2008 Ekim Anneleri

kız celen allah cezanı vermesin ben rakı yapılan anasondan bahsediyom, hani sarhoş edio, kız keş mi yapcan bebeyi, ben gırgırına diyom yav :roflol:

edhakçım hoşgeldin, bebecik napıyo, keyifleriniz yerindedir inşallah, benim de sağ göğüsüm sol göğsüme göre daha büyük, hatta kaç gündür dikkat ediyorum, sağ göğsüm daha çok süt üretiyo, bebişim onda lıkır lıkır emerken sol göğsümdeki sütü hemen bitiriyo, zaten hamileyken de göğüslerimden süt gelirdi ve sağ göğsümden daha çok akardı,

valla bende düşünmüo deilim anason vermeyikaydirigubbakcemile3özellikle geceleri yatarken..ooofff ne keyif olur beekaydirigubbakcemile3 acep bi zararı olurmu ki 2 cay kasığı versem:uhm::jeyyar:

he kuzum doktor verdi ben kafama göre ilaç içirirmiyim len:mymeka:
kadıköy nathilusa carrefura götür hafta içi hem daha tenha hemde bi sürü bebek mağazası var gezersin ..
bide ufak bi yastğa yüzüstü yatırın kontrol ederek karnı sıcak duruyo ya rahat uyuyolar..benimde sağ büyük soldan çünküm kızım hep sağ göğsümü emmişti oğluma meme olsunda sağ sol farketmiyo liberal takılıyo:roflol:

iyi geceler yaın kaynanamlar geliyo kuzumu mis gibi yıkadık giydirdik yatıyo şimdik ay destina nasıl alıştırdın ya ben ölüyom uyanıro meme yatıyo sağa sola bakıyo sıkılınca meme fazlasını da hemen ksuyo emzikmiyim ben ya günün en az 10 saati memede geçiyo emziği verdim gene almadı pazartesiye kauçuk emzik aldırcam eşime bakalım bi de onu deneyelim alıştıramazsak böyle mi gdecek benim işim varken ağladığında eşim oyalıyo demekki aç değilmiş diyom geliyomki uyumuş aç olsa uyumaz ağzını oyalıyo resmen
zincoyu biz hastaneden ilk geldiğimzde kzım pek bi ağladıydı bende ağladıydım karnından gurultu geliyodu biz de gaz sandıydık meğer açlıktan gurulduyomuş eşim nöbetçi eczaneden almış getirmişti içinde hep bitkisel şeyler var süte takvye besin diyo rahatlatıyo demekki hiç vermediydim ama dün çok kötüydü iyi oldu
bu arada beşiğine dönencesini taktık amanın takip edip ellerini ayaklarını çırpıyo gülüyo bi 10dk falan oyalandı valla o bile iyi geldi uyanıkken nasıl oyalıyosunuz konuşmaktan çemnem yoruluyo gene ağlıyo

ya bnm dediğimde su aktarlarda satılan cayını yapııp içtiğimiz.ki ben anason+rezene karısımı cayı cok severim.olmaadı ben içiim.belki sütümden gecerde uyurmirmirmirmir yada ben uyurumkaydirigubbakcemile3
benmde sağ göğsüm soldan büyük.hatta boğulma tehlikesi gecirio sürekli orda.diğerine göre hep dolu ve tas gibi.ya bide acayip sarktııııı:çok üzgünüm:
hee gittik kıı kız cocukları 39. günde cıkıomus.cok bilmiş ananem ve yandası kayınvalidem ööle dedi.bizde oraya gitik.anam cocuk mağazalrı var ama ne pahalı öle:1shok: biberonu sıcak tutan termoslardan alayım dedim abbooovvv 82 milyon dii:1shok:
bu bebişler ne kadar cok birbirine bezio.minicik bişiler ama bizden akıllılar.benm zilli tenekede emzk yaptı beni.nisanurcum bu kaucuk emziği banada söölediler.hatta bakkal emziği deniomus.bizim memişe benziomus.onu kesin alır dediler.bööle en köhne yerlerdekki dandik bakkallarda bulunurmus.ama ben bulamadım ve hala kızımın em sahici emde yalancı emziğiyim:ecrin_bebek:

selamlar..
kızlar ben kucağa fılan alıştırmadım valla.emzırıp bırakıyorum yatağa.sallamıyorum bıle hıc.oylece uyuyor bıraz mızmızlandığında pozisyonunu değiştiriıyorum.oda bı 5-10 dk oyalıyor sonra bakıyorum uyumuş oluyor..uyanık kalcağı zamanlar da da anadızıne alıyorum.(yıne kucak yok) orda konusuyorum onunla sevıyorum.kucağımada alıp sevıyorum ama asırı değil... boylelıkle işimi cok rahat yapabılıyorum.

