2008 Ekim Anneleri

Allah analı babalı büyütsün canım.

uyku konusunda aynen merancımkaydirigubbakcemile5kızı kreşe vermektende vazgeçtil kış vakti mikrop taşımasın eve diye bütün gün kabusa dönüyo onla barbie oynat öbürününü emzir uyut sonra öbürüyle resim yap öteki uyanıyooo-tatlicadiarzu-

humana işinede çok güldüm kı:roflol:ben benim herüfede verim diycem ama herüfte zaten az az bira göbeği çıkmaya başladı şimdi göğüsleride sütten şişerse fiziği bozulurr:dance:

Benem buyrun ne oldu celen daha mı kötü oldu durum?

anam daha önceden ne söölemedin bunun bu kadar işe yaradığını:mymeka: süper bi banyo sonrası gecirdikhihoyyyt kocacım fönledi ben masajladım bzim zillide keyiften mest oldu cok cok saol canumun içüüüüŞeniz
kızlar bööle dneyipte işe yarayan formülleri hemen paylasınki zorda olanlar denesin:lepi:

destinacım benim kızım 2004 dogumlu anaokuluna verdik ama verdigime verecegime pişman oldum.bu yaşına kadar hasta oldugunu bilmezdik şimdi 1 ayda 2 kere antibiyotik kullandık.önce cigerleri mikrop kaptı,sonra faranjit oldu birinde ne hastalık varsa hepsine bulaşıyor.tabi bebekte korumasız uzak tutmaya çalışıyorsun aynı evin içinde ne kadar tutabilirsin.bi yönden iyi oldu kızımın gitmesi çünkü hiç yaşıt arkaşı yoktu çok eğleniyor ama hastalık yönünden kötü...seninki yine iyi barbi oynuyormuş benimki puzzle ve sulu boya delisi...
celencim kolik olan bebekler fönle sakinleşiyor...çözümünü bulmanıza sevindim

Ohh ne güzel olmuş canım çok sevindim. yaw bende dedim daha kötümü oldu acep aynen bizim pırtıkda öyle mest oluyoo bizimde dün banyo günümüzdü bizde aynı şekildeydik walla babacık fönledi ben masaj yaptım..:dance:

bakalım biz de bugün deneyecez şu fön makinesini banyo sonrası çok kötü oluyordu hiç masaj yapamıyordum inşallah bizde de işe yarar

benimkide 2004 nisan doğumlu merancım 2 yıldır gidiyodu zaten bakalım nisanda falan tekrar veririz heralde ..geçmiş olsun hasta çocukla bide bebekle nasıl uğraşıyosun sen canım valla ben hangi ara saçımı tarıyorum yüzümü yıkıyorum unutuyorum allahtan benüm herüf kızla çok ilgilide biraz rahatlıyorumm..oğlanda maşallah öyle kucak takıntısı gaz sancısı falan simdilik yok o uyurrken kız babasıylayken evi biraz topluyorum yapıp yapabildiğim tek temizlik o mutlaka kadın almam lazım haftada 1 yada 15 te 1 yoksa evde çingen çalıyo kürt oynuyo-tatlicadiarzu-

kızlar yadım nolur kurbeniniz olam sütüm sulandı resmen su gibi oldu dün bebeğim emdikten sonra gene hafif çıkardı baktım su gibi göğsümü sıktım amanın beyaz değil eskisi gibi zaten önce kustuğunda tane tane beyaz süt gelirdi ama 2 gündür o da gelmio sütümün kaliyesi bozuldu napacamı şaşırdım bu süt bebeğime yaramazki
bi de çok fena kanamam arttı sürekli ter içindeyim içtiğim tüm sular tere gidiyo süte kalmıyo öğlen gene mama verdik anca uyudu banyodan sonra maşallah banyosunda hi ağlamadı artık çıplak kaldıktan sonra korkmuyo doğdğunda soyununca korkuyodu şimdi dokundukca hoşuna gidiyo

