2008 Ekim Anneleri

selam arkadaşlar umarım bebeişleriniz ve sizler iyisinizdir.bizim dün 20 günümüzdü 20740 yaptı ananemiz bizi babannemize gittik ilk defa.

fulyacım selam..
ben 20 sınde bişi yapmadım vallahi.40ında yaparım artıkk..hihoyyyt
yaa kımsecıkler yok hayet ya ıkı dk urayın barı bieeÇok üzgünüm çoook
olcaydan haber yok halaa...
celen tasınıyodu galıba..
ve adını sayamayacağımm diğerleriiiiiii Çok üzgünüm çoook
zambağım nısanurum bıde ben varız vallahi

selam kızlar...
valla duşa bilem fırsat bulamıyorum evin işindenn..
waterlilycim okyonus suyu 6 aydan küçük bebeklere kullanılmaz canım ayrıca serum fizyolojik dışında içeriği olan damlalarıda doktoruna danışmadan verme canım..buhar makinası çok işime yarıyo benim ama yoksa çaydanlığı kaynatıp 1 kaç dakika buharını bebişin odasında gezdir..ve damladan sonra çıtırımın dediği gibi aspiratörle çakince temizlenir odasınıda havalandır sık sıkŞeniz

ya bu arada benimki 4-5 saaat uyanık kalıyo akşamüstü öyle bakıyo fındık gözleriyle ağlkaması falan yok usluda niye uyanık bu kadar anlamıyorum aç olsa sancısı olsa ağlar bu ağlamıyo beşiktete durmuyo ama öyle kucağımda bilmiyorum napcaz-tatlicadiarzu-

benim kızım da nefes alıp verirken hırlıyordu ben tabi anlamamıştım burnunun tıkalı olduğunu bugün hemşire bir arkadaşım gelmişti burnu tıkalı serum fizyolojik kullan dedi perşembe doktora gidecez bakalım ne verecek ben de buhar makinesini çalıştırıyorum ev kaloriferli olduğu için havayı çok kurutuyor kullanmak zorunlu yani

selamlar iyi akşamlar kızlar neyse benim zilli uyandı tam 2 ssat uyuyo 2 saat uyanık kalıyo otomatik saat gibim maşalah

tekrar uyudu şimdilik
çıtırcım demek sırrın bu ha anlaşıldı ablam da tavsiye ettiydi bunu ben günde 1-2 dilim turşu yiyorum napim dayanamyom bebiş de sorun çıkarmıyo da şu alt değiştirme işini çözemedik alını açtığımda mutlaka bi etraf batıyo bügün gene fırlattı üzerini falan hep kirletti değişirken de yaygarayı kopardı bizim tek sorunumuz memede çok uzun süre kalması sizinkiler de böyle mi 2 saatuyanık kalma süresinde hep memede kalmak istiyo bakıyorum emmiyo hemen ayırıyrum yatırıyorum 5 dk sonra tekrar ağlıyo bi iştahla yapışyo ne uuyo bu böyle sürüyo emzik de almyo destinacım benimki de uyanık kaldığı sürede hep kcak istiyo yav öğlen kendi kendine uyuyodu bugün yok ben odadan çıkar çıkmaz ağlıyo geliyom karnı tok kucağa alınca tamam keyfin diycek yok allahım daha 1 aylık olmadı neden biliyo bu kucağı falan ya

bilmezmi kız kurban olurum ben onlara ...koku istiyolar işte kızlar bi 3 ayı atlatsak rahatlıycaz biraz uyku düzeni gaz problemi azalacak aman geçiyo günler su gibi bugün oğlumun yarı kırkı çıktı nasıl geçmiş 20 gün anlamadımm:1shok:

