dertli olduğım konu
sen bizim mutfağı gördün celencim
lülünün mama sandalyesi masanın orda, ben yemek falan yaparken beni göremiyor ya ağlamaya başlıyor ama nasıl ağlama sanki gerçekten kalabalıkta kaybolmuş gibi :1shok: ben de yanıma getiriyorum illa beni görmesi lazım
gözün aydın canım alkisalkisalkis
edhak geçmiş olsunnnn a.s.
bugün eylül kahvaltı ve yoğurt dışında hiç bir şey yemedi :çok üzgünüm:
iştahı yoktu.. ben de zorlamadım napim ama çok üzüldüm yaa :çok üzgünüm:
en sevdiği şeyleri yaptım bir kaşık bile yemedi ağzında bekletiyor yutmuyor :çok üzgünüm:
yatmadan muhallebisini veriyordum çok severek yiyordu ama bu akşam onu bile yemedi.. bir kaşık bile yemedi yaaa :çok üzgünüm:
yarın da böyle iştahsız olursa tahlil yaptırcam :çok üzgünüm: iştahsızlık dışında hiç bi şikayetimiz yok.. inşallah düzelir..
iyi geceler herkese..mirmirmirmiryorgunummirmirmirmir
umarım herkes ıyıdır..
ıklım sureklı ılgı ıstıyor..kafamı kasıyamıyorum..
öpuyorum herkesı.:1rolleyes:
Dbestcim pardon yaa sabah duzelttim zaten sonra celen diyince yanlis anlamisim dedim okumadin galiba ay ne biliyim neremle okuyosam akilmi kaldi sen kaldirip yurutece bindiriyom camdan bakiyoruz demissin hemen ne kiziyoon beeklava: hatasiz kul olmazz yani
niyeeeeeeeeeeee :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
oh oh ne güzel gezmişiniz len, bizim akşam bırakcak kimsemiz yok, sadece anneme bırakabilirim onun da evi uzak, zaten bu sıpa akşam 8-9 arası uyuyo, bi yere gitmemiz zor yane, ne güzel len kaynananın kıymetini bil, anam öpecem kaynananı yav Şenizkaydirigubbakcemile3
şşş dbest yafrim sanki bugün başarıyomuşum gibi oldu, ağzını kapatsa da kaşığı zorla teptim ağzına, bir iki zorlamaadan sora kendi açtı ağzını, ağlayınca bıraktım ama, ay olucekmi ne alkisalkisalkisalkisalkisalkis
yaaaaaaaaa niye yemedi acaba, dişimi çıkıyo ki :çok üzgünüm:
benim oğluşumda çok aç değilse yada yemek istemiyorsa ağzını açmıyor.dudaklar kilitli bekliyo, kaşığı dudaklarına değdiriyorum. şöyle bir yalanıyor CADIARZU tadını beğenirse ağzını açıp yiyior cokacimcoook. doyuncada tekrar kilitliyor.
bende oğlumu yemek konusunda zorlamadım. sadece geçende şurup kullandığımız dönemde şurupları biraz acıydı.o dönem kaşığa karşı tepkiliyi.muhallebiyi çok sever mesala o bile olsa dudaklarını kilitliyordu.zaten bu yalanma durumu ondan sonra çıktı.önce kontrol ediyor şurup mu diye değilse devam:roflol: işimiz var valla
o demne iştahszılık yaptı.ama iştahsız çocuk zor.ama yinede zorlamayın.inatlaşmayın bu dönemde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?