2008 Ekim Anneleri

ya bu arada olcay nerelerde haberi olan var mı doğumuştur dii mi şimdiye kadar sezaryen istiyodu zaten inş bebiş de olcay da sağlıkla atlatmıştır

günaydınn..eşlerinizle,bebişlerinizle iyi pazarlar fılıyorum hepücünüzeee:1hug:

günaydın herkese pazarları hiç sevmezdim çok sıkıcı olurdu ama artık her günün tadı bir başka güzel hepinize mutlu günler sağlıklı günler diliyorum

günaydın kızlar...dogum için gün sayarken günler geçmek bilmiyordu şimdi ise zamanın nasıl geçtigini anlayamıyorum.sabah kalkıyorum pijamalarımı cıkarmadan akşam oluyo:)benim birde büyük var ikisine yetmek baya zor oluyor.ev bi acaip oldu yemek temizlik ütü çamaşır artı uykusuzluk yetişemiyorum ben sizdede oluyormu böyle.eşim çok yardımcı oluyor olmasa halim nasıl olur bilmiyorum ama yakında çıldırcam galiba.yarın 40 ımız çıkıyo...

günaydınnnn ekimin tatlı annişkolarııı.....merancım aynen akşam nasıl oluyo anlamıyorum.bugün 28 günlük oldu kızm sadece dışarı dra gitmek için çıktım.önceden 3 gün evde olup dışarı çıkamasam hemen şikayete başlıyodum.şimdi okadar gün nasıl geçmiş diyom valla.3 gecedir kızım bizi hiç uyutmuyodu bu gece çok güzel uyudu çok şükür valla.şu ana kadar 3 gaz damlası değiştirdik bakalım bu işe yarıycak mı.gazsız ve bol sütlü günler diliyorummm...

nisacım bende evde kalınca hemen şikayete başlarım bi fırsat bulup cıkıyorum en azından arabayla sahile gidiyorum yarım saat denizi izleyip azcık müzik dinleyip geliyorum yoksa dayanamıyorum.o yarım saat dayanma gücümü artıyor.bebek sürekli emmek istiyor kızım sürekli ilgi alaka bekliyor evdede işler ooo zor walla.neyse çokta sikayet etmeyeyim hem kızım hem oğlum iyikide var onlar için canımızı veririz degilmi.gaz sancısı için sana humananın kimyonlu rezene çayını tavsiye ederim...2 haftadan sonra kullanabiliyorsun

evet kızlar ya zaman su gibi geçiyor kötü bir kocam olsa hele napardım bilmiyorum yemeği bile yapamıyorum kocam gelince yardımlaşa yapıyoruz ev zaten allak bullak öyle fazla bir temizlik de yapamıyorum üstünkörü işte biz de daha hiç dışarı çıkmadık perşembe ye 1 aylık oluyoruz kontrole gidecez mağaza mağaza gezmeyi vitrinlere bakmayı özledim ama malesef sedece doktora gidip gelecez burası çok soğuk olduğundan kızımı henüz dışarı çıkarmak için çok küçük dışarısı 10 derece bile olmuyor bakalım yazı bekleyecez artık kızımla anne kız gezmek için

iyi akşamlar bayanlar kızım bugün beni eme eme yoruldu bayldı resmen uuyo şimdik bu gün gündüz sütüm çok olmadı o yüzden herhalde doymadı em em akşam etttik bi de kaka yaptı amanın o neydi herhyeri batırdı zilli artık midesi büyüyo herhalde daha fazla süte ihtiaç duyuyo ben de sürekli açım zaten
dışarı çıkma hususunz gelince durun bakim önümüzd uzuuuun bi kış var ben hiç öyle gezme hayalleri kurmuyorum daha doğrusu kuramıyorum dediniz gibi kalkmamızla akşam olması bi oluyo şimdilik evimin temizliğini yemeğimi falan rahat yapıyorum ama 2 çocuk olsa ne yapardım Allah bilir gerçekten çook zor Rabbim yardımcınız olsun

