2008 Ekim Anneleri

birde ben çok fena gribim ilaç olarak ne alabiliyoruz bilen varmı ne yapsam geçmiyor

kızlar yaaaa bi sorunum var.
minik kuşum 2 gündür kakasını yapmıyor. Offf yaaa. bugün de yapmazsa doktora götüreceğim.
Gündüz emziriyorum. Akşamları mama veriyorum. Sütüm çok az. Acaba doymuyor mu yaa. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Günaydınlar herkese
themis doymasa ağlar açım diye bazı bebekler daha az kaka yapıo heralde yinede doktora sor ama doktor da bekliycek..peki ıkınıp sıkınıo mu yapmak için hani kabız gibiye acık zeytinyağı sür bide 1çay kaşığı zeytinyağı verioduk biz içini yumşatırmış

geçmiş olsun

ilk başlarda hergün yapıyordu kakasını. sonra günaşırı yapmaya başladı. 2 gündür yapmayınca tedirgin oldum. dün akşam biraz ıkındı falan. sevindim oh yapacak kakasını dedim ama yine yok bişey. zeytinyağını deneyeyim bakalım. teşekkürler canım.

celen sen bezelye demiştin ya ne zaman vermiştin bezelyeyi...hani ishal deyince aceba ondan mı olmuştur diye düşündümde
yok ondan 3 gün sonra oldu.asının aksamı..
cok suluydu.bezi deiştiremedim hep aktı toplarken.ööleki bez emememiş bile.sanırım asının etkisi.
bnm kızımda hep sarı yapmıo.arada baya yesilimsi oluo.birazda nkokuo.bende corap patikli tulum ve patik giydiriyorum.ama sapka takamıyorum.bağırıyo.acaba kafasınımı üşütüyo ki:uhm:

anacım sakın poposuna zeytinyağı sokayım falan deme, ben de öyle düşünmüştüm, hatta kulak çubuğuna biraz batırıp da poposunun içine sokulursa iyileşir diye düşünmüştüm, ama öyle değilmiş, çocuğuğn boşaltım yollarının düzenini bozuyomş, kendi kendine gelişmesi gerekiyomuş, dışarıdan bi müdahale olmaması lazımmış, tehlikeliymiş yani, sakın öyle yapayım deme, bi de eğer kakasını yapamıyosa egzersiz yaptırt, ben her alt değişmeden önce yada eğer ıkındığını gördüysem bacaklarını karnına bastırarak egzersiz yaptırıyorum, o zaman gazı varsa pırt pırt çıkartyo zaten, bi süre sonra da bğırsaklar faaliyete geçiyo galiba kakasını da yapıyo, kalça ultrasonu çektirmeye gittiğimizde ortopedi doktoruna sordum ben sı k sık bacaklarını karnına bastırtarak egzersiz yaptırıyorum bi mahsuru olur mu dedim, yok gayet iyi yapıyosun bacakları gelişir dedi, ben gaz ve kaka çıkartması için yapıyorum bazen çok ıkınıyo ağlıyo o zamanlarda yapınca da rahatlıyo dedim, doktor oh ne güzel gaz probelmi de olmaz çok güzel yapıyosun devam et demişti, istersen sen de dene, bacaklarının üst kısmından tutarak karnına doğru bastırıyosun, ben birkaç dakika ısrarla devam ediyorum,s onra bağırsakları yumuşuyo ne varsa çıkıyo, denemeni tavsiye eederim.

aynen aşıdan sonra benim oğluşta sulu yaptık kakasını sanırsam aşının etkisi. canım aynı durum bizdede var benim kuzuda taktırmıyo şapka uyumuyo bile şapkalı arada yeşil gibi oluyo kakası acep kafaları mı üşüyo ki

celen sen hiç mama vermiyon demi minik hanfendiye, mama verince de kakasının rengi değişir diyolar da,

yok vermiyorum.ya kafasından üşüyo yada ben kendimi üşütüyorum.şutarafagitti

anacım ben hiç şapka takmıyom ki böcüğüme, bizim hiç öyle olmadı, bence kafasına şapka takmamakla alakası yok bunun, eviniz serin mi oluyo sizin, ısınma durumnuz ne alemde, bi sıcak bi soğuk filan oluyosa belki ondan olabilir, bu arada sen zaten üşütüksün :roflol:

