2008 Ekim Anneleri

evet merancım pek kimsecikler yok ee bebişler zamanımızı tüketiyo
kızlar ben size gece bebekler nasıl onu sorcam benimki bi uyanıyo en az 3 saat uyumuyo emiyo altıı pisletiyo tekrar emiyo derken yok uyumuyo dün 12de uyandı neyse emdi uyudu tekrar 3 de uyandı sabahı ettik sabah da öyle güzel uyumadı 15 dk falan uyuyup uyanıyo bugün ninni falan söyledim bi diniyoki inanın ağladım söylerken öyle güzelki göğsüme bi yatışı var başını boynumun altına sokuyo eller yüzünde aynı karnımda duruyomş gibi beni dinledi meleğim 11de uyudu nihayet ben de kahvaltımı yapabildim yenidoğan bbeklerin emip uyuması lazım değilmi bizim kız niye böyle yapıyo anlamıyorum hiç
bu arada çıtırcımçok haklıymışn bebişin kaka bugün sarıya döndü dün hiç başından şapkayı çıkarmadım dkkat etttim bugün rengini buldu meğer üşüüyomşum canımı
ha bi de pişik kremi ne kullanıyoruz ben her alt değiştirmede sürüyorum ama kızımın popsunda kırmızı ufak lekeler oluşmaya başladı nivea kullanıyorum arada zeytinyağı da sürüyorum ama cildi çk hassas zaten krem de bitmek üzere yensini başka marka almayı düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyrom herkese kolay gelsin

Nisanurcum ben pisik kremi Mustela kullaniyorum,cok kolay suruluyor.pisik olmasini onluyor.
eger pisik varsa en iyisi Hametan krem.bir surmede iyilestiriyor.bepanteninde iyi oldugunu soyluyorlar ama ben hic kullanmadim.

selamlar..
nisanurcum bebişi akşam üzeri bi kaç saat uyanık tutarsan gece rahat edersin..
karnına masaj yap kucağına al rahatsız et biraz uyumasınnkaydirigubbakcemile5
ben sebamed kullanıyorum şimdilik memnunum kızımda nivea kullandım bi işe yaramadı..
ama zeytinyağıda sürüyorumm..

üff gözümde arpacık çıktı bu arada ilaç tavsiye eden varsa sevinirim bu uçuk çıkıpta bebeği ölen kadın çok moralimi bozdu ya kucağıma bile alırken korkuyorumm..:çok üzgünüm:

iyi aksamlar kızlar

destinacım bir yerde okumuştum sarmısak sürmek iyi geliyor diye doğrumu bilmiyorum canım internetten arastır istersen
ibolyacım hiç mama vermedim ilk iki gün sütüm çok azdı biraz ıhlamur verdim kendimde humana anne sütünün çayını içtim çok faydası oldu sütümün çozğalmasına şimdi sadece anne sütü ile besliyorum
nisanur ben geceleri bebeğim tam uyanmadan önce mırın kırın ederken kalkıp besliyorum böylece uykusunun açılmasını önlüyorum birde ışığı açmıyorum gece lambasını açıyorum böylece tam uyanmadan besleyip altını kontrol edip tekrar yatırıyorum eğer uykusu açılırsa karanlıkta yanıma yatırıp besliyorum kısa sürede emerken uyuyor bende yerine alıyorum şimdilik böyle alıştı inşallah böyle gider biz hiç pişik olmadık kullandığımız bez iyi emiyor sıvıyıda diğerinide

bu arada fazla kusmaktan doktora gittik bizi çocuk cerrahine yönlendirdi oradaki doktorda ultrason istedi bazı bebeklrin mide kapakçıkları anne karnında tam gelişmeye biliyomuş ultrasonda hiç bir problem çıkmadı allaha şükür çok emmeden dolayı olabilir dediler bugün sık ama daha az az emzirmeye gayret ettim sanki daha az kustu mide küçük tabi benim oğlanda ne varsa vakumluyor:ecrin_bebek: ondan kusuyor galiba bizim tek sorunumuz bu

