2008 Ekim Anneleri

nisacım senin kaderini paylaşıyorum canım bugün iyice şaşırdım napacağımı ne kucakta susuyor ne yatakta uyumuyor sedece memede susuyor oyuncak oldu memem 10 15 dakikada bir emerse sütü nerden bulayım ben ağzım boş durmaz oldu süt yapsın diye hamileliğim boyunca 9 kilo aldım 7sini verdim ama şimdi bu yemeyle kaç kilo alırım bilmiyorum kızıma süt olsun diye dediğin gibi birde bazen uyurken bazen emerken çok inliyor ben de korkuyorum acaba hasta mı oldu diye sancısı mı var diye ne bileyim yavrucum konuşamıyor ki derdini söylesin ben bu halimle dayanamıyorum uykusuzluğa küçücük kuzucum nasıl dayanıyor saatlerce uykusuz kalmaya anlamıyorum

selamlar herkeslere kolay gelsin uyksuzluk çok zor çok şükür kızım emip uyuyo tabi emişmelerimiz 2 saati buluyo:ecrin_bebek: dün gece o emerken ben uyuyakalmışım oturduğum yrden kızımın burnu kapanmış bi çektm soluk soluğa yavrucakkafamçokkarıştıbugün banyosunu yaptırdım:teytey: çk şükür çok da zor değilmiş dedğiniz gibi filesinde çok rahat oldu düşme kayma tehlikesi yoktu ssat3 den beri uyuyo cimcimeme masaj da yaptım cicilerini de giyince tam yemelik olducokacimcoook
eylülcüm bizim için de zor be güzelim alışmaya çalışıyoz ben de gece artık yeter diye bağıdım napim 2 saat emzir emziir daha uyumyo alışacaz bi de bunun için canını sıkma :teselli:

benim kız önce banyoda çığlık çğlığa bağırıyordu fileyi öyle bir tutuyorduki kaçmak için şimdi biraz alıştı sonlara doğru ağlamaya başlıyor küçücük boyuna bakmadan parmağında oynatıyor bizi zilli

gunaydınlar..
gece zombı gıbısınız tabıı..saba kımsecıkler yokk burdalaelaelaelaelae
sızınkılerı okuyunca benım kızım nekadar da melekmiş meğer dıyorum vallahı yavrummmŞeniz

öyle huysuzlukları ağlamaları yok sukur ki...
sankı gece uyuması gerektığının farknda gıbı sadece gece emmek ıcın uyanıyor oda yırtmıyor oylr ağlayarak once bır mızıklıyor kendınce ben zaten uyanıyorum hemen.emmesı altını değiştie,gazını cıkar 1 saat suruyor sonra uyuyor yıe.uyanık olduğu saatler sabah sonra öğle yıne uyku periyodu başlıyor,aksam 6-7 gıbı uyanıyor yıne(babasının geldiği saat:asigim:)sonra gece 11e dğru uykuya gecıyor yıne ve sabaha kadar dediğim gıbı emmek için kalkıyor,yıne uyuyor.
gaz sorunumuz da yok sımdılık bakalım..inş olmaz.yedıklerıme cok dıkkat etmıyorum ama üşütmemeye ozen gosterıyorum.

burnu bıraz tıkalı gibi geldı gece serum fızyolojık damlattım.ılk doğduğunda da zaten burnu tıkalıyydı.daha yenı doğum yapmıştım kucağımda cocuk dr koşturuyordum hastande.burnu sureklı aspire edılıyordu oyle rahatlıyordu yavrum.ağzından sureklı nefes alıp vermeye calıştığı ıcın emedi doğrudurust benı.oyuzden ılk gunler burnu gecınceye kadar meme+mama takvıyesı yaptık.ama şımdı ıyuı sukurler olsun sadece sutum yetıyor ek bişi vermıyorum.su verıyorum arada yalnızca.

