2008 Ekim Anneleri

ay diyene bak destina hanım 2-3 güne bir girip ce diyip kaçıyon

ha bide hep socam diyom aklımdan geçiyo edhakcım seninki sarı yapıyomuş da banim kız hep yeşil yapıyo niyeki normal mi acaba

:
ay diyene bak destina hanım 2-3 güne bir girip ce diyip kaçıyon
:dilcikar:ben bikerem son iki güm giremedim okadar oğlan gündüz gaz sancısı yaptıda bitap düştümkafamçokkarıştı
allahtan gece uyuyo şimdilik nazar değmesin
ya saçımı bile zor tarırıyorum unutmuşum bu tempoyu bende lohusa depresyonu olmadı şükür çok şartladım ben hamileyken kendimi geçiçek duygual dönem falan diye ...
ama bebeği kimsenin kucağına vermek istemiyorum bazen abartıyorum üzüyorum kardeşimi yengemi farkındayım ama çok küçük ve enfeksiyonlara çok açıkk napimm..

oo ekim anneleri yavaş yavaş girmiş strese.valla ben mamayı yavaş yavaş bırakmaya çalışıyorum.zaten gece bizim uykumuz yok.geçen gün sinirlenip kendimi kaybettim ve yatağa attım meleğimi.sonra eşim napıyosun sen yat ben bakarım dedi.vicdanım hala sızlıyo.ama o gün bu gündür kendime dikkat ediyorum.kontrolü bırakmıyorum ve meleğimi asla üzmüyorum.o benim herşeyim.eskiden 2 saatte bir uyanıyodu şimdi 1 saate düştü geceleri.mama vermek istemiyorum gece emziriyorum elimden geldiğince.o da 1 saat dayanıyo.benim süt azcık kalitesiz herhal.gündüz uykuda mama veriyorum uyandırmaya kıyamıyorum.uyku arasında veriyorum gazını çıkarıp yatıyo.gece de nöbetçiyiz.ama gündüz asla uyumuyorum.gece ne kadar uykusuz kalsam da gündüz uyuyamıyorum.görümcem gece 2 ye kadar oturuyo.ben 10 da yatıyorum o mamasını hazırlıyo,gazını çıkarıyo,doymazsa yanıma getiriyo ben azcık emziriyorum sonra alıp geri salona götürüyo.uyuyunca da beşiğine getirip bırakıyo sonra kendisi yatıyo.Allah razı olsun.çok yardımı oluyo.bizden şimdilik bu kadar.aşkımın mamasını veriyim de uyanınca da emzireyim.hadi meleklerinizle beraber mutlu olun

ya bişi daha soruyum öle gidiyim.benimki 1 göğsümü emdikten sonra diğerini almıyo.doyduğu iç,in mi acaba?yani uyuyo göğsümde diğerini vermeye çalışıyorum yok almıyo.demekki doyuyo demi yoksa bırakır mı.ama sizinkiler yapışıyomuş memişlere benimkinin tek göğsümle doyması kafamı karıştırdı

eylülll gittt gozume gozukmeeklava:
kızdım sana bak..bız ne zoeluklarla gcırdık hamıleleği sonra bıde doğurduk mınnacık melekk o ya yatağa atılır mı hıc yavrucak??senağlama
bak gorumcen maşallah bi emzırmediği kalıyormuş onu da yapsa artık sana gerek kalmıcak vallaa.uyuma fırsatı buluyorsun an azından ıstediğin zaman gorumcene bırakarak.bız napalımmm?
benım yanımda kımsecıklr yok,,,olsada bebeğimin bakımını bırıne bırakıp uyuyamam ben zaten annem ılk hafta yanımda kaldığında ona bıle bişi yaptırmıyordum.altını bıle bı kez acmadı daha.sengözlerimebaksanab
bence üzülme,daha kotusunu düşnerek mutlu ol hep:1hug:
destinaa bende aynen senın gıbı kendımı çok hazrlamışım sanırım.sankıbebek hayatımda hep varmış gıbı...:icecream:
nisanur benımkıde sarı mıçıyo canım hep boyle baya bı sarı hemde..anne sutuyle beslenen bebeklerın sarı olurmş zaten. yeşil olması üşütmüş olabaıleceği anlamına gelıyor sanırım.hep yesıl mıydı yoksa bu ara mı?

