2008 Ekim Anneleri

hoş geldin celen cadısı yerleş bakalım sen yerleşene kadar ben giderüm evime bi aksilik olmasssa bizde çarşamba veya perşembe çıkıyoruz yola haftaya bakalım bi aşısını yaptıralımda..

nisanurcum geçmiş olsun..bi süre ıslak mendil kullanma mümkünse yıka yoksa ıslak pamukla sil tutusuna kaçırmadan pudra kullan bi süre.klasiktir her bebek altını açınca işer sende emzirdikten bi 5 -10 dakka sonra altını açınca plastik bi bardağa tut bebeğin tutusunu biraz etraf batabilir ama alırsın idrarı..

ama bencede enfeksiyon olsa helede bu kadar küçük bebekte mutlaka ateş yapardı..
o sivilcelerden benim oğlandada var doktor önemli değil bi geçer bi çıkar anne sütüyle ilişkilendiriyoruz dedii..kusmasına gelince fışkırır tarzda ise ve beslenme sonrası değilde normal bi vakitte kusuyo ise problem olur diye biliyorum başka bi doktora götür yavrum bunlar kaç yıl okul okuyolar ama bazıları üfürükten teyyare:1closedeyes:

nisanurcum bebeklerde böyle sorunlar hep olabiliyomuş, hastanede aynı sizin gibi bi bayanla tanıştık, onunda kız bebekmiş, 3 gündür idrar kültürü aldırtmak için çabalıyolarmış, ya torba kayıyomuş ya bebeği kakasını yapıyomuş, ya çişini yapmıomuş, kız bebeklerde idrar kültürü almak biraz daha zor oluyomuş, fıstığı yüzünden yani, sıkma canını, önemli bişey değildir bence, bebeklerde görülebilen bişeymiş bu, pişiğine de zeytinyağı kullanmanı tavsiye ederim, doğduğumuz ilk günden beri hep zeytinyağı kullanıyoruz, çok şükür hiç pişik olmadık, o yüzünde çıkan sivilce gibi şeylerden bizde de var, ya bence çok kaka yapması sütünün yettiğinin göstergesi, sen nie yetmediğini düüşündün ki, bol kaka ve çiş yapıyosa doyuyo demektir, üstten almasa alttan nasıl çıkarcak o kadar şeyi düşünsene kaydirigubbakcemile3 bizim de gözlerimizde hala biraz sarılık var, bi de çok hafif göbek fıtığı varmış ama önemli bişey değil şimdilik dedi doktor, kusma meselesi de bence çok fazla süt emdiği için oluyo, yusufum hiç kusmuyodu, o bile dün heryerime kustu, üstümüz başımız mahfoldu, demekki çok doyuyo diyorum ben, böyle böyle büyütüp gidecz inşallah

hepinize teşekkürler arkadaşlar şimdi daha sakinim dün gece mesela emdikten sonra o kadar kustuki onrada uykuya daldı 4 saat uyudu aç olsa uyumaz demekki fazlayı çıkarıyo şimdi torbayı taktık bakıyorum bi şey yok olmazsa da uğraşmayacam artık haftaya başka doktora götürecem adamın asabını bozuyolar
destinacım ben hiç ıslak mendil kullanmıyom ya sakınan göze çöp batar misali olduk pudra yaptım sabah en iyi o geldi kurudu gibi

b arada bizim olcaydan ses soluk çıkmadı haber alan yok mu derin bey naptıki

nisanurcum sıkma canını, birçok bebekte olabilecek bir durum bu, allah çekilmez çileler vermesin yeterki, bunları da atlatır bebişlerimiz,