ben de cocuga ıhlamur ve su verıyorum.doktorların ılk 6 ay sadece anne sutu sacmalığına ınanmıyorum.su verılmelı bence..

anason-rezene karışımı cayı ben kendım ıcıyorum arada . rakı nıyetıne içiyoruz eşimle ehehehkaydirigubbakcemile3

kızımda uyku,gaz,kaka,çiş probemı olmuyor Allaha şükür huzurlu ve sakın bır bebek..hep dua etmiştim boye bır bebek için..bu arada kızım acayıp bana benzedi ilk doğduğunda babası gıbıydı ama su an tıpkı ben.goren zaten aaaaa aynı annesı bu dıyor yuzune bakar bakmaz.cok mu aynaya baktım nesengözlerimebaksanab

Molfıx kullananlarr ben ıkı paket yenıdoğan kullandım artık 4-9 kıloluk olana gectım.sız neler yaptınız???

bu arada kızımı yuzu bıraz saradı gıbı yarın doktora gıdıp sarılığını olctureceğim aynı zamanda kalca cıkıklığı için ultrason randevusu alacağım..
korkuyorum aslında yuksek cıkar sarılığı ve hastaneye yatırırlar yıne dıye,dua edın nlur.:1no2:

celen senın araba neydı canım ben henuz almadım arastırmadayım hala..mirmirmirmir

canım yaa sen içini ferah tut hersey yolunda bak zaten eminim kontrollerinizde ööle olucak.
ne sanslısın cıtırım biz bebişi yatırır gibi yaparken bile cığlığı basıo bırak yatırmayı:çok üzgünüm:
canım bizim araba chicconun travel duo mu ne ööle bişi.ama bi işe yaramadı.hem kızım yatmıo hemde oto koltğu cok kullanıssız.dün yatırdık dısarı cıktığımızda cocuğunbeli resmen cukura girio.battaniyesiyle destkledik bel bosluğunu.hem daracık hemde cok cukur.bebiş resmen oturuo.acaba bizmi beceremedik??destinadada varmıs ama o memnun:uhm:

saol celencım..
ben o travellardan ıstemıyorum ya.sırtı tam yatan olsun yeter .oturana kadar oyle kullanırım dsıyorum..

bu arada benımde kızımın gozunde aynı problem var tobrased damla verdı doktor.onu damlatıyorum ve aynı masqaj tekniğini gosterdı arada yapmnak gerekmiş..

çoook eskilerden köy insanları bebekleriyle birlikte tarlaya giderlermiş, işte o zamanlarda bebekleri dursun diye haşhaşın kabuğunu çizip iki damla damlatırlarmış bebeklerin ağzına, yavrucaklar akşama kadar uyurlarmış, insanlar da cahil tabi bilmiyolar niye öyle olduğunu, meğerse bebek kafayı buluomuş :1shok: ordan aklıma geldi benim de iki damla anason damlatsam mışılmışıl uyursun diye :roflol: yoksa kıyamam yazık bebeye,

celencim anason çayı rahatlatıyor diolar ama denemedim hiç, pek gerek duymadık zaten, biz gaz için nurse hayvers diye bi şurup kullanıyoruz,bitkisel bişeymiş, bence emzik kullanmayın, yazk bebenize, kuru kuru emiyo, ne güzel hem yalancı hem gerçek emziği oluyoz bebelerimizin, ben bebeğimin ilk sevgilisiyim diye övünüyorum:roflol: hem kendi göğsümüzü verdiğimizde ten teması da sağlanıyo, o zaman kendilerini daha güvende hissediyolar, o yapay şeyler bebeklerimize zararlı, ben biberon bile kullanmıyorum, kanserojen etkisi varmış onların, çok mecbur kalmayınca emzik vermeyin bence, yine de siz bilirsiniz tabi, biz emzik şeklinde ateşölçer almıştk. bebişimin tek emziği o, onu da ancak ateşini ölçeceğim zaman veriyorum ağzına, valla emzik vereyim desem kesin alışacak, minik böcüğüm anında kapıyo, bıraktırana kadar da anam ağlıyo kaydirigubbakcemile3 o termos dediğiniz şey ne menem bişey, bizim bi arkadaş bana mama ısıtmak için elektrikli bi alet verdi ama bildiğimiz termos gibi bişiy değil, içine su koyuyon, mama biberonunu koyuyon öyle ısıtılıyo, senin dediğinde öyle bişey mi

