2008 Ekim Anneleri

slm ben geldim çok şükür ki doktorumuz bişey yok dedi çenesi güçlenmişmiş vantuz gibi emer bırakır dedi aç olsa ağlar bırakmaz dedi kakasını da 1 hafta yapmasa bile normalmiş sadece çok ağlarsa susmazsa problem vardır o zaman getir dedi şimdi herşey normalmiş

geçmiş olsun a.s. 1 haftaya kadar normal mi dedi dr?

ohh hadi bak bişiiiciiğiii yokmuş yavrunun maşşalhhh nazar değmesinn

eylülcüm nısannur annesıne gıttı 2ay fılan kalcak bıldığım kadarıyla..oyuzden gıremıycek uzun bır sure..:1no2:

kimselerblmez ilk gelen sütler sarıydı hepiimizin kolostrum denilen halk arasında ağız sütü dıye bılınen sut varya o sarıgelır. sonradan beyazlaştıı hepimizin.senın sar mı gelıyorr?

ya bu kaka olayı neye göre değişio bebeklerimizin hepsi anne sütü alıo bizimki günde enaz 5kez yapıo doktora sordum normal anne sütü alan çok yapar dedi ...
büyüdükçe azalır kaka sayısı denio ama bizimki 3ayı geçti hala devam mıçmaya
kimide sütün yaramıodur çok yapıosa dio canımı sıkıolar senağlama

sanırım bu sıpaların herşeyi birbirinden farklı yapsalar dert yapmasalar dert allah hepimizinkine sağlık versin bu arada benim kuzucuk geçen ay 800gram almıştı bu ay 1100 garm almış çok şükür

benim kızım da günde 5-6 kere kaka yapıyo hem de nasılll.. saçlarına kadar mıçıyo nasıl beceriyo valla mekanizmayı hala çözemedim :roflol: sütün yaramaması ile alakası yok milletin dediğine bakma kilo alıyosa süt yarıyodur

evet eylülcüm aldım ve bugun ilk defa evin içinde kullandım.yemek yaptıııımm yatak topladııım camasır yıkayıp serdiimmm bebişte cok sevdi uyudu içinde bakına bakına zaten canına minnet onun gezinio yakaydirigubbakcemile2 ama cok tutmamak lazım dik oturamıo bide uyuyunca daha bi büzüştü içinde.ama cok raht tavsiye ederim..

gecmişler olsuuunnna.s. bizim dr da ööle dedi.cemre tam 5 gün kaka yapmadı.ama sıkıntısıda yoktu.doktorumuza sorduk 1 hafta hatta 10 gün bile yapmayabişlir dedi.bir cocuğun kabız ilan edilmesi için 10 gün gecmesi gerekirmiş.cemre hala 4 günde bir yapar.ama yaptımıda toptan yaparkaydirigubbakcemile3:1ninca:

2.5kg doğdu oğlum şuan 6.5kg buay 700gr almış geçen aya göre az dedi doktor geçen ay 1100gr almştı ama ii dedi gelişimi 60cm boy 40.5 da baş çevresi
ist.a annemlere gittim ay her kafadan bi sesi yok kakası yeşil cıvık yok çok yapıo insan kafaya takıo illaki oh burda kimse yok rahatım valla
bide ananem geyreği batmış o yüzden kakası böyle dedi bende bu tabiri ilk kez duydum yüzüstü yatır koluya bacağını çapraz olarak uc uca getir dedi tabi doktora sormadan yapmadım doktora sordum güldü gerek yok yapma öyle şeyler dedi
ananeme göre geyrek de belinin orda biyermiş bebek oturur gibi tutunca batarmış :1no2:

hee bizdede ona eğeleri batmıs derler.yapılan hareketede köstek denir.biz bebişe yapıoruz cok huzursuzlanınca.baya rahatlıo dediğin gibi oturtmaktan oluoa.s