bizim de cuma kontrolümüz ve aşımız var bakalım kaç kilo olduk
kızlar bu arada kızımın yüzünde ergenlik sivilcesi gibi bi kaç tane sivilce çıktı komşuma sordum annenin sütü yağlıysa yani bebeğe yarıyosa çıkar dedi acaba gerçeklik pay varmı ki

nisanur canım ben de sivilce leri araştırdım anne sütünden yada annedeki hormonların bebeğe geçmesinden dolayı olabilirmiş ama sebebi kesin olarak belli değilmiş maşallah büyüyor bebişlerimiz işte her gün farklı birşeyler oluyor maşallah bebişlere allah nazarlardan saklasın

cnm oğlumunda yanaklarında sivilcemsi seyler çıktı hem cok kızardı hemen doktora götürmüştüm doktorda sütümün yağlı oldugu söyledi.ama bazı arkadasların bebeklerinde olmuş herbirine doktorları başka seyler söylemiş.3 aydan sonra geçer dedi doktorumuz oğluma.geçmezse kortizonlu kremler varmış geçirmek için ama ben kullanmayı düşünmüyorum

şakkıdıgünaydınlar..
benım kızımından ılk gunlerden beri iki yanağında da var o sıvılcemsı tarzı seylerden.2 kere çok çok azaldı tam gecıyor derken bırden coğaldı bu 3. kz yuzunde var.bazan cenesının alt taraflarında bıle rastlıyorum.cabuk gecıp kendını yenılıyor bırdaha cıkıyor.doktor bana neden kaynaklandığını soylemedı ama gecmesı için bır sey yapmana gerek yok kendılığınden gecer dedi.
bazılar sıcakta oluyordur dıyorlar.anne sütünü pamuğa batırıp sılmek gerekmiş hergün.
bıkac kere yaptım ben.bırde bepanthen sürüyorum accık oda iyi geldi.dr bişi yapma dedi ama sınırımı bouzyor o uclar beyaz beyaz sıvılceler ıykk:bbo:
bende dr dışında evden dışarı hıç çıkmadım.annem yarın aksam gelebilirse cocuğa bakıcak bızde eşimle operaya gıdıcez oyle planladık.arada kacamaklar yapmak gerekıyor..
evın işlerini rahat yapabılıyorum bır prblem olmuyor eşim zaten sabah gıdıyor akşam gelıyor yemek fılan yapıyorum o gelene kadar coktan bıtmiş oluyor.cok uyumaya gectiği an ben hızla işlere sarılıyorum bıtıverıyor..akşama kadar saçlarımı fılan yapıyorum makyaj fılan yapıp oyle karsılıyorm bırde kocişi eskısı gıbi..sadece biraz daha yoruluyoru okdarr..

tek sorunum cocuğu odada yalnız bırakmak oluyor iş yaparken.40 na kadar cocuk yalnız bırakılmazmış oyle dıyorlar.karışırmış yoksa töbee töbee.başında kuran var allahıma emanet artık. siz napıyorsunuz yalnız bırakıyor musunuz arada=? 3-4 dk da bır gıdı kontrol edıyorum.benı en cok yoran bu oluyor heralde..
şimdik lahana sarıcam akşamacokacimcoook iştah tam gaz devam şu süt yuzunden..
hadı bakalım sütünüzle kalın..Şeniz

günaydın hanımlar bugün gece nöbet tuttuk resmen yazık kuzucum nasıl bağırıyordu gaz sancısı tuttu aralıksız 3-4 saat bağırdı yavrum emerken bile bırakıp çığlığı basıyordu ne kadar acı çektiki yavrum daha şimdi uyutabildim dün 2den beri ayaktayız

