2008 Ekim Anneleri

allah sizi ne etsin emiiiiiiii karılar gözleri dönmüş
ulan benim kız çok çırlak hiç durmuoy bütün gün kolumuz kopuyo unuttuk birbirimizi herüfle tüm gece kızı salla babam salla bi<z yapana kadar 3 kırk çıkıar valla

THEMİSCİM ne güzel ya uykunuz düzene girmiş birazcık, ben evvde kafayı sıyırcam, 2 güne bi annem geliyo yemeklerimi yapıyo evimi temizliyo, torununu yıkıyo gidiyo, o da olmasa delircem, bulduğum ilk fırsattta uykuyu kenara bırakıp nette birazcık geziniyorum, yoksa daha da kötü olcam, ah bizim de bi düzene girseydi şu uykularımız, sağımız solumuz hiç belli değil, bazen gece yarısı saatlerce uyanık kalıyoruz, kucağımdan bırakktığım anda ağlamaya başlıyoruz, emerken uyuyup kalıyo ben de hiç dokunmuyorum, ancak öyle uyutabiliyorum, allah hepimize kolaylık versin çok zor valla,

NİSANURCUM sizin hedik dediğiniz buğday kavurmasının içinde başka bişey var mı, biz de kavurga deriz, buğday susam ve kendir tohumu olur içinde, çok lezzetli olur, çerez gibi yeriz kaşıkla yeriz, hatta annem 1 hafta önce kavurup 2 kavanoz getirivermiş, süt olur bundan bol bol ye demişti, demekki eski insanların bi bildiği varmış, bu arada gerçekten 4 yaşına kadar mı emmiş, çok fazla değil mi :1shok:

ÇAKILTAŞIM sen neden erkenden işe başladın, biraz daha dğoüum izninin olması gerekmiyomuydu, bebeğinin gözündeki şey çapaklanma gibi bişey mi, benim bebeğimde de çapaklanma oluyo, doktorumuz gözünün burundan yana olan bölümüne baskı uygularsan gözünün kenarından çıkar onlar demişti, hatta uygulamalı da gösterdi, bu şekilde ara ara masaj yapmam geerekiyomuş, gözün oradan buruna giden damar yolu tıkanık oluyomuş ondan kaynaklanıyomuş, eğer öyle bişeyse burnundan gözüne doğru acıtmadan hafifçe bastır, hemen pırt diye çıkıveriyo,s onra pamuklu suyla silecekmişsin,

celencim, çok sıcak olmaycak şekilde bebişine günün çeşitli saatlerinde ıhlamur içir, ıhlamur bağırsaklarını yumuşatır derler, bizimkisi büyük adam gibi zart zurt koyveriyo, ıhlamura gerek duymadım şimdilik, ama ilk doğduğunda hastanedeyken annem hem bana hem bebişe bolbol ıhlamur içirdi, gerçekten de faydasını gördük, birde ben hemşireleri falan dinlemeyip ara ara su içiriyorum bebişime, yavrum yoksa bağırsakları kuruyup gidecek susuzluktan, bebişin 2,5 aylık olmuş, biraz büyüyünce günde 1 defa kaka yapıyo diyolar ama sen 2 günde bir kaka yapıyo diyosun, istersen bi doktora sor için rahat olsun, bence günde en az 1 kere yapması lazım, büyük insan olarak bizler bile öyle yapıyoruz, yumurta kabuğuyla kırklanma olayını hiç duymadım, annem kırk tane küçük taşı bi mendile bağladı, kendimizin ve bebeğn çamaşırlarını yıkarken makineye o 40 taşı da koycakmışız, her banyoda banyo tasının içine kırk taşı koyup banyodan çıkarken suyu döküncekmişiz, bu işin mantığını hala çözemedim ama eskilerin bi bildiği vardır diye ne derlerse yapıyorum, sonuç itibariyle zararlı birşey değil, bizde tuzlama olur, bebeğin göbeği düşünce tuzlanır, geçenlerde annemle annemin bir arkadaşı geldiler, tuzlayıp gittiler, ayrıca bala da yatırlırmış, bizimkisi hepsi bir arada yapıldı, bir daha bir daha bebeğe eziyet olmasın dediler, tuz , bal, karanfil ve defne yaprağını karıştırdılar, (defne yaprağıya karanfil toz haline getirildi) sonra bebişime sürdüler, 10 dakika kadar beklettiler, sonra da bi güzel yıkadılar, ama bebişim o şey vücudunasürülürken çok korktu, sıkı sıkı ellerimi tuttu hiç bırakmadı, gözümün içine içine bakıyodu beni kurtar de r gibi, neredeyse çekiliin ordan deyip bebişimi kapıp kaçıcaktım, yüreğim dayanmadı valla, analık böyle bişeymiş demekki

