2008 Ekim Anneleri

bende çok güldüm kendimedende bişeyler buldum çünkü aynıyız kendi pırtına uyanıyo eşek.bu arada ibolyacım senin oğlun ne artis bakıyo ööle resimde yerim ben onucokacimcoook

heeeee kadir inanır bakışı anacım, o pozu nasıl yakaladım bilmiyom, kucağımda uyukluyodu, ara ara bana doğru bakıyodu, o esnada yakalayıvermişim kaydirigubbakcemile3

bu arada destina hoşgeldin anacım evine, bak ben basılmak için seni bekliom günlerdir, :roflol:

anacım bebişlerin öğleni akşamı sabahı gecesi yok ki hanımefendi ve beyefendiler ne zaman müsade edrlerse o zaman girebiliyoruz bugün 5 ten beri uyumamıştı şimdi uyttum

anacım bebişlerin öğleni akşamı sabahı gecesi yok ki hanımefendi ve beyefendiler ne zaman müsade edrlerse o zaman girebiliyoruz bugün 5 ten beri uyumamıştı şimdi uyttum

siz bilmiyonuz bu işi anacım, bi yandan emziriyom bi yandan sizle kırıştıryıom ben, kaptım ben olayı kaydirigubbakcemile3

kızlar bakın güzel bi bilgi buldum, denemek lazım, gerçekten de mantıklı geldi bana, hatta şu an denedim kendi kendine uyudu kaldı yatakta

Uykusuz Gecelere Son

Hastaneden eve bir bebekle dönmek dünyadaki en güzel şey olsa gerek. Fakat bu aynı zamanda endişe ve hüsran dolu bir deneyime de dönüşebilir.

Hayatınızın belki de en önemli kırılma noktalarından bir tanesi olan bebeğiniz içinize sığdıramadığınız bir mutluluk ve uykusuz geceler ile birlikte evinizde yerini alıyor. Tabii onunla beraber gelen sorular da peşinizi bırakmıyor:

Yastığa başınızı koyduktan sonra deliksiz bir uyku çekebilmek için ailenin bu minik bireyini uyumaya nasıl ikna edeceğim? Bebeğim tüm gece boyunca ne zaman uyumaya başlayacak? Uykusuz bir gecenin ardından işyerimde nasıl çalışacağım?

Bu sorular sizi paniğe itmişse sakin olun. Artık geceler kabusunuz olmaktan çıkacak. Bu yazımızda, gece uykusunun ardındaki gizemleri aralıyoruz.

Bebeğinizin gece boyunca sağlıklı bir uyku çekebilmesinin ardındaki en büyük sır, ona, yanında siz olmadan uyuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bebeğinizin başında uyuması için nöbet beklemek yerine, onun tek başına uyuyabilmesini sağlamalısınız. Bebeğinizi, uyanıkken yatağa uzandırarak ilk alıştırmalara başlayabilirsiniz. Bebeğiniz eğer ağlamaya başlıyor, ya da mızmızlık yapıyorsa bilin ki onu yalnız uyumaya alıştırmak için doğru anda değilsiniz. Daha sakin ve rahat olduğu bir zamanı seçmek sizi zaman kaybından kurtaracaktır.
Ağlamaya başladığında bebeği kucağa almak tüm annelerin ilk başvurduğu yöntemdir. Fakat kucağa almanın sıklığını ve süresini dengeli ayarlamalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken şey, bebeğinizin yalnız başına uyumasını sağlamaya çalışırken onu sürekli ağlatmamaktır. Akılda kalması gereken, ailenizin en küçük ferdini yalnız başına yatırdığınız her anın, onu size ihtiyaç duymadan uyumasına bir adım yaklaştırdığıdır. Bunu sık sık deneyin. Yavaş yavaş yalnız uyumaya alışacak ve yadırgamamaya başlayacaktır.

Peki bunu yapmazsanız felaket senaryosu ne kadar ağır olur? Bebeğiniz her uyandığında sizi yanında görmezse ağlayacaktır, siz yanınıza gitmeden gürültüyü kesmeyecektir. Doğal olarak bağımlı bir yorgunluğun esiri olacak ve huysuz bir bebekle başbaşa kalacaksınız. Üstüne bir de eşinizle aranızda gelişebilecek “gece nöbeti” tartışmalarını da eklemeyi unutmayın.

