2008 Ekim Anneleri

2. 4. 6. aylarda yaptırcaz 4. ay ocaktan sonra olduğu için devlet karşılayacakmış çünkü ocaktan sonra bu aşı da diğer aşılar gibi sağlık ocaklarında yapılan aşılardan olacakmış

eylülcüm kızın kusarken öyle burnundan falan da çıkıyomu ağız burun beraber karşıya fışkırtacakmış bizimki de hap kusuyo ama kendi üzerine sadece
zambakcım hatırladığım kadarıyla sen erzurumdaydın ben üniversteyi orda okudum da alışverişmerkezi mi var şimdi orda biz okurkene yoktu
bizim kırkımız da çarşambaya çıkıyo ama 39. gün kız kırklaırmış karın kırklanacaz ben gezdirmeyi düşünmüyom nereye götüreyim ben de evi gezdireyim bari

ve nihayet bu da oldu(( kızım artık ayakta sallanmaya alıstı( düzelteyim derken dahada bozuyorum gidişi( bide dün gece sallarken dalmısım ayaklarımdan küt yere düştü kuzuu( burnu alnı yere carptı yavrmun.tamda dalmıstı.nasıl feryatfigan ağlamak( ben kötü bi anneyim (((((((((

slm kızlar hep girip yazdıklarınızı okuyorum ama yazmaya fırsat bulamadan çıkıyorum.ne zormuşşşş annelikk bebek bakması Allahım hepimize kolaylık versin.benim kızım 45 günlük oldu bugün ama gaz sancıları gitgide daha şiddetleniyo.hep yüzükoyun üstümde uyuyo sonra yatırıyorum onu öyle çok rahat uyuyo 3 saat kesintisiz.yan yatınca hemen uyanıp ağlıyo.ama yüzüstü de yatınca korkuyorum.bir de bişey soracam son 2 güne kadar günde 2 kez yada 1 kez yapıyodu kakasını.dün tam 7 kez yaptı hafif yeşile dönük ve de daha sulu.ishal mi oldu acaba çokta huzursuzdu.napsan dr a gitsem mi.anam az yapar dert çok yapar dert dediğim gibi A llah hepimize kolaylık versin.gazsız ve sütlü günler hepimize inşallah.benimki uyandı yine öptümmmm sizii

2007 de carrefour açılmış canım kapalı tek mekan orası var zaten bende 2yıldır erzurumdayım çok büyük değil ama gidilebilecek tek yer orası

ya ben kızımı oyalayamıyorum sürekli uyanık ve asla yatmak istemiyor nefesi kesilne kadar bağırıyor kucakta bile susmuyor hanımefendi oda oda gezmek istiyor artık belim kopmak üzere evi adım adım geziyoruz

nisanurcuğum evet bazen ağız burun ikisinden de geliyo.çok fışkırtıyo.ama bazen ben gazınıçıkrmıyorum bazen de çıkaramıyorum.galiba onun birikimi topluca fışkıran kusmuk olarak çıkıyo.neyse size süt ve gaz için önerilerim var.kızlar eğer sarı üzümle kayısıdan kompostu yaparsanız hem bebeğiniz rahat kakasını yapar hem de süt olur.valla denedim çok iyi geliyo.her gün bir kase içiyorum yavruma çok iyi geliyo.sonra asla bulgur pilavı yemeyin inanılmaz gaz yapıyo.sütü artırıcı etkisi varmış ama çocuk kıvrandıktan sonra neye yarar dimi ama.bol bol pirinç tüketin karılar.hatta sütlaç yapın yiyin.o da çok güzel süt yapıyo ve asla gaz yapmıyo.sakın kavun ve üzüm (gerçi bitti artık ama mevsimi olsun aklınızda bulunsun)yemeyin ben ilk zamanlar bilmeden yedim bebeğim mahfoldu sonradan çaktım mevzuyu ama.başka bilgiler edinirsem sizinle paylaşırım.haa bi de kuru soğan var onu da yabana atmayın derim

ceencim geçmiş olsun canım olur böyle kazalar sıkma kendini Allah beterinden sakınsın biz yolunu bulduk kaynanam sağolsun kzım hafif mızmızlanmaya başlayınca iki sllıyoruz tekrar uyuyoartık günün daha fazla saatini uykuda geçiriyo ben kucağıma alarak kızımı uyutmuyomuşum meğer açlktan ağlamıyomş öylesine uyaniyomuş
nisacım yeşil kaka üşütmeden oluyo canım beniki de bi dönem yeşildi şimdi düzeldi kzının ayaklarını ve başını sıcak tutmaya çalış benimki hala günde 5 defa falan mıçıyo emdiğini çıkarıyo azalmadı da kakamız sulu zaten emen bebeklerin kakası sulu olmaz mı ben normal sanıyorum

