2008 Ekim Anneleri

ii len ne kızıon:mymeka: alnını yukarı cekiyorum yan da yatırıyorum ama o korku bana baya bi yetio:1no2: bide bu besleyicilik olayını şu yüzden sordum.bi tanıdığımız benden tam 1 ay önce doğum yaptı.sütü coktu ama suluymus ve bebeğin kilo alımıda yavasmıymıs neymiş??ondan dedim?
nisacım bizde dün banyo yaptırdık bebişi.bu onun 2. ama bizim ilk banyomıuzdu.gercekten cok büyük sorumluluk.yağ gibi ellerinin arasında kayıcak zannedio insan.banyodan cıkınca tüm vucudunu zeytinyağıyla yağladım.pamuk veya bnez kullanmadım.direk ellerimle masaj yaptım.bide sobanın önünd yapınca iicene mayıstı zilli.
canım alabilirsen chicconun göğüs kapakları var.o sürekli havayla temasını sağlıo göğüslerin ve bir göğsünü emzirirken diğernden akan süt içine birikio sonra onuda içirebiliosun.cokacimcoooktavsiye ederima.s

cıtırım gözünüz aydın.cıkmısınız hastaneden.bitanem göğüs yaralarım nerdeyse iileşti gibi.herkesin tavsiyesi emzirmekten hiç vazgecme cünkü cocuğun salyasındaki bişey onu iileştiricek oldu.ve nitekimde emzire emzire gecirdim yaraları.hem bu kadar acıyı bostan yere cekmiyorum ki ben.kucağımda kolay bulmadığım en kıymetlim var:Saruboceq:sızlansamda ağlasamda ona değer:1hug: allah hepimizin meleğini bağıslasın bizlere.
olcayım bugun doğum yapıcaktı.ararım dedim kızı arayamadım.naptı acaba:uhm: du ben bi arayiim şunu:teselli:

selam kızlar nihayet doğurdum
21 ekim salı günü saat 21,10 da normal doğumla oğluma kavuştum
kolay baslayıp zor biten bir dğum hikayem var bir ara paylaşırım bu arada hiç bişi okuyamadım bebeklerine kavuşan annelere allah analı babalı büyütsün diyorum bekleyen arkadaslarada tez zamanda bebeklerine kavuşmalarını diliyorum

sağol dileklerin için canım darısı bizlere.allah sanada kolaylık versin gözün aydın,analı babalı büyüt oğluşunu.a.s.

yeşimcim gözün aydın Allah analı bablı büyütmeyi nasip etsin.
çıtırcım araştırdım netten eğer gazını çıkaramadıysak hıçkırırmış.hçkırık geçmezse biraz emzirmek gerekiyor yutkunması için.denedim hemen hıçkırığı geçti.
yaaaaa kızlar çok üzgünüm aslında meleğimin alnında doğduğunda küçük bir çizik gibi leke vardı.sonra büyümeye başladı.nar rengi gibi oldu.ve bayada büyüdü geçmezmiş o leke.üff çok kötü duuryo.sadece çaresi lazer tedavisiymiş.:çok üzgünüm:talişkomun bi özürü o olsun diyorum ama gelen aaaa alnına noldu diyince üfffff ne bilem yaa.:çok üzgünüm:

selammmhihoyyyt nihayet site açılmış valla çok üzülmüştüm bidaha size yazamıcam diye
nihayet ben de doğurdummm:sm_cool::sm_cool:
21 inde muayeneye gittim zaten günüm o gün dolmuştu muayenede suyumun bittiğini gördük dr artık beklemek dedi açılmam da çıkmadı zaten o yüzden 22 si sabah 8.30 da genel anestezi ile doğum yaptım
minik oğluşum ERAY saat 8.50 de 2800 gr olarak dünyaya geldi ve dünyalar benim oldu
onu kucağıma alıp emzirdim ya sezaryen miş normal miş hiç farketmedi benim için
çok şükür bugün evimize geldik oğluşum çok iyi benim de hafif ağrım var karnım tahimin ettiğim kadar çok kalmadı dikişim de baya küçükmüş dr öle söledi
yalnız sütüm çok besleyici deilmiş celen tam senin değindiğin konu yağsız herhalde dün gece tüm hastaneyi inletti oğluşum
sütümü sağıp kaşıkla vermeyi denedik ama yine de yetersiz
bu yüzden sütle birlikte biraz da sma s26 verdik anne sütüne takviye yeni doğan mamasıymış
sütüm çoğalana kadar çaresiz vericez yoksa sarılığı zor atlatırmış