bugun kızıma banyo yaptıdım.mışıl mışıl uyuyor meleğim benım. annem gormuordu 1,5 haftadır,bugun gordu oo buyumuş dedi.banada kılo aldığı belli oluyor gıbı gelıyor.

kızlar bebğiniz garıp sesler cıkarıyor mu?benım kı bazen ıkınırken boğazımızı temızlerken cıkardığımız ses gıbı cıkarıyor sankı yetşişkin..sasırıyorumm:ecrin_bebek:

eylulum bu arada benımkınınde nadıren sadece tek göğsumu aldığı zamanlar oluyor.bende o<amanlarda acıkmadığını sadece kokuyu almak için memeye geldiğini ve oylece rahatlayıp uyuduğunu düşünüyorum.ac olsa uyuyamaz ağlar zaten muhtemelen toktur..:CüvCüv:

kızlar selam ya benim minik yavrumun yüzünde ve boynunda ufak isilik gibi nokta nokta kırmızılıklar var.sizlerinde bebeğinde olanlar varmı?

ayyy çıtırr yapma zaten vicdanım acıyo.valla şimdi ağlarım.o benim hayatta sahip olduğum en değerli varliğim.ona zarar verecek bişi yaparmıyım hiç.valla o gün nasıl oldu anlamadım.ama dedim ya kontrolümü aldım elime asla ama asla meleğimi incitmem.o kadar güzel kokuyo ki teysesi.aşkım.Allah onu asla ayırmasın yanımdan.sizinkileri de öyle.bize,eşimize bağışlasın.ama o günü
hala anlamadım.çok sabırlıyımdır aslında ama demekki o gün o yaşanması gerekiyomuş.ama zarar geleceğini bilsem yaparmıyım.yatak yumuşak diye herhalde.öyle kucağımdan yavaş ama bırakıverdim.yaa yapmayın nolur.valla ona öyle sıkı sarılıyorum ki bilemezsiniz.meleğimin resmini bi görseniz.hala aktarmadım bilgisayara.akşama yaparım.makina burda değil.eşim götürdü.meleğimi gösterecek arkadaşlarına.

fulyacım eylülde de var onlar.sordum doktora normal her bebekte çıkar dedi.1 yaşına kadar da çıkmaya devam edebiliyomuş.o yüzden çok takmayın kafanıza.

selam kızlar.. oğlum izin verirse azıcık doğumumdan ve şimdiye kadar ki izlenimlerimden bahsedeyim size...
önce kendimi hatırlatayım yine: amniyo sıvım azdı ve doktor bayramdan önce eşinle ilişkiye gir açılman olsun demişti :)en çarpıcı özelliklerim...bir de bebeğin cinsiteyine bir türlü karar verilememişti baştan kızdı sonra erkek oldu :)
ben hastaneden çıktıktan sonra siteye girmeye çalıştım ama bir türlü giremedim.. sıcağı sıcağına doğum hikayemi yazacaktım , artık geçti heralde yeni konu açmanın alemi yok
14 ekimde 39+6 iken normal nst için gittim..ultrasonda su iyice azalmış dediler ve yatışım yapıldı.. o gün hiç bişey yemedim.. açılmam sadece 1 cm idi.. sancı kasılma yoktu!!!müdahale edilmedi ertesi sabah nst normal çıkınca kahvaltı etmeme izin verilmişti ki ,prof sezeryan dedi.. suyuma yeniden baktılar ve riske atmak istemediler.. en azından sunni sancı ile normal denenmedi ona da şükür:)
15 ekimde öğlen 12:55 te 3270 gr 50 cm ata bebek dünyaya gelmiş... ben kendime geldiğimde donmakla meşguldum .cinsiyetini sağlığını falan sormamışım .tek söylediğim " bebeği şimdi getirmeyin çok üşüyorum kendime geleyim öyle getirirsiniz "miş.. cani anne :)
allahtan bebeği emzirmek için getirdiklerinde ısınmaya başlamıştım.. hummalı bi çalışma başladı göğümler kocaman ama kurnası yok!! bayağı bi cebelleştikten sonra kısa süreli tutturmayı başardık..hala emzirme de zorlanıyorum ama iyiyiz çok şükür destek kullanmıyoruz.. ilk günler meme başları çatladı slikon uç ve göğüs kremi kullandık geçti allahtan..
hastanede geçirdiğim ilk iki gece kabustu resmen!! hergece öyle olsa(olanlar kusuruma bakmasın) dayanamazdım heralde.. sürekli ağladı.. uyumadı bi türlü gece 10dan sabah 6 ya kadar odada dolaştık.. dikiş acısı falan çekmedim ..sadece omzum tutuldu o çok canımı yaktı..eve gelince daha iyi oldu gecelerimiz..zaten sadece ilk hafta babannemiz yanımızdaydı 8. günden itibaren gündüzleri yalnızız oğlumla.. babası akşam 8de geliyo sabah 7de gidiyo..göbeği 12 günlükken düştü. 16. günde yıkayabildik haliyle yalnız olunca..
başka...gaz sorunumuz var elbette. bazen emzirirken memeden uyuyup kalıyo.. bazen kolayca gırklıyo.. bazen bi türlü çıkartamıyom.. bazen de büyük adam gibi geğiriyo resmen .. ama ben de ok gazlıyım.. sanırım benden geçiyo
biz akşamları kakasını rahat yapabilsin diye ıkınmaya başladığını anladığımızda altını aıp göbeğinin altına masaj yapıyoruz iş yarıyomuş gibi görünüyoo.
ya hinidtan cevizi var evde minicik rendelenip sütle karıştırılıp verilebiliriş gaz sancısı için .. deneyeniniz var mı ne dersiniz bende versem mi??
evde yalnzıım ya... korkuyorum ya bişey olursa tıkanırsa falan diye??