Unutmayın ki siz “süper anne” olmaya çalıştıkça, bebeğinizin ihtiyaçları artarken, kendinize, ailenize ve işinize ayıracağınız zaman ve enerjide ters orantılı düşüşler gerçekleşecektir. Bebeğinizinkiler kadar kendi ihtiyaçlarınızı da gözetmek sizi kötü bir anne yapmaz. Yeni şekillenen karmaşık hayatınızda bir denge bulmaya çalışmalısınız. Her an bebeğinizin yanında yer alıp yorgun ve mutsuz olmaktansa, dengeli davranarak bebeğinizle yaşamak sizi daha iyi bir ebeveyn yapacaktır. Bu dengeye eşinizi de eklemeyi unutmayın. Oluşturacağınız bu üçgen sizi mutlu yarınlara dingin bir şekilde ulaştıracaktır.
ALINTIDIR.

selamlar kızlar hasta oldum ya fena üşütmüşüm dün geceden beri terleye terleye haşım çıktı çok şükür daha iyiyim kızım da sağolsn annesini hiç üzmedi gece 11 de yattı 2 de uyandı yarım saatlik emme sonucu tekrar uyudu 5 de uyandı 6 gibi yeniden yattı 9 da uyandı şimdik de uyuyo ama 2 gün önce bana yaptıklarını bi bilseniz gene ağlatıyodu beni şimdik akşam üzeri 4 gibi emşmeye başladık derken 5 de bizimki emdklerinin hepsini kusmazmı ee baştan aldık emmeyi ama memeler de mandıra değil ki sütüm bitti nasıl çekiyo anlatamam göğüs uçlarım çok fena oldu saat 10 a kadar sürdü bıraktığım an yaygarayı koparıyo ben ilk başta kucakta kalmak için yaptığını sandıydım meğer açmış artık benim kollarım ve bütün kemiklerim ağrımaya başladı bıraktım odaya çıktım eşimi çağırdım nöbetçi eczaneye gidip mama getirdi bu arada kaynanamlar da battaniyeye koyup sallamışlar ben yatak odasında kestirdim derken 11 de başladık mamayı vermeye anam o ne bu iş emzirmekten de zor kaşıkla veriyom ya genzine kaçırıyo yada kaşığı çektiğim an da ağlamaya devam tabi bu arada herkes farklı yorumlarda bulunuyo yok efendim sütüm azmış yok efendim çocuk hastaymış hastaneye götürelimmiş biraz verdikten sonra tabi yarısını gene çıkardı sonra da azcık ben emzirdim derken uyudu tam 4.5 saat gecede gazını çıkrıp azcık emip tekrar yattı derken benim göğüsler şişti koltuk altlarım nasıl ağrıdı anlataam biraz sağdım neyse bu geceye kadar boşalttı nihayette ağrısı biraz azaldı kızlar siz bu mamayı nasıl veriyosunuz gece hastaolduğum için fazla su içmediydim miğdem bulanıyodu sanırım sütüm gene azemip emip ağlıyo
bu arada destina ben 2 sefer salladım ayağımda başkada yapmadım uyanır gibi olduğunda hafif beşiğini sallıyorum tekrar uyuyo

anacım ben mama vermiyorum, çok mecbur kaldığımda mama verdiğim olmuştu, ben biberonla vermiştim, annem biberonla vermemi istemiyo, o fincana koyup kaşıkla vermişti. uzun zamandır mama kullanmıyoruz, allah sana kolaylık versin, anne olmak zor

selam kızlarr..
zeynepcim ticker shack adresinden baby and children age diye bi seçenek varya onu seçip adımları takip et gözat seçeneğinden bilgisayarındaki resmi yükle bende resmin boyutu yüzünden yükleyemedim resim sıkıştırmayıda bilmiyorum :çok üzgünüm:
hiç yapamazsan avatarına koy kullanıcı panelindenyerimseniben

oğluşum uyurken bi bakem dedim nerdesiniz kızlar ya..nisanur nisa77 yağmur

çakıl hanım ..:sm_confused:

yeter bu ka tembellik pazartesiden itibaren alıyom yoklamayı herkeş koğuşta olsun:mymeka:

geçmiş olsun nisanurcum dikkat edin bacum kendinize siz üşütürrseniz sütünüzle sancınız bebeğe geçer nasıl oluyo demeyin ama oluyo yani ağlamasının tek sebebi açlık olmayabilirr..
mamayada gelince güselim kaşıklı biberonla ver..kaşığı çekmek zorunda olmadığın için ağlamaz genzine kaçmasına gelince biraz yatay tutarsın biberonu az az gelir..kaydirigubbakcemile5

