2008 Ekim Anneleri

ibolyacim bugun biraccik ac biraktim. cicibebeli mama yedi 5 kasik alkisalkisalkis ama sipa biliyo biberon vercegimi sabirla bekliyo benneyaptımki ben de terkene dedigin gibi cok zorlamiyorum. nasil olsa alisir diye. annem de gelsin iki koldan bastircez bakalimkaydirigubbakcemile3

oooh iyi maşallah 5 kaşık da bişeydir, bi de sevdiği şeyler versene, bak bu benim sıpa tarhana çrbasına hasta kaydirigubbakcemile3 olmazsa sediği bişeyden yap açken ver o zaman belki kasenin tamamını bile bitirir

biliyorum ibolyacım farkındayım bende bu durumun ya sabıra yatıyorum bütün gün ama insan en sonunda patlıyor sinirleniyor elimde olmadı inan ama ben sulukta dahil herşeyi aldım yok bardakla az bişey içiyor zaten suda almıyor suyuda sevdiremedik varsa yoksa kaşık yani biz kaşığa geçince tüm emme reflekslerimizi unuttuk benim telaşım bu çocuk elbette böyle kalmayacak büyüyecek 1 yaşından sonra süt içmeye başlayacak peki bunu nasıl içecek diye endişeleniyoum biberon suluk bardak hiçbirini kabul etmiyor

terken lütfen ibolyanın yazdıklarını iyi oku.. kızcaaz üşenmeyip yazmış Şeniz

terken ayrıca hatırladığım kadarıyla akif bu ay çok iyi kilo almıştı değil mi :uhm: ama anlamadığım şey neden zorluyorsun?? demekki çocuk aç değil

her bebek aynı değildir.. o yüzden artık bebeğini iyi tanıyor olman lazım.. etraftaki bebekler ile kendi bebeğini karşılaştırmaktan vazgeç artık.. akif ayrı bir bebek ve 7 aydır berabersiniz, artık nelerden hoşlandığını veya hoşlanmadığını çok iyi biliyor olman lazım.. o yüzden de şu yavruyu zorlama artık..

bebeğin tüm öğünlerini yiyormuş, emmede sıkıntınız var anlıyorum ama karnı doyuyosa emmek istemeyebilir.. sana önerim sabah 7 de bardakla biberon maması vermeyi dene, 2 saat sonra kahvaltı yaptır.. gece de bir kere uyanıyodur ozaman emzir veya biberon ver.. ama zorlama lütfen demekki mide kapasitesi bukadar ve istemiyor..

sen sanırım şişman bir bebeğin olsun istiyorsun.. benim anladığım bu..

dbestçim zaten günde 1 kere gece yatarken mama veriyodum ben öyle çok şey ağzına tıkmaya çalışmıyorumki anne sütü gün içinde almadığı için bunu karşılayacak bişeyde almayınca üzüldüm mesela dün akşam 7 de muhallebi yedi gece 12 de mama vermeyi denedim almadı acıkmış olması lazım o kadar saat şişman bebek olmasını bende istemiyorum normal olsun yeter .

