2008 Ekim Anneleri

adakla akika ayrı şeyler canım, benim eşim çocuğum olursa adak kesecem diye adamış o yüzden kesiyoruz, adak adamazsan kesmezsin, ama akika kurbanı allaha şükür mahiyetinde bişey o yüzden byle yapıyosun, ilk hafta kesilir diye bişey yok, istersen bi netten araştır, ne zaman gücün yeter o zaman kesebiliyosun

olcaycım , öok geçmiş olsun.allah daha beterlerinden sakalsın. onlar bizim kuzularımız. onların canı yandığında bizim bin kat daha beter yanıyor.annelik de böyle bişiy herlade. bend ebu akşam aman oğlumu şimdiye kadar düşürmedim derken dreken başını avizeye çarptırdım. ah oğlum hem korktu hemde canı yandı.keşke elimizde bi değnek olsada onların canı yanacağına bizimki yansa. böyle istenmeyen kazalar olabilir.dedim ya allah beterlerinden saklasın. istemeden olan şeyler bunlar.
televizyonlarda görmüyormuyuz çocukalrını alıp da sinirden koltuğun üstüne fırlatanları, biz böyle anneler değiliz ki kötü anne olalım. yapmamız gerke sadece biraz dikkat.keşke herkes bizim gibi olsa. lütfen kendine haksızlık etmee

cok gecmis olsun valla o olaylar tecrübeli annelerin bile basina geliyo sakin kendini suclama
kiz cocuguna bir akika kurbani erkek cocuguna 2 akika kurbani

Akika kurbanı nedir

Sual: Akika kurbanı nedir?
CEVAP
Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.

Sonra da kesilebilir. Her zaman kesilebilir. Kurban bayramında da kesilebilir. Resulullah efendimizin nübüvvetten sonra, kendisi için akika kestiği (Şir’a)da yazılıdır.

Akika kurbanı akikanın adı olduğu için akika kurbanı denilince kurbanda kesilmesi lazım değildir. Onu da kurban olarak söylenirse o zaman kurbanda kesmek gerekir. Akika kurbanını kurban edeceğim derse kurbanda keser.

Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez. Akika bedeli kadar din kitabı tasadduk, akika yerine geçmez.

Şefaat etsin diye ölmüş çocuk için, torun için, hatta yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için hangi mezhepten olursa olsun, herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Adak, akika veya ölüler için kesilecek kurban da, ilim neşri ile meşgul bir vakfa kestirilebilir. Böylece ilim neşrine katkımız olduğu için farz sevabı alırız. İlim tahsili yapılan yerlere, zekat, fıtra, adak, akika veya sadaka şeklinde yapılan yardım, insanı kazalardan, belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ayrıca farz olan ilim yayma sevabına kavuşulur.

Sual: Ölmüş olan çocuk için de akika kesilir mi?
CEVAP
Kesilirse iyi olur, şefaat etmesine sebep olur.

Sual: Akikayı kesmeyip, bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçer mi?
CEVAP
Hayır geçmez. Ancak farz olan ilimleri neşreden kurumlara vermek caiz olur. Çünkü akika müstehabdır, ilim neşri ise farzdır. Farz, müstehaba tercih edilir.

Sual: Çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için, kesilen akika hayvanı, çocuk baliğ olduktan sonra da kesilebilir mi?
CEVAP
Evet, kesilebilir. Hatta şefaat etsin diye ölmüş çocuk için yahut yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Sual: Çocukları belalardan, kazalardan korumak maksadıyla, erkek çocuk için, iki akika hayvanı kesmek gerekiyor. Durumu müsait olmayan kimse, bir tane de kesse mahzuru olur mu?
CEVAP
Fakir olan, bir tane de kesebilir. Yahut ileri de bir tane daha kesebilir. Yani ikisini aynı anda kesmesi şart değildir.
alıntı