Son düzenleme:
yaaaaaaa benim kızımı otırur gibi tutuyom ama bişiy olurmu ki bizde de büyüklerimiz hep yapardı o hareketi ben ters tutmadan yapıypm kollarını bacaklarını çapraz yapıyom hoşuna gidiyo bu arada çok huysuzlanınca karşısında poşetle oynuyom bayılıyo supacık

acaba kulak temizleme çıbığını zeytinyağına batırıp da poposunun içine doğru birazcık soksan işe yararmı ki :uhm:

nasıl bir hafta yapmasa normalmiş yav, o kadar içtiği sütler nereye gidiyo :1shok:

kulak çubuğuyla falan oynamayın kesinlikle diyor doktorlar tvde bi çocuk doktoru çıkmıştı o söyledi bebeğin kendi yapması gereken kasılma hareketini yapmasını engelliyormuş hissizleştiriormuş biara bizimkide ıkına ıkına bi hal oluodu fitili verir gibi yapıp çekiodum hemen yapıodu ama bunu duyduktan sonra bıraktım yapcağı varsa yapıolar tabi 1hafta gibi uzun bi süre ise ilacı falan vardır doktora sormak lazım

merhaba kızlar nasılsınız.. benim moralim çok bozuk ya hala siftah yapamadık öküz kocacım yüzünden.. :enbuyukkk: kendisi yanımızda değil, 2-3 haftada bi geliyo, bu hafta sonu da geldi ve kırkımız da çıkmıştı, güzel hayaller kurmuştum beraber vakit geçiririz diye ama ilk gün yorgun diye ses çıkarmadım, ikinci günü bebiş uyumak bilmedi neyse uyuttum saat gece 2 gibi benim öküzü uyandırayım dedim binbir cilveyle bana terslendi yok uykumu ne bölüyosun ben robotmuyum vs vik vik konuştu gerizekalı bütün gece ağladım sinirimi bozdu ya yok böyle bişey kafası mı basmıyo ne.. klava: bundan sonra böyle olacak yani bebek büyüyene kadar ne zaman boş vaktin olursa ozaman olacak ya saatin ikisi üçü yok yani bebişin ne zaman uyuyup uyanacağı belli değil ki daha düzene girmedi çok ufak.. hayret bişi ayrıca sabahı işe gitse anlıcam, horul horul öğlene kadar uyudu bi de klava: neyse ertesi gece de bekliyo ki bebiş uyusun ama çok şükür kız yine uyumak bilmedi (zaten uyusa bile öküz kocacıma küstüğüm için bi mok olmayacaktı) zaten yavrumuz kolayca uyuyo sanıyomuş şok oldu ne kadar zor buna bakmak valla iyi dayanıyosun falan dedi sonuçta sezonu açmadık, açmaya da niyetim yok kalbimi kırdı
bu erkeklerin çoğu mu böyle ya ne kadar anlayışsızlar sanki ben robotum hayret bişey sanki benim bol bol vaktim vardı da normal bir vakitte ben hayır dedim sanki, bütün gün çocuk baktığımı görmüyo ay şiddetim geldi bu kazan nerdeydi yaaa :mymeka: Çok üzgünüm çoook

peki celencim bebek soyunukken mi yapıosun o hareketi korkuom ben koluna bacağına bişey yaparım diye
giyinikken.1dk bile sürmüo özlemcim.sağ el sol ayağın topuğuyla sol elde sağ ayak topuğuyla birlerstiriyorum sırayla.cok rahatlıo bizim bebiş.ağlarken yaptığımızda susuo.hani bazı insanlr sırtını çiğnetir rahatlar ya bu da ööle bişi:1closedeyes:

:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

benim sıpacıkta 3 gündür yapmıyo kakasını her ağlayışını sanki kabızmışta sancılanıyomuş olarak algılıyoruz 1 hafta normalse içim rahatladı, peki bu kabız bebekler kakasını yapınca katı mı yapıyo yoksa yine cıvıkmı benimkisi hala cıvık mıçıyo bide acaba bizim yediğimiz şeylere mi bağlı kabızlığı onu merak ettim doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…