- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.424
- 773
- 41
:dilcikar:ben bikerem son iki güm giremedim okadar oğlan gündüz gaz sancısı yaptıda bitap düştümkafamçokkarıştıay diyene bak destina hanım 2-3 güne bir girip ce diyip kaçıyon
ya bişi daha soruyum öle gidiyim.benimki 1 göğsümü emdikten sonra diğerini almıyo.doyduğu iç,in mi acaba?yani uyuyo göğsümde diğerini vermeye çalışıyorum yok almıyo.demekki doyuyo demi yoksa bırakır mı.ama sizinkiler yapışıyomuş memişlere benimkinin tek göğsümle doyması kafamı karıştırdı
Gaz sorunu hep sorun ben kızımda hindistan cevizini rendeleyip bir çay kaşığı anne sütü ile karıştırıp veriyordum işe yarıyordu ama yine de sen bilirsin.selam kızlar.. oğlum izin verirse azıcık doğumumdan ve şimdiye kadar ki izlenimlerimden bahsedeyim size...
önce kendimi hatırlatayım yine: amniyo sıvım azdı ve doktor bayramdan önce eşinle ilişkiye gir açılman olsun demişti :)en çarpıcı özelliklerim...bir de bebeğin cinsiteyine bir türlü karar verilememişti baştan kızdı sonra erkek oldu :)
ben hastaneden çıktıktan sonra siteye girmeye çalıştım ama bir türlü giremedim.. sıcağı sıcağına doğum hikayemi yazacaktım , artık geçti heralde yeni konu açmanın alemi yok
14 ekimde 39+6 iken normal nst için gittim..ultrasonda su iyice azalmış dediler ve yatışım yapıldı.. o gün hiç bişey yemedim.. açılmam sadece 1 cm idi.. sancı kasılma yoktu!!!müdahale edilmedi ertesi sabah nst normal çıkınca kahvaltı etmeme izin verilmişti ki ,prof sezeryan dedi.. suyuma yeniden baktılar ve riske atmak istemediler.. en azından sunni sancı ile normal denenmedi ona da şükür:)
15 ekimde öğlen 12:55 te 3270 gr 50 cm ata bebek dünyaya gelmiş... ben kendime geldiğimde donmakla meşguldum .cinsiyetini sağlığını falan sormamışım .tek söylediğim " bebeği şimdi getirmeyin çok üşüyorum kendime geleyim öyle getirirsiniz "miş.. cani anne :)
allahtan bebeği emzirmek için getirdiklerinde ısınmaya başlamıştım.. hummalı bi çalışma başladı göğümler kocaman ama kurnası yok!! bayağı bi cebelleştikten sonra kısa süreli tutturmayı başardık..hala emzirme de zorlanıyorum ama iyiyiz çok şükür destek kullanmıyoruz.. ilk günler meme başları çatladı slikon uç ve göğüs kremi kullandık geçti allahtan..
hastanede geçirdiğim ilk iki gece kabustu resmen!! hergece öyle olsa(olanlar kusuruma bakmasın) dayanamazdım heralde.. sürekli ağladı.. uyumadı bi türlü gece 10dan sabah 6 ya kadar odada dolaştık.. dikiş acısı falan çekmedim ..sadece omzum tutuldu o çok canımı yaktı..eve gelince daha iyi oldu gecelerimiz..zaten sadece ilk hafta babannemiz yanımızdaydı 8. günden itibaren gündüzleri yalnızız oğlumla.. babası akşam 8de geliyo sabah 7de gidiyo..göbeği 12 günlükken düştü. 16. günde yıkayabildik haliyle yalnız olunca..
başka...gaz sorunumuz var elbette. bazen emzirirken memeden uyuyup kalıyo.. bazen kolayca gırklıyo.. bazen bi türlü çıkartamıyom.. bazen de büyük adam gibi geğiriyo resmen .. ama ben de ok gazlıyım.. sanırım benden geçiyo
biz akşamları kakasını rahat yapabilsin diye ıkınmaya başladığını anladığımızda altını aıp göbeğinin altına masaj yapıyoruz iş yarıyomuş gibi görünüyoo.
ya hinidtan cevizi var evde minicik rendelenip sütle karıştırılıp verilebiliriş gaz sancısı için .. deneyeniniz var mı ne dersiniz bende versem mi??
evde yalnzıım ya... korkuyorum ya bişey olursa tıkanırsa falan diye??
gunaydın..:1hug:selhancım sıtede sorun vardı ondan gırememişsindir.hıcbırımız gıremedık bısure..gec mec sen yınede doğum hıkayesı okumak guzel oluyorç.tebrık edıyorum senıde oğluna kavuşmussun sonunda..
yaa doğuracaz mı gelecek mı o gunler derken geldı de gectı işte bakın..gunler nasıl gecıyor anlamıyorm..hamıle olduğpum gunlerı düşünüyorum bazen yuruyemıyordum bıle doğruduzgun:)allah hepızın evlatlarına sağlık versin eylulcum bakma dedıklerıme uzme se kendını bugunler gececk ınş..3 aylık fılan olunca duzenı oturtaca ın.sıkın dişinizi accık daha..:ecrin_bebek:
benım kızım şimiden babacı oldu galıba.butun gun bana gulumsemıyor.aksam babası gelıoyr alıp kucağına ıkı sohbet edıyor dıkıyor gozlerını dınlıoyr sonra da bır gülücük babasına:dilcikar: bende soylenıoyurm eşimde benı paylaşamayacaksınız galıba dıor:dilcikar: hıh:1closedeyes:
benım kızım kac kg aldı merak edıyorum crş gunu gıdıcez saplık ocağına bakalım ne dıyecekler:ecrin_bebek:ibolya ve yesımmerve mşşalh bebıklerınıze.mama kullanıyor musunuz sadece anne sutu mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?