selam güzell annişkolar
üf kaç gündür uğraştırıyo beni oğluş neyseki bugün normale döndü de ben de depresyondan çıktımkafamçokkarıştı
sizin göğüsler ne alemde bilmiyom ama geçenlerde benim iki göğüs de iflas etti uçları hep kanıyodu öyle de emziremedim haliyle ya sağıp kaşıkla verdim yetişemediğim yerde de mama yaptım
anacım yaralar geçti emzireyim dedim bu sefer de emmek istemiyo bizim paşa bu çocuk iki günde hemen kaşığa nasıl alıştı:uhm:
valla beni bi daha emmicek diye çok korktum:çok üzgünüm: bi ara inatlaştım vericem diye yavrucum ağlamaktan katıldı nerdeyse en sonunda pes ettik ve tekrar kaşıkla verdikk
bu arada benim göğüsler doldu taştı ağrım bi yanda depresyonum diğer tarafta
annecim sağolsun destek olmasa napardım bilmiyom gerçi ona da çatttım üzdüm kadıncağızı depresyon halinde ama ana yüreği küsmedi bana:1hug:
bi gün boyunca göğsümün üstüne mama damlata damlata kandırdık oğluşumu kaptırdık memeyi:jeyyar:
şimdi:ecrin_bebek: cukcuk emiyo maşallah
bizimki de aynı memeyi emip üstünde uyumaya bayılıyo yere koyduğum gibi de uyanıyo o yüzden iyice dalmasını bekleyip öyle koyuyorum demek bu veletler anne karnında aynı şeyi öğrenip de doğuyolar:roflol:
nisanurcum valla bizimki bi uyudu mu 4 saat uyuyo maşallah ama 4saat de uyanık kalıyoo o 4 saatte ne yaptım yptım gerçi annem sağolsun hala burda anma haftaya pazartesi yarı kırkını döküp gidecek sonraada kayınvalidemler gelicekk
üffff inş onlar uzun kalmass:1no2:

bide bugün ilk defa tek başıma banyomuzu yaptık teyzeleri o minicik bedeni elimden kaycak diye çok korktum ama alnımızın akıyla çıktık sevecek herhalde kerata banyoyu gıkını çıkarmadan kendini ellerime teslim ediyo yavru kuşum banyodan sonra da bi güzel uyuyo ki.....

sezeryanlı arkadaşlar ben ölçtüm dikişlerim 16 cm biraz uzun gibi geldi bana sizinkiler ne kadar gerçi ameliyatta dr. bebeği alamdım bira daha kesecem dediydi acaba normali ne kadar ki
nisanurum valla merak ettim ölçtüm bende dikişim tam 11 cm ama dr bana senin dikişin normalden biraz küçük oldu demişti seninki normalden biraz uzunsa demekki normali 13-14 cm olsagerek gerçekten de bebiş ordan nasıl çıktı bu kadarcık dikiş olcağnı ve bu kadarr alttan olcağını bilseydim normal için çok ısrar etmezdim herhaldekaydirigubbakcemile3

selamlar..
nisanurcum memeden ayrılınca sen doydu ve uyudu zannedıyorsun ama dalmıyorlar.benımkıde oyle. emerken yorulduğu için dınlenıyor kendıne gelınce bakıyor memeler ortadan kaybolmuş basıyor yaygarayı tabi::)
uyandı benımkı ağlamaya başladı hadı gidiim bari.:teselli:

ya kızlar biraz önce farkettim de kızımın sapkasının içini gördüm saclar dökülmüş baya hemde.normalmıdır kı acaba???sızınkılerınde dokuluyor mu?

selamlar gözümden uyku akıyo geceleri çok fena ya ben alışamıycam gibi geliyo bazen pişman oluyom sonra tövbe ediyom düşündüğüm şeyler için de pişmalık duyuyorum gece artık uyusun diye ağladım resmen şu gece gündüz farkını bi öğretebilsek 9da uyudu mis gibi ben de 10da yattım cimcime 12de uyandı 3 e kadar da uyumadı aslında ağlaması falan yok işte oyalanıyo altını pisletiyo derken 3 saat uğraştık ee 5 de tekrar uyandı offf gündüzler iyi de geceleri b kadar uyanık kalmasa olmazmı çok gerginim bugün eşim de telefonetti biraz önce uzun uzun çaldırdı ben de açıp bi güzel azarladım adamı niye bu kadar çaldırıyon müsayid olsam açarım evde bebek var diye sonrada kapattım adam diyeceğini de diyemedi şimdi de vicdan azabı çekiom çook zormuş annelik çook

ya kızlar biraz önce farkettim de kızımın sapkasının içini gördüm saclar dökülmüş baya hemde.normalmıdır kı acaba???sızınkılerınde dokuluyor mu?