çocuğa ıhlamur verin dıyen oldumu sıze?bana kan yapar kılo aldırır ıyı gelır ver ıhlamur dıyorlar.kendim her guyn içiyorum ama bebeğe verılırmı kii?:uhm:

bugun 20 gunluk olduk teyzelerı.yanı yarı kırkımız.adette ne vardır ne yapıması gerek sımdık,?:uhm:

nisanur dıkkkat et canım oyle uyuyup kalırsın bak allah korusun.çocuk düşer müşer ,boğulur hersey olur mazallah..dıkkat et.

ben cok fazla kucakta tutmuyorum elbettekı sevıyorum kucağımda uyuttuğumda oluoyor ama bu asırı değil onu alıtıracak kadar yapmıyorum sonra kucak ıstediği için ağlar bide zorlanırım.aynı zamanda yatağın sallanma aparatını hiç takmamıştım sallanmaya da alışmasınemzırıp yatıoyrum uyuyor

selam millett..
maşallah oğluşuma gece problemimiz yok henüz 12 gibi emziriyorum sabah 4 te bi kalkıyo emziriyorum 7 ye kadar uyuyo sonra 2 saatte bir faslına başlıyoruz..
ama dün akşam üstü biraz gaz sansısı vardı bi 2 saat ovaladık bacaklarına jimnastik yaptukk rahatladı ...

çıtırım yarı kırkındada adettendir diye biliyorum bi çıkılır dışarı ama valla herkes grip herkes hasta boşver otur evinde çoçuk hastalanmasın allah korusunŞeniz

biz de gezmek için kırkımızı bekliyoruz
birde deneyimli annelere sorayım gerçi hepiniz biraz deneyimlisiniz artık benim kızım sürekli emmek istiyor biraz emip sonra yavaşlıyor emzik gibi kullanıyor çıkartır çıkartmaz uyanıyor bir daha da uyumuyor yalancı emziğe alıştırmaya çalıştırıyorum ama midesi bulanır gibi öğürerek çıkarıyor
açlıktan mı emmek istiyor yoksa oyuncak mı yaptı bilmiyorum ne yapabilirim fikri olan varmı

evet destınacım haklısın vallahi şimdi adet madet deyıp hasta etmıyım çocuğu hakket.bıraz daha toparlasınkendını 40 ına kadar ozaman cıkarız gezmeye artık..

zambakcım ne guzel işte bol bol emzır..actır bence ondan emıyordur..yoksa emzık nıyetıne kullansa sureklı emdiği süt ona fzla gelır ve cıkartır bebk kusar bence.sütün fzlasını cıkarmıyorsa demekkı aç olduğu için emıyordur emzık niyetine kullanmıyordur.
tabıı bu benım fıkrım deneyımlılıer daha ıyı bılırrşakkıdı

amanın 1 sayfa bilem olmamış:dilcikar:
çıtırcım kı anlatma öyle uslu falan diye ben hiç anlatmıyom nazaım falan değmesin
zambakcım aynı dertten ben de muzdaribim inan emzirme seanslarımız 2 saati buluyo arada uykuya geçiyo genzine süt kaçyo dediğin gibi çoğu zaman da çekmeden miç miç yapıyo ağzında ama bırakmıyo da emziğe ben de alıştırmaya çalışıyom ama yok zilli benden akıllı fırlatı veriyo bu emzirmenin süresi zmanla kısalırmış bebeğin çenesi kuvvetlendikçe daha çabuk doyururmuş karnını dün akşam komşum geldi bizimki de yeniuyandıydı emzir Allah emzir kadın bile şaşrıdı

bu arada bizim de yarı kırkımızdı dün çıtırcım şimdik adet şöyleymiş abdestli biri bi tesbihe 20 defa kulhu fatiha okurmş onu bebeğin ve senin banyo yapcağın suya 20 defa daldırıp çıkaracakmışn önce bebeği sonra kendini bu suylan yıkayacakmışın bunu malayalılardan öğrendim kayınvalidemde cani avlusundan taş toplayıp dua okuup sya atacaksın falan deiydi valla ben heç bişi yapmadım bebişimi yıkadım uyuttum o kadar

