tünaydınnn ekim anaları, öğretmen annişlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun, a.s. bizim bi günümüz bilem yok, öğretmen olmayı çok istemiştim ama kısmet değilmiş :çok üzgünüm: bu arada aşımızı yaptırdık geldik, minik böcüğüm çok ağlamadı , yavrum çok uslu çok anlayışlı bi bebek yaa, kıyamıyom ona, iğne girince acısından ağladı, hemen sıkı sıkı sarıldım, giydirdim, emzirmeye başlayınca sesi kesildi kuşumun, ebe teyzesi de bi güzel boyumuzu kilomuzu ölçtü, 2650 gram ve 46 cm doğmuştuk, 3870 gram ve 53 cm olmuşuz, gelişimi büyümesi çok güzel dedi ebemiz, .bi de kemikleri geliştirici damla verdi, ağızdan 3 damla damlatılıyomuş, erkekim pek güzel büyüyo, kızlar farkettim ki bebişim kucağı çok da fazla aramıyo, eğer huzuru yerindeyse gaz sorunu yoksa minderine yatırıyorm, kendi kendine oynaşıyo, sonra uykusu geliyo uyuyup kalıyo, geceleri de 2,5-3 saatte bir acıktığı için ağlıyo hemen emziriyorum yine uyuyup kalıyo, bir de bugün bebeğimin artık bana tepki verdiğini farkettim, amanda böcüğüm diye seviorum bana gülümsüyo, aşıkım ben ona yaaaa, hihoyyyt bu arada sağlık ocağında 3 günlük doğum yapmış bi anne geldi bebeğiyle topuk kanı aldırmak için, canım yaaa oturamıyodu poposunun üstüne, emzirmek için çabalıyodu ama bi türlü beceremiyodu, bebişi de emmek için uğraşıyo beceremeyince de ağlamaya başlıyodu, onların ebesi bebeğin emmesi için çok uğraştı ama bebecik ememiyo, annesinin göğüs ucu hiç yok, tutamıyo yavrum anasının memesini, kadının memeleri de taş gibi olmuş, sürekli pompayla sağıp kaşıkla veriyorlarmış, biberonla sakın vermeyin dedi ebe, çünkü bebeler anne memesinden sütü çekmek için daha çok uğraşırmış, ama biberonda bi çekişte ağzını dolduracak kadar süt gelirmiş, eğer biberona alışırsa göğsünü almaz dedi, ya nasıl üzüldüm, kadın kaşığa sağıp sağıp öyle verdi yavrusuna, ahh ahh ilk zamanlar pek bi zor oluyo, bizim bebişlerimiz en azından artık biraz daha düzene girdiler, emmeyi öğrendiler, yarvum aç aç bekliyo, anne de bebek de çaresiz, inşallah bir an önce sorunu atlatırlar, pek bi üzüldüm hallerine, bizim ilk zamanlarımız geldi aklıma, bu arada ne çok konuştum be, sizde ne var ne yok bu arada bakim
senağlama ibolya valla ilk günleri getirdin aklıma o kadar üzülüyorum ki anlatamam o günleri anımsadıkça.yavrum benim göğsümü de alamıyodu ben de sinirlenip zorluyodum o da ağlamaktan morarıyodu.Allah'a şükür o günleri atlattık.ya bizim kız dakika tuttum.5 dakka emip bırakıyo.anlamadım.zaten beni hiç çok uzun emmedi.ama bu da çok kısa değil mi ya:uhm:neyse inşallah o arkadaşımız da bu günleri aşar.ama ilk kez anne olmak gerçekten zor.ya çıtırıma noldu?geçmişi okuyamadım.sizler geçmiş olsun falan demişsiniz.kötü bişi olmadı demi yaa.neyse benim bebişte balgam olurda hırıl hırıl eder ya boğazı.aynen öyle oluyo.sağlık ocağına götürecem.inşallah bişey yoktur.gece hem boğazı hırıltı yapıyo,hem de burnu tıkanıyo yavrum nefes alamıyo.inşallah düzelir.