Oh oh maşallah, sohbet ilerlemiş topiğimizde.
Tabi sizin bebişler uyuyor, size de sohbet edecek vakit kalıyor.
Benim ufaklık gündüzleri neredeyse hiç uyumuyor diyebilirim. Sürekli ilgi istiyor. Odasında bırakıp mutfağa gitsem bas bas bağırıyor. yanına gidince fıldır fıldır bakıyor bana. Sürekli konuşacaksın hatunla. Agularımız falan yavaş yavaş başladı. Kendi kendine sesler çıkartıyor. Bi şeyler mırıldanıyor zilli. Gündüz uyumuyor ama gece Allah'a şükür iyiyiz. 12 de uyuyor 4:30 da, 6:30 da sonra da 8-9 gibi uyanıyor. Sonrada uyku yok. Annemlere gidiyorum hergün. Uyumadığı için evde hiç bir işimi yapamıyorum. Kahvaltımı bile 15:30 da yaptığım zamanlar oldu. veee işte bağırtılarımız başladı. Uyandı hatun. görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.

günaydın kızım maşallah bi gece çok güzl uuyo bi gece ah işe bu gece güzel gecelerimizdendi akşam 8 de uyuduk 12de uyandk 1,5da tekrar uyuduk 4de uyanıp 5de uyuduk sabah da 8,5da uyanıp şmdik uyuduk gündüz yuyo allahtan da işlerimi falan yapabiyorum
kızlar sütümz az diyenlere çok güzel bi tavsiym olacak ablam anlattı bi arkadaşı çocuğunu 4 yaşına kadar emzirmiş yani oğlu bırakmamış bi türlü ee oğlanın aklı herşeye eriyo ya artık annesine diyomuş soğan yeme sütün acı oluyo onun yerine biz hedik deriz buğdayın kavurulmuş halidir onu ye sütün tadı çok güzel olyo hem de miktarı artıomş ben de evdeki yarmadan haşladım yoğurda katıp öğlen akşam yedim maşallah humanadan da içmedim ama ilk defa kızımn bu kadar çabuk memeyi bıraktğını gördüm sütü çektiğini bile hisettim yani buğdaydan yapılan tüm yemekler sütü lezzetlendirip arttırıyomuş denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum

Aa canım ben çokda severim onu bi deneyeyim bakalım bende valla Nisanurcum benim oğluşum gece gündüz pek uyumuyo işimi bile yapamıyorum çoğu zaman maşallah küçük prensese

merhabalarr..
dün kızımı sağlık ocağına götürdüm,aşısı vardı teyzeleri..
maşşallahh 1,5 kılo almış kuzum ya
3 kg doğmuştu hastaneden cıkmadan once 2800 e düşmüştü,
dün 4400 gr olmuşş
boyuda 49 cm di 52 olmuş.
çok sevındım anne sutune devam et dedı dr.
bıngıldağı sanırım erken kapanacakbenneyaptımki cok ıyı beslenmişsin calsıyum almışsın dedı dr.
erken kapanmasın dıye sanırım devit3 ü 1 yaşına kadar kullanmayacağız.4 aylıkken fılan kesebılırız duruma gore bakalım dedı dr.

dün gce deli ettı benı zıllı yaff..hıc yapmıyordu boyle.dun gece 3 te uyandı emdı sonra uyutmkta zorlk cektı baya.uyanık yatağında yatsa ne ala ama ağlıyor..delı oldyum
acaba asının etkısı mı kı ağrı fılan yapmlştır belkım:uhm:

nisanurcum geçmiş olsun bişi yoktur meraklanma dorktorlar her ıhtımale karsın ısterler.sıkıntı yapma. ne yaptın bu arada alabıldın mı ıdrar orneği?
bezini sıkıverseydın bardağakaydirigubbakcemile3:jeyyar:

benım kızında bazen cokelek seklınde bazen direk sutü cıkardığı oluyor bebeklerde kusma cok normal bence takıntı yapmayın.

günaydınn..
ee artık bize günaydın demek bu saarlere kalıyo napalım..
olcayın telefonunu yazdığım kağıdı küçük çantama koymuştum fazla eşyalarımızı eşim eve giderken götürdü anlayacanız evde kaldı biz hayırlısıyla salı çarşamba gibi çıkıyoruz yola o güne kadar ses çıkmassa ben ararım olcayı..