kıslar bişiy sorcam ya bebeklerin göbekleri ne durumda:uhm:
benimki 11.gün düşmüştü ya sanki kızımınki düştüğünde göbeği kuruydu ve içe göçmüş gibi hstırlıyorum benim oğlanın yeşil yeşil duruyo hala bide dışa doğru göbeeCADIARZU

kızımın göbüşü de hafif dişa doğru içinde kan gibi bişeler vardı düştüğünde dün banyosunda oyle et parçası gibi bişeyler düştü şimdi tertemiz oldu

Kızlar selam bayağıdır siteye girmiyorum Ankara'ya anneannemizin yanına geldik geçmiş sayfaları okuyamadım ama umarım bütün Ekim anneleri hayırlısıyla meleklerine kavuşmuştur.Kızım dün bir ayını bitirdi darısı kırkımızın çıkmasına İdil hanım iyi çok şükür yani zaman zaman gazları birde emmesine rağmen açmış gibi sürekli aranması haricinde ama annede iş yok maalesef ben de zatüre başlangıcı var bebeği en az derecede etkileyecek antibiyotik kullanıyorum umarım en kısa zamanda iyileşirim hepinizi öpüyorum.

destina canım benim kızımınki de 13. gün düştü düştükten sonra biraz şiş gibiydi ben içine gider diye beklerken daha da şişti şimdi ceviz kadar oldu göbek fıtığı olmuş kızım umarım senin bebişin öyle değildir üzerinin rengi biraz morumsu ayrıca benim kızımın

geçmiş olsun ilkimcim.umarım en kısa zamanda iyileşirsin

günaydı anne hanımlar bebişleri buldunuz forumu unuttunuz fırsat bulamıyorsunuz tabi dimi haklısınız ne diiiiiiiiiiiiiiimm

kızlar göbek düştükten sonra fıtık olmaması için göbeğine gazlı bezi top gibi yapıp koymanız lazım.bezle sıkıştırıverin.ben ilk düştüğünde yaptım.bir kaç gün.şimdi Allah'a şükür iyi.ihmal etmeyin.

destinam ve nisam 40 milim çok fazla.biz 30 milimle başladık.arada da emiyo.4 tane doktora danıştım fazlalaştırıyımmı diye hayır bu ölçü kafi dediler.bir de ilk mamaya başlayacaksan nisa 40 milim çok canım.30 la başla.arada da emzir.ben öle yapıyorum.yoksa doymuyo yavrucum.fazlasını da denedim.onu da söyleyim.doktorları dinlemedim fazla verdim.içtiği gibi geri kustu yavrucak.çok geldi yani.:1hug:

kızlar bu arada gece uykusuzluğu için dün gece bişey denedim.şu bizim humana çayımız var ya onun bebişler için olanı da varmış.humana gece emen bebişler için yazıyo üzerinde.dün gece verdim.valla çok güzel uyudu deneyin derim

selam valla bizim göbek erken düşmüş herhalde tam haftasında elime düşürdü oğluşum altını açıyodum ki bi baktım elime pat diye düşüverdi
benim göğüslerde yara şu aralar sizinkiler ne alemde bi gün emziremedim sağıp da verdim tabi yetmedi mama takviyesi yaptım bugün biraz geçti yaram emzireyim dedim kaığa alışmış paşa memeyi beğenmedi ama ben pes eder miyim
sen misin inat ben miyim dedim ağlaya ağlaya aldı memeyi tabi sonra cuk cuk bırakmak bilmedi valla huyları hergün değişiyor bi gün çok uyuyan çocuk ertesi gün uyumak bilmiyoo
valla bu bücürler bizi suya götürüp susuz getircekler şu kırklarımızı hayırlısıyla çıkarsak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…