2008 Ekim Anneleri

anacım ha senin kaynana ha benim görümce hiç farkı yok, benim görümce de geldiği akşam hasta oldum deyip karnını tuttu durdu, ay ölüyom ay geberiyom ay sancım var diye diye, eşim de o akşam mesai kalmıştı eve biraz geç gelmişti, annem eşime oğlum yemek hazırlayımmı yicenmi deince de ben hazırlarım dedi koştu gitti yemek hazırladı, hazırladığı yemek de anamın yaptığı yemek hee, ona sadece ısıtıp masaya koymak kaldı, bana gelince hasta olan yaatan karı eşime gelince yardım eder ayaklarına yattı, eşim dicekki haa ablam eşime yardım ediyo, ne fesat görüyon dimi, sabah yusufum uyanır altını deiştirirm emziririm karı beni seyreder dakikalarca, kahrımdan kalkıp kahvaltı hazırlamaya giderim herşeyi hazırlarım aa abam ben getiriverim kahvaltı tepsisini der, herşeyi yaptıktan sonra kahvaltı tepsisini mi getiremeyecem, ben taşırım deyip kendim götürüyodum odaya, a kokar a terbiyesiz sen bana yardıma gelmedinmi niye böyle yapıyon, 1 haftalık bebemle karıya hizmet ettim bi de, ne gücüme gitti bi bilsen, sinirimden kudurdum günlerce, daha yeni yeni kendime geliorum, hala hazmedemedim terbiyesizliğini, hadi sen kaynanam yaptı diyosun, benim görümceye noluoy da böle pislik yapıo bilmem, karı yusufum bana benzio diye kahroluo ay, benim yatak odasının derdi ona düştü, eşime hanımın senden baskın çıkmış diyo, şeytan diyo tut saçından sürüye sürüye kapının önüne koy,kötükedihüso hepsi aynı anam bunların, o kadar çoklar ki kazan neyin de yetmicek :roflol: ay bak yine şiddetim geliyo, zaten hırsımı alamamışım hep içime atıyom, kimin kaynanasını dövim lem :mymeka:

Varolcum hoşgeldin seninle aynı gün dogurmuşuz 25 eylülde...
Minikpatik Allah sana ve bebegine uzun sağlıklı ömürler versin...

teşekkler arkadaşlar.şu dünyada kayınvalidesinden dertsiz olan varmıdır merak ederim.o yzden benimkide kazanaaaaa!

ibolyacım sende söyleseydin canım ya hazırlamasaydın mecbur yapacaktı misafirlige gelmedi ya...ben hemen yüz ifademle belli ederim böyle bişey yapınca eger anlamıyorsa eşime uyarması için söylerim eğer odamı olmuyor görümcemle konuşup sen burda çok yorulma hadi evine git derim...o da olmuyor ayakkabısına tuz koyarlamış eskiden istenmeyen misafirin evine gitsin diye eeee artık o işe yarar herhalgerçi denemeye fırsatım olmadı tuz olayını.kayınvalidem gelir haftada birkez en fazla 2 saat oturur gider ama mesafeli davranıyorum o yüzden öyle...hasta olsamda bişey beklemiyorum ondan o yüzden üzülmüyorum.yani ben bide açsam açım demem sonra ben ona bunu yaptım dedirtmem kimseye...

şunlara bak kaynanam gelcek diye ağlıyolarr
yaw ben 2 haftadır çekiyom onları kaynana+kayınbaba...:çok üzgünüm: ben kendimi hangi dağlara taşlara vuram:çok üzgünüm:
bugün giderler diye pek umutluydum ama yok anacım kuruldular oğullarının eline ekmek elde su gölde tabi ayda yılda bi dışarı çıktıklarında ekmek vs. alıyolar o kadar hıı pardın bi de 1 kere oğluşuma bez almışlar nerden akıllarına geldiyse halbuki bez stoğumuz tamdı göz boyama işte
bukaynana illeti sizlere bebişlere hediyeler filan getirdi mi?? bizimkiler okadar mok gibi paraları var bi tane hediyelik bilezik kapıp gelmşler onuda bana değil eşime verdiler aman sankim meraklıydım
bende lafımı koydum tabin altta kalırmıyım
anne bakın oğlumun mobilyalarını annemler aldı
anne bak eray ın künyesi babam aldı
anne bu da benim kolyem annem dı vs. tabi mesaj gitmiş midir bilmem en azından benim içimde kalmadı
doğurmadan önce erkek torun erkek torun diye inletiyolardı ama Çok üzgünüm çoook

kızlar bişey sorcam kaynana odaklı konumuzla tamamen farklı ama
siz okurken öğrenim kredisi almış mıydınız benim geri ödemelerim başlıcakmış önümüzdeki ay şimdik erteletmek için dilekçe yazdım 1 yıl ertelenebiliyomuş herhalde sizde böyle durumlar var mı??