canım cok saolda benm bebiş henüz 2 bucuk aylık olmadı.hatta daha kırkımız bile cıkmadı.ıhlamuru hiç duymamıstım.denerim dün en son dayanamdım kendim için yaptığım kayısı kurusundan olma meyve suyundan içirdim 2 damla.sabah catır catır mıctı kızım:sm_cool: nerdeyse ağlıycaktımsenağlama annelik ne manyak bi duyguymus yav:uhm:insan bi insan mıctı die ağlarmısenağlama kuzumm iki bezide doldurdu.bakalım kac gün daha biriktiricek pinti zilli
canlarım benm bebş acayip kucak delisi oldu.kucakta uyuyo kucakta gezio.hatta uyuduktan sonra yattıramıyoruz yatağına:uhm:basıo cığlığı.bunun çözümünü bulan varmı?yattığı yerde uyuyakalan bebek varmı aramızda?
bide sterilizasyon ve bebek telsizi alan varmı?ne marka önerirsiniz?lan fiyatlarda acayip yüksek haaa:1shok:
ha bide olcayımdan haber yok sanırım?ben güya arıycaktım ama bebiş ve ev telası tüketti ömrümü:çok üzgünüm:

merhaba kızlar ya kaç gündür siteye hiremedim çatladım bende hep cevap yazma bölümü çıkmıyordu hatta sizin yazdıklarınız bile çokmıyordu okuyamadım benim kızım hala günde bir kez kaka yapıyor ama kabız değil normal renkte ve sıvılıkta kaka yapıyor o yüzden artık korkmuoyorum bir sorun yok sanırım
çıtırım senin kız da aşı yapıldığı gün huysuzlanmış benimki de gece uyumazdı ama en azından bu kadar ağlamazdı 2 saat boyunca gece 11den 1 e kadar bağırdı kuzum ateşi falan da yoktu ama anlamadım neyseki şimdi iyi

bu arada benim minik meleğim yüzüne doğru iyice eğilip şebeklik yapınca gülümsemeye başladı gözlerini dikip dikkatli dikkatli bakıyor artık yerim ben onu

4 saat falan uyuyo demişsiniz iyi dayanıyorsunuz valla benim kızım şimdiye kadar bir iki kere 3 saat uyudu çatladım ya nasıl özledim anlatamam gözünü açsa da bana baksa sevsem diye bir de çok endişelendim niye uyuyor acaba hiç uyumazdı hasta mı acaba falan diye ne garip şeyleriz uyusa dert uyumasa dert şimdi normal her zaman ki gibi fıldır fıldır dönüyor gözleri

aa celencim pardon ben senin tickere yanlış bakmışım, uykusuzluk beni salak etti anacım :roflol: ya bi sor doktora, yada sağlık ocağını arayıp ebenize bi sor istersen, öyle canını falan sıkma, aynı duyguları aynı sorunları az çok hepimiz yaşıyoruz, ben de bazen hırsımdan ağlıyorum, iki güne bi annem geliyo, hele o gidince çok gücüme gidiyo,sanki öksüz kalmışım gibi geliyo, yavrumu kucaklayıp sarılıyorum, ondan teselli arıyorum, sağlıkları yerinde olsun yeterki, ufak tefek sorunlar elbette olcak, amanin celencim benim paşa da kucak çocuğu oldu, inanmazsın şu anda ana kucağına yatırdım ayağımla da sallıyorum, yoksa pc başına oturup da sizlerle yazışmak ne mümkün kaydirigubbakcemile3 gündüzleri yine idare ediyorum da geceleri kabus gibi oluyo yaa, evelki gün gece eşime al sen bak diye veriverdim paşayı 2 saat mışıl mışıl uyumuşum, diğer türlü dayanılacak gibi değil, alemler atıveriyoruz yatağına mışıl mışıl uyuyo diyolar, nasıl başarıyolar ben de hala çözemedim, doğum yapmadan önce ben de öyle yapcam diye söylerdim ama bunu başarmak imkansız, ben de salıverdim valla, birazcık eziyetini çekiyorum ama ona istediği güveni sevgiyi kucağıma alarak veriyorum, o daha ana kuzusu kıyamıyorum ki :ecrin_bebek:

:hooray:zafer bizimdir aldık kızımn çişini sabah yaparken yakaladım koydum bi kaba komşumu aradım sağolsun götürdü eşimde sonucu almış çok şükür hiç bişeysi yokmuş kızımn o doktora daha da göürmem neler söyledi yavklava:
ibolyacım izde kavrulmuş buğdaya kavurga deriz iine bişey koymuyoz ano yemiyeli yıllar oldu şimdik kolayı haşlamak ona hedik dyoz hergün bi tabak sonra şırıl şırıl süt bizim kızın niyeçok kustuğunu anladık demek çok emiyomş
zili bugün 1den beri uyumadı yav şimdik uyudu arada uyanıyo babası dandini dandini yapıyo geri yatırıyo bazen huysuzluk yapıyo ama çokşükür memede uyur benim kız yatağına yatırırm uyanmaz şimdilik böyleyiz işallah böyl gider
bu arada kızım resmen gülüyo artık bize konştukca ağzını açıp açıp gülüyo sesler çıkarıyo kaydirigubbakcemile5

ben yatışa geçiyorum kızım yatar yatmaz yatmamlazım yoksam işim yaş

oh oh nisanurcum geçmişler olsun, çok şükür atlatmışsınız, allah bi dahagöstermesin inşallah, anladığım kadarıyla hedik haşlama oluyo, yanlış anlamamışım dimi, öyle okudum ama uykusuzluktan yanlış okumuş olabilirimkaydirigubbakcemile3 şimdi ben bbişey merak ettim, haşlama olan mı süt getiriyo kavrulmuş olan mı acaba, yavrucum istersen ben sana yollayayım , sütün çeker filen kendimi suçlu hissederim sonra:ecrin_bebek: uyumaya gittin galiba, hadi iyi uykular, ben de paşayı eşime atıp birkaç saat uyumayı düşünüyorum

kızlar galiba bebişimin uykusu düzene giriyo, sabah saat 10-11 gibi uyuyo, daha sonra öğlen 2-3 gibi akşamüzeri 6-7 gibi, daha sonra gece 9-10 gibi daha sonra geece 12-1 gibi daha sonra sabaha karşı 4-5 gibi ve en son sabah 7-8 gibi uyanıyo, emiyo ve tekrar uyuyo, sonra saat 10-11e kadar hiç uyumuyo, geceleri de sadece acıktığını yada altının kirlendiini anlatmak için ağlıyo, 3 gündür hep bu şekilde gidio, galiba uykumuz düzene giriyo, allahım inşallah öyledir:Saruboceq::dance:

ne gzl darısı basımıza.gerci bizimki tarifeli vapur seferi gibi mutlaka uyuduktan 2 saat sonra ağlayarak ve acıkarak kalkıo gene uyuyo ve mutlaka 2 saat onra kalkıo.bnm tek isteğim su 2 saatler yavas yavas artsın.gündüzleri neysede geceleri telef ouyorum.tam dalıorum derken hooop ibi çığlık hadi bakalım sil bastan.
bacılar benm acil kanguru almam lazım.yoksa yanılız kaldığımda yemek yapmam mmkün olmuycak.en azından onda alırım sırtıma yaparım işimi.çiçekçi kadınlar gibi:))) ama erken mi henüz.ne zaman alınması dooru olur?

celencim kanguru 2. aydan snra kullanılıyo ben de bekliyorum kullanmak için yoksam kahvaltımı falan yapamıyom bücürü bırakıp
ibolya ikiside yapıyo canım önemli olan buğday olması canım sana afiyet olsun kuzuna da bol bol süt
ah bu uykusuzluk dün yatmaya gidiyom demiştim çok yanılmışım yatıyo 10 dk sonra tekrar meme aramaya başlıyo açdeğil çünkü 2 çekip memeyi bırakıyo uyuyo derken bu döngüyle saat 10u bulduk ben ağlamaklı oldum kollarım kalkmaz oldu eşim isyanlarda ver dedim şu zincoyu 2 damla tamam uyudu veled en son eşimin üzerimi örttüğünü hatırlyoum bi uyandım saat 1 olmuş oo 3 saat uyumuşuz gece de 2 saat uyuduk ettimi 5 saat tepe tepe kullan aslılda bu sabah iyi uyudu da ben uyuyamıyorum ki gündüz işgüç var derken tedirgin oluyorum herhalde ah gündüz de uyuyabilsem süper olacak

ahanda uyandı ilk defa ağlamadan uyandı gülücükler sacıyo kızlar konuşunca gülüyo ya ben bunu yerim

amanın zinco ne olaki:1shok: hemen bende veriim.uyutuyomu o seyCADIARZU
buarada az önce olcaymla konustum.çok şükür ikiside iilermiş.derin bebek 23 gnlük olmus.sizlerede cok selamı var.daha konusuyoduk ama şarzım bitti:mymeka:
kardesi destinayı aramıs ama sanırım msjcı cıkmıs ulasamamıs.
nisanurcum aynen bende cok zordayım.kanguru sart.wc ye bile gidemiyorum.suan kucağımda tek elimle yazmya calısıyorum:çok üzgünüm:
bugun kırk gezmemiz var ama malesef burda gideceğimiz hiç tanıdık yoksenağlama bi alışveriş merkezine gidicez artık:çok üzgünüm:
oooffff izmirimi cok özledim yaaaaaaaaaaaaaaaaaasenağlamasenağlama