aynen katılıyorum dbstcim, terkenin bebe 7 kiloyu geçti, çok erken doğmuş olmasına ve düşük kilolu doğmuş olmasına rağmen bizi geçtin terkencim, bilmem bu seni mutlu edermi ama bilmeni isterim biz hala 7 kiloya ulaşamadık, üstelik de gününde doğduk, yani daha ne denilebilir bilmiyorum, bu annelerin genel davranışı aslında, çok tecrübeli bi anne olmasam da bunu gözlemleyebiliyorum, çocuk kapasitesi kadar alıyo ama anne yemiyo da yemiyo diyo, bunu bend e yapıyorum bazen, yediği yeterli gelmiyomuş gibi geliyo, ne verirsem hep yesin istiyorum, anne kalbi işte, bebeği iştahlı olsun yesin ister ama dediğim gibi onlar birer birey, çok küçük olmalarına rağmen kendi kararlarını kendileri vermek istiyolar, aslında sonuna kadar da haklılar, yaa şahsım adına ben sinir olurdum bu duruma, ben bebek olacam annem gelecek ve sürekli bana bişeyleri kabul etirmeye çalışacak, ben mutlu olamam ki o zaman, niye ben özgürce davranamıyorum, niye istediğim zaman yemiyorum, uykum geldiğinde uyumuyorum, niye zorlanıyorum herşeye, ya bak bi gün bi çocuk varmış, yaramazlık yaptıkça annesi babası cısss günah allah yakar der dururmuş, b gün çocuk isyan etmiş, yaramazlığın dozunu artırdıkça artırmış, daha sonra sanırım psikologa götürmüşler tam emin değilim, çocuk psikologa demişki nasıl olsa ne yaparsam yapayım allah beni yakcak demiş, bende o yüzden herşeyi yapıyorum demiş, bunu kendi çocuğuna uyarla, çocuğun aç olsa bile nasıl olsa annem sürekli ağzıma tıkıştırmak istiyo ben de inadıma hiç yemeyeyim derse bu durum ters teperse o zaman nolcak, yaaa sözüm meclisten dışarı üzerine alınma sakın da ayı yavrusunu severken öldürürmüş, sen de çocuğu böle sıkarkene psikopat yapcaksın, sana bişi diyimmi, birkaç kere ben yusuf eymeni aç bıraktım, gözümün içine baka baka mamm mammm yaptı inanabiliyomusun, çok acıkmış, benden mama dilendi, ya sözü fazla uzatmayacam, dbestin de dediği gibi önceki mesajımı daha bi güzel oku, iyce sindire sindire oku, ne anlatmak istediğimi iyice anla lütfen, yaa işte şunu almıyo yaa işte böyle olmuyo diye bahaneler üretme, bu şekilde bizi değil kendini kandırmış olursun, o çocukla yaşayan sensin, huyunu tüyünü bilen sensnin, yok yapmıyo yok etmiyo demekle çözüm bulanamayacağını da bizden daha iyi bilirsin, bak yaz da geldi, bırak üzeri ıslansın bırak kirlensin, gerekirse çok fazla kıyafet alın, günde 10 posta değiştirin, ama bırak bebeğin kendisi keşfetsin biberonu, bak ben ne yapcam sana söyleyim, hele havalar az daha ısınsın, hele şu topraklar iyce kurusun, giydiriecem eski bi kıyafet, atacam toprağın üzerine, bekleyecem başında, eliyle toprağı eşelesin, yerdeki dal kırıntılarını almaya çalışsın, yatsın yuarlansın, hatta bu yaz sonuna doğru 10 aylık falan olcak,i yce akıllanmış olcak, su koycam önüne, toprakta çamur yapsın, vıcıklasın, o kadar yani, yaa eşiimin köyünde bi bebe var yaz kış yalınayak gezio, o kara ayazlarda karda kışta sürekli yalınayak ve inanırmsın hiç hasta olmuyo ve taş gibi, kilosu da mükemmel, topaç gibi bişey, sen çok fazla üstüne düştüğün için olmuyo, bi de yanlış anlama da sanki bebeğini eksik görüyomuşsun gibi geliyo bana, niye benim bebeğim şunun bebeği gibi değil diyip duruyosun içinden eminim, unutma her bebek kendi çapında mükemmeldir, şahsen benim bebeğim mükemmel, bakma şaka maka güdük diyorum ama, bu ırsi bişey , beslenemediği için değil, e ileride de olabildiğince spor aktivitelerine göndercem, bi şekilde durumu dengeleyecez yani, aama boyu kısaymış minyonmuş hiç takmıyom yani, taş gibi benim oğlum, ne maskaralıklar yapıyo, her geçen gün bişeler öğreniyo, ve ben bakıyorum ki çok zeki bi bebeğim var, anlatmak istediğim kendi bebeğini kimsenin bebeğiyle kıyaslama bu bir, ikincisi de bırak bebeğin senden yiyecek talep etsin, ve üçüncü olarak da şunu söyleyecem, biberonmuş kaşıkmış her ne halta alıştırmak istyiosan eline ver kendi kendine kullanmayı öğrensin, zorlamaktan vazgeç, daha da bu konuyla ilgili bişi yazmıcam, sürekli aynı şeyleri tekrar etmekten yoruluorum, arkaaşların ve benim yazdıklarımızı güzelcene oku ve eğer gerçekten istiyosan da bunları uygula, uymuyosa kendi bebeğine göre uyarla, kapiş canımyerimseniben

yahu sizde beni çocuğun peşinden kaşıkla dolaşan anne yaptınız be canım tamam rahat bir anne değilim ama her anne farklı işte bide benim bebe erken doğmadıki 37+2 de vaktinde doğdu senin bebenin kilosuyla niye karşılaştırayım be gülüm bak tekrar söylüyorum oğlum emmediği için e mama da almıyor yani anne sütünü karşılayacak bişey içmiyor buda beni endişelendiriyor bu yani bide ben çocuğumu 5 saatten nce beslemiyorum ki zorla tıkayım canım benim