Şeniz

anacım bugün kabus gibi başladım günekafamçokkarıştı
gece burda felaket rüzgar esmiş mutfaktaki davlumbaz girişinden baca tütmüş bodrum katta kazan dairesi vardı meğersek aynı bacaymış
sabah bi uyandım tüm mutfak simsiyah is kurum girmeyen yer kalmamış sabah beri onlarla uğraşıyoz
kaynanamların geldiğine ilk defa sevindim valla:jeyyar:
neyseki temizlendik aklandık oğluşumada banyosunu yaptırdım uyudu bi bakıım dedim fei yorgunum
nisanurcum dr bana biberonla ver dedi çünkü ben ilk günler göğüslerim yara diye bi kaç kez kaşıkla vermiştim mama emmekten soğumuştu sonra göğsümü zor aldı
dr da emme alışkanlığını kaybetmesin biberonla verin demişti bence de mantıklı

bugün gene sütüm pek olmadığı için verdim mamayı biberonla nasıl içti zilli nefes bile almadı arada çekip göğsümü de verdim onu da emdi acıkmış mama olmasaydı gene yandıydık şimdi içli köfte yedim humanamı da içtim ee bol bol su da içiyorum işallah gece sıkıntı yaşamayız

edhakcım geçmiş olsun iyi olmuş yanında birilerinin olması ben dün çok kötüydüm heryanım ağrıyodu çok dua etttim çabuk iyileşemesem kızmz kim bakacak tı çok şükr ağrım yok ama tabi halsizim ah kızım uyurken ben de uyuyabilsem keşke hamileyken gündüz uykusuna alştırsaymışım diyom kendimi
bu kaka mevzusuna gelince ço güzel fışkıttırıyolar nasıl beceriyo bilmem ama ben altını açınca biraz popsuna pamukla falan hafif dokunuyom bacakları havaya dikiyom azcıkta popoyu aralayınca içindekini koyuvriyo tabi kazalar da olmuyo değil

bende bir ekim annesi oldum :)kızımız 15 ksımda dünyaya gelecekti ama 22 ekimde ısrar etti ve geldi dünyaya :)

çok güzel bir duygu Allah olmayanlara bir an önce versin, olanlarında ömrüne ömür katsın inşallah..:CüvCüv:

canım sağlıkla,analı babalı büyüt bebeğini

nisanurcum ve diğer arkadaşlar keşfettiğim bi durumu söylemek istiyorum sizlere, humana filan 2. planda kalıyor, asıl yapmamız gereken kaliteli bi uyku çekmek, bebeğiniz uyuduğu an sizde uyuyun, ev işini falan boşverin, kaç kere tecrübe ettim, ne zaman uyudum o zaman göğüslerim sütle doluyo, ne zaman uykusuz kaldım bebeğim aç kalıyo, zaten ebemiz de gece süt üretimi artar demişti, bencede öyle, uyurken süt üretimi artıyo bence, uykunuza dikkat edin, olabildiğince ve bulduğunuz her fırsatta uyuyun, ben öyle yapmaya çalışıyorum ve faydasıı da görüyorum, bir de ben humanadan öyle aman aman bi fayda göremedim açıkçası

deneyizmen allah bebişini sana ve sevdiklerine bağışlasın, hayırlı uzun ömrü olsun inşallah

evet ibolya uyku çok iyi de ge lde 2 çocukla uyuda süt olsun ah ahh...humanadan geçen benim kocaya içirdim belki onunda sütü olurda ancak yetişiriz bizimkine diesapık sapık düşüncelerim var artık süt konusunda
deniyizmen hoşgeldin Allah bağışlasın kızını

allah seni napmasın, kocana da mı humana içirdin :roflol: işe yarıyomu bari, yarıyosa bende benimkine içirim, herşey bebiş için :lepi:

bana bu banyo sonrası fön makinesini kim önerdi len???cıksın ortaya!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…