ay aynı vlla bende ööle nefes dinliyorum yattığım yerden.emin olamassam senn gibi dürtüyrum cocuğu.allahım esirgesin hepsini.acılarını göstermesin:Saruboceq:evet haklısın çok zor oluyo ama onlar için yaşlanmak bile bir başka güzel be çıtırım ben aşkıma deliler gibi aşıkım artık, geceleri uykumda bile nefes alıp almadığını kontrol ediyorum, nefesini hissedemezsem uyanıp ynına gidiyorum yavaşca yüzüne dokunuorum tepki verince gidip yatıyorum, yoksa kalbime bi sızı çakılıyo, sağlıklı hayırlı olsunlar da ben ak saçlı nine olmaya bile razıyım :)
senağlama ibolya valla ilk günleri getirdin aklıma o kadar üzülüyorum ki anlatamam o günleri anımsadıkça.yavrum benim göğsümü de alamıyodu ben de sinirlenip zorluyodum o da ağlamaktan morarıyodu.Allah'a şükür o günleri atlattık.ya bizim kız dakika tuttum.5 dakka emip bırakıyo.anlamadım.zaten beni hiç çok uzun emmedi.ama bu da çok kısa değil mi ya:uhm:neyse inşallah o arkadaşımız da bu günleri aşar.ama ilk kez anne olmak gerçekten zor.ya çıtırıma noldu?geçmişi okuyamadım.sizler geçmiş olsun falan demişsiniz.kötü bişi olmadı demi yaa.neyse benim bebişte balgam olurda hırıl hırıl eder ya boğazı.aynen öyle oluyo.sağlık ocağına götürecem.inşallah bişey yoktur.gece hem boğazı hırıltı yapıyo,hem de burnu tıkanıyo yavrum nefes alamıyo.inşallah düzelir.
kızlar merhaba.senağlama
gıremedım bırkac gundur..
malesef başımıza kotu bır kaza geldı...:çok üzgünüm:
cuma gunu kızımın kırkını cıkaracaktık.annem geldı sabahtan.elektrıkliyı actım ısındı oda.sonra kuvetını sobanın oune koyup başladık yıkamaya.normalde kızım ağlamaz yıkanırken azcık mızıklanır ancak okadar...
neyse..
sırtını yıkadık,sonra on tarafını yıkamak ıcın annem dondurdüğünde şimdiye kadar hıc ağlamadığı kadar ağladı...nasıl feryat fıgan anlatamam:çok üzgünüm:
hemen kısa kesıp 1 kat gıydırıp cocugu memeye aldım bıraz sakınlessın sonra gıydırıyım dedim.ne mumkun!!!!
kızım susmak bılmıyor.gıydıreyım barı dedim gıydırdım.hala ağlıyor hatta bağırıyor....
emzırmek ıcın aldım ve kızım emmeye başladığında parmaklarını fark ettım!!!!!!!!!!!
sol elinın yuzuk ve serce parmakları gorunce benı cığlık atıp oradan oraya kosup delırtecek kadar yanmış ve baya sısıp su toplamış olduğunu fark ettımsenağlama
anne ne oldu cocuğa nasıl oldu?????? bılmıyorum kızım dıyor ben mı yaptım nasıl yaptım nasıl oldu dıyerek ağlamaya başlıyor............sonra kendıme gelıp onu sakınleştırmeye calıştım tansıyonu fırladı ayağa kalkamıyor..
annemı oylece bırakıp hastaneye attım kendımı.:çok üzgünüm:
evde akşam cocugun ustunü değiştiryordum ki dırseğiin altının da baya bır yanmış olduğunu gordüm...ve ağlamaya başladım .
cocuk usumesın dıye hızlıca gıydıreyım derken farketmemişim bıle...
nasıl farketmem dıye kendımı paraladım.
kızım cok ağlamıyor çok canı yansa ağlardı ama o an canı yandı sustu bıdaha ağlamadı hıc.ama benım ve annemın ıcınden cıkmıyor bızım daha cok canımız yandı belkıde...:çok üzgünüm:
geleleım bu kazanın nasıl olduğuna..işte hala bılmıyorum nasıl olduğunu...