nisanurcum benim bebeğim de geceleri hır çıkartıyo, artık işi gırgıra vuruyorum ben de, soranlara gündüzleri normal bebek geceleri kurt bebek oluyo yusuf paşa diorum :roflol: ne kadar doğru bilmiyorum ama bebişlerimiz geceyle gündüz ayrımını henüz yapamadıkları için böyle oluyomuş, ben şahsım adına normale döneceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum, düzene girmesi bazen 1 yılı bile bulabiliyormuş, ben bebeğim için set almıştım, şampuanından pişik kremine kadar takım halinde aldım ama pişik kremini kullanmıyorum, doğduğu günden beri zeytinyağı kullanıyorum ve çok şükür hiç pişik olmadık, zeytinyağı gerçekten çok işe yarıyor, ben pişik kremi kullanmayı düşünmüyorum, zeytinyağı hem doğal hem şifalı, bepanten de işe yarıyomuş, kullanan arkadaşlarım çok faydalı olduğunu söylüyorlar, bepanteni şimdilik sadece göüslerim için kullanıorum, bir de zeytinyağının eklemlere sürülmesi gerekiyomuş galiba, kemiklerin gelişimine faydası oluyomuş diye duydum, ne kadar doğru bilmiyorum tabi, bu arada ben bişey sorcam, sizin bebekleriniz de emerken gıııık die ses çıkartıyomu, ya benimkisi normal zamanlarda mışıl mışıl hiç sessiz uyuyo, emerken arada gııııık yapıyo, nefes alamıyo desem değil, nefes alımında bi problem yok, özellikle yapıyo, ama neden öyle yaptığını çözemedim, annem de sen erken öttün seni gidi horoz seniiii diye seviyo torununu :roflol: bir de uykusunda gerinirken ıhıhıhıhıhı yapıo, ya belki çok ters bi benzetme ama sanki at kişniyomuş gibi, anneme söylüyorum bebekler gün gün huy değiştirirler daha ne sesler çıkartcak o bişey yok korkma diyo ama ben yine de neden böyle olduğunu merak ediyorum, sizin bebişleriniz de böyle yapıyo mu

kızlar merak etmeyin büyüdükçe geceleri daha uzun süre uyyolar benmki 2.5aylık oldu akşam 9gibi bi uyyor gece 1-2 gibi acıkıp uyanıyor emzirip altını değiştirip yatırıorum hemen uyyo zaten 4 ve 6-7gibi bidaha uyanıyor yani gece boyu 3kez enfazla uyanıor doğal olarak acıktığı için....fazla ağlatmadan hemen emzirin altını yavaşca değiştirin ışık olmasın
pişik için johnsons baby kullanıorum doğmadan önce setini almıştım hala bitmedi.. bikez sürmesem pişik olur gibi oluo azıcık arada zeytinyağı sürüorum
buaralar kakasını yapmakta zorlanıo kulak çubuğuyla zeytinyağı sürüom yapıo daha da yapmazsa fitili koyar gibi yapıorum hemen pırtaltıo bunu da aşı için fitil vermişti doktor ateşi çıkarsa die onu verirken tespit ettim tam 3tane fitile sıçmıştı o akşam tam koyuyom fitili yapıodu bide buna alışırsa yandık fitilsiz yapmam anne diomuş
günde kaka sayısı da azaldı büyüyo die mi acaba? geçen haftaya kadar her altını alışımda kaka olurdu mutlaka şimdi gündüz 2-3kez gece de 1kez yapıo

bebekler ilk doğduklarında çok sık kaka yaparlarmış, sonra azalırmış, bence senin bebişin de büyüdüğü için kaka yapma sıklığı normale dönmeye başlamış, benim bir arkadaşım bazen bebeğinin 2 günde bir kaka yaptığını bile söylemişti, ama emin olmak için istersen bi doktora sor, hatta eğer sorarsan buraya da yaz ki biz de öğrenelim, ileride bizimde başımıza gelcek a.s

slm kızlar
valla eray bey eve geldi geleli ilk defa dün gece uyku çektim oğluşum maşallah annesine izin verdi dün herhald
gece 12 de bi yattık sonra 4 te uyandı yarım saat emzirdim daha ikinci göğse geçmedin uyudu kaldı 4 buçukta
sonra 7 buçuk ta uyandı 9 a kadar alt değiştirme emzirme sonra 9 da uyudu 11 buçukta uyandı
gerçi destinanın dediği gibi dün akşam 8 den 12 ye kadar uyanık kalmıştı onun etkisi vardır kesin bi de iyi emzirmitim yatarken acıkmadı herhald
canım oğluşum hep böyle olsa keşke:1hug:
pişik için ben chicco nun setini almıştım onun pişik kremini beğendim ama hametanın da çok iyi olduğunu duydum bundan sonra onu alabilirim