oğluşum uyuyo mışıl mışıl sabaha karşı huysuzdu biraz 2-3 saat ayakta kaldı.. kapı çalıyo anacım görüşürüz

herkes iyidir umarım , dönün artık evlerinize , işlerinize yeter len yalnız kaldım ve çokkkkkkk daraldımmmmmmmmmmmmmmm.................................................
1. kusmalarından gına geldi , kustu mu ? kusacak mı ? bi de zilli resmen uğraşıyor kusmak için , bu hafta sonu kontrolümüz vardı doktorumuz izne çıkmış önümüzdeki haftaya kaldı
2. 2 gündür kakasını yapamıyordu , aynen büyük adam gibi ıkınıp duruyordu zavallıcık şükür bugün yaptı ama ne yaygarayla , neyse ki kabız gibi değil normal yaptı , sanırım mamaya alışamadı (
3. göğüslerim resmen sızlıyor , hatta taaaa koltuk altlarıma kadar sızlıyor, bazen diş filan çıkardı sa nıyorum, emzirmek işkence oluyor , emerken deeee emdikten sonra daaaa çok canım acıyor
4. bunlar da yetmez gibi gözümüz iltihaplandı açamıyor bebeğim gözünü, damla damlatmaya başladım öğlen , inşallah çabucak iyi gelir........... babası duvarda kocaman örümceklerden gördü şarjlı süpürgeyle çektirdi , süpürge de toz attı hem de tam bebişin yatağının yanıbaşında , sanırım toz kaçtı gözüne
5. geceleri uyku yok : gece 12 de yatıyoruz 2.30 kalkış 3.30 yatış sonra da 5 de kalkıyoruz bi daha uyku yokkkkkk üstelik sadece kucakta duruyoruz 3-4 saat uyku ile işe gitmek de zorrrrrrr...................allahtan akşam yemeklerini annemde yiyoruz ( kızımı sabahları anneme bırakıp akşam alıyoruz da ) yoksa bu uykusuzlukla ve bu huysuz kızla iş çıkışı bir de yemek yapamam

offfffffffffffffffffffff of ben bi doğacak bi de bakmışız büyüyecek sanıyordum , 2 ayda kocadım ben ama kızımın canı sağolsun ne yapalım alışırız inşallah diye dua ediyorum

Selam kızlar nasılsınız?Biz bebeğimle iyiyiz yarın 1 aylık oluyor.çakıltaşım ya işin zor valla Allah yardımcın olsun ben uzun süre çalışmayı dşünmüyorum.Anneciğim olsaydı İstanbulda bende 3-4 ay sonra ona bırakıp başlardım ama kayınvalideme hayatta bırakmam.Allah muhtac etmesin tabi.herkesleri öpüyor bebeklerinizi kokluyorum

çakıltaım ya biz de başıycaz ben o günleri düünmek bie istemiyorum şimdi evde dinlenioz Allah kolaylık versin endişelenme ben hep duyduğum bebeklerde göz mikroplanması sıkca oluo damla etkili olur
çıtır maşllah sütün çok iyi yaramış bıngılağın kapanma mevzusunda hamilelikte mi beslemişin yoksa emzirirken mi yani şu anda aldığımız kalsium da etkilimi ben süt içmiyodum gaz yapar diye doğrusu bıkmıştım son 1 haftadır içişyorum çok şükür gaz maz yok yani var da bizimkız çıkarıyo bırt bırt
biz alamadık numuneyi dün bu saaterde taktım torba plastik yapışıyo 15 dk 1 açtım altını kızım da uyuyodu kıyamadım ama 2 saat bekledik yok torbanın da yapışkanlığı gitmş baktım kayıp durıyo fıstığını da kızartmış off dedim ya çıkardım bi kap getirip altını açtım zillinin hemen yapacağını nerden bilelim eşimle baya bi çabaladık ama yakalayamadık dediğini de yaptık bezi sıktık ama yok emmiş hepsini şimdi uyuyo gene altını açtığımda kaba almaya çalışacaz yoksao torbayla mümkün değil

hoş geldin celen cadısı yerleş bakalım sen yerleşene kadar ben giderüm evime bi aksilik olmasssa bizde çarşamba veya perşembe çıkıyoruz yola haftaya bakalım bi aşısını yaptıralımda..

