bu arada benım vagınada enfeksıyon var dıe doktor fıtıl,antıbıyotık ve su ıkı kez alınan ılac var ya ondan verdı..hepsının prospektüsüde sute gectiği yazıyor.e doktor emzırdiğimi bıle bıle bısı olmaz dedi verdı.
sımdık fıtılı kullanıyorum o gecmez sute zaten.ıkı kez alınan ilactan bırtanesını ıctım gecen gun.sonra antıbıyotiğe başlayıp bıtırmem ve dıger ılacın ıkıncısını almam gerekıyor.antıbıyotiğede basladım ama ıcım rahat değil..
acaba devam etmesem mi?bır zararı olr mu kı cocuga ası fılan da oldu sımdı...off bilmiyorummmmmmmm yaa
kızlar eylül 3 gündür günde 1 defa kaka yapıyo.bugün daha yapmadı.kadınlar falan sütün yararsa eğer kakasını az yapar falan diyo.ne kadar doğru bilemiyorum.bi de ben bebişe su veriyorum.gerçi kırkı çıktığından beri 3 kaşık falan veriyodum.geçen gün doktora hırıltısı için götürdüğümde su veriyosan biraz daha fazla ver demişti.şimdi 5 kaşık falan veriyorum.bi de bizim evde herkes ben de dahil olmak üzere herkes şifayı kapmış.şu soğuk algınliğı hapı var ya ondan kullanıyorum.bebişe de geçmesin diye soğuk algınlığı şurubu veriyorum.bebişte bişi yok Allah'a şükür.
....çıtırım valla benim içtiğim antibiyotiklerin haddi hesabı yok.doktor verdiyse bi bildiği vardır canım.hem bebişi de korur.bişi olmaz.yine de sen bilirsin.
.....kızlar biz doğduğumuz ilk günden beri şapkamızı hiçç çıkarmadıkki.valla kızlar bebişler enseden ve ayaklardan alıyolar soğuğu.o yüzden bırakın bağırsın takın şapkaları.tabi terliyolar.siz de şapka falan takmıyosunuz.çocuk alıyo soğuğu.dikkat edin bebişlerinizeeeeeeklava:
len karrııı kasınıon sen haa:mymeka: vallaa yerim senicokacimcoook ev kaloriferli ama petekler kendini anca ısıtıo..oturduğumuz odada ufo yakıoyorum.mutfağa falan gidinc ne kadar kalorier yansada cıktığımız odaya göre soğuk oluo tabi:1ninca:anacım ben hiç şapka takmıyom ki böcüğüme, bizim hiç öyle olmadı, bence kafasına şapka takmamakla alakası yok bunun, eviniz serin mi oluyo sizin, ısınma durumnuz ne alemde, bi sıcak bi soğuk filan oluyosa belki ondan olabilir, bu arada sen zaten üşütüksün :roflol:
bizim bbugunki dıskımız sümüklü ve kötü kokuluydu.bu durumda neolmus olabilirfisfisfisAnne sütü alan çocuklar (sık sulu ishali olan): Hayatın ilk 3 haftasında anne sütü alan bebeğin her beslendikten sonra normalde bir dışkılaması olur. Bazen dışkı rengi yeşil, kıvamı sulu olabilir. Dışkıda sümük, kan veya kötü koku duyulana dek normal sayılmalıdır. Bebeğinizin dışkılama sayısı artarsa muhtemelen ishali vardır. Bebeğiniz emmeye isteksiz, hasta görünümlü ve ateşli olabilir. Unutmayın ki anne diyetindeki kola, kahve ve bitkisel çaylar barsak hareketlerini arttırabilir.
Bebek ishal olursa daha sık aralarla emzirin. Formul mamayla beslenen bebeklere katı gıdalar ekleyin. Ağır ishalde (sulu ve sık) idrarı azalmış ise bebeğiniz fazla yorgunsa ve damar yolundan sıvı gereksinimi olabilir.
Bebeğinizin altı ishale bağlı olarak tahriş olabilir. Bunu önlemek için her ishal dışkısından sonra altını yıkayın ve koruyucu bir krem sürün. Bu bakım özellikle geceleri gereklidir. Bebeğinizin altını sık sık değiştinnek de faydalıdır.
(alıntıdır)
bu arada ayın 7 sinde gelmiş bu mail bana, hani sağlık bakanlığına mail atmıştım pnomokok aşısı içün, maili 15 günde bir açınca böyle oluyo işte :=))
Sayın ........,
18.11.2008 tarihli elektronik postanız Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir.
Pnömokok aşısı Kasım 2008'de Mayıs 2008 doğumlu bebeklerden başlayarak sağlık ocaklarında ücretsiz olarak uygulanmaya başlamıştır.
Bebeğinizi en yakın sağlık ocağına götürüp ücretsiz olarak aşılatabilirsiniz.
Bilgilerinizi rica ederim.