eylülcüm canını skma bi denem olabiliyo böyle duygusal iniş çıkışlar bizim için de hiç kolay değil benim gece aklımdan geçenleri bi anlatsam ... ama çok şükür bebeğime bişeycik yapmadım ama sabah olunca düşündüklerimi düşünüp moralimi bozuyorum olacak bunlar onlar dünyaya biz de onlara alışacaz
selhancım demek olmadı ilişki de yaramadı ama olsun sağlıkl şekilde almşın yavrunu hadi Alah analı babalı büyütsün gaz anısı için yediklerime dikkat etmeye çalışıorum bi de kendii üşütme canım ben günde 2 su bardağı rezene çayı demleyip içiyorum çok şükür pek şikayetimiz yok
çıtırcım ya üşüttü mü diyosun ama benim kız doğduğundan beri yeşil yapıyo eve geldiğimiz 1-2 gün sarıydı galiba sonra hep yeşil oldu üşüse ağlar ben çok dikkat ediyorum odasında eektirikli hep açık battaniyesiz kucağıma almıyorum bak taktım kafaya şimdi yarın sağlık ocağında sorayım

valla ne şanlısın görümcen ne güzel size bakıyo, benimkisi geldi de daha bana hizmet ettirdi, hala içerliyorum yaptıklarına, fırsatını buldummu ağzıma geleni saycam, çok ağladım onun yüzünden, bu arada bugün sağlık ocağına gittim ben, bu sorun genel bi sorun anladığım kadarıyla, ebeye neden bebeğm yarım saatte bi uyanıyo sürekli emmek istiyo diye sordum, doymuyomu acaba dedim, eğer kakasını ve çişini yapıyosa doymuştur dedi, kilo alımı da iyiyse hiç korkma doyuyodur o dedi, 16 günlüküz ve yarım kilo almışız, boyumuz da 4 cm uzamış, ebem emmenin çok zor olduğunu söylüyo, onun için bebekler yorulurmuş ve uyuyakalırmış,sonra da açlıklarını hissedip uyanırlarmış, onun için yarım satte bi uyanıp emmek isterlermiş, doymamalarıyla bi alakası yok yani, içini rahat tut, ısrarla emzir, mama filen de verme

selam kızlar uzunca bir süredir giremiyorum malum bebek gelen giden derken vakit kalmıyor benim bebişimde sürekli emmek istiyor bu arada iliğime kadar emecek neredeyse bugün sağlık ocağındaydık 16 günde 900 gr almış ebemiz fazla bile almış dedi ben sürekli kusmasından şikayetçiydim fazla emmesinden dolayıdır dedi ama yarın doktora götürüp kontrol ettireceğiz bu kadar kusma normal mi diye bu arada çok emiyor dedimya bende bir haftada 5 kilo vermişim hayret ettim emzirmenin zayıflamaya yardımcı olduğunu düşünüyorum ilk aylar uyku yüzünden zorluk oluyor ama bebeklerimiz için katlanacağız onlar iyi olsunlar sağlıklı büyüsünlerde bi şekilde vücutlarımız az uyumaya adapte oluyor en azından benim öyle oldu aslında uykuma düşkünümdür uykusuzluğa dayanamam ama bebeğim oldu olalı az uyumaya alıştım çok fazla zorlanmıyorum allah dayanma gücü veriyor bebişlerinizi kocaman öpüyorumŞeniz

