ibolya angutu ev mi taşii?
yesss şekerim dün taşıncaktı anca pazartesi açılır neti çatlamştır şimdi giremio ya nete :roflol::roflol:
:roflol: ben de kızımda denedim elma suyunu pek bi sevdi yavrum.bardağı versem içerdi maşallah
herkes trip yapıoyaa beni kimse sormamışş diee şakkıdı
len benide kimse sormamışş çok fenaa alındıım kaydirigubbakcemile3 çok küstüm sizee pissiniz olm sizz :dance: hmm başka ne desem acebaa alın bu sizeee lülülülülülü
merancim senle pazara gitmistik. ben terlikle havlu alcakmisim. ben havlulara bakiyorum. sen de bana habire terlik gosteriyodun. :roflol: boyle disi siyah ici yesil, ön tarafi kapali bi terlikti ama 39 nümero.. ama ben 38 giyiyorum, biraz büyük gelir heralde diye düsünüyodum düyamda. ne demek acep :uhm:
yaw bende düşünmüştüm bi ara alayım die sonra burda birisi kendisi yapmışş harika olmuşş ona bayılmıştım öyle baygın bi şekilde kalıp onuda yapamadıım almadım da kaydirigubbakcemile3
güzelce minderi yapmış sosis yada makarnada denioo hani denize girerken kullanılıoo ona bi güzel kılıf yapmış sosislere giydirmiş kılıfıı sonra onu kıvırmış mindere dikmiiş.... üzerine oyuncak almış asmışş peluşlardan yada ne istersen inanılmaz güzel olmuuştu...hem kendin yaptığın için özel azcık maliyetle süper olmuştuu yanii :dance:
he anacım ööle bişi.ama ayaklarınlan tepinincede ses gelsin istiom ben:1closedeyes:
yenı evlennır evlenmez ol bebışim
hoşgelmişen Şeniz de pelerin ne lo:uhm:
evet kızıma genç anne olcam beraberce arkadaş olcaz kızımla iyiki genç yaşta anne oldum cok mutluyum eşimide kızımıda cok seviyorum
sen kaç yaşındasın kaç yaşında anne oldun ? celencim desem benden büyüksün galiba abla mı desem bilemedim ne diyeceğimi ki :)
valla ben 40 ından beri su veriyorum.önceden kaynatıp soğutuyordum(hazır suyu)ama şimdi direk veriyorum.banyo suyunu normal çeşme suyundan kullanıyorum canım
teşekkür ederim arkadaşlar.Allah her şeyin hayırlısını versin
canım çokkkkkkkkkkk geçmişler olsun.bende ilk aylarımda düşük tehlikesi yaşadım.zaten ilk bir düşüğüm vardı..bir daha düşük yapıcam diye çok korkmuştuk hep yatmıştım.iki tane iğneyle tutundurdular..zor günlerdi ama tabi insan unutamıyor.şimdi 3 buçuk aylık bir oğlum var.Allah tüm isteyenlere nasip etsin.bide doğuma yakın erken doğum tehliken oldu 10 hafta falan nerdeyse yatmak zorunda kaldım..bizimki biraz aceleciydi..37+4 günlükkende geldi:)duramadı içerde bıdığım benim:)Allah bebeklerime uzun ömürler nasip etsin sağlıklı:)
bence haklısın eğer sularınız o derece kötüyse tabiki cocuk yıkanırken ağzındanda burnundanda su cekiyo yutuyo mikrop alır
kızlar öyküyle keremin resimleri kerem bi büyük geldi gözüme anlatamam nasıl büyümüş bizimkiler öykü kızmız da çok yaramaz gece 11-5 arası uyanık :1shok:
beni sormayınn yavruslar ben bilioom kalbinizde olduğumu kaydirigubbakcemile3 :lepi:
meran kıss nasılsın, buraya gelince size uğramadan gitmek olmaz, ibaolya cadısı nerelerde göremiyom bir türlü? benim kaynanalar yeni gitti anca gelebildim sabah 6da kalk işe git öffff
aynen öyle oldu merancım ya bilseydim böyle olacağını hiç yeltenmezdim diyet yapcam diye gerçi 1 haftada 1 kg daha verdim bu yemeye rağmen saolsun hiç uyutmuyo delikafadulden
kızlar size söylüyom sakın ha sakın diyet yapmayın sütü acaip etkiliyo yani bende öyle oldu anında azaldı sütüm 2. günü diyeti bırakmama rağmen kızım 2 günde meme bağımlısı oldu delikafadulden şimdi de sütüm var ama karnı tok olmasına rağmen sürekli emmek istiyo delikafadulden
meran ya sen çıtıra sordun mu o da diyet yapıyodu ya
benimlede kimse ilgilenmedii attım kendimi ortayaa delikafadulden
canım fotoğraflarda da farketmişsindir nisanda da dişleklik vardı ama emziği bırakır bırakmaz düzeldii a.s çok güzel dişleri var şimdi kızımın...ama 8 yaşına kadar emse nasıl olurdu bilmeyoom :jeyyar:
maşşşşşalllah tamer paşaya,günaydııın kıslarr
aşımızı olduk simüdümüzü yedikk geldikkhihoyyyt
maşşallah oğlumm hiç ağlamadıı ebede dior tontuşum hissetmedi bile ama kilolu olan bebeklerde aşı sonrasıı şişme daha fazla olabiliomuşş kolanyalı pamuk koyabilirsin dedi huzursuzlanırsada ateş düşürücü verin dedi a.s
yine boy ve kilomuz uçmuş maşallah normalde kıyafetiyle tartıyorlar maşallah kıyafetiyle 9700 gr çıktı 300 gr düştü ebe 9400 dedii...bende çok dedim tamamen bezini falan çıkardık gerçekten çıplak 9400 çıktıı maşallah deyiinn oğluşuma teyzeleri 69 cm de boyuu geldiianacım herkes 8-9 aylık bebeksanıo irice maşallahh korkar oldumm ha 4 aylık demeye
neyse Allah hepimizin yavrusunu esirgesin yarabbim :Saruboceq:
kilo geçip geçicii önemli olan boy kısalma ihtimalii yok yanii en çok ona seviniyorum boylu posluu bi oğlan olsuun inş...
