2008 Ekim Anneleri

kajocum,yasadiklarin emin ol gecici.benim de ilk cocukta birbirimizi girtlaklama asamasina geliyorduk.adamin yuzunu bile gormek istemiyorsun,oo birde ailesi varsa vay da vayy.bebekten dolayi,uykusuzluk,yorgunluk,stres hep birbirinden cikariyorsun hirsini eee parmak kadar cocuga kizacak halin yok.
simdi yasadiklarimizin farkindayiz...
ama bebisler buyudukce,hem bizler alisiyoruz hem onlar biraz duzene giriyorlar..hem su lanet olasi lahusalik depresyonunu bir cogumuz farkina varmadan atlatiyoruz.
biraz sabir ..............

herkese merhaba.
kajocum benzer şeyleri ben de yaşadım.yeni yeni kendime geliyorum.eşimden soğudum,hergün kavga ettik,,sabahlara kadar ağladım..evi terk etmeyi bile düşündüm.bebek doğana kadar rüyada gibiydik.evliliğimiz mükemmeldi...sanki doğduktan sonra herşey alt üst oldu.adama bi haller oldu.ilk kez beni sevmediğini bile düşündüm..off aklıma gelince bile tüylerim diken diken oluyo...ama çok şükür şimdi eski haline döndü yine.aramız çok iyi.arada bi yaptıklarını düşünüce üzülüyorum ve kızıyorum ama o düşüncelerden uzaklaştırıyorum kendimi..deşmemeye çalışıyorum....kendine ve eşine biraz zaman tanı.eminim herşey çok daha güzel olacak:teselli:.doğumda dünyası alt üst olan,hormonları nedeniyle bedeni çarşamba pazarına dönen biz kadınlarken malesef erkekler bizden çok lohusa hissediyo kendini..kadın olmak güçlü olmayı gerektiriyomuş..anne olmak ise süper olmayı.:çok üzgünüm:..büyüdükçe öğreniyorum.

kajocum sorun nerden kaynaklanıyor bilmiyorum ama üzülme bende eşime karşı soğuk hissediyorum sanki uzaklaştık benimle ilgilenmiyo.okula gidecem uyuyamıyorum diye başka odaya gidip yatıyo ben tabi ağlamaktan bi hal oluyom sabaha kadar uyumuyo bazen şevval sena o kucağımda ben hüngür foşurt halinde bu çocuk benim mi sadece diye tabi bebiş ağlayınca koşa koşa geliyo ama madem gelecen yat dimi yanımda yok anam celenin de dediği gibi bu ekim babalarııı öküüüüzzzzzz:mymeka:sürekli evdeyim kendime bile bakamıyorum çocuk uyumayınca da beceremiyorsun demezmiklava:boğ onu oracıkta diyor şeytan.insan gelirken eline bir çiçek al ne bilem bi hediye al halimi görüyon belki kendimi iyi hissederim demi yok anam yok bildiğin öküz işte:mymeka:

kajocum fatoş öyle güzel yazmışkii erkeklerde lohusa sendromu yaşıyorlar canım...benimde ilk bebegimde bizde çok sorunlar yaşadık daha 40ı bile çıkmamıştı kızımın sabahın 5 inde alıp çıktım evden düşün ne kadar daralmışım.yanımda kimse yok bir tane bile arkadaşım yok gittim sahile oturdum ağladım ağladım ben napcam die...sonra karar verdim ya psikolojik yardım alcaz yada sonsuza dek ayrılacagız diye....neyse eve tekrar döndüm söyledim benimki kabul etti gittik psikologa ama ikimizde nasıl dolmuşuz anlattıkça ağlıyoruz ağlıyoruzz...sonra birbirimizi daha iyi anlamaya başladık eşim çok pişman oldu beni anlamadığını için,ben çok pişman oldum onu hep yanlış anladığım için...ama berbat bi lohusalık geçirdigim için sütüm olmadı hormanlarım altüst troid hastası oldum ee olan bana oldu...

şimdide bu doğumumdan sonra ilkinde yaşadıklarımızın hiçbirini yaşamadık o beni çok iyi anladı hatta bilerek tırmandırdığım zamanlarda bile üff demedi hayatım canım cicim devam etti...psikolojik destek çok önemli eğer almasaydık şimdi aşık olduğum eşimden ayrılacak kızım babasından ayrı farklı sehirlerde olacaktı...eşini ikna et bence psikolojik destek alın yalnız atlatamıyoruz böyle şeyleri...

ooofff geberdım sabahtan beri yafff.temizlik yapıyorum...kafamçokkarıştı

neoluyor herkese böleeee yaaa..amn kızlar dikkat edin..eşinizlewmı konusacaksınız psıkoloğa mı gıdeceksınız napıcaksanız yapın...kopma noktasına gelmeyın sonra....yasakkelime
ben ılk gunlerde bıraz kotu hıssettım kendimi ama kavga fılan etmedık.eşımden hıc soğumadım şimdıye kadar,soğursam da zaten hersey bitmıs demektır benım ıcın..olayları sız abartıyorsunuzdur bu psıkolojıyle de normal zaten.duzelır merak etmeyın.ama cıddı boyuta tasınıyora meranında dediği gibi mutlaka destek almak lazım..