şuan anlatacaklarım özetle bu kadar doğum hikayemi de en kısa zamanda yazarım inşallah
rabbim her isteyene duyguyu tattırsın inşallah onu izlemek bile dünyanın en güzel duygusu
şimdi çıkıyorum oğluşum ağlıyo da( bunu yazmak bile çok heyecan verici:ecrin_bebek:)

merhaba kızlar çok sevindim sitenin açılmasına :sm_cool:
doğum yapanlar çoğalmış hepinizi kutlarım allah meleklerinizi size bağışalsın sağlık sıhhat versin inşallah
minik prensesimle biz de çok az büyüdük sütüm az kızım hiç doymuyor yarım saatte bir emmek istiyor dolayısıylede kızım pek uyuyamıyor 3 gündür de gaz sancılarımız başaldı doktora gittik metsil verdi sabah verdim faydası olmadı öğlen de verdim 3-4 defa bırtlattı ta kuzucum uyudu şükür
ne güzel yazmışsınız sütüm akıyo diye maşallah allah eksik etmesin inşallah bende sıkıyorum sıkıyorum zorla çıkıyo mama da vermiyorum sütümün artmasını bekliyorum süt artırıcı yiyecek bilen varsa yazsın lütfen ne denesem fayda etmedi bulgur dediler yok bir değişiklik bol bol su içiyorum süt içiyorum bal yiyorum yok yani

selam kızlar ohh ohh maşalah bi doğurmayan zeynep kaldıı..
kız zeynep senin oğlan seni kasım annesi yapacak hee..-tatlicadiarzu-

zambakcık humana stil tee içiyorum ben günde iki üç fincen bide 3 kase falan şekeri az hoşafff..hem gaz yapmadığı için benden bebeğe gaz geçmiyo hemde artırıyo gerçekten..bide her gün ılkı duş çok faydasını görürsün sakın emmiyo diye mama verme mücadelene devam ilk 6 ay anne sütü çok önemliikaydirigubbakcemile5

nisacım sende boşa sıkmışsın canını benim kızınsa yanağında vardı 2 yaşından sonra geçti ..doktormu dedi sana lazer gerekir falan diye..:uhm:etraftakileride umursama bizim milletimiz böyle işte üzülürmüsün diye düşünmez gözüne sokuverirler sıkıntını:mymeka:

gerçekten mi desticim geçtimi kızının lekesi.ayyy bu arada slm canlarımm.a.s.heyecanlandım birden.peki desticim büyükmüydü.böyle yanık izi yada nasıl anlatsam kadife gib mi.dr geçmez dedi çocuk dr u söyledi.bi cildiyeye mi götürsem hani belki geç kalmadan erkenden tedavisi vardır.bi de korkuyorum ilk başlarda yoktu gitgide büyüdü.ya daha çok büyürse.:1no2:
neyse bugün çocuk dr unda kontrolümüz var.sarılık olunca özel dra götürmüştük.hormon testleri yapıldı kalbi dinlendi genel bir kontrol yapıldı.herşey normal çıktı.işitme esti de yapıldı çok şükür sağlıklı rabbim herkesin hepimizin meleklerine sağlık nasip etsin sağlıklı büyümelerini ve bahtlarının güzel olmasını nasip etsin.cuma günü yüzü suyu hürmetine:Saruboceq:

edhakcım gözünüz aydın maşallah meleğine.bir de bişey sorcam kızlar ya süt içiyo musunuz edhak yazmış ya süt içiyorum diye süt gaz yapmıyo mu.korkudan içemiyorum aslında sütün kalitesini de atttırıyomuş kız desti sen içiyon mu.

ben de human still tee içtim ilk hafta onu içtikten sonra gerçekten biraz artmıştı ama kutu bitince tekrar almadım bugün helva dediler sütü çok artırıyo diye onu deneyecem inşallah artar sütüm yetiyo sanırım kızım düzenli kaka yapıyo ama çok çabuk acıkıyo işte doymuyo az az geliyo yarım saate yekın emziriyorum 15 dakika sonra yarım saat sonra yine ararmaya başlıyo :ecrin_bebek:

kızımın en sevdiğim hareketi meme ararma hareketi bayılıyorum ya o kadar tatlı oluyo ki yiyesim ağzını burnunu ıssırasım geliyo ya annelik çok güzelmiş yaşamadan anlaşılmıyormuş a.s

selam kızlarr..
kızımın bıcı bıcısını yaptırdık bugün.karnıda doydu mışıl mışıl uyuyor kuzucum:CüvCüv:
bende bakiim dedim napıosunuz die..bır ay gırmesem gecmişi okumak için zorlanmam heralde hergun 1 sayfa zar zor cıkıyor baksanıza..herkes kayıp..laelaelaelaelae

saol nısacım bılgını paylaştığın için ama ben gazını cıkarttığım halde oluyor demek tam cıkmıyor:uhm:nese kotu bişi deilmiş..