abooğğ ne güzel uyumuşsun edhakcım, çok svindim adına, bana da dua et nolur ben de azcık uyuyayım, her gece her gece salak oldum yahu kaydirigubbakcemile3 dün gece dayanamadık, isyan etmeye başladım artık, öfffff allahım sabırrrrr derken eşim çarşaf getir sallayalım dedi, en son çare çarşafta salladık, öylelikle uyudu kaldı, ben de o sayede birkaç saat uyumuşum, ben de chicconun setini almıştım, açıkcası ben de sevmedim pişik kremini, diğer ürünlerinden sadece ıslak mendilini ve sabununu kullandım, şampuanı nasıldır onu bilmiyorum, hastaneden hediye edilen şampuanı kullanıyoruz şimdilik, şampuanı nasıl onu beğendinmi

slm kızlar iki gündür misafirim vardı misafir demek yanlış olur gerçi arkadaşlarım vardı ama bana hiç zahmetleri olmuyor sağolsunlar yemeklerini bile alıp gelmişlerdi kızımla da çok ilgilendiler ben de biraz evle ilgilendim çok şükür
kızım dün çok rahattı tabi sadece gündüz doktor daha önce metsil vermişti işe yaramamışte tekrar gittik metsil+zinco verdi dün o kadar rahat uyudu ki kuzum o mutlu oldukça ben de mutlu oldum tamam artık böyle olacak derken bugün yine çok sancı çekiyor onu öyle gördükçe dayanamıyorum allah hepimizin bebişlerine sağlık uzun ömür versin inşalalh

Arkadaslar,
Nivea,chicco,jhonson baby gibi pisik kremleri,pisik onleyici yani pisik olmasin diye surekli kullanilan kremler.Hametan ,bepanten gibi kremler ise ilac ve sadece pisik oldugunda tedavi amacli kullanilanlar.Aman bir karisiklik olmasin.

Benim kız da aynen babaya gülücükler yapıyor . başka kimseye yapmıyor. ya akşamları keyfi yeinde oluyor da babasına denk geliyor yada şimdiden babaya aşık.
Ama bir söz vardır akıllı kadın çocuğu babasına yakarmış diye.

arkadaşlar kızım pış pışa alıştı galiba, yarım saat pış pışlamazsak yada ana kucağında sallamazsak derin uyumuyor. 5 dakikada uyanıyor. emerken uyuyor ama kucağımdan bıraktığımda uyanıyor.

iyi akşamlar anneler herkesde aynı dertler bunları yanlız yaşamadığımı bilmek bane huzur veriyo
ben de bi şey keşfettim dün kzızm ayakta sallanmaya bayılıyomu annem burdayken anakucaında sallıyodu pek bişey farketmiyodu ben de alşmasın diye sallama diyodum ama napim bakıyorum memeyi mıç mıçyapmaya başlayınca ayağımda iki salıyorum uyuyo hergün yeni şeyler keşfetcez böyle böyle büyüyecekler işte dün gece maşallah toplam 6 saat uyudum allah beekt versin ama gündüz uyuyamıyırm pek tedirgin oluyorum ha şimdi uyanacak falan derken uyku gözüme girmyo ev işleriyle uğraşıyoz şimdi d uyudu haylaz sabah pek bi keyifiydi babayla konuşuyolardı ben de geldim gece yaptıklarını anmlatıyodum ki üstüne başına çiş yaptı neyse allahım sanki anlıyo ağzını aça aça bi gülüyo nerdeyse kahkaha atacak Allahım ne güzel bi şeymiş bu çok şükür

abooğğ ne güzel uyumuşsun edhakcım, çok svindim adına, şampuanı nasıldır onu bilmiyorum, hastaneden hediye edilen şampuanı kullanıyoruz şimdilik, şampuanı nasıl onu beğendinmi