kajocum fırsat buldukca gel burda paylaş bızımle,paylaşki rahatlaaa:1hug:

eldıvenn mii??? ben ılk ıkı hafta taktım bidaa hıc takmadım.tırnaklarını kesersenız cızmez yuzunu.bide uyurken battanıyenın içine doğru darın ellerını ıssscaaacık kalır...

uffffff sorun hepimizde aynı demekki kızlar.phatosun da dediği gibi 3 gün önce evi terkedip gitmeyi bile düşündüm.sanki doğumdan önceki çift biz değiliz(
benimki kvalidem gidince daha beter oldu eskiden işten gelince öperdi giderken öperdi şimdi lanet oldu iyicene.anası şişrdi gitti oğlunu.birde utanmadan benim anneme beni şikayet etmiş kvalidem hatta babamla da konuşacakmış.neymiş efendim doğumda benim evime gelmiş ve ben onu hiçbir işe müdahil etmemişim kendini el gibi hissetmiş oğlunun evinde!!olmaz olsun ya kadın gelmedi gelmedi bir geldi pir geldi ortalığı kattı birbirine.çok severdim ama artık bitti tanıyamamışım onu çok yazık.loğusalık var ama birazda onlardan kaynaklanıyor kızlar yoksa lohusalık denen durum aslında çok ta normal.

kıslar gelecek geçecek bugünler kocalarımıza küsmeyelim tamam onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamıyolar
geceleri bebişler ağlarken mıçlarını devrip uyuyolar ama mesala kalksalar ne lacak ki sonuçta meme bizde
yorulan üzülen bebişi susturmaya çalışan hep biz ama onların da sırası gelicek şu bebişler biraz büyüsün ... bu zamanlar geçene kadar biraz sabredelim sonuçta biz onları sefiyoz onlar bizleri aramızda bi ak olmsaydı bu bebişler nasıl olurdu
erkekler yaradılışından hiç bizim kadar ince düşünmeyecek ve sonuçta olan bize olucak
ama unutmayalım ki bu yüzden cennet onların deil bizim ayaklarımızın altında
sadece biraz sabır...

yaa öyle miymiş, söyledğin iyi oldu valla, ben de kulak çubuğu ince zarar vermez diye düşündüydüm,

ah canım benim bidenem, aynı dertten muzdaribiz, bizim de sezon hala açılmadı, şşşşeyimden aşşa kasımpaşa diyorum bende :roflol:

ben hala gıydırıyorum. hem yuzunu tırmalamasın hem uşumesın diye. tırnaklarını da kesmedik zaten. babasının cebinden para avuçlatcakmışız. o parayla da hayır dagıtcakmışız. tırnaklarını da ondan sonra kescekmişizannem dedi gamyoncuiremsu

aynı benı anlattın canım yaaa. tıpatıp aynı seyleri yasıyoruz senınle. ınan bu konuda dertleşmeye oyle ıhtıyacım var kı :teselli:

ya bu aradaa millet sizin emzirmeleriniz düzene girdi mi ne sıklıkta oluyoo
benim sıpa uyanıkken hala yarım saat 1 saatte istiyoo normal miki yoksam doymuyo mu

senınkı meme keyfı yapıyo anacım. arasıra benım paşa da yapar öyle

ben de eldivenlerini çıkarıyorum ama elleri üşüyor diye huzursuz oluyorum yatarken mutlaka giydiriyorum..

kocalardan yana ne çok dertli varmış.. ben de kendimi tek sanıyordum.. kendisine hala çok kızgınım, sezonu açmadık ayrıca doğum yaptım bana doğum hediyesi bile almadı daha.. klava: benim doğumgünüme de az kaldı bakalım onu da unutacak mı..
kim ne derse desin biz doğurduk lohusa olan biziz ayrıca bebeğin herşeyiyle de biz ilgileniyoruz üzerimizdeki fiziksel ve psikolojik yük çok ağır, bu da demek oluyor ki her koşulda erkeklerin alttan alması ve anlayışlı olması lazım ama nerdeeeeeeeeee klava:

dün bende dedim bana doğu hediyesi almadın die(demiycem demiycem dedim ama baktım oralı olmuo sööledim.2.ay cıkıo hala tık yok.)sanki sööledimde noldu surat astı.buaksam işten gelincede kavga ettik.öküzün anahtarı var hala zile basıo.ac gir dimi.bütün gün kızı dolastırdım evin içinde.cok huzursuzdu.yarım saatte bir emdi.tam 4 bucukta uyuttum (ama kucağımda indiremiyorumda) bu hödükte 5 te geldi harıl harıl zile basıo.elindede anahtar.len ac gir:mymeka: deminde soslu cerezler varya soslu mısır falan ondan yemiş geldi cocuğun elini eğzına soktu:mymeka: bağardım bu sefer o da bağırdı.neymiş ben izin vermiyomusum kızını sevmesinekötükedihüso
böle gelmiiiş bööle gider kızlar
yaşasın öküz ekim babaları kardeşliği:lepi::lepi::lepi:

iyiakşamlar kimseler kalmamış neyse geldiğinizde okursunuz bizim memişler iyileşti süt durumumuzda düzeldi bundan böyle gittiğim yerlerde hiççç bebişten sütten falan bahsetmicem akıllandım yoksam nazara geliyoruz.ya bu arada arkadaşlar eşlerle durumlar vahimmiş az sabredin diyorum sizlerin yaşadıklarını ben hamileliğimde yaşadım bir kaç defa boşanmanın eşiğine geldik hatta olaylar okadar büyümüştü ki aile büyükleri falan toplanıp bizlerle konuşmuşlardı pek burada bahsetmemiştim opisikoloji ile ben intiharı bile kaç kez düşünmüştüm 11 yaşında bir kızım var bir çocuk karnımda eşimle kedi ile köpek gibiydik çok zor zamanlardı ama hamileliğin son iki ayında düzeldik şimdide iyiyiz allaha şükür gerçekten hormonlar bizi etkilediği kadar kocalarımızıda etkiliyor az daha sabır bunca şeyi atlatan biri olarak geçecek bunlar benim oğlan ağlıyor çıkıyorum

aaa kocamın kıymetini bilmem gerek sanırım geceleri hep nöbetleşiriz biraz ben avuturum olmadı uyanır sen yat ben uyuturum der ben kıçımı devirir yatarım sürekli yiyecek içecek getirir sütüm olsun diye valla benimkisi de ekim babası ama istisna heralde artı doğum hediyemide günler öncesinden hazırlamıştı

aman gül-şen cim maaşallah de nazar değer Allah korusun bu kadar sorunlu ilişkiler arasında anlatma öyle canımyerimseniben

bende benimkiyle çok fena kavga ettim dün, nedenimiz de bana hiç ilgi göstermemesi, ne saçımı okşuyo, ne güzel karıcım diye seviyo, niye böyle yapmıyon deyince de fırsat mı oluyo diyo, yav ne fırsatı bu bebe tepene mi çöküyo senin her dakika, psikolojisi müsait diilmiş arkadaşın, ulen benim psikolojimi düüşünen yok, evde tek başıma kuş kadar bebeyle uykusuz düneksiz ben gık diyomuyum, evi terk etmeye kalktım, çocuğu vermem diyo, anamın evinden çocuklamı geldim al senin olsun dedim, sonra da dayanamadım sürekli ağlaıp duruyo yavrum, bi bahane uydurdm, sen öldürürsün bu çocuğu mok bakarsın sana mı bırakırım ben el kadar çocuğu dedim, bakarım ben dio, süt verirmiş, allhım delircem öldürcek cocuğu, kuş kadar bebe süt mü içer delimisin sen diyom bakarım ben sana ne diyo, onun sana ihtiyacı yok bana ihtiyacı var sen iki saat bakamıyon o zaman nasıl bakcan diyom ses etmiyo, sadece bakarım diyo, bu sefer annemleri aradı, kızınız evden gidyo diye, ulen tut kolumdan gönderme dimi, saçımı okşa karıcım de dimi, yok nerdeee, sonra annemler geldi, bağırış çağırış, annemlere diyo ki canım tehlikede, ulen ne zaman üzerine yürüdüm naptım ben sana da canın tehlikede diyom,açıklama yapamıyo, annem de adam karısını gece sokağa salar mı oğlum sende hiç akıl yokmu diyo, gitmesin zorlamı tutcam diyo, allahım delircem, o duruma kadar getiriyo sonra suçlu ben oluyom, sonra annemler gitti, bu döndü mıçını yatıyo, bende döndüm mıçımı anasını satim, sabah işe giderken de bebesine bakıyo karşıdan, uyurken seyredio, sevgi dolu ya, ama ne hikmetse kavgamızın nedeni olan sevgi yine bana kalmamış,öpmeye bile acizlendi, her zamanki gibi ilk adımı hep benden bekliyo, bende konuşmucem işte bundan snra, benimki doğum hediyesiini aldı, alsa nolcek istemez artık kıymeti yok, alsın başına çalsın, sezeryana girerken üçbuçuk atan adam şimdi benden daha dertli, çocuğa o bakıyo altını o deiştiriyo, yemekleri o yapıyo evi o süpürüyo ya, depresyona giriyo heral yavrucak :mymeka:

günaydınnn herkese. aynı sorunları galiba ben de yaşıyorum. bebeğe bakma konusunda saolsun çok ilgili ama bana karşı olan ilgisi için aynı şeyi söyleyemicem maalesef. gün içinde birkaç kez arıyor ama sanki ben bakıcıyım gibi sadece bebişi soruyor ve en uzun tel görüşmesi 2 dk sürüyor.yani anlayacağınız hiç ama hiç ilgilenmiyor ne olacak bu halimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…