edhakkk bi sen bi ben yok artık doğurduk bak cok sukur..lülülülülülü gozun aydın analı bablı byusun yavrun inş...

bu arada ben süt içiyorum hergun gaz maz olmuyor..

ben süt içiyorum ama mecburen gece saat 1 de falan içiyorum ki süt yapsın diye sütüm az olmasa içmem sanırım gaz yapıyo çünkü kızımda bayağı gaz problemi var gaz yapacak hiçbirşey yemiyorum yine de çok oluyor sütün varsa iyiyse içme bence

ben de humananı çayını içiyorum 1 kutu bitirdim öbürüne geçtim.zambakçım benimde sütüm az.ama ısrarla mama vermiyorum.helvayı bana da dediler bence de yiyince etkili oluyo.sabah 4 te emzirdim kızımı uyudu sonra gidip yedim kalkınca süt olsun diye.öyle aman aman şakır şakır süt olmuyo ama biraz artış gözlemliyorum.bir de beyaz üzüm kayısı hoşafını dene bana söylenenleri deniyorum.haa bir de kuru incir

kızlar ben kaçıyom .kızımı uyandırıp emzireyim zambakcım aynen aranması çok tetlı kuş gibi ağzını açıyo heyecanlanıyo rabbim herkese nasip etsin.öptüm hepinizi

canım doğduğunda nokta kadardı bitanede dirseğinde vardı o resmen et beni kibiydi kıpkırmızı..sonra yanağındaki birazdaha büyüdü ..doktor damar birikmesi olmuş geçer dedii..yüzündeki 2 yaşında geçti kolundakide 1 yaşında tamamen yokoldu iyileşir merak etme hem geçmesede takma kafanı herşeyin çaresi var canları sağolsun başka dertleri olmasın:1hug:a.s.

canlarım bende humana cayını içiyorum.ilk zamanlar günde 2 fincan içiyordum boğulma tehlikesinden sonra gün asırı 1 er bardak içiyorum.yani bi gün içiyorum bi gün içmiyoum.benm acayip coğalttı o çay.şimdi dengeledim artık.buarada kuru börülcenin sütü cok fazla miktarda arttırdığını söölediler bana.sanırım haslayıp salatasını yiyosunuz?
ya anne sütü oda sıcaklığında veya buzdolabında ne kadar süre taze saklanabilir.ben bugun kuaföre gittim dolaba koyduk sütü 3 saati aşkındır duruo??bileniniz varmı?buarada yarın bebek mevlüdümüz var.izmöirde olanları beklerim:) haftaya tasınma olayımız olduğu için 20 kırkımızı bekleyemiyoruz bana gecelik giydiriyolar?şartmı?bana komik geldi ama adetmiş?
EDHAKcım gözün aydın bitanem.allah analı babalı büyütsün erayımızı..allah onu size bağıslasın..

bide ekim anaları ben yeni öörendim belki sizler biliyosunuzdur.bilmeyenlere diim.her emzirmeden sonra bebeklerin memişlerini ovun.süt toplanması yapıomus.bööle leblebi gibi oluo memişi.cok kötü ağrısı olurmus yavrucakların.bide göbeğin üstüne kuru ve temiz gazlı bez koyun bööle yuvarlayıp.cok ağlarsa göbeği fırlak olurmuş.

selamlar kızlar bakıom herkes yi maşşşalh güzel haberler almak ne güzel kızlar uyumak sütü çok arttırıyo benim özellikle geceleri baya artıyo ama gündüz öyle aham şaham sütüm olmuyo ben de aldırayım şu humanayı yaş üzümün de süt arttırdığını duymştum hergün yiyorum ama süt içmeye cesaret edemiyorum gerçi kızım çk şükür şimdilik gazını çıkartıyo
bu arada sizere bişey sorcam bebişlerin ağızlarını nasıl temizliyosunuz bnim kızımın dili hep beyaz oldu pamukcuk olacak diye korkuyorum bugün karbonatlı suyla sildik ama geçmiyo o tabaka siz ne yapıyonuz siznkiler de de o tabaka var mı?

nisacım bu arada kızının leesi için çok canını sıkma geçer benim kızl da da bi gözünün üstünde leke var hemen hemen her bebekte olurmuş bebişe müdahale falan ettirme her dr. a da güvenme bence

canım ben kızımı kontrole götürdüm memesine baktı süt toplanmış biraz sancı yapar ama sakın ovalama bir süre sonra geçer dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…