edhacım niye öyle diyorsun canım ya ekmek elden du gölden diye boşver yedirecek ekmegin varmış yediriyorsun içirecek suyun varmış içiyorsun...haline sükret bence....benim eşim aliesine bakıyor ama herşeyiyle yani ama olsun etsin ne olcakki ''iyilik yap denize at balık bilmezse halik(Allah)bilir'' demişler...onların durumları çok çok iyi olsa bile birşey almışlar almamışlar çok dert degil yani eşim yapsın onlara daha iyi...kayınvalidem bana çok güzel bir bilezik taktı ama eşim aldı onu biliyorum kendi almış gibi taktı ama olsun ben ameliyathanedeyken annemle birlikte ağlamışlar aileme karşı çok iyi davranır annemle babama beni överler övülecek bi meziyetim olmadıgı halde...yanii maddi degil duygusal seyler daha önemli benim için...

yok kız bizimkiler öle deil vallam yedkleri yemekte değilim ben ekmek elden derken herşey hazır ayaklarına geliyo diye kastettiydim ama daha düğünümden berim sankim eşim dul karı almış gibin davranıyolar 400 milyona gelinliğimi mal ettim diye laf bilem yedim pahalıymış diyem aman neler neler açmıyım ağzımı şimdin forum yetmez kendi kızlarının düğününde ama akıttılar maşallah insan gocunuyo işte yoksa ne hediyelerindeyim ne de yediklerinde bana aileme uzak olsunlarda...
bi de tavır yaparlar aslında ben set beğenmiştim senin için ama takmazsın diye almadım filann.. bana hissettirseler kızları yerine koyduklarını bende anne yerine koyarım ama nerde maddi şeyler yok duygusallık hiç yok bunlarda

edhak bence sen lafını pek bilmiyorsun ''dul karı almış gibi'' ne demek ben anlamadım...insanlar dul olabilir ama sana yaptıkları şeyi dullar hakediyor demek değil!!!Dul olsan bunları hakedecektin yani!!!!Dul değilim ama sen böyle dam kapı konuşuyorsan seninle herkesin işi var demektir...kadın kadındır o nasıl laflar öyle...

merancım canım amacım seni kırmak yada dulları küçümsemek deil canım halk arasında öyle denir diye dedim di yoksa dul bayan bunu hakeder diye bi düşüncem yok
aman zaten bu forumda bunu tartışacak da deilim burda paylaştığımız şeyler çok farklı
anlayan ne demek istediğimi anlar zaten

merancım canım öyle hazırlamasaydın falan olmuyo malesef kahvaltı hazırlanacağı belli, bi kere karnım acıktı kahvaltı yapalım bari diye ucundan dokundurdum karı hiç umruna takmadı, taktik sadece taktik, yok köyde dam yapıyoruz yok inşaatımız var dedi durdu benim görümce, bir an önce kaçmak için, neymiş kimsenin mutfağına girmemiş, büyük gelinleri sezeryan olduğu günün ertesi gün eve gelmiş kendi sobasını kendi yakmış kendi yemeğini kendi yapmış ona hiç iş düşürmemiş, olayda samimiyet olsa insan kırılmaz, paradan bitecek bi iş olduğu zaman eşimin kuyruğundan ayrılmazlar, ama bilmezler ki ben çalışmasam eşim onlara o babalığı yapamaz, ben yine de sesimi hiç çıkartmam, kötü gelin olmayayım arkamdan dedikodumu yaptırmayayım die, ama bak ben muhtaç oldum işim düştü yardım bile edilmedi, kendisine hizmet ettirdi gitti, gece sabaha kadar tık demedi, ben zar zor kalkıp bebeme bakıp emzirip yatırıyodum, sezeryan acım henüz geçmemiş, bebem bazen karnı tok olduğu bi sıkıntısı olmadığı halde mızmızlanıyodu kucak istiyodu uyumuyodu hiç kalkıp da bi kerecik de şu bebeyi ben pışpışqlayım da kadıncaz uyusun günlerdir harap oluyo demedi, ben emzirmeye kalkınca uyuyan güzel gibi uyuyan kadın boynunu uzatıp emiyo mu diye sormasını bilio, burada akrabalarının düğünü derneği olduğu zaman koşmaca gelirler benim evimde kalırlar, ben onlara hamile hamile yemek hazırladım, işten gelip yorgun argın yemek hazırlayıp hiçbi işe el uzattırmayıp güleryüz gösterip iyi niyetle misafir ağırlamanın karşılığı bu olmamalı canım, düğün dernek oldu mu 2 gün bizde kalıyorlar, ekmek elden su gölden yiyip içip kaçıyorlar, insan birazcık kadir kıymet bilmeli, ben eşimin ablası abisi babası vs deyip hatır sayıyorsam o da kardeşimin hanımı deyip hatır saymalı, herşey karşılıklıdır, canım bence senin böyle sorunların olmadığı için çok olumlu bakıyorsun, ben 8 senedir hep olumlu bakıyorum ve hala olumlu bakıorum ama karşılığında olumlu birşeyler göremiyorum, burdaki birçok arkadaşımız da kaynanasından vs dert yanıyo, eminim onlar da çok anlayışlı davranmışlardır, onlar da hatır gönül dinlemişlerdir ama aynı karşılığı görememişlerdir, hiçkimse evliya değil ki sabretsin bu kadar, bak yine de kalp kırmayıp sadece kendi kendimize dertleşiyoruz, hani hangimiz kaynanasına görümcesine vs kötü söz söyledi, sadece aramızda konuşup dertleşiyoruz hepsi bu, edhakın söylemek istediğini de bence sen yanlış anladın, tabiki de dul kadınlar kötü şeyleri hakedior değil, geleneklerimizden gelen bi söz bu, düğün dernek takı eşya vs ilk evlenene yapılır, ikinci evlenene bunlar yapılmaz, en azından önceden öyleydi, edhakın söylemek istediği buydu, ben ilk evlendim hakettiğim şeyleri yapılması gerekenleri yapmadılar demek istiyor, şahsım adına bende aynı şeyi düşünüyorum, bu dulları kötülemek değil ki, ben de yapılan düğün alışverişinin paralarını bileziklerimi satarak ödedim, hiçbirisini ödememiş mağazaya, kendi gelinliğimi kendim almış oldum yani, eşime de söylerim dul kadın mı aldıydın sen bana böyle yaptınız ayıp değilmiydi ben sana kızlığımı en büyük hazinemi verdim derim, ne yani bu suç mu şimdi, bence sen olayı büyütüyorsun, kimsenin dullara lafı yok, bu söz sadece deyimleşmiş bir söz, edhakçım salla anacım çünkü benimkiler daha gelip torunlarını görmediler bile, seninkiler yine en azından azbuçuk bişey takmışlar torunlarını görmüşler, doğumdan 2 hafta sonra gelecez torun görecez dediler hala tık yok, sıkma canını, valla laf anlayana söyleniyo, sen istediğin kadar bunu anam bunu babam aldı diye laf çarpıt, eminim anlamamışlardır klava:

