2008 Ekim Anneleri

fatoşçum eğer sadece sızlamaysa sütün birikiyodur.ama eğer ellediğin yerler benimki gibi hem şiş hem de düğüm düğümse galiba sana da benim başıma gelen geliyo.ama varya o sütü sağıp dökmek çok zor.içim gidiyo ben o sütü biriktirene kadar neler çekiyorum.ama gel gör ki şu başıma gelene bakın.ama sıcak suyla ovalıyorum.sağıyorum bi de.aklıma gelmişken şimdi de sağıyım da sütüm küsmesin.bi de bu korkumuz var tabiki.:ecrin_bebek:

olcaycım ozelttınn amaa valla napalımmyerimseniben neysekı ıyımişsinnnizz derıncık ve senn:1hug:

iklimm ıhhh uhhhh dıyee sesler cıkarıyor bıde resmen an--neeee dıyor cocuk yaa her duyan aaa anne dıyor diooo..bneımde cok hoşuma gıdıo annemmm dıorum o ann--nee dıyınce.evet konuması ımkansız ama cıkardığı ses annn-neeşutarafagitti canım benım yaa.kıyamaszzz annesı yavrusuna.:asigim:

pnömokok asısını naptınız kızlar? 2. ayda olması sart değilmiş.artık devlet yapıyormuş beleşş yaptıranlar varr.bızım 2. ayın sonunda verem ve karma var pnomokok ılk doz ne zaman yaptırcanızz:uhm:

eylülcüm bu süt olayına benim aklım ermedi bir türlü, sütümü sağmazsam akıveriyor hemen üstüm başım batıyor , emziriyorum ama bebişim emmeyi beceremedi bir türlü hemen yorulup uyuyor dolayısı ile göğüsleri boşaltamıyor , pompalarla anlaşamadık elle sağıyorum morardılar resmen ............... ama sağınca da 100 ml ancak süt geliyor , hele sıvıyı az tüketip uyku da uyumadıysam 50-60 ml ancak ............... vesselam sütüm az mı çok mu anlamadım

ibolya nereye yazıyoruzkine? :)

neyi nereye yazıyoz anacım :uhm:

yeterki sen ye anacım, feda olsun sana herbiyerlerim lülülülülülü:roflol:

benim ilk zamanlarda kıyafetlerime kadar çıkıyodu ama şimdi olmuyor, şimdilerde sadece geceleri göğüslerimde süt biriktiği için göğüs pedim dolana kaadar ıslanıyo, ama ıslandığını fark edemiyorum,ancak bebişimi emzirmek için göğsümü açtığımda pedin cılk ıslandığını görüyorum, şeytan kulağına kurşun 2 gecedir göğüslerim deliler gibi dolup dolup taşıyo, neden kaynaklandığını anlamadım, bi ara da sütüm yetmemişti, psikolojik olabilirmi acaba :uhm:

anacım biz 24 kasımda gittiydik en son sağlık ocağına, verem aşımız da 24 aralıkta, pnomokok için de bi tarih vermedi ebemiz, bayramdan sonra da doktorumuza kontrole gidcez, bi sorayım bakalım eğer bu ay şart değilse diğer ay gideyim

slm kızlar birazcık geçmişi okuyabildim.malum bizim zıpr uyanır korkusu.olcayıııııımmmmmmm hoşgeldim yaaa ösledikkkk.ben de şekrimi hiç ölçmedim acaba normale dönmüşmüdür.eylülcüm fatoşcum geçmiş olsun.çıtırcım verem aşısı için aralığın 12 sine gün verdiler.pnömokok aşısı nezaman ve de sağlık ocağında mı yoksa devlet hastanesinde mi yapılacak acaba.haaa bir de hani devit3 veriyozya nezamana kadar vercez.kardeşime dr u 1 yaşına kadar demiş.sizin dr lar ne dedi ben sormaya unuttum benim dra.öpüyorum sizi gazsız veee boool sütlü saatler dilerim

merhabalar olcay hoşgeldin
olcay diyorum çünkü ensevdiğim ismlerden biri canım ablamın ismi çünkü

çıtır benim kız da resmen anne diyo gibi sesler çıkarıyo kızcağızım anlamını bilmeden söylese de babamız çok kıskanıyo niye sende susuyo niye sana gülüyo ve de niye annnnhepsini korusun inşallahe diye sesler çıkarıyo diye ama çok şirinler ya ne kadar masumlar kıyamam hiç birine allah

pnömokok aşısı 2. ayda yapılıyor sanırım toplam 4 doz yapılıyor sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapılıyor devit3 ü de doktorumuz 1 yaşına kadar kullanacaksınız deddi