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Bulaşıcı Hastalıklar ve Salgın Kontrolü Daire Başkanlığı
len karrııı kasınıon sen haa:mymeka: vallaa yerim senicokacimcoook ev kaloriferli ama petekler kendini anca ısıtıo..oturduğumuz odada ufo yakıoyorum.mutfağa falan gidinc ne kadar kalorier yansada cıktığımız odaya göre soğuk oluo tabi:1ninca:
bizim bbugunki dıskımız sümüklü ve kötü kokuluydu.bu durumda neolmus olabilirfisfisfis
anam el atmadığın yer yok haa:1shok: nerden akl ettin buraları nerden buldun hoşşikdelikafadulden
celen bence sen doktora götür canım ya hem kötü kokuyor hem sümüksü diyorsun.özelliklede kız bebeklerde idrar yolu enfeksiyonuna nedende olabilir ishal.çok müsait oluyor kızlar
eylülcüm senin dediginde doğru anne sütünden geriye nerdeyse hiç atık kalmazmış bi yerde okumuştum bende çok şaşırmıştım. :1shok:
birde anne sütü hakkında birşey daha söyleyeyim bol su için süt olur deniyorya bence öyle değil.ne kadar protein yağ vitamin alıyorsanız sütünüz o kadar besleyici ve doyurucu oluyor.et,tereyağ yumurta bunlar anne sütünü zenginleştiyor aklınızda olsun.ben extradan multivitamin alıyorum doktorum bebegin daha dirençli olur demişti aynenn öyleedeneyin farkı göreceksiniz :içelim:
lan ibolya karısı valla celenin dediği gibi el atmadığın yer yok haa.kızım aslında sen kendini buralarda harcıyosun.bak sana söleyim.
...ya kızlar bizim eylülün suratında çok fazla alerji oluyo.ama neden kaynaklandığını anlamıyorum.acaba benim yediğim çikolatalar benim yüzümde sivilce yapıyo.sütümden geçip onda da alerji yapabilir mi?:uhm:ne dersiniz?
yalanmı olm üşütüksün işte :roflol: hemi zaten biri beni yiyecekse o ancak sen olabilirsin, bu şerefi başka hiçkimseye vermem :roflol: bu arada sümükü ve kötü kokuosa dra git bence,ishal önemli bi şey, kızım sen beni ne sanıyon, her yere el atarım ben, bana bu alemde iş bitirici ibolya derler :roflol:delikafadulden
yok anacım biz 100 kilo olmayız ya kemiklerimiz iridir,ya vücudumuz şişdir yada olsun yüzüm güzel deriz :lepi: asla 100 kiloyum demeyizprotein, yağ alcam derken 100 kilo olcem az kaldı delikafadulden:roflol::dance:
bence yapabilir çünkü çikolata çok yağlı...sütünde yağlanacağı için onada geçebilir.bak hatta şöyle söyleyeyim tamer doğdugunda yüzünde 1 tane sivilce vardı doktor uzattıgında o yüzündeki ne dedim dün kızartmamı yedin sen dedi evet dedim kızarmış patates yemiştim...karnımızdayken yada emzirirken işte farketmez ne yersek geçior yağlı şeylerde sivilce yaparlan ibolya karısı valla celenin dediği gibi el atmadığın yer yok haa.kızım aslında sen kendini buralarda harcıyosun.bak sana söleyim.
...ya kızlar bizim eylülün suratında çok fazla alerji oluyo.ama neden kaynaklandığını anlamıyorum.acaba benim yediğim çikolatalar benim yüzümde sivilce yapıyo.sütümden geçip onda da alerji yapabilir mi?:uhm:ne dersiniz?
muhaha zaten akıllının işi yok aramızdakaydirigubbakcemile5 körler sağırlar birbirini ağırlarlaelaelaelaelae
ya aslında ishal gibi deil artık..ama yeşilimsi sümüksü ve kkulu..ya benm hödüğe söölüyorum doktora gidelim die evham yapıosun dio sinir edio beniÇok üzgünüm çoook abi biriniz yakın kazanın altını yoksa ben herifi yakacamkötükedihüso
yok anacım biz 100 kilo olmayız ya kemiklerimiz iridir,ya vücudumuz şişdir yada olsun yüzüm güzel deriz :lepi: asla 100 kiloyum demeyiz
len ne güzelkaynatıyosunuz beeebizim kasım analarında heeç iş yok
len ne güzelkaynatıyosunuz beeebizim kasım analarında heeç iş yok
yok canım ölede olmaz bunlar kimseye fırsat vermemek için söyleyecek olduklarımız...kendi adıma söyleyeyim bu çocuklar sizin mi denilecek kadar harika bir vucuda sahip olmak içinde elimden geleni yapcam daa o zamana kadar kendimi bile kandıracak sözler bunlar :roflol:
[/URL][/IMG]ibolyacım araban bundanmı memnunmusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?