celencim doğumdan önce 5li set almıştım onun içinde kanguru da vardı, bende senin gibi düşündüm, misafilerim de gelecekti, ikramlık hazırlayacam ama böcüğüm durmuyo, kanguruya koyayım da bari benimle birlikte olsun dedim, ama kangurunn içinde kayboldu kuşum :roflol: zaten nasıl kullanılacağını da çözemedim, resmen kanguruyla savaştım, çok karmaşık bişey o yaaa :bbo:

nisanurcum zinco nasıl bişey, anason gibi bişey mi, annem bizdeyken bazen bebişim uyumadığında gırgırına senin ağzına 2 damla anason suyu damlatsam mışıl mışıl uyursun diyorum annem de hııııı çocuğu keş mi yapcan diyo kaydirigubbakcemile3

bebişim çok kusuyor kızlar neden olabilir genelde beslenmeden sonra oluyor ama üst baş değiştirmekten helak oldum çökelek gibi kusarsa iyi derler ama bazen balgam gibi yoğun kıvamlıda kusuyor altını bile değiştirirken sürekli gözüm ağzında fenalık geçirecem acaba midesini falanmı üşütüyıor

selamm..
ule ben oğlanı alıştırdım emziğe biraz rahatladım valla tavsiye ederimm..
zincoyuu bende kullanıyorum bitkisel bi ilaç içinde rezene dereotu kimyon falan bikaç şeyin daha yağı var uyutuyomu bilmem ama süper mıçtırıyo taqvsiye ederim biraz karın masajı desteğiylekaydirigubbakcemile2bide kana karışmıyor dışkıyla atılıyomuşş:ecrin_bebek:

celenüm ben senin arabanın aynısından aldım oto koltuğunu monte etmedik evdede kullanıyorum ona koy şöyle pencere önüne sağlam bi yer yap perdeyide aç bi 20 dakka falan oyalanıyo benimki gün ışığına baka baka ..

terkencim her beslenmeden sonra kusması normal canımın içi fışkırır tarzda ve olur ılmadık zamanlarda günde 4-5 i buluyorsa doktoruna danışşŞeniz

lan biz kullanamadık o koltuğu yaaa:çok üzgünüm: cocuk içine gömülüo resmen.hiç memnun kalmadık.bebiş 2 büklüm oluo.kıyamıyorum.
ya bu zincoyu doktormu verdi sizlere..........?
bide istanbulda anadolu yakasında şööle üfürükten bi kırk gezmesi yapabileceğimiz güzel ama sıcak bi yer varmı?:çok üzgünüm:

valla bende düşünmüo deilim anason vermeyikaydirigubbakcemile3özellikle geceleri yatarken..ooofff ne keyif olur beekaydirigubbakcemile3 acep bi zararı olurmu ki 2 cay kasığı versem:uhm::jeyyar:

üfff bu ne ya şükür kavuşturana kaç güdür yazamıyodum çatlıcaktım:ecrin_bebek:
işin garibi sizin yazdıklarınız da görünmüyodu bende herkeste aynı sorun var diye kendimi avutuyodum sohbet coşmuş ben yokken
biz de pazartesi yarı kırkımızı döküp annemi gönderdik annem bi tas içine yumurta kabuğu altın küçük taşlar ve tuz koydu öyle başımızdan aşağı döktü oğluşla
üfff annemi özledim:çok üzgünüm: onsuz 5 gündür oğluşla birbirimize alışırken dün kaynanamlar geldi acaba kaç gün kalcaklar :uhm:şimdiden oğluşumla yalnız kalmayı özledim
bi de su ver filan diyoo yanında tarhana getirmiş 1 aylıkken vericekmişim filan üff ben nasıl emanet edip ona alışverişe filan gidicem

bu arada benim tek göğsm diğerine göre hep daha küçük yara olduğunda ondan iki gün emzzirememiştim şimdi emiyo ama diğeri kadar dolmuyo sanırsam öyle olunca benim oğluş tam doymuyo gündüzleri iyiyiz de geceleri rahat uyusun diye 1 kez mama veriyom hem oğluş rahat ediyo hem ben gece uyanmalarımızda tek göğüs yetiyo zaten
o mamayla uyuduğumuz 3,5 saatlik uyku yetiyo artık bana ondan sonra kesik kesik 1 -1,5 saatlik uykular...meğersem ben bebiş yokken ne çok uykucuymuşum saat 11 lerde açardım gözümü bu kadarcık uyku da yetiyomuşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…