canım şampuanı da ben beğenmedim pek köpürmüyo mu ne :1no2:
ama pişik kremini sürüyorum hemen geçiyo kızarıklığımız yine de miy in dediği gibi düşündüğümden hametan alıcam
chicco nivea ürünleri daha kozmetik amaçlı eczanede satılanla bir olamaz aynı avon la vichy arasındaki fark gibi
oğlumun dün gece de maşallahı vardı yine saat 4 te uyandı yarım saat emdi yada emmedi uyudu yine maşallah
bugün de gündüz tüm ev işlerimizi bitirdik annemle bi de üstüne ağdamı yaptım tam oturdum bizimki mızıklanmaya başladı biliyo ne zaman uyancağını :roflol:
nisanurcum valla ayağa alıştıysa ne ala ben de denedim bi kaç kere ama bizim beyfendi pek ısınamadı halbuki bende çok severim ayakta öyle pışpış yapmayı:asigim:
bizim uyuma stilimiz koynuma başını koyuyo ben de popoyu pışpışlıyom hafif sonra kayıyoruz oyyy canım nasıl da savunmasız melek gibi uyuyo vaalla koynumdan alıp yatağa koymaya kıyamıyomm ama annem de alıştırma diyoo yoksa hep koynumda kalmak istermiş annesinin kuzusu :1hug:

tüh şampuanını beğenmedin demek ha, ben de kozmetik mağazasından almıştım, adam chicco çok kaliteli abla için rahat olsun dediydi bi de, o şampuanla gidip adamın kafasını mı yıkasam :roflol: neyse aldık artık bitene kadar kullancaz, zaten ne kadarcık saçı var ki, köpürdüğü yetiversin dimi :ecrin_bebek: ya siz böyle yazdıkça ben kıskancık oluyorum, bu gece kabus gibiydi yaa, gece yarısı hırsımdan ağladım, sabaha karşı birazcık uyumuşum, sabah 6.30da yeniden başladık, pışpışlıyorum olmuyo, kucağıma alıyorum olmuyo, gaz çıkartmaya çalışıyorum olmuyo, altını deiştiriyorum olmuyo, ne yaptıysam bi türlü susturamadım, herhalde acıktı diyorum emziriyorum, iki üç defa cuk cuk yapıyo sonra uyuyakalıyo, hayde uyudu heralde diyorum, yerine yatırıyorum yine bağırmaya başlıyo, eşim birazcık ben ilgileneyim deyip benden alıyo, ben de uyuyayım diye geri yatağıma yatıyorum, uyumak ne mümkün, yeri göğü birbirine katıyoruz, inanırmısın bugün sabah 6.30dan öğlene kadar sürekli bu şekildeydi, tam uyuycam yarım saat dalıyorum yine başlıyoruz, bi ara kendimi kaybetmişim, bebeğime bağırmaya başladım, ne istiyosun sen sus artık yaaa diye, bi de hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım, bebeğim de ağladıkça sus be ağlama diye bağırıyorum, eşim çocuğa ne bağırıyosun diye bir de bana bağırdı, gece 2-3 saatlik uykum ya vardı ya yoktu, öyle allak bullak oldum ki, neyseki akşamüzeri biraz daldı, ben de 2 saat kadar uyumuşum, eriyip kaybolmadan uykumuz düzene girse aahhhh :çok üzgünüm:

benim minik kuzumu uyutmak çok zor tek uyuma şekli de meme emdikten sonra gazını çıkarırken pışpışlaya pışpışlaya koynumda uyuyor iyice daldıktan sonra yatağa bırakıyorum yoksa uyanıyor ayakta sallamak falan hiç kar etmiyor

aynen benimkide öyle uyuyo.bazen yoruluyorum babası göbeğinin üstüne yatırıyo öyle pışpışlayarak o uyutuyo.yoksa 1 saat sallasam uyuyo gibi gözüküyo sallamayı bırakınca hemen uyanıyo.valla kucağa alıştı dersem yeridir valla.
ben sebamedin pişik önleyici kremini kullanıyorum.şuan memnunum.dr umuzda sebamedin ya da johnsan baby nin ürünlerini rahatlıkla kullanabilirsin dedi.

bugün kızım tam 1 aylık oldu.yarın aşısı var.40 ı çıksın diye dört gözle beklerken 1 ayımız bitmiş bile.zaman çabucak geçiyo.kızlar ben pişik olmasın diye her altını değiştiirken ılık suyla temizleyip johnsons babynin kremini sürüyorum.seti var.yağını da arada çişini yapamadığında popişine sürüyorum.ya da badem yağı sürüyorum.şimdi profile babişimin resmini ekliyecem.bakın benim aşkıma.prensesim o benim.şimdi uyuyo.yanıma yatıracam.şimdiden alışsın babişiyle aramıza girip yattıığı günler de gelecek inşallah.ama benimki biraz deli yatıyo.atıveriyo ayağını kolunu birden.o yüzden korkuyorum.şimdilik beşiğinde ama dedim ya inşallah aramızda yatmak için ağladığı günleri de görürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…