gerçekten mi demek ablanın ismi bi de erkek ismi derler unısex kardeşim benimde oğluyşumunda ismi benim oğlanda bi tek benim sinemde göğsümde huzur buluyo babası bütün gün oğlana koklatıyosun kendini senin kokunu arıyor bak bende de durmuyo dedi geçen akşam hafif kıskanma durumları yaniiiiiiii kızlar oğlum ağlıyore öpt hepinizi gelirim ben vakit buldukça

bıze de 1 yasına kadar dedıler once ama benım kızın kemık gelişimi cok ıyıymiş maşallah buyuzden bıngıldağı cok acık değil.erken kapanma ıhtımalı var oyuzden sanırım 3. aydan sonra devit3 ü kesıcem ben.erken kapanırsa zeka gelişimini etkılıyor cunku.cok onemli. mutlka kontol ettrın bıngıdakları,iona gore devit3 e devam edın..yerimseniben

zambakcım esımde an-nee dıyor dıyo sureklı.bende kzdırıyorum onu ann-ne dedi once dıekaydirigubbakcemile3

ılk doğduğunda babasına benzetmişitm ama sımdı tıpkım bana benzıyo kızım yaaa. junıor çıtırımm benimmm:asigim:

bana benzediği için uzuluyor musun,sana mı benzemesını ısterdın vs. soruyorum yooo ne guzel sana benzedi işte vs.. dıye cevap verıyor. halınden mutlu..kızla cilveleşiyo akşamarı oda gulucukler sacıoobabişine koklaşıolar bı guzell:asigim: canlarım benımm.. bebek olunca daha bı guzel oldu hersyy:ecrin_bebek:

tabi sana benzicek 9 ay boyunca sen taşıdın karnında, bana babasına benziyo dediler mi bana benziyo bi kere 9 ay ben taşıdım karnımda diyom :dilcikar: gerçekten de bana benziyo hani övünmek gibi olmasın :1closedeyes:

edhak, phatosh ikinize de geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.
benim kızım da keyfi yerindeyse sesler çıkarıyor. bazen ağlama öncesi sesler mi, yoksa eğlence sesleri mi ayırt edemiyorum. sanırım o da ayoramıyor. şimdi de ayağımda sallıyorum bir taraftan bugün hiç doğru dürüst uyumadı gece uyusa bari

baslıcam haa ben gittim kıllatmısınız sayfaları yine..olcaaaayyy canımın içiiii hoşgeldin leenn.iiki geldin.toplanıyozmu ne:))
DESTİNAAAAAAAAAAAA nirdesin bacıııımmm???
cıtırım benm beişte ann nnee dio demekki bu dönemn özlliği.
ya senn kızlz benmki aynı gidio.bnm yazıcaklarımı yazıon hep.cemrede ilk doğduğunda aynı babasıydı.şimdi bir döndü bana herkes hayret edio..kaşları benm alınmadan önceki hali.
bıngıldak olayımız bile aynı len.bzmde erken kapanıcak gibi..ve dediğin gibi cok önemli bir konu.kızlar arada sizde yumusak hareketlerle bakın bıngıldaklara..

el kadar bebeyi nasıl ayakta sallıosunuz yaff?????

şöyle oluyor canım, yavrucak uykulu gözlerle mızıklanır, elini gözüne yüzüne götürür, aç değildir, altı temizdir ve de uzun zamandır uyumamıştır. memede uyumuştur ama koyduğun yerde saçma bir sebepten (yükselen tv sesi, öksürük vs) uyanmıştır. ana kucağında tıngırdatma, kucakta sallama falan işe yaramamıştır. ayağa ince bir yastık alınır ve yavru sallanırken uyuyakalır.
bu arada bel ve bacaklarda oluşan ağrılar görmezden gelinir.
ee napcen son çare .

kızlar bu arada benim dahil bir çok arkadaşın cetveli kaybolmuştu, ama bazı arkadaşların cetveleri duruyordu. ben daha evvel cetvelimi baby child age bölümünden yapmıştım. o sayfa uçmuş. şimdi breastfeeding (emzirme) ve angel remembrance ("melek hatırası" diyebiliriz, melek olan bebekler için) sayfaları aktif. aynı şekilde doğum tarihi girereseniz cetvel oluşturuyor. ben emzirme sayfasından yaptım.

ebemiz bizim de arka bıngıldağımızı zor bulmuştu, üst bıngıldağıımızın açıklığı iyi ama arka çok küçükmüş, acep bizimkisi de mi böyle :uhm:

ayyy canım kıyamam yaaa, o çareye arada bir bizde başvuruyoruz Şeniz bu arada benim sıpayı durduramadım,işlerim de vardı, kanguruya koydum, çamaşır felan serdim, sıpa kangurunun içinde şu anda, uyuyo ay, yerine koycam uyancak, bugün markete gittik hava da pek güzeldi biraz gezelim gelelim hava alalım dedik amanin yola çıkar çıkmaz uyudu, nolcek bu işler böyle bi fikriniz varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…