Ah annelik benim bebegimde böyleydi kendimi yiyip bitiriyordum ilk gunler ..sonra baktım bebegim gayet neseli az kilo alıyor ama mutlu saglıklı ..cocuk mutlu ama ben yeme baskısı yaparak cocugumu mutsuz ediyordum .Saldım kendimi ..ohhh cocuk mutlu ben mutlu ..aylık az da olsa kilo alıyor mu, alıyor ..boyu yerinde mi ,yerinde ....miss miss .
bosver stres yapma dogan büyür :)

terkeeennn sütün azaldı mı?hani içmiyo ya seninki.fisfisfis

leylaaaaa klava:

Len bacim kizla valla ben yazi yazarken silmissin sonrada hacer hirliyo diye ciyerlerindemi sorun var diye kafama takildi sana geri koy ededim sonra ciktim hemen burnunu aciyim diyee ozur olsun dedigin gibi yaptim burnuna ser. fiz. Sıktim aslinda burnunda gozuken bisey yoktu ama genzindenmi diye sonra doyurdum dedigin gibi azicik kustu dr cok biliyon len valla gel opecem :şeniz: ama balgam cikartmadi sanki hiriltida hala var gibi napsam dr goturseemmi

valla terkencim geçmişten birkaç sayfa okudum da hiçç depresyona falan girme.senin yavru yine de öğünlerini yiyomuş.bizim eylül ne beni emiyo doğru düzgün ne de öğünlerini yiyo.valla hoşuna gitsin diye dün hero nun pirinç ununu aldım.azcık yaptım.kasenin dibi zor doldu yani düşün.sevdi cadı.ama az yedirdim tadı damağında kalsın:roflol:sonra çorbayı bıraktı.ben de ara verdim biraz özlesin diye.çeşit çeşit çorba yapıyodum düşün.ama yok istemiyo ben de zorlamadım.onun yerine dediğim gibi farklı şeyler tattırmaya karar verdim.meyve yemiyo.Allah'ım çeşit çeşit meyveleri karıştırıyorum yok yemiyo.napıyım yemiyosan dedim ona da ara verdik.3 gündür meyve vermiyorum.bugün portakal aldım sıkmalık.onu sıkacam bakalım içecek mi.birtek yoğurdunu yiyo maşallahe onu da yesin artık.nolur üzme yavrunu.iboşun dediği gibi acıkmasını bekle.valla ben artık öle yapıyorum yoksa hem o üzülüyo hem ben.

yok tatlım ben de 4-5 saat geçmeden bişey vermiyorum bak mesela sabah 10da kahvaltı yaptı daha yeni ahanda çorbasını yedirecem Allahın izniyle tarhana yaptım bu sefer içine bulgur koydum yer inşallah hep sebze çorbası yapıyodum bizde meyve püresini zorla yiyoruz ben genelde yoğurduna yada mullabisine koyuyom yav hangi meyveyi verceğimide şaşırdım muz veriyorumgaz yaptı çilek verdim alerjik en çok sevdikleride onlar elma armuttan gınaa geldi

inanılmaz içim yanıyo.şimdi şu cinnet geçiren annenin haberini okudum.ağlıyorum içim acıdı,tutamadım kendimi.3 aylık bebğini boğmuş,2 yaşındaki kızını da kömürlükte bıçaklamış ama Allah'tan ona bişi olammış.pislik kadınn.ne diye doğurdun niye günahına girdin.Allahın belası.yazık değil mi o yavrulara.cinnet geçiriyosan at kendini balkondan çocuklardan ne istiyosun.off ya valla şu an beynim kafamın içinde büğüdü.konuşamıyorum

terken karışmiim karışmiim diyom da gaz gaz diyon ama bulgur koydum diyon, neyse ben karışmicem dayanamadım yazdım :1closedeyes:

terkeeeeeennn bunalım gördüm bacım seni sende haklısın bi anne olarak oğlunun en ii şekilde beslenmesini ve büyümesini istiyorsun.yanlız ne kadar cok üstüne düşersen o kadar tersine gider hersey..tersine gittikce sen daha cok üstüne düşersin bööle bir kördüğüm olur.tatlım kızlarında dediği gibi oluruna bırak.benden sana tavsiye khvaltıdan 2 saat sonra elma püresi ver.2 saat bekle yoğurduna karıstırdığın corbasını ver.elma acıktırıo kusum.
bide emmesede lur artık.ha emseydi daha iiydi ama önemli olan 6 ayını bitirdi.zorlama.demekki emrenin boğazı bööle olucak.buna kendini alıstır.önemli olan kendini i hissetsin.mutlu bir bebeklik gecirsin.gelecekteki hayatını beslenme kadar bunlarda cok etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…