Anne sütü alan çocuklar (sık sulu ishali olan): Hayatın ilk 3 haftasında anne sütü alan bebeğin her beslendikten sonra normalde bir dışkılaması olur. Bazen dışkı rengi yeşil, kıvamı sulu olabilir. Dışkıda sümük, kan veya kötü koku duyulana dek normal sayılmalıdır. Bebeğinizin dışkılama sayısı artarsa muhtemelen ishali vardır. Bebeğiniz emmeye isteksiz, hasta görünümlü ve ateşli olabilir. Unutmayın ki anne diyetindeki kola, kahve ve bitkisel çaylar barsak hareketlerini arttırabilir.
Bebek ishal olursa daha sık aralarla emzirin. Formul mamayla beslenen bebeklere katı gıdalar ekleyin. Ağır ishalde (sulu ve sık) idrarı azalmış ise bebeğiniz fazla yorgunsa ve damar yolundan sıvı gereksinimi olabilir.
Bebeğinizin altı ishale bağlı olarak tahriş olabilir. Bunu önlemek için her ishal dışkısından sonra altını yıkayın ve koruyucu bir krem sürün. Bu bakım özellikle geceleri gereklidir. Bebeğinizin altını sık sık değiştinnek de faydalıdır.
(alıntıdır)

kızlar selamlar...
bız dun baya huysuzlandık evelı gun olduk asıyı ama anca etkısını dun gosterdı sanırım.ağlamalr fılan baya huzursuzdu kızım..
bugunde sabahtan berı dışkısı değişti İSHAL oldu bebeğim...
bırkackısıde ve asının ustune olduğuna gore tesadüf değil herlade.asının etkısı olduğunu düşünüyorum.bıraz ağrı kesıcı verdım.sık sık emzırmeye calısıyorum ve su verıyorum bol bol..vucudu susuz kalmasın...bayadr yapmıor ama devam ederse goturucem dr.a.
allahta ates yok sukurler olsun..

cemre ve iklim bebeklere çok geçmiş olsunn a.s.

benim kız da perşembe günü aşı oldu, eve gelince uyudu ve o geceyi sakin geçirdik, biraz sık uyandı ama emzirdim uyudu, huysuzluğu olmadı. ama dün durup dururken ağlamaları falan oldu, huysuzlandı, gece yine iyiydi ama bugün yine uyanıkken huysuzlandı. sanırım aşının etkisi bunlar.. ama çok şükür ishalimiz yokk hatta aşı olduğundan beri eskisine göre daha az kaka yapıyo kızım.. eskiden günde 5-6 kere kaka yapardı şimdi 2-3 kez yapıyor..

bu arada benım vagınada enfeksıyon var dıe doktor fıtıl,antıbıyotık ve su ıkı kez alınan ılac var ya ondan verdı..hepsının prospektüsüde sute gectiği yazıyor.e doktor emzırdiğimi bıle bıle bısı olmaz dedi verdı.
sımdık fıtılı kullanıyorum o gecmez sute zaten.ıkı kez alınan ilactan bırtanesını ıctım gecen gun.sonra antıbıyotiğe başlayıp bıtırmem ve dıger ılacın ıkıncısını almam gerekıyor.antıbıyotiğede basladım ama ıcım rahat değil..
acaba devam etmesem mi?bır zararı olr mu kı cocuga ası fılan da oldu sımdı...off bilmiyorummmmmmmm yaa

çıtırcım geçmiş olsun...
bende faranjit olduğumda aug...tin adında antibiyotik kullanmıştım ama ishal olmamıştı oğluş....senin antibiyotik ne belki daha önce kullanan olmuştur.gerçi her ilaç kişiye göre başka etkileşimlerde yapabiliyor onuda unutmamak lazım...

kızlar eylül 3 gündür günde 1 defa kaka yapıyo.bugün daha yapmadı.kadınlar falan sütün yararsa eğer kakasını az yapar falan diyo.ne kadar doğru bilemiyorum.bi de ben bebişe su veriyorum.gerçi kırkı çıktığından beri 3 kaşık falan veriyodum.geçen gün doktora hırıltısı için götürdüğümde su veriyosan biraz daha fazla ver demişti.şimdi 5 kaşık falan veriyorum.bi de bizim evde herkes ben de dahil olmak üzere herkes şifayı kapmış.şu soğuk algınliğı hapı var ya ondan kullanıyorum.bebişe de geçmesin diye soğuk algınlığı şurubu veriyorum.bebişte bişi yok Allah'a şükür.

....çıtırım valla benim içtiğim antibiyotiklerin haddi hesabı yok.doktor verdiyse bi bildiği vardır canım.hem bebişi de korur.bişi olmaz.yine de sen bilirsin.

.....kızlar biz doğduğumuz ilk günden beri şapkamızı hiçç çıkarmadıkki.valla kızlar bebişler enseden ve ayaklardan alıyolar soğuğu.o yüzden bırakın bağırsın takın şapkaları.tabi terliyolar.siz de şapka falan takmıyosunuz.çocuk alıyo soğuğu.dikkat edin bebişlerinizeeeeeeklava:

canım bende gribim ama bana bebişten geçti o atlattı gibi ama ben giribim bebişe ne şurubu verdin bizim doktor ilaç vermemişti o yüzden zor geçirdik şimdi halen öksürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…