sobaya değmiş olamaz okadar yakın değildi..
odada başka sıcak bır sey yoktu olmadı kesınlıkle.
tek ıhtılam var oda plastık kuvetınn sobadan cok ısınarak yakmış olması...
nasıl oldu hala bılmıyorum soktan cıkabılmiş değilim..
anlayacağınız onunla uğrasıyorum bırkacgundur.
uykularım kacıyor uyuyamıyorum onun acı cektığını düşünerek ben daha cok acı cekıyorum.
aman kızlar dıkkat edın yavrularınız koruyun benım gıbı canınız yanmasınsenağlamasenağlama
allah hepımızın evlatlarını korusun..:Saruboceq:
yaaa evet eylulcumm aynen ıbolyamın anlattığı gıbı...
sen herseyı ıbolyaya sor takıp edemedıklerını..
o maşşalahh heryere yetişiyoo :)
boşuna basmıyoruz onu:)
burun tıkanıklığı ıcın seru fızyolojık kullanıyorum ben cok ıyı gelıyor.
ıbolya nefes alıyor mu dıye kontrol ediyorum deyınce aklıma geldı.cmt bı fılm ızledık eşimle.adı "iyi seneler londra" izlediniz mi bılmıyorum,
neyse orada kadın bebeğinin bakıcısı işi bırakıyor.lkadın da eşiyle cok onemlı bır toplantıya gıtmek zorunda.2 saatliğine arkadasına emanet ediyor.kadında pek ılgılenmıor.bır bakıyor arkası donuk bebeği,korkuyla bır cevırıyor ki morarmış,,,,,,,ölmüş bebeek..
işte boyle bır hıkayesı var.alahım nasıl dehsetle ızledım anlatamam.o gece sureklı kalkıp kalkıp bende kontrol edıyorum gorsenız..fılm cok etkıledı beni.aman dedım kımseye emanet edıp bırakamyıcam galıba cocugumu ya.işim zor vallahı.
aman dıkkat edin bebişere...
ay aynı vlla bende ööle nefes dinliyorum yattığım yerden.emin olamassam senn gibi dürtüyrum cocuğu.allahım esirgesin hepsini.acılarını göstermesin:Saruboceq:
çıtırıma çok çok geçmiş olsun.ay ibolyacım valla göğsümü boşaltıyo mu bilmiyorum.ben sıkınca hala süt geliyo.bu arada nisacımın sütü kesilmiş galiba.hemen bişi önereyim.pekmez iç nisacım acayip işe yarıyo.eski kadınlar süt olsun diye sulandırıp sulandırıp pekmez içerlermiş.valla ben süt içiyorum ardından da pekmez.1 saat sonra da sütlaç yiyorum.şimdilik iyi gibi bakacaz.ibolyam valla bizim de var serumumuz ama işe yaramıyo.o değil kafama takılan zaten şu boğazındaki hırıltı.çok canımı sıkıyo.yavrum büyük adamlar gibi horlama sesi geliyo.
selam ulehihoyyyt
bu eve biri girse kendini kaybeder allahım yetişemiyorum her yer dağınık bi odayı topluyorum öteki dağılıyo yemek yapım diyorum bi geliyorum kızım her yeri talan etmiş-tatlicadiarzu-
bu arada celenim çıtırım nisanurunm nisam yağmurum beyaz zambakcım öğretmenler gününüz kutlu olsunŞeniz
emme süresine gelince lik 10 -15 dakikada bebek memedeki sütün %90 nını içermiş zaten bu süreyi geçem emmeler boşa hava yutuşlarmış ama gel bunu bide benim oğlana anlat valla bazen 40 dakkayı buluyo yine maşallah diyimde inek memesi gibi oldu göğüslerim..
destinam senin işin zor aslında senin gibi 2 yavrusu olan annelerin işi çok zor.Allah kolaylık versin.bişi soracam sezeryanlı analar ağda yaptınız mı ya.valla ben korktum jilet kullandım ama bidakine yaptırsammı acaba ne diyosunuz siz naptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?