kızlar merhaba.senağlama
gıremedım bırkac gundur..
malesef başımıza kotu bır kaza geldı...:çok üzgünüm:
cuma gunu kızımın kırkını cıkaracaktık.annem geldı sabahtan.elektrıkliyı actım ısındı oda.sonra kuvetını sobanın oune koyup başladık yıkamaya.normalde kızım ağlamaz yıkanırken azcık mızıklanır ancak okadar...
neyse..
sırtını yıkadık,sonra on tarafını yıkamak ıcın annem dondurdüğünde şimdiye kadar hıc ağlamadığı kadar ağladı...nasıl feryat fıgan anlatamam:çok üzgünüm:
hemen kısa kesıp 1 kat gıydırıp cocugu memeye aldım bıraz sakınlessın sonra gıydırıyım dedim.ne mumkun!!!!
kızım susmak bılmıyor.gıydıreyım barı dedim gıydırdım.hala ağlıyor hatta bağırıyor....
emzırmek ıcın aldım ve kızım emmeye başladığında parmaklarını fark ettım!!!!!!!!!!!
sol elinın yuzuk ve serce parmakları gorunce benı cığlık atıp oradan oraya kosup delırtecek kadar yanmış ve baya sısıp su toplamış olduğunu fark ettımsenağlama
anne ne oldu cocuğa nasıl oldu?????? bılmıyorum kızım dıyor ben mı yaptım nasıl yaptım nasıl oldu dıyerek ağlamaya başlıyor............sonra kendıme gelıp onu sakınleştırmeye calıştım tansıyonu fırladı ayağa kalkamıyor..
annemı oylece bırakıp hastaneye attım kendımı.:çok üzgünüm:
evde akşam cocugun ustunü değiştiryordum ki dırseğiin altının da baya bır yanmış olduğunu gordüm...ve ağlamaya başladım .
cocuk usumesın dıye hızlıca gıydıreyım derken farketmemişim bıle...
nasıl farketmem dıye kendımı paraladım.
kızım cok ağlamıyor çok canı yansa ağlardı ama o an canı yandı sustu bıdaha ağlamadı hıc.ama benım ve annemın ıcınden cıkmıyor bızım daha cok canımız yandı belkıde...:çok üzgünüm:
geleleım bu kazanın nasıl olduğuna..işte hala bılmıyorum nasıl olduğunu...
sobaya değmiş olamaz okadar yakın değildi..
odada başka sıcak bır sey yoktu olmadı kesınlıkle.
tek ıhtılam var oda plastık kuvetınn sobadan cok ısınarak yakmış olması...
nasıl oldu hala bılmıyorum soktan cıkabılmiş değilim..
anlayacağınız onunla uğrasıyorum bırkacgundur.
uykularım kacıyor uyuyamıyorum onun acı cektığını düşünerek ben daha cok acı cekıyorum.
aman kızlar dıkkat edın yavrularınız koruyun benım gıbı canınız yanmasınsenağlamasenağlama

allah hepımızın evlatlarını korusun..:Saruboceq:

Canıımm çok geçmiş olsun yaa çok üzüldüm Allah beterinden saklasın.Sizde çok yıpratmayın kendinizi görünmez kaza işte. Canı yanmıyodur bebişinin merak etme yoksa yıkar ortalığı ama demekki daha dikkatli olmamız lazım.

çıtırım geçmiş olsun canım sıkma canını artık dediğin gibi canı yansa ağlarr..izde kalmaz merak etme onlar sürekli deri değiştiriyolar..
sen kötü bi anne değilsin sakın öyle düşünme sadece tecrübesiz bi annesin böyle talihsizliklerden ders alıp daha dikkatli olucaksın..kuzunuda öp benim için takma kafaya üzülürsen sütün azalır sonra aç bıraktım diye ağlarsın güçlü kızsın sen hadi bakim toparla kendiniŞeniz

nisanurcum sütünün rengini yediklerin etkiler canım ama sadece mamayla uyuyosa sütün yetmiyo olabilir..sen bir an önce iyileşmene bak tahinli helva öneriyorum canımın içi bol bol süt yapıyoŞeniz

offf uykusuzluktan ve yorgunluktan olucem.
beni ufakliktan cok buyuk oglum yoruyor,3 yasinda surekli biseyler talep ediyor,hicbirsey ona yetmiyor.huy degistirdi cok yaramaz oldu. ben de butun kalan vaktimi onunla oyun oynamakla,resim ve puzzle yapmakla geciyor.krese gidiyor ama son donem surekli hasta oldugu icin 2 haftadir evde.kres sonrasi bile canimi okumaya yetiyor zaten.annem yanimda 10 gun sonra Turkiyeye donucek ,ben napicam bilmiyorum.
Buyuk cok kıskandi ve sessiz protesto etti kardesini.hem cok seviyor hemde benim emzirmeme falan tahamul edemiyor.
2 cocuklu arkadaslarim sizlerinkilerde kiskandi mi,nasil bir orta yol buldunuz yoksa bir uzmanami gotursem buyuk olani..

