2008 Ekim Anneleri

ah anacım ne zamana kadar böle gitcek bu yav, sen yine de bebişinin zayıf noktasını ara, bulduğun an affetme anacım yoksa bizi köleleri yapcek bunlar, bazı zamanlarda benimkisi de biyerlerini yırta yırta ağlıyo, kucaklıyom olmuyo sallıyom olmuyo emziriyom olmuyo insanı oynatıo resmen, allah kolaylık versin anacım ne diyem, ana olmak pek bi zormuş

bu kalça muayenesi hakkında bna da bişe denmedi ama doktorumuz gittiğimizde bebişimin bacaklarını bi o yana bi bu yana döndürdüydü, sanırsam eliyle kalça muayenesi yaptı, bi dahaki gidişimizde bisorayım bakalım

allahım İMDAAATTTT!!!şimdide ayaktan inmiooo(((( deliriceeeeemm((
evet şimdi hep beraber ibrahim babadan bi sarkı söylüyoruz
yanlızım dostlarım yanlızım yanlız
hade şappiii

:roflol:
bazen benimkide aynısı yapıyo hatta bazen şarkı bulamayıp abuk sabuk kafadan atmasyon ninniler bile söylüyoruz :roflol:hele gece 12 olmasın çoçuk bi garipleşiyo yafs ama uyudumuda sabaha kadar uyuyor...

celencim drumuz var doğduğundandır gidiyoz o istedi bence yaptırın mühim bişey çünkü

selamlar kalça ultrasonu çektirmeycem ben geçen dr. elle kontrol etti hiç bişeyi yok zaten normal doğumlarda popodan gelen çocuklarda olurmuş ama 2. ayında yaptır gene dedi neymiş dünyada rutinmiş yapılması gerekiyomuş
biz bu gece uyuyamadık 7 de uyudu kızım 8,5 da uyandırıp altını değiştiridm hemen geri yattı 11 e kada uyudu ben de 2 saat uyudum derken emme faslı başladı ben dün üşütmütüm galiba çok gazım vardı bebek de rahatsızandı herhalde 3 saat emiştik yatırınca vıyaklamaya başlıyodu kaynanam o vıyakladıkça sallamış 2 saat de öyle uyuduk sabah ağladı kuzum kakayı yapınca gülücükler saçıyo cevreye öğlen de 1 saat uyudum iyi geldi valla kendime geldim şimdi uyandı kızım ayaklarıı havaya kaldırdıkça zortlattı keyfi yerine geldi ne kadar gaz varmış içinde doyurayım da bugün kontrole gitcem kanamam devam ediyo hatta arttı eşim hergün sıkıştırıyo beni sabrı kalmamış bi dr.a soralım bakalm

merhaba kızlar.celencim sana birkaç tavsiyem var canım bebegine masaj yapıyormusun ben kızıma hergün masaj yapardım halada yapıyorum 4 yaşında çok sakinleştiren bişey masaj bunu sık sık dene birde bebeginin ayaklarına masaj yap usul usul bunlar benim işe yaradıgını gördügüm seyler.şimdi oğlumuda hergün yıkıyorum masaj yapıyorum oğlumda 54 günlük oldu çok huzurlu(maşallah).klasik muzikte dinletiyorum ikisinide bu da iyi.bebekleri en çok huzursuz eden seyde açlık ve gaz.gazını çıkarıyoruz,çıkardıkça midesindeki boşlugu doldurmak için yine yiyor.bagırsaklara ne kadar az gaz giderse o kadar iyi olur.poposuna hafifçe vurup sırtını sıvazlaki hemen çıkarsın çikardıktan sonra yemeye devam tam doyar o zaman.

canım bebişimin sorunu gaz veya aclık değil ki:çok üzgünüm: kucaktan inmek.bi önceki msjımda yazmıstım ya ayağımda die.ozamandan bu zamana kdr ayakta salladım.uyumayınca kucağıma aldım.şimdi omzuma dayadı kafasını uyuyo.ama bende aclıktan gberiyorumcokacimcoook allah yardımcımız osun:Saruboceq:mirmirmirmir