maşallah tamer beye tosuncuk oldu kız deme valla 4aylık diye nazara gelir allah korusun
gelsin de bizimkilerin ağzına tükürsün bi biraz tamere çeksinler şaka biyana eskiler öyle dermiş birine çekmesi için ağzına tükürürse o kişi ona çekermiş delikafadulden
herkesin bebeği kendine özell demi celenciim kafaya takılcak bişe yok...ibolyamızın oğluyla aynı gidiodu terkeninkii ama ibolya hiçç takmıo kafaya çünkü gayet sağlıklıı takılcakk bişee yok çünküü yerimseniben
bide ibolya der ya hepp böcük böcük bakoo diee oo çok hoşumaa gidioduu kaydirigubbakcemile3 gelse bugün ya özledim walla yerleştimi böcüğüü napıo acebaa..keşke tel.numarasını alsaydık arar sorardıkk delü karuyuu -tatlicadiarzu-
Ben net siz duramam felan diyodu ama sugun gelirim kesin demediydi
aması yok ama zayıff yok canım beniim...sil aklından onlarıı çoook pişman olursun sonra bunları kafana taktığın için....hep güzel şeyler düşün güzel şeyler gelsin sana ...
evet görsem bende korkardım belki ağlardım ama çok şükür her yerde doktor var kucakladığım gibi alır götürürdüm hemenn...
kimseye ah vah çocuğuşöyle böyle dedirtme güçlü ol yaa buraya gel arasıra muhabbet edelim kızın neler yapıo ondan bahset bizee sağlıklı olduğundan güldüğünden hihoyyyt gerisini düşünmee eğer kızın içinde olumsuz şeyler söyleyen varsa ağızlarının payını veer kimi bebek küçüktür ama anası öyle bi güçlüdür kii kimse o bebeğii küçük göremezz :lepi
evet beslenme ve genetikle ilgili ama aynı zamanda inanılmaz yumuşak kemikleri bebeklerin o yüzden belkide sakıncalı olabilüüü ama bunu doktorumuza sorayım ben gidince CADIARZU benim kocada 183 bende 165 eşimde kucaklara sığmazmışş bebekken ve sürekli kavga ederlermiş gezmeye gitcekleri zaman kim taşıyacak die :dance:
bende erken yürümemişim eşimde o yüzden geç yürüyebilir tamer .. ne zaman canları isterse o zaman yürüsünler
canım benim kızımda sadece ellerinden tuuttuğumda dakikalarca ayakta duruyu hatta ayakta durmak için bizi parçalıyo çok seviyo çarşamba doktora gidecez inşallah bunu mutlaka soracam inşallah zararı yoktur
bakalım bizim küçük hanımın gelişimi nasılmış
maşallah tosunuma,,,damadım benümmm
4 aylık deme kımseye hakket ya.
benımkı bıle 6200 dü geçen hafta aman sakın 3 aylık deme dıolardı.
bızımde 10 gun sonra 4 doluyo 5 e gırıyoruz kızlar ya,,ınanamıyorum hiçç:asigim:
nekadar cabuk gecıyo zaman değil mi,??
nası yanı ılk ayından beri hıc couğun gelişimi kontrol edılmedı mı??
sağlık ocağına degılde bır doktora falan gotur bari yaf.
şimdiye kadar 10 kere net bağlanırdı celencım.bence baska bır sorun var.ya eşi falan sorun cıkardı,cok vakıt gecırdiği için ya da maddı bır problemdır belkı ne bıleyım buna benzer bişi var bence..CADIARZU
bende dün basladım..bıraz cıkardı havucu turuncu turuncu benımkıde.bakalım uyansın yıne verıcem bugün..:icecream:
nası yok ya:bbo:
sıcak su falan bişiler yap.
hep sağ gogsunu mu verıodun yoksa?ondan m gıttıkı süt?:uhm:
evtt ya dktor kontrolune gıdenler bı sorsunlar sunu bende merak edıyorum.ama bence zararlı dıyecekler.aslında ben haftaya cocuk hastanesıne götürcem ıklimi ortopediste..
kalca gelişim geriliği cıkmıştı..
onun kontole goturcem.
gecen ay goturdüğümde bana yurutec kullanma kesınlıkle demişti.haftaya gıttiğimde bu oturtma ve tay-tay durma işini sorucam.en ıyı bılen ortapedistirr di mi:ecrin_bebek:
Gezentii garii bizede demisti dr ferro verecem diye sizedemi ferro vercekler
hee tamerde yatırınca kafayı iice kaldırıoo artık yavaş yavaş oturtcaz dedi doktor yavaş yavaş başladık köşelere destekli oturtmaya.. otururkende ablasıı şarkıı söylüyoo bayılıoo ona... hihoyyyt
ya bide kucağımda oturuken elimde telefon var diyelim telefona uzanıo ve tutuyo hıı hııı hıııııı dio...telefon acaip dikkatini çekio..oyuncak bi tane tel. alcam galiba...yerimseniben
o kumaş kitaptan