gunaydın..:1hug:selhancım sıtede sorun vardı ondan gırememişsindir.hıcbırımız gıremedık bısure..gec mec sen yınede doğum hıkayesı okumak guzel oluyorç.tebrık edıyorum senıde oğluna kavuşmussun sonunda..
yaa doğuracaz mı gelecek mı o gunler derken geldı de gectı işte bakın..gunler nasıl gecıyor anlamıyorm..hamıle olduğpum gunlerı düşünüyorum bazen yuruyemıyordum bıle doğruduzgun:)allah hepızın evlatlarına sağlık versin eylulcum bakma dedıklerıme uzme se kendını bugunler gececk ınş..3 aylık fılan olunca duzenı oturtaca ın.sıkın dişinizi accık daha..:ecrin_bebek:
benım kızım şimiden babacı oldu galıba.butun gun bana gulumsemıyor.aksam babası gelıoyr alıp kucağına ıkı sohbet edıyor dıkıyor gozlerını dınlıoyr sonra da bır gülücük babasına:dilcikar: bende soylenıoyurm eşimde benı paylaşamayacaksınız galıba dıor:dilcikar: hıh:1closedeyes:
benım kızım kac kg aldı merak edıyorum crş gunu gıdıcez saplık ocağına bakalım ne dıyecekler:ecrin_bebek:ibolya ve yesımmerve mşşalh bebıklerınıze.mama kullanıyor musunuz sadece anne sutu mü?

Gaz sorunu hep sorun ben kızımda hindistan cevizini rendeleyip bir çay kaşığı anne sütü ile karıştırıp veriyordum işe yarıyordu ama yine de sen bilirsin.

selamlar yeşimcim sana şiddetle katılıyorum geceleri iyi uyumamama rağmen gündüz yatıyorum yok gene uyuyamıyrum demekki vücudun ihtiyacı karşlanıyo maşalah beişlerin kioları da gayet iyi gidiyo
çtırcım eşim de beni kıskanıyo kızım ben giderken hep arkamdan bakıyomuş bu seni çok seviyo diyip duruyo ay ben de onu çok seviyom yaa

çok fazla mama kullandığm söylenemez ama birkaç defa sütümün yetmediğini düşünüp mama verdiğim olmuştu, dün ebemin söylediklerinden sonra günlerce de uğraşmam gerekse asla mama vermiycem, bakalım görücez ben mi yaman minik paşa mı yaman :ecrin_bebek:

selam kızlar..
benimkide çok kusuyo ama fazla emiyo ondan..maşallah sütümde çok akıyo memede durmak istiyo hep emziğede alıştıramadım hastanede ilk iki gün sütüm azdı ağlıyodu hemşireler bebek odasında uçlu emzik vermişlerdi uyumuştu onla ..ben damaklı veriyorum almıyo uçlu emzikte diş yapısını bozuyo diye vermek istemiyorum nolcak bakalımm..
bu arda benimkide 4 günde 300 gr almıştı maşallah bakalım 10 gün sonra aşımız var ne kadar almışş..ben yanaklarından ve bacaklarından anlıyorum kilo aldığını bide bez küçük geliyo artık surtına çıkıyo çişleri artık 3 numara alıcam bu paket bitincee..dötüü büyüdü oğlumunnnsırnaşık şey

eylülcüm stresinin nedeni uyuyamamanın dışında olduğunu düşünüyorum kayınvaliden veya eşine kızgıncan stresini bebeğine yansıtıyosundurr..takma kısım kimseyi geçiçek bu duygu iniş çıkışları...

evimi özledim ben yaaa:çok üzgünüm:

bu eve fazla gelcem yakında galıba:a015:baksana nısanurum baba-kız şimdiden goturuyorlar vallamirmirmirmir

ama okdar guzel bır duygu kı...ıkımızın bır parcası o .onu aramıza alıyoruz gece uyumadan once.sarışıyoruz ucumuz(velet sarılamıo tabi şakkıdı)
sevgi yumağı gıbın oluyoruzkaydirigubbakcemile3
çok hoşuma gıdıyor tum yorgunluğum gıdıyor sankım..
sonra yatağına alıyoruz bebişi ve uykuya gecıyoruz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…