nisacım kızın sen üşüttüğünden öyle mıçıyodur 2 çorap patik giydir ayağının altına sıcak su torbası koy sende kendine dikkat et geçer canım
celenim yav diikat et bacım geçmiş olsun eskiler ayakta sallarken battaniyeyi kendi ayaklarının altından geçirip bebişin üstünden bağlarlarmış düşmezmiş mantıklı heeeee
nisanur yarın kırkımızmı çıkıyo aynı gün doğurmuştuk benimki uyanık olduğunda hep ağlıyo hangi gezmeye gitsem kovarlar valla beni

bizimkide sürekli yeşil kaka yapıyo ama ben çok sıkı giydiriyorum kendi sırtımdanda yeleği çıkarmıyorum ama nasıl oluyo anlamadım kafayı sıyıracağım valla

nisanurcum pnomokok aşısının bende yaptırcam eczaneden alıp vurdumcam sağlık bakanlığı aşı listesine alcakmış diye biliyom bide ben rota yani ishal aşısıda yaptırcam dra sorduk oda yazı kağıda verdi bize

iyi akşamlar...
kızımı doktora goturdum bugun sarılığına baktırıcam demiştim ya..
cok sukur 7. ye düşmüş bişii yokmuş kızımın.haftaya da kalca cıkıklığı ıcın ultrason cektıreceğim.

kızlar ben yedıklerıme hıc dıkkat etmıyorum acıkcası.sadece soğuk ve acı yemıyorum okadar. gaz fılan yapmıyor hıcbırsey bebeğimde hıc gaz sancısı olmadı sımdıye kafdar nası bişi bılmıyorum:ecrin_bebek: cok fazla yenılenlerle alakalı olduğunu sanmıoyurm ben.ayırt etmıyoru oyuzden.

pnömokok aşısı burada 125 lıra tek dozu. sanırım 4 yada 3 dozdu..
cok pahalıya mal olucak oyuzden karasız kaldım ben. devletın rutın ası programına alacağıda doğru deeğilmiş sanırım.öyle bişi yok dedıler bana ama bellı olmaz tabı..inş olur.:CüvCüv:

celencım gecmiş olsun dıkkatlı ol kuzum ya.bebeğinle ılgılenmeden once gece yuzunu fılan yıka uykunu a bi şekılde allah koruusuna.s.

aboooo 125 ytl mi ne kadar pahalıymış yaaaa :1shok: bize hem hastaneden hem de sağlık ocağından aşı takvimi verdilerdi, sağlıkocağınınkine bakmadım ama hastaneninkinde pnomokok aşısı var, 2. 4,6,12, aylar için işaretlemişler, sağlık ocaklarında yapmıyorlar diyosunuz ya acaba eczaneden alırken de ilacın tamamını mı ödüyoruz yoksa diğer ilaçlarda olduğu gibi katkı payını mı, merak ettim bak ben, en kısa zamanda öğrenmem lazım bunu

yok ıbolyacım ozel aşı olduğu için dırek oduyorsun parayı 4 doz olduğuna gore 500 e mal olacak..
bakalım belllı değil bizim yaptırıp yaptırmayacağımız.inş devlet ustlenır su asıyı..

neyse... dun gece kızım 10:30 da uyudu herzamankı gıbı.2,5 - 3 saatte bır uaynırdı ama uyandığında bır baktım saate 3:30 vavaooovvvv dedim 5 saat uyumuşum kesıntısız.ondan sonra artık yatmasam bıle olurdu yani.okadar ıy hıssettım kendımı.4 te tekrar uyudu ve bu sefer 6:30 da uyandı..ve o saatten sonra artık 10 dk lık sekerlemeler yaptı kızım..
nasıl rahat ettım...

ayy gerçekten çok pahalı yaaa, ama lazımsa yaptırırız mecburen, maşallah maşallah bugün uykuyu iyi almışın, allah bozmasın, 5 saat uyuduğumu pek hatırlamıom, en fazla 3er saatlik uyudum, onlar bile öyle tatlı geliyo ki 5 saat olsa bayram ederdim hrehalde :roflol:

maşallah de cıtırım bol bol poponuzu kasıyında nazar değmesin..burda uykuya hasret o kadar cok kişiyiz kikaydirigubbakcemile3
ya artık anti-sosyal oldum hem uykusuzluk hem kızımın dısarıda mızmızlanmasısenağlama zilli bari arabasına veya oto koltuğuna alıssaydı.hiç olmazsa uykusuzluğu falan dert etmez azıcık hava alırdımsenağlama sanırımm bunalıma giriyorumsenağlama

celencım sabret canım gecıcekk...bunalıma fılan gırmee.

kızlar emzırme donemınde sac boyatabılıyoruz değil mi?

kızzz İBOLYA bu ıbolya sen mısın???
yakaladım kızım senı vallaa:jeyyar::jeyyar::jeyyar:

evy baby

Son düzenleme:
kızlar benimdün kontrolüm vardı doktor alttan muayene etti dünden beri kanamam var acaba adet mi oldum doktor sütün korumayacak demişti napsam doktoru arasammı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…