canım normal yenidoğaın saçları dökülrmüş yerine esas renginde saçar geirmiş ama benim kızınkiler olduğu gibi duruyo o kadar saçlıki yenidğmuş bebekte ben hiç bu kadar saç görmemiştim:1shok:

saç dökülmesi normal canım hızla dökülüp aynı hızla yerine yenileri gerçek saçları çıkarmış için rahat olsun benim kızımınki dökülmedi daha ama genelde 2. 3. aylarda dökülür diye biliyorum ben

çıtırım saç tüy dökülmesi normalmiş canım ben de bekliyom bakalım bizimkinin tüy dökme mevsimi ne zaman diyekaydirigubbakcemile3 bizim oğlan da baya saçlı da

nisanurum canım ben de dün gece 4 e kadar nöbetteydim tüm gün kaka yapsın diye bekledik beyimiz inatla hepsini tutup gece ardı ardına pisletti anam bu kadar kaka küçücük bedenden nasıl çıkyo anlamıyom:uhm:
bi de bizim sıpa bezi kıçından çıkardığımız gibi ya üstümüze işiyo yada kaka yapıyo kafamçokkarıştı
dün gece zaten uykusuzuz şansına annem değiştirdi eray ın altını tam temizlerkene gene sıçtı velet o nasıl fırlatma tam isabet annemin üstüne bi de kakası sarı sarı sizinkiler de öle mi
yetmedei gece 4 te kaka temizledikten sonra sabah 8 buçuk ta uyandı bizimki tabi alt takımlar gece boyu çalışmış altını değiştireyim dedim elime işemez mi:1shok:
üff yoruldum vlla çiş kaka temizlemekten annelik bundan ibaret olmasa gerek

bi de benim sütüm yetmiyo galiba zten tek göğsüm kanadıktan sonra çok dolmamaya başladı oradan en fazla 10 15 dk emiyo diğer göğsüm de iyi doluyo ama yetmiyo galiba 1 saat çekiyo bana mısın demiyo valla
mama versem mi arada sizin durumlar nasıl??

günaydın..
edhakcım mama verme hemen aylık kontroünde doktorun yeterlı kılo almadığını soylerse başlarsın mamaya.bende beklıyorum kontrolu sütüm yetıyor mu yetmıyor mu ona gora anlayacağım.simdi mama verırsen anlayamazsın
.

selamlar kızlar..
ya evimi özledim ben artıkkk inşallah 20 si gibi dönüyorum evime ama 8 saatlik yol bu kadar küçük bebekle nasıl bitcek bilmiyorum-tatlicadiarzu-

bu celen cadısı taşınıyo demi ondan giremiyoo eee peki diğerleri nerde yaww..

yoklama aldırmayın len bana hadi herkes koğuşa:mymeka:

selamlar valla 4 kişi kaldık yav
nihaye uykya daldı da kızımız işlerimi haledip i de buraya bakim dedim stresimi ancak atabiiorm gece çok strese giriyorum ya aklımdan öyle abuk sabk şeyler geçiyoki uykusuzluktan ama gündüz herşey yoluna giriveriyo annem memlekete gel diyo strese girersem sütüm çekilirmiş Allah korusun bakalım eşimle konuşayım da belki barama kadar gideriz hem de bayramı da orda yaparız
yarın ik kontrolümüz var çok merak ediyorum kaç kilo oldu bizim kız
kızlar mamaya geçme konsunda sabırsız olmayın edhakcım maşallah oğln mıçıyomuş daha ne o doyduğunu göstermezmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…