saol iboşum benim de anlatmak istediğim buydu ama yanlış mı anlattım anlamadım ki meran beni tek kıstırdı tabi forumda herkesn kaynana kendininki gibin melek sanıyoo:çok üzgünüm:
küstüm işte bi daha kaynanamdan dert yanmıcam kazana atın gitcin anacım...

ya bu arada benim oğluşun kafasının tepesi böyle kepeklenmiş gibin deri atıyo sanırsam kabuk kabuk ama sarı kabuk olmuş yeni farkettim saçtan görülmüyo ki anacım
acaba saçlıyız diye mi böyle oldu sadece tepe yanlarda yok bıngıldak yüzünden mi ki
bi dr a götürsem mi sizde oldu mu hiç??

yaa hıcbırımız kotu nıyetle solemez kı bu sozu. bence meran yanlıs degerlendırdı bu sozu. yada bu konuda cok hassas ama emınım o da senın kotu nıyetlı olmadıgını bılıyor. aman zaten bu kaynana vs tartısmasını kapatsak hıc fena olmayacak. bıraz daha devam edersek ben kılıcları kusanıp saldırıya gececem. karambolde ıyı kaynanalar da gıtcek yazık olcek :roflol:

anacım benımkısının de yenı yenı oluyo. kepeklenıyomus gıbı dımı. kabuk kabuk bızım de. annem bebeklerde olur normeldır dedı. bebek derısını atıyodur belkı de.

konak olabilir canım dra gittiğiniz zaman söyle benim büyük oğlumda olmuştuı bebe yağı sürüyodum hergün kafasına düzelmişti ama benim bebeler kel sizinkiler gibi rapunzeldiil

Ya kızlar iyki şurası varda dertleşebiliyoruz.bırakın birbirinizi yalnış anlamayı az çok kaç aydır burdayız birbirimizi görmesekte tanıyoruz küsmeyin öyle birbirinize bakıyımklava:
benimki dün gece oğluna beni anlattı ben ona tavırlıymışım evimde kendini yabancı hissediyormuş,ben ona iş yaptırmıyormuşum ama kendi annem gelince herşeyi yapıyormuş.benim eşimde arkalan anasından bundan sonra annem geldiğinde iş yapmayacakmış nasıl onun anasına iş yaptırmıyorsam benimkide misafir olup gidecekmiş:çok üzgünüm:bakarmısınız ya millet iş yaptırır kabahat ben yaptırmadım kabahat oldu.birde eşimin tavrı acaip canımı sıktı.dengesiz oldu adam gece dönüyo arkasını uyuyo sabahta fırlıyo gidiyo sanki küfür ettim sülalesine.ayyy lohusalıkta oluyo derlerdi inanmazdım ama başına gelince anlıyorsun.2,5 yıllık evliyiz kvalidem pek doluymuş tüm zehirini akşam akıttı boşaldı.bende susmadım valla karşısında cvp verdim sustukça tepene çıkılıyo çünkü:1shok:çocuğun kulağına ezan okumak için onların tanıdığı müftü varmış onu çağıracaklarmış benimde amcam gelmişti okudu ezanı vay efendim kafamıza göre iş yapmışız.kadın doluymuş meğerse ufffffffff sizi bulmuşk dertleşmek istedim kusura bakmayın başınızı şişrdim ama iyki varsınızda derdimi yazarak hafifletiyorum işte:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…