çıtır pıtır maşallah ne güzel alıştırmışın bebeni, bend e öyle yapayım diyom ama benimkisi ilk başlarda ıh ıh diye başlıyo sonra dozu artırıyo, sıkıysa kucaklama ondan sonra, ağlamaktan boğulcak diye korkuyorum :) galiba bu bebeklerimizin huylarıyla alakalı bi durum, ben de inanmıyorum ilk 6 ay sadece anne sütü saçmalığına, 6 ay boyunca onlara verelim bakalım napcaklarkaydirigubbakcemile3, hem susuz bebeciklerin ciğerleri kurur yazık günah, ıhlamur da bağırsaklarını yumuşatıyo ne güzel, hem su verince ağızları pamukçuk da olmuyo, su ağızlarını temizliyo, aman doktorların her dediğine bakarsak ölürüz be, bizim dr da beline niye tülbent bağlıyonuz ben bebek olsam belime byle bişey bağlanmasına kızardım dio, kaydirigubbakcemile3 yazık günah kış günü bebecik üşütecek, hem ne kadarcık şey, belini tutamaz ki yavrum, bele kuşak bağlanmadan olurmu hiç, sanki onların anaları onları başka türlü büyüttü bu arada biz de ilk doğduğumuzda molfix kullandık ama ben pek tutmadım, daha kaliteli diye prima aldık ona daha da gıcık oldum, delikli dokusu bebişimin popişine yapışıyo, ay ne rahatsız edici bişeydir kimbilir, bende primadan vazgeçtim, şu anda mecburen molfix kullanıoruz, bi de evy baby deniycem, bebek bezlerinde beklediğim teknolojiyi göremedim yaa, hayal kırıklığına uğradım yani, ben daha ileri bi teknoloji bekliyodum, bu arada ben o göz masajını beceremiyorum yaa, doktor yapınca pırt diye çıkmıştı, ben çıkartamıyorum, kız sarılık doğumdan birkaç gün sonra olmuyo mu, sarılık zamanı değil ki artık 1 aylk olmuşunuz, ama yine de bi doktora göstert tabi, önemli bişey deildir inşallah,

selamlar, benim kızımın da gözünde akıntı var. önce gittiğimiz doktor damla vermişti geçer gibi oldu tekrar başladı, sonra gittiğimiz doktor sakın damla falan kullanmayın arada papaya çayı ile pansuman yapın bir kaç ay sonra düzelir dedi. göz yaşı kanalında tıkanıklığı varmış ve muhtemelen hamilelikte ultrasona çok girmek ile alakalı imiş. bu arada kızımın çenesi biraz gerideymiş bunun da sebebi ultrasonmuş 6 aylık olunca geçermiş. bilseydim o kadar çok ultrasona girmezdim. neyse önemli olan kalıcı olmaması.

araba olarakt biz pierre cardinin 2020 modelini aldık. henüz kullanmadık ama çok araştırmıştık. hafif, katlanabilen, dört tekeri de 360 derece dönebilen, tam yatan ve en önemlisi çift yönlü kullanılabilen bir araba olduğu için tercih ettik. tam kapanan tentesi ve ayak örtüsü var.
Pierre Cardin 2020 Enigma Alüminyum Puset Bebişko Bebe

ya kızlar benim kuzumun burun tıkanıklığı hala geçmedi serum fizyolojik damla kullanıyrum biraz rahatlatıyor ama tam açmıyor yazık yavrum hırk hırk yapıp uyanıyor çok üzülüyorum.

kendi haline uyuyabilmesini istiyorum ama hala kucakta veya anakucağında uyuyor. akşamları huzursuz oluyor ve 12 ye kadar uyumuyordu, dün gece ben emzirip yattım saat 12 de,babası biraz ilgilenecekti ben dinleneyim diye saat 2 ye kadar huzursuz olmuş. aslında kendi yatağında uyumaya alıştırmam lazım biraz çaba ve sabır gerektirecek. bu uyuma konusuyla ilgili bir blog okudum ve uygulamaları, yazıları çok hoşuma gitti.
Pratik Anne: Baby Whisperer Pratik Anneyi nasıl kurtardı? - 1. Kısım
çalışmalara başlamak lazım.

yarın kızımı kırklıyoruz bakalım nasıl olacak kayınvalidem gelecek akşama da onlara gideriz herhalde kırk gezmesine.
hepinize iyi pazarlar

selamlar kaınvalidemler geldi meğer biz kızımızı kucağa alıştırmışız o yüzden husuzmuş tecrübe nasıl olsa kızım normalde 11de yatar 1 saat uyur kaynanam uyandıkca hafif salladı bu sefer 1de uyandı kalktı emzirdim altını değiştim anakucağına koydum mızmızlandı kucağıma lıp emzirecektimki yok dedi o doydu biraz salla kendi kendine uyur gerçektende hafif salladım sağa sola baka baka uyudu ve hala da uyuyor demek o ağladıkça biz kucağa alıyomuşuz o da ondan sık sık ağlıyomuş ne bileyim ben aç zannediyodum uykusuzluktan huysuzluk diyo da olabilrir tabi pek derin uyuyamıyoduki artık almıycam tabi azcık sallamaya alışabilir de onu da yavaş yavaş bıraktırız artık