dünden beri öldüm bittim valla ya ne yediysem :uhm: dün bende bi gaz oğluşumda bi gaz
akşam ıspank yemiştim sırf gaz yapmasın diye yoğurt koymadım ama yine de gaz mı yaptı ki
oğluşumun midesi dünden beri gurul guruldu gece 1 e kadar hiç uyumadı yavrucum gece de kuş uykuları uyuduk sabah a kadar çıkaramadı yavrucum kaka da yapmadı dünden beri:çok üzgünüm:
sabah kalktık banyo yaptırdım bi mahmurluk bu arada sütümden vermedim daha çok gaz geçmesin diye mama verdim ama yo 15 dk sonra yine uyandı kuzucum:ecrin_bebek:
biraz karnını sıvazladım masaj yaptım mamadan sonrada biraz çıkarır gibi oldu ama mide hala gırıl gırıl:çok üzgünüm: çaresiz artık makattn fitil verdim kuzucum neye uğrdığını şaşırdı ağladı bağırdı ama maşallah şimdi 12 den beri uyuyo ben de yeni uyandım iyi dinlenmişim kuzucum melek gibi hala uyuyo iki günün acısını çıkarıyo herhalde inşallah kakasını da yapmıştır altına:Saruboceq: allahım ne günlere geldim valla bi insan kaka ypsın gaz çıkarsın diye dua ediyom:roflol:

hiç sızlanmayın bakimm kendınız alıştırdınız kucağa sallanmaya..yoksa cocuk bılmedığı bısey ıcın ağlamaz..klava:
okadar da yırtındık burda alıştıamyın die..bakın sız geberıyorsunuz snucta.mirmirmirmir
bu saatten sonra ne yapılabılır bılmıyorum allah yardımcınız olsun.

bacım ıspanak gaz yaparmış ben dün netten araştırdım neler gaz yapar diye listeyi uygulamaya kalkarsak hiçbişey yiyemeyecez biz

bacım ıspanak gaz yaparmış ben dün netten araştırdım neler gaz yapar diye listeyi uygulamaya kalkarsak hiçbişey yiyemeyecez biz

öf öffffff o gaz yapıyo bu gaz yapıyoo hakkaten ne yicez biz:uhm:cokacimcoook
valla dünkü o boğuşmadan sonra hayatta gaz yapıcı şeyler yemek istemiyom artıkın:dilcikar:

maşallah herkesler burda herkes aynı dertten muzdarip benim tontişim de bu gece aşırı gazlıydı yavrucum resmen kendini parçaladı sabaha karşı da bacaklarını poposuna değdirerek masaj yaptıça pırlattı da pırtlattı

Dikkatinizi çeker herhalde...
Kolik ağlamalarında bebek ağladığı zaman yuttuğu hava karın şişliği yapar. Gerek karındaki şişlik ya da bağırsaklarındaki gaz, kolik ağlamasında etken olarak çok düşük yer tutar.

Bebeğin rahatlaması için ya da bu gaz probleminin ve dolayısıyla kolik ağlamalarının daha az olabilmesi için emzirme süremize dikkat etmemiz gerekir.

Anne iki göğsü ile toplam 15 dakika ya da 10-12 dakika boyunca bebeğini emzirdiği zaman bebek oradaki sütün % 90'ını alır.

15 dakikadan fazla emzirmeyin

Bebek bir göğüste çok uzun süre (örneğin yarım saat, 45 dk.) geçirip emmeye devam ederse süt alımından ziyade hava yutar ve bu da gaz problemini arttırır.

Bir diğer önlem ise bebek beslendikten sonra mutlaka yarım saat dik tutmak. Bunun nedeni tam anlamı ile gazı çıkarmak değil, gastroözofageal reflü mide içeriğinin yemek borusuna doğru kaçak yapmasını ve bebeğin yemek borusunu tahriş etmesini önlemek.

Aksi durumlarda bebeğin yemek borusu tahriş olduğu için bebeğin ağlama nöbetleri artar.

Anne, bebeğini beslenme sonrası yarım saat boyunca dik tuttuğu zaman bebek daha konforlu bir uyku çeker, kusma eğilimi daha az olur ve ağlama nöbetleri daha az gelir.

Bebeğin yatış pozisyonu önemli

Burada bebeğin yatış pozisyonu da çok önemlidir. Bebeğinizi yüzükoyun yatırırsanız bebeğin karnı ısınır ve daha rahat uyur. Ancak yüzükoyun yatan bebeklerde ani bebek ölümü riski daha yüksek olduğu için bunu pek tavsiye etmiyoruz.