:
hosbulduk bacumŞeniz yerlestim len.ben bu sarıgazinin orda lojmanlar var ordayım.gelsene bana kırk gezmesinegamyoncuiremsu oğlus nasıl buarada?abla minik anne oldumu:)

aynen bende popo kısmına z.yağı kullanıyorum.ama banyodan sonra sadece.tüm vücuduna sürüyorum.popo danasibini alıo tabi ilk 2 hafta vücudu yağı emerken şimdi zor alıo içine artık:1closedeyes:
ya benm kızım habire işiyo kakayı nerdeyse 2 günde bir yapıo:uhm: hatta en son kakasını salı yaptıbenneyaptımki siz kabızlık durumlarında neler yaptınız?biz zeytinyağı içirdik poposuna zeytinyağına batırılmıs kulak cubuğu soktouk ama banamısın demedi

cakılıımm basladın demek haa:teselli: kıyamam minik özge demek ananeciğine emaet ha:1hug: yavrum benmde gecmedi bu göğüs ağrılar.aynı senn gibi koltuk altıma kadar yanıo artık acısından.nezaman gecicek yaaaaaaasenağlama
buarada kızım 1 bucuk kilo almıs.biraz tombiş bi kız olucak:çok üzgünüm:halbuki hep hayalimde cıtıpıtı bi kız vardı.neyse sağlıklı olsunda rejime sokarız sonra

buarada kırk gezmelrini naptınız veya napıcaksınız?kız cocukları 39. günde cıkıomus bilginiz varmı?ve yumurta kauğuyla durulama suyuna kırk kez su ölcüp konuluyomus.daha baska bilgisi olan varmı len?

kıs celen dönüyom anacum ben bu hafta sonuda ablamı istemeye gelcekler evde bi temizlik bi heyacan furyası zor yaninaniknanik
bu arada bırak yaşına kadar çok kilo alsın yürüyünce gidecek onlar hem allah korusun hastalanınca zaten hemen veriuyolar 1-2 kilo depoda dursun yanii..

çakılım ılık suya veya çaya pamupu batırıp günde 2-3 kez gözüne kompres yap geçer canımın içii..

haftasonu kaynanam gelecek kırkını çıkarmaya yumurta falan anattıydı da ben pek dinlemediydim o yapar bişeyler off hemen gelseler de gitseler biz de eşimle şafak sayıyoduk ee kırkımz çıkınca onlar da burda olcak insanın hevesi kursağında kalıyo yav

kıs nisanur allah seni netsin:mymeka:
demek şafak sayıyon hee
çakıl hanım dükkanı açtınmı bacum malum en erken sen doğurdun :jeyyar:

eee siftahı senden bereketi allahtann:teytey:

:roflol: aynen len bizdede ibre sona vurdu.budamak :icecream: falan işe yaramıo artık..hakkat su kırk bi cıksa defolsa gitse.ne kırkmıs anacım
bide doğduğu günden itibaren mi sayıyonuz yoksa 24 saati doldurduğundan itibarenmi.şimdi ben 8inden yani doğduğu günden sayıyodum.kırkımız pazar yapıodu.ama bi kac kişi 9undan itibaren saydı.o da pazartesi yapıo.yanlıs günde kırklanmayalım:uhm:

şekerim bizim 24 saati doldurduktan sonra saymaya başladılar yani senin hesap pazartesi oluyor :)

destinacım evet siftahı yaptık ama binbir meşakkatle , çünkü kızımla aynı odada olmak istemedim, bücürük cız cızlandıkca yan odaya git gel yapmak zorunda kaldım :1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…