kızlar pünömokok aşısının ilk dozu bu ay yani 2. aydaymış napıyoruz yaptıran var mı eczaneden alıp mı yaptırcaz dr muhtemelen 2. doz ocak ayından sonra olacağı iiçin devlet karşılayacak dedi artık sağlık ocaklarında yapılmaya başlanacakmış

ya bugün çok huysuz benim yavrucumsenağlama
sabah bansenağlamayo yaptırmıştık sonra emzirdim uyuttum flan ama 1,5 saat geçti gaz ile uyandı altını değitirdim emzirdim tekrar ama yavrucum gözünden uyku akmasına rağmen uyumadı bi türlü
4 saat oldu uğraşıyom bi iki ayaağımda salladım daldı ama 15 dk sonra tekrar uyandı bi de çok mıçıyo hafif cıvık ama sarı sizce üşüttü mü yavrucm :1no2:
int de anne sütü alan bebekler arada cıvık mıçabilir yazıyo ateşi yok yine de dr a götürsem mi??:uhm:

kim sordu puseti takip edemedim ama ben internetten
NUKOLand - Çocuk Gereçleri Online Satış Merkezi
pierre cardinin bu modelini aldım çok memnunum oto koltuğunu pusete monte edip çok rahat çarşı pazar dolaştım
ama celenin dediği gibi oto koltukları biraz eğimli olduğu için bizim bebişler şimdilik içinde kaybolabiliyo ben de oğluşumun altına destek koyuyom
pusetim küçük hafif yer kaplamasın diyenler için ideal bence çünkü puset 4 e katlanabiliyoo

slm bugün kırkımız çıktı kızımı banyo yaptırdım en güzel cicilerini giydirdim babasıyla gezmeye gittik kimsemiz olmadığı için alışveriş merkezine gittik tabi gezemedik önce 2 gündür kaka yapmayan kızım kakasını yaptı üstünü battaniyesini eldivenini bile batırdı sonra kustu eeüstünü değiştik bu defa da gelene kadar ağladı inşallah sondur bu

ekim anneleri dönmüş ve de hoşgelmiş.kızlar geçmişi biraz okudum fışkırır gibi kusmanın sakıncalı olduğunu söylemişsiniz.eylül öyle kusuyo.korktum birden.ama ben daha önce sağlık ocağındaki doktora sormuştum fazlasını böyle atar ya da gazını böle çıkarır dediler.benim cimcimem ağlıyo nisa son soru sana senin dediğin aşıyı ben de anlamadım bi anlatıver

Sağlık otoriteleri aşılamayı pnömokok hastalıkların önlenmesinde en etkin yöntemlerden biri olarak göstermektedir (1,4).

Konjuge pnömokok aşısı, bebek ve çocukları zatürre, menenjit, kan iltihabı orta kulak iltihabı ve sinüzit gibi pnömokok hastalıklarına karşı korumak amacıyla üretilmiştir (5). Konjuge pnömokok aşısı Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, Yunanistan, Meksika, Kosta Rika gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 17 ülkede rutin aşı takviminde olup devlet tarafından ücretsiz uygulanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü konjuge pnömokok aşısının dünyada beş yaş altı ölümlerin azaltılmasında önemli bir katkısı olduğunu kabul etmekte, tüm ülkelerde rutin aşı takvimine alınmasını öncelikle tavsiye etmektedir (4).

Konjuge pnömokok aşısının, 6 hafta (1.5 ay) ile 9 yaş arasındaki tüm bebek ve çocuklarda uygulanması önerilmektedir. Bebeklerde 2. aydan başlayarak en az bir ay ara ile 3 kez ve 12. - 15. aylar arasında bir doz daha olmak üzere toplam 4 doz uygulanır. Diğer yaş grupları için de farklı bir aşılama programı bulunmaktadır. Konjuge pnömokok aşısı diğer çocukluk çağı aşılarıyla birlikte uygulanabilmektedir (5).

Pnömokok mikrobuna karşı geliştirilmiş bir diğer aşı polisakkarit pnömokok aşısıdır. Polisakkarit aşı ülkemizde 2 yaşından küçük bebekler için ruhsatlı olmayıp bu yaş grubunda koruma sağlamaz (6). Sadece 2 yaştan büyük ve kronik hastalığı bulunan çocuklar ve erişkinlerde kullanılan bu aşı, 5 yılda bir tekrarlanmalıdır (7).

şimdik kızlar benim dr. bu aşının çok önemlioduğunu ama pahalıca olduğunu söyledi aşı takvimimize göre 2. ayın bitiminde yaptırcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…