Genelde bebeği sağ yanına ve yatağını 45 derece eğimli yaptığımız zaman ani bebek ölümü riski azalır. Bu durumda kustuğu zaman bile akciğerine kaçırma ihtimali daha az olur.

Sonuç olarak bebeklerin gaz problemi ya da kolik ağlaması açısından daha rahat edebilmesi için öncelikle emzirme süresi ve emzirme sonrasında yapılacaklar önemli.

Bebeğinizi emzirdikten sonra kucakta dik tutarken sırtına yapılacak masaj ve ovma hareketleri de bebeği rahatlatır.

Bu ovma hareketleri esnasında kucakta olan bebeğin karnı da ısınacağından bebeğin gaz problemi daha az olur.

ohooooooooooo o gaz yapar bu gaz yapar len küçücük bağırsak pırt pırt çıkarta çıkarta bittiremedi gaz he bi daha 2 olsun yeşil mercimek çorbası içersem sallamakta fayda etmedi garibime

yav birisi yazdıydı ama nerde yazılmıştı kim yazmıştı hatırlamıyom ama çok mantıklı gelmişti bana, nasıl oluyor da hava sütümüze geçio, ya diyelimki fasülye yedik, yav nasıl olur da fasulyenin gazı sütümüze kadar geçer, zaten biz onun gazını pırt pırt çıkarmıyomuyuz, ne alaka bebeğe gaz yapıyo, hava sindirilmez emilmez, ama anne sütüne geçiyo diyolar, çok garip geliyo bana, ben bu çelişkiyi anlayamıyorum, hem ebemiz o gaz yapıyo bu gaz yapıyo diye yememezlik yapma bebeğinin o besinlerdeki vitaminlere de ihtiyacı var demişti, bu arada ben geceleri çok terliyorum, sizde de oluo mu, dün gece üzerimden bi kova su dökülmüş gibi terledim,

aynen bende acaip terli kalkıorum.o da da soğuk gelio sıcak yataktan kalkınca şimdide grip olmak üzereyim.ama bu ter son 1 haftadır olmaya basladı:sm_confused:
bu beslenme olayı gercekten cok zorluo.hasretim mercimek corbalarına kuru fasulyeye nohuta ve yanında kuru soğana tursuyacokacimcoook
bu saat oldu kahvaltı yapmadım daha.kucaktan inmioooo:mymeka:

Ibolyacim,tabikii hava sute gecmez,gecse gecse gaz yapici maddeler anne sutune gecebilir.
Bence yediklerimizin mutlaka etkisi vardir,ama emerken ve aglarken yuttuklari hava asil gazi yapan.

iyi öğlenler millet mercimek yenirmihiç ben yemiyom yav patates makarna balık tavuk et çorba falan gibi besleniyom çok şükür gaz sancımız olmyo üşütmediğim sürece zaten 2 ayımız kaldı ondan sonra ne istesek yiyebiliriz kaydirigubbakcemile5
ben dün kontrole gittim benim yumurtalıklar çalışmaya başlamış:1shok: dr aman dikkat dedi kontrol yöntemlerini anlattı aylık iğneleri ve kola takılan çubukları evine sokma çok yan etkisi varmış doğumkontrol haplarını en masumu bile depresyon yapıyomuşlaelaelaelaelae spraili 3. ayında taktırabilirmşim eşine güveniyosan hiç birine gerek yok dedi ki güvenirim :lepi:ama herşeye ramen hamile falan kalırsan kürtaj neyim olma sakın dedihani sezaryanda 2 yıldan önce hamile almayın falan derler ya yok öyle bişey olmaz günaha girme dedi bu arada benim rahim tersmiş sprail taktırıken taktırcan kişiye usg yi göster tecrübeli değilse rahmi delebilir dedi özel hastande 100 ytl alıyolarmış devlette beleşmiştakılan şey aynıymış ha bi de kanamam bitmedi dedim kesilmesi için hap verdi napalım kocacımın nevri döndi artık zaten yarın kyınvalidemlerde gidiyo bize güzel bi hazırlık yapıp işe koyulmak düşer artıksırnaşık şey

mercimek çorbasını içine kimyon katarak pişirirseniz gaz yapmazmış, ben denedim çok gazı olmadı gibi. bir gün barbunyada denemiştim ama pek işe yaramadı o gün çok gazı oldu yavrumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…