ibolyacim bugun biraccik ac biraktim. cicibebeli mama yedi 5 kasik alkisalkisalkis ama sipa biliyo biberon vercegimi sabirla bekliyo benneyaptımki ben de terkene dedigin gibi cok zorlamiyorum. nasil olsa alisir diye. annem de gelsin iki koldan bastircez bakalimkaydirigubbakcemile3
terkencim senin sorunun ne biliyomusun, sen bebeğini senin istediğin gibi davranmasını istiyosun, ama unutma o bir bebek, onun duyguları var, düşünceleri var, istedikleri istemedikleri var, sıkıntıları var, o bir birey, her ne kadar bebek de olsa tercihleri var, senin tercihlerine göre yaşamak istemiyor, o yüzden buna isyan ediyor, bak dbestin celenin bebeler de biberon almıyo, niye illaki biberonda biberon diye ısrar ediyosun ki, biberon almıyosa kaşıkla ver bardakla ver, ne bilim suluk al onunla ver, ya lütfen bebeği zorlama, bak ileride yeme problemleriyle karşılaşırsınız daha çok çekersin, yusuf eymen de öyle aman aman yemiyo, biliosun biz de kaşık konusunda zorluk yaşıyoduk, bak ben ne yaptım belki de bu taktik işe yarar, sonuçta her bebeğin emme içgüdüsü var, bunu kendi haline bırakırsan eminim ki faydası olacaktır, biberonun içine azıcık su doldur ver eline, kendi kendine emmeye çalışsın, ben kaşık konusunda böyle yapmıştım, kaşıklı biberonumuzu verdim eline ağzın asoktu oynadı, üstü başı berbat oldu ama ses etmedim, aynı şekilde normal kaşığı da verdim eline, sürekli ağzına götürdü, hatta şöyle yaptım, kaşığın içine azcık muhallebi yada çorba gibi bişiyler koydum eline verdim, kendisi ağzına götürdü, farkında olmadan da yedi, bikaç defa bu şekilde yaptım ve kaşığa alışır gibi olduk, şu anda tam anlamıyla kaşığı almasa da artık kabul ediyo, sen de biberonda bu şekilde yap, azcık su koy içine ver eline oynasın, bebeler zaten 1 yaşına kadar herşeyi ağızlarına götürürlermiş, dün otobüste gelirken bişey psikolojisi okuyoz dediler üniersite öğrencileriyle tanıştım, yusuf eymeni sevdiler, sora herşeyi ağzına götürmeye çalıştı her zamanki gibi, kızların çantalarını parmaklarını kıyafetlerini sürekli çekiştirip ağzına götürmek istedi, ben de herşeyi ağzına götürüyo mikroplumu temiz mi içim rahat etmiyo engel olmak istiyorum ama doğal refleks diye ses edemiyorum dedim, hayır sakın dokunma dedi, onunla falan bişey olmaz dedi, olabildiğince temiz şeylerle oynamasını sağla ama eline aldığı şeyleri ağzına götürmesine engel olma dedi, o şu anda eline aldığı şeyin kendi bedeninden bi parça olduğunu düşündüğü için onu tanımaya çalışıyo dedi, 1 yaşına kadar bu şekilde devam edecektir bu dedi, yani anlatmak istediğim her halukarda eline ne verirsen ver ağzına götürecek, bi süre bu şekilde devam et, kendi eliyle biberonu kendi ağzına sokup ordan su içecektir inan, eğer alırsa bi süre sora da içine azcık mama hazırlayıp koyarsın onu götürsün ağzına, varsın üzeri kirlensin, yapcak bişiy yok, bazı şeyleri kendileri öğrenmek istiyolar, bi de bebeğine lütfen bağırıp çağırma, anlıyorum seni, benim sıpa da beni az hırpalamıo ama akışına bırakmak zorundasın, o bi robot değil, senin