ayyyy kıyamam canım yaaa, elektrikli soba mı yakmıştınız siz, eğer elektrikli sobaysa o çok tehlikeli oluyo zaten, ortalığa yakıcı bi sıcaklık veriyo, seninde dediğin gibi plastiği fazla ısıtmış olabilir, geçmiş olsun, canı çok yanmamış belli ki, yoksa ortalığı birbirine katardı, allahım beterinden saklasın, sende üzülme o kadar, biz ihmalkar kötü anneler değilizki, bu başınıza gelen bi kaza, başkalarının da başına gelebilir, üzme bakim o tatlı canını, :1hug::1hug:

miycim bende meranla bunu konuştum bi önceki sayfada..
ben kızımı çok kıskanıcak bana hayatı dar edicek sanıyordum ama hepimizi şaşırtı ufak tefek şeyler dışınca hiç bi sorun yaşamadım..
ama hamileyken çok hazırlamıştım onu bebeğin bütün kıyafetlerini biberonlarını uyku setini o seçti..tüm doktor kontrollerine bizimle geldi monitörden bebekle konuştu..bize biraz masraflı oldu ama bebişe her yeni alınan şeyde mutlaka onada bişey aldık..
ve en önemlisi eşimin desteği zamanını onla geçiiriyor kız baktıki değişecek bişey yok kıskanmıyo o yüzden heraldeCADIARZU
ama oğlan ayaklanıp babayla oynamaya başlayınca nolcak bilmiyorum beni paylaşma fikri tamam ama bakalım babayı paylaşabilecekmi..
doktora götürmene gerek yok bence kendine ve bebeğe zarar vericek davranışlarda bulunmuyosa bence eşinle elele verip aşabilirsiniz..
mesela bebekle ilgili ondan yardım iste bezini ıslak mendilini getirsin sana ..gerçi çocuk gelişimi mezunu arkadaşlar var onlar daha iyi bilir ama sorumluluk verince sanki büyümek hoşlarına gidiyor..bide bebeği çok kişisel sözlerle sevme onun yanında benim kız ozaman yüzünü düşürüyo herşeyim canım oğlumm diye sevemiyorum kız varken aşıcaz gülüm aşıcazzŞeniz

ahhh geçmiiş olsun çıtır pıtır ay okurken gözlerim doldu canım yaa seni çok iyi anlıyorum annelik bu iştesenağlama

slm kızlar, bizim yarın aşımız var, yavrum cıyak cıyak ağlıycak yaa, nasıl dayancam ben onun ağlamalarınasenağlama

slm kızlar, bizim yarın aşımız var, yavrum cıyak cıyak ağlıycak yaa, nasıl dayancam ben onun ağlamalarınasenağlama

ağlıyo hemen susuyo be canım olmazsa emziriverirsin 2 dakka .insanın içi acıyo bende topuk kanı alınırken o ağlarken bende ağlamıştım ama bunlar bebişlerimizin iyiliğiiçin işte

ağlıyo hemen susuyo be canım olmazsa emziriverirsin 2 dakka .insanın içi acıyo bende topuk kanı alınırken o ağlarken bende ağlamıştım ama bunlar bebişlerimizin iyiliğiiçin işte

ya topuk kanı alınırken ben sezeryan olduğum için zar zor yürüyodum zaten, dayımın hanımı ile annem de bizimle birlikte gelmişti topuk kanı aldırmaya, o zamanlarda annem ben tutamam sen tut dedi ona, yengem tutmuştu bebişimi, aynı odadaydık ama ben bebeğimden 2-3 metre kadar uzakta sandalyede oturuyodum, o halde bile çığlıklarını duymak beni delirtmişti, gözlerim dolu dolu oldu, hemşirenin sölyediği şeylere bile cevap veremedim yutkunmaktan, yarın mecburen ben kendim tutcam yavrumu, geçen sefer acıklı acıklı ağlamıştı, canı yanmıştı yavrumun, yarın yine canı yancak, nasıl dayancam bilmiorum, aklıma gelince morelim bozuluyo senağlama

çıtırcım çook geçmiş olsun canım canını sıkma küçük bebeklerin sinir sistemleri çok gelişmediğinden acıyı bizim kadar hissetmiyolarmış şimdi hissetmiyodur ama iz kalmaması için elma suyu çok iyi geliyo yarayı kuru tutmamaya çalış ablam da kızı da 1 aylıkken parmaklarını tencereye yapıştırmıştı gata da elma suyunu tavsiye ettilerdi şimdi çok şükür iz miz yok
destinacım sütüm yok evet gecelri yetiyo noldu benim süte anlamadım çok şükür bugün daha iyiceyim bol su içiyorum kanamam kesilsin diye drun verdiği ilacı içiyorum azaldı sabahtan beri başım dönüyodu meğer kansız kalıyomuşum demir hapıma tekrar başladım ben hiç bu kadar kanama görmediydim geldimmi herşey üst üste geliyo Allahım beterinden korusun
ibolyacım canını sıkma aşıda 1 dk bile ağlamadı bizim kız hemen uyudu tekrar 1 snlik iş herşey onların iyiliği için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…