cnm benim çok tşk ederim ben bunu hiç duymamıştım iyi ki söylediniz madem ilk hafta felanda olması gerekmiyormuş hatta ve hatta erkek çcuk için 2 tane deniyor ikisini aynı anda da kesmen gerekmiyormuş ALLAH nasip kısmet etsin inşallahta keselim inşallah ALLAH razı olsun çok sağol bitanem CELEN' im sende sağol cnm benim yarın akşamda gelmeye çalışırım

ne demek yavrum sorun diil, burda birbirimiz için varız, öyle kasma kendini gücün yttiği kadar kesersin sora bi daha kesersin, ben öle yapcam şahsen

cnm benim sağol teselli dolu sözlerin için ya ben ne iyi ettim bu klübe gelmekle hepimiz hepimizin derdine ortak oluyoruz ne güzel paylaşımlar bizimkiler birbirini hiç tanımayan pc başında yazışıp bu kadar birbirini anlayan helal bize kızlar valla

Gecmisi okudum geldim olcay gelmis ve talihsiz olaylar atlatmislar cok uzuldum canim kiyamam sen hic kotu anne olabilirmisin ya allah beterinden korusun hic zaman zaman hepmizin yaptigi tecrubesizlikler oluyo ama bizde anamizdan cocuk buyuterek deneyimli dogmadik ilk bebekler ne yazikki acemilik oluyo uzulme tatlim cok duygulandim celenin yazdiklarina duygulandigina gercekten benide gozlerim doldu cunku bende kendimi hep kotu anneyim diye dusunuyodum size bile soylmeye utandim bende hacere bi kere tokat attim tabi sert degil cani acidigi icin aglamadi bundan emii kizdigimi anladigi icin agladi ama sabrimin son noltasiydi ve bilmiyorum cok pismanin ne yaptigi bilmedim tabi onla birlikte bende agladim ama kendimden utandim koca kadin gucun ona mi yetti diye uff bilmiyorum iste kesin beni yadirgayip elestirirsiniz ama ben sadece seni teslli etmek isteken soyledim iste

Gunaydinn gece kapanisi yaptim sabahta acilisi bugece cok kotuydu hacer hic uyutmadi kendi uyudu ama hep mizmizlandi hodugumle de kavgaliyiz kac gundur konusmuyorum onada canim sıkılıyoo uff cok bunaldim yaa basimi alip kacasim geliyoo

günaydın kızlar leylam sıkma canını kavgalar tadı tuzu biberi
bişey diycem kızlar benim kız su olmasa hiç bişey yemiy bir kaşık kahvaltı alıyoz bi kaşık su 60 60 yani anlamadımki bu kızı ben ayyyy

günaydınnnnn
birazdan oğluumu kontole götürcez.hırıltı vardiya onun için ama oda geçti herhalde iyi der.ama bu sefer de altı biraz kızarmış,hametan fln sürdüm biraz iyi gibi.bide altını açık bıraktım biraz.kociş de diyo.gene hasta olacak.şimdi kontole gitçez ,sonra öksürüyo diye tekrar gitçez diye.ahhhh şu kocalaroradanda kociş beni işe bırakacak.kaydirigubbakcemileofffff çok özlüyorum oğluşumu , işten gelince koklaşa koklaşa bitiremiyom.

tünaydın len millet.sabah kayvaltıya alt komsumu cağırdım anca geldim.balkonda kayvaltı yaptık tıpkı izmirdeki gibi senağlama ama ordaki komsularım gibi olmuo o ayrı senağlama cok ösledim yaaa senağlama
nese sabah sabah okuduğum fıkrayı sizle paylasmak istiyorum puhahahaa kaydirigubbakcemile3
çocuk karneyi almış çok zayıf var...

eve varmadan telefon kulubesinden annesine telefon açıyor...

diyor ki;

anne karneyi aldım.. geliyom ... babamı hazırla...

anneside diyor ki;

baban hazır, sen kendini hazırla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…