çıtır dediğin gibi ya iştah tam gaz ben hamileliğim boyunca çok iştahsızdım hiç yemek yemesem aklıma gelmiyordu şimdi 1 saat dayanamıyorum açlıktan ölüyorum tatlıyı hiç sevmezdim canım sürekli tatlı şeyler istiyor

nisanur canım benim dikişlerin boyu 11cm ben de sendenim aperatif yemekler yapıyorum ve ne yiyeceğimi şaşırdım bende kabızlık yok zaten doğumdan gelir gelmez kabız olurumda tuvalete gidemem diye aç karnına kayısı yemeye kayısı suyu içmeye başlamıştım sonra da düzeldi zaten artık herşey normale döndü şimdi sadece dikşlere bastırınca acıyo bir de belim ağrıyo ama belim emzirmekten sanırım

Merhaba ekim anneleri çok uzun zaman oldu. Bir türlü siteye giremedim. Bebiş, ev işleri, gelen giden. Bir de sağolsun kayınvalidem yanımda o varken bilgisayar başında oturamıyorum ayıp olur diye. ama bugün boş verdim. Sizleri özledim ve merak ettim.Fırsat bulduğumda sitede sorun vardı. Maşallah herkes doğum yapmış bebişler de büyümüşler. Allah hepinize sağlık versin.
Benim ilk haftam zor geçti, biraz lohusalık depresyonuna girdim galiba. Durup durup ağlıyordum, dikişlerimden sorunum olmadı ama kaburgamda çok şiddetli ağrım vardı ve daha yeni geçiyor, Bebeği çıkarırken yükleniyorlar ya. Biraz abartmışlar sağımdan soluma dönemiyordum. Bir de kalp problemim oldu. Ritim bozukluğu oldu. Uyuyamıyordum aritmiden. Neyse ki hepsi geçti çok şükür.
Yaklaşık bir haftadır gaz problemimiz oluyor arada özellikle akşamları. Dün kaç saat rahatlamadı yavrum. Adaçayı veriyoruz akşamları, bazen de humananın rezenesini. Saç kurutma makinesinde sakinleşiyor genelde. Muhtemelen kolik . Ama o zamanlar deli gibi emmek istiyor. Sütüm yetmiyor mu acaba diyorum. Onun dışında 2-3 saat uyuduğu zamanlar da oluyor. Geceleri de göğüslerim baya dolgun olluyor. Mama takviyesi yapsak mı bilemedim. Yavrumun barsak florasını boşuna bızmayayım diyorum eğer sütüm yetiyorsa. Kucağı biz de çok seviyoruz. Uykusu ağırken değil ama hafifken kucağımdan bırakır bırakmaz uyanıyor. Vee sallamaya da alıştı gibi. Ama ne yapayım. Sallanmayan bebek çok az.

Bir de burun tıkanıklığı var bir haftadır sürüyor. Serum fizyolojik damla ve okyanus suyu sprey kullandık ama genzindeki tıkanıklık geçmedi bir türlü. Emerken rahatsız oluyor damlayla biraz rahatlıyor. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Tecrübeli anneler ne yapmam lazım burnunu rahatlatmak için.

daha çook şey var paylaşmak ve sormak istediğim ama başka sefere kuzum uyanıyor görüşürüz anneler.

iyi akşamlar kızımı banyo yaptırdım emdi:ecrin_bebek: memede uyudu oohh dedim tamam geceye kadar uyur ama nerde meğer zilnin kakası da varmış uyandı banyodan önce yaptıyıdı halbuki neyse altını değiştiriken yaygarayı kopardı neymiş açmş mıçıyo hemen acıkyo-tatlicadiarzu- emzirirken bi daha yaptı altına offf bi daha uyudu altını temizleyim deken uyandı gene zır zır ağlo sırtımdan ter boşandı neyse memeye gene yapıştı hacokacimcoooknfendi tam doymadan uyuyo sonra uyanıyo neyse şimdilik sesi yok kollarm tutmaz oldu ezirmekten çenesi biraz güçlense de şu emişmelerimiz biraz kısalsa:Saruboceq:

waterlilycim geçmişolsun canım benim de 1. gün kaburgalarımda ağrım oldu ama hemen geçti kanama bitmişti 2 gündür dikiş yerlerimde ağrım var ve kanama yeniden başladı galiba raim kasılmaları devam ediyo bu arada sezeryanlı arkadaşlar ben ölçtüm dikişlerim 16 cm biraz uzun gibi geldi bana sizinkiler ne kadar gerçi ameliyatta dr. bebeği alamdım bira daha kesecem dediydi acaba normali ne kadar ki
bbeişn de işallah düzelir Allahım yardımcın olsun

gelelim çıtır hanıma maşşallah opera ha ben gitsem kesin uyuyakalırımmirmirmirmir nisbet yapıyon resmen yaakaydirigubbakcemileişlerimizi yapıyoz dedik de makyaj da yapmyok yani 2 gündür banyoya bilem giremiyodum bu gün başardımkaydirigubbakcemile5 ben makarnayı zor yetiştiriyomkarı lahana saıyomuş hem lahana bebeişe gaz yapmıyo mu beee ben yiyecek bi şey bulamıyom dün mısır haşladık Allahtan az yediydim kızım 1 saat ağladıkafamçokkarıştı ben yediklerime çok dikkat ediyorum bebeği de ister istemez yalnız bırakıyorum tabi uyurken işlerimi hallediyorum ütüydü temizlikti bugün eplilasyonumu falan yaptım o laflara bakarsak bana da lohusa yalnız yatmaz dediler o zaman annem vardı odamda o kalıyodu neymiş erkek olacamış Rabbim bizi de meleklerimizi de korusun duadan başkane koruyabilir ki:lepi:

bu arada bügün kızıım saçlarını kestim napim ensesi çok terliyodu maşşalh saçlarda boynunu kaplıyodu bi kulağın üstüne düşen yerleri kestim bi zarfa koydum tarttıracakmışız ağırlığınca gümüş miktarı sadaka verilecekmiş herkas kesme dökülür diyo ama ben hiç dökülen saçına rsatlamadım kızıımn
kızlar ben çok fena kabızım siz de de varmı doğumdan mı olduki bu illet

ayyy nisanurum güldürdün beni vallahiiikaydirigubbakcemile3
mucize ıksırımı acıkladım "gaz sorunu" başlığı altında....
kullanın ne gaz ne bişi...lahanada sararsınız benım gibi kadınbudu da yaparsınız:)
valla ben yedıklerıme oyle cok dıkkat etmıyorum canım ya sadece acı ve turşu yemıyorum okdar.yoksa o gaz yapar bu yapmaz deyıp yemek ayrımı yapmıyorum ne bulursam mıdedecokacimcoook kaydirigubbakcemile3
operaya da gıdemıycez zatı annem gelemeyecek:1closedeyes:
biletleri arkadasa verdık artık. bızde evde dvd keyfı yapıyoruz ıkı aksamdır.

bıde yanımıza kalan erkek olacakmış ha haydaaa...
benım annem kalıyordu burdayken ama şimdi eşimle yatıyoruz zaten.gecelerı sorun olmuyor oyuzden bızde..

waterlily geçmiş olsun canım.benım kızımda burun tıkanıklığı problemı var.serum fızyolojık çok ıyı gelıyor rahatlatıyor. ayrıca dr burnuna masaj yapmamı soylemişti.burnun ust kısmından aşağıya doğru yapılacak..birde su bebekler ıcın olan burun aspiratörlerini kullanuyorum.damlayı damlattıktan bıraz gectıkten sonra onunla içindekı pisliği cekıyorum rahatlıyor kuzucum..ani sıcaktan soğuğa ya da soğuktan sıcağa gecirme bebeği.tekrar gecmiş olsun opüyoeum.:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…