istediğin gibi davranmaz ki, dedimya onun da duyguları düşünceleri var, sen onun yerinde olsan annen sürekli seni yönetmek istese herşeyi kendi istediği gibi olsun istese sen mutlu olurmuydun bu durumdan, lütfen bebeğinin yerinie koy kendini ve onun duygularıyla hareket etmeye çalış, yoksa zarar gören sen ve bebeğin olursunuz, bi de seni tanıdıığım günden beri sen hep panik bi insansın, şunu yapmıyo yok kilo almadı, yok moku şöyle, ilk günden bu yana sana hep relax ol diyorum ama dinlemiyosun, akışına bırak biraz, sen sıktıkça olmayacak inan, ne zaman akışına bıraktın o zaman herşey kendiliğinden gelişceek, bak biz çarşaf manyağıyız biliyosun, ama 2 günden beri çarşaf kullanmıyorum, uykusu geldikten sonra keyfi yernideyken yatağına yatırıyorum, eline emziğini veriyorum, yanına battaniyesini koyuyorum, mızıklanıyo biraz am asonra uyuyup kalıyo, bebekler vakti geldiğinde öğreniyolar canım, şu ruh halinden kurtulmanı tavsiye ediyorum, bebeğin ve senin için olması gereken bu çünkü
terken lütfen ibolyanın yazdıklarını iyi oku.. kızcaaz üşenmeyip yazmış Şeniz
terken ayrıca hatırladığım kadarıyla akif bu ay çok iyi kilo almıştı değil mi :uhm: ama anlamadığım şey neden zorluyorsun?? demekki çocuk aç değil
her bebek aynı değildir.. o yüzden artık bebeğini iyi tanıyor olman lazım.. etraftaki bebekler ile kendi bebeğini karşılaştırmaktan vazgeç artık.. akif ayrı bir bebek ve 7 aydır berabersiniz, artık nelerden hoşlandığını veya hoşlanmadığını çok iyi biliyor olman lazım.. o yüzden de şu yavruyu zorlama artık..
bebeğin tüm öğünlerini yiyormuş, emmede sıkıntınız var anlıyorum ama karnı doyuyosa emmek istemeyebilir.. sana önerim sabah 7 de bardakla biberon maması vermeyi dene, 2 saat sonra kahvaltı yaptır.. gece de bir kere uyanıyodur ozaman emzir veya biberon ver.. ama zorlama lütfen demekki mide kapasitesi bukadar ve istemiyor..
sen sanırım şişman bir bebeğin olsun istiyorsun.. benim anladığım bu..
aynen katılıyorum dbstcim, terkenin bebe 7 kiloyu geçti, çok erken doğmuş olmasına ve düşük kilolu doğmuş olmasına rağmen bizi geçtin terkencim, bilmem bu seni mutlu edermi ama bilmeni isterim biz hala 7 kiloya ulaşamadık, üstelik de gününde doğduk, yani daha ne denilebilir bilmiyorum, bu annelerin genel davranışı aslında, çok tecrübeli bi anne olmasam da bunu gözlemleyebiliyorum, çocuk kapasitesi kadar alıyo ama anne yemiyo da yemiyo diyo, bunu bend e yapıyorum bazen, yediği yeterli gelmiyomuş gibi geliyo, ne verirsem hep yesin istiyorum, anne kalbi işte, bebeği iştahlı olsun yesin ister ama dediğim gibi onlar birer birey, çok küçük olmalarına rağmen kendi kararlarını kendileri vermek istiyolar, aslında sonuna kadar da haklılar, yaa şahsım adına ben sinir olurdum bu duruma, ben bebek olacam annem gelecek ve sürekli bana bişeyleri kabul etirmeye çalışacak, ben mutlu olamam ki o zaman, niye ben özgürce davranamıyorum, niye istediğim zaman yemiyorum, uykum geldiğinde uyumuyorum, niye zorlanıyorum herşeye, ya bak bi gün bi çocuk varmış, yaramazlık yaptıkça annesi babası cısss günah allah yakar der dururmuş, b gün çocuk isyan etmiş, yaramazlığın dozunu artırdıkça artırmış, daha sonra sanırım psikologa götürmüşler tam emin değilim, çocuk psikologa demişki nasıl olsa ne yaparsam yapayım allah beni yakcak demiş, bende o yüzden herşeyi yapıyorum demiş, bunu kendi çocuğuna uyarla, çocuğun aç olsa bile nasıl olsa annem sürekli ağzıma tıkıştırmak istiyo ben de inadıma hiç yemeyeyim derse bu durum ters teperse o zaman nolcak, yaaa sözüm meclisten dışarı üzerine alınma sakın da ayı yavrusunu severken öldürürmüş, sen de çocuğu böle sıkarkene psikopat yapcaksın, sana bişi diyimmi, birkaç kere ben yusuf eymeni aç bıraktım, gözümün içine baka baka mamm mammm yaptı inanabiliyomusun, çok acıkmış, benden mama dilendi, ya sözü fazla uzatmayacam, dbestin de dediği gibi önceki mesajımı daha bi güzel oku, iyce sindire sindire oku, ne anlatmak istediğimi iyice anla lütfen, yaa işte şunu almıyo yaa işte böyle olmuyo diye bahaneler üretme, bu şekilde bizi değil kendini kandırmış olursun, o çocukla yaşayan sensin, huyunu tüyünü bilen sensnin, yok yapmıyo yok etmiyo demekle çözüm bulanamayacağını da bizden daha iyi bilirsin, bak yaz da geldi, bırak üzeri ıslansın bırak kirlensin, gerekirse çok fazla kıyafet alın, günde 10 posta değiştirin, ama bırak bebeğin kendisi keşfetsin biberonu, bak ben ne yapcam sana söyleyim, hele havalar az daha ısınsın, hele şu topraklar iyce kurusun, giydiriecem eski bi kıyafet, atacam toprağın üzerine, bekleyecem başında, eliyle toprağı eşelesin, yerdeki dal kırıntılarını almaya çalışsın, yatsın yuarlansın, hatta bu yaz sonuna doğru 10 aylık falan olcak,i yce akıllanmış olcak, su koycam önüne, toprakta çamur yapsın, vıcıklasın, o kadar yani, yaa eşiimin köyünde bi bebe var yaz kış yalınayak gezio, o kara ayazlarda karda kışta sürekli yalınayak ve inanırmsın hiç hasta olmuyo ve taş gibi, kilosu da mükemmel, topaç gibi bişey, sen çok fazla üstüne düştüğün için olmuyo, bi de yanlış anlama da sanki bebeğini eksik görüyomuşsun gibi geliyo bana, niye benim bebeğim şunun bebeği gibi değil diyip duruyosun içinden eminim, unutma her bebek kendi çapında mükemmeldir, şahsen benim bebeğim mükemmel, bakma şaka maka güdük diyorum ama, bu ırsi bişey , beslenemediği için değil, e ileride de olabildiğince spor aktivitelerine göndercem, bi şekilde durumu dengeleyecez yani, aama boyu kısaymış minyonmuş hiç takmıyom yani, taş gibi benim oğlum, ne maskaralıklar yapıyo, her geçen gün bişeler öğreniyo, ve ben bakıyorum ki çok zeki bi bebeğim var, anlatmak istediğim kendi bebeğini kimsenin bebeğiyle kıyaslama bu bir, ikincisi de bırak bebeğin senden yiyecek talep etsin, ve üçüncü olarak da şunu söyleyecem, biberonmuş kaşıkmış her ne halta alıştırmak istyiosan eline ver kendi kendine kullanmayı öğrensin, zorlamaktan vazgeç, daha da bu konuyla ilgili bişi yazmıcam, sürekli aynı şeyleri tekrar etmekten yoruluorum, arkaaşların ve benim yazdıklarımızı güzelcene oku ve eğer gerçekten istiyosan da bunları u
ygula, uymuyosa kendi bebeğine göre uyarla, kapiş canımyerimseniben
moralim çok ama çok bozuk bacılar :çok üzgünüm: dün az daha oğlum elimde kalıyodu dövecektim tövbe yarabbim sen koru sinirlerim çok bozuk biberon hiç almıyor 10 çeşit biberonumuz var hiç birini almıyor artık gündüzleri benide emmiyor mamada içmiyor napçam bilemiyorum inanın göğsümde bezeler çıktı ben de artık rahatsız olmaya başladım en çok canımı sıkan şeyde süt varken emmemesi uyumasını bekliyorum sabırla 2 saat ayağımda bekletiyorum uyur vaziyette deniyorum almıyor biberonu dün 45 ml mama içti o kadar sadece öğünlerini yiyor.dün gece tam 2 saat uğraştım içirmek için en sonunda patladım fırlattım biberonu bir kenara tabi korktu ağlamaya başladı ve sabaha kadar susmadı ya niye bunlar benim başıma geliyor ne emiyor ne mama içiyor akıl sağlığım gitmek üzere derdimiz bir türlü bitmedi en çok sinirlendiğim şey problemi neyse çözüyorum tam diorum ki hah artık içiyor yada emiyor birkaç gün sonra yine reddediyor ya bütün günüm ona acaba nasıl mama içirebilirim yada nasıl emzirebilirm derdiyle geçiyor tek tesellim öğünlerini yemesi senağlamasenağlamasenağlama
merhabalar nasılsınız bebelerin yeme konusu ne güzel anlatmışsın ibolya bacım yazına sağlık
sabah sabah gittim 2 tane daha biberon aldım biri alıştırma bardağı suluk diye geçiyor evde 10 tane biberon oldu nuk chicco nuby dr brown wee bebedor eşeğin sıpası birini almıyor uyus oluyorum ya meme almıyor artık iyicene bıraktı e mamada içmiyo nolcek halimiz valla bilmiyom ya benimle aynı durumda olanınız varmı
terkeeennn sütün azaldı mı?hani içmiyo ya seninki.fisfisfis
leylaaaaaklava:
valla terkencim geçmişten birkaç sayfa okudum da hiçç depresyona falan girme.senin yavru yine de öğünlerini yiyomuş.bizim eylül ne beni emiyo doğru düzgün ne de öğünlerini yiyo.valla hoşuna gitsin diye dün hero nun pirinç ununu aldım.azcık yaptım.kasenin dibi zor doldu yani düşün.sevdi cadı.ama az yedirdim tadı damağında kalsın:roflol:sonra çorbayı bıraktı.ben de ara verdim biraz özlesin diye.çeşit çeşit çorba yapıyodum düşün.ama yok istemiyo ben de zorlamadım.onun yerine dediğim gibi farklı şeyler tattırmaya karar verdim.meyve yemiyo.Allah'ım çeşit çeşit meyveleri karıştırıyorum yok yemiyo.napıyım yemiyosan dedim ona da ara verdik.3 gündür meyve vermiyorum.bugün portakal aldım sıkmalık.onu sıkacam bakalım içecek mi.birtek yoğurdunu yiyo maşallahe onu da yesin artık.nolur üzme yavrunu.iboşun dediği gibi acıkmasını bekle.valla ben artık öle yapıyorum yoksa hem o üzülüyo hem ben.
yok tatlım ben de 4-5 saat geçmeden bişey vermiyorum bak mesela sabah 10da kahvaltı yaptı daha yeni ahanda çorbasını yedirecem Allahın izniyle tarhana yaptım bu sefer içine bulgur koydum yer inşallah hep sebze çorbası yapıyodum bizde meyve püresini zorla yiyoruz ben genelde yoğurduna yada mullabisine koyuyom yav hangi meyveyi verceğimide şaşırdım muz veriyorumgaz yaptı çilek verdim alerjik en çok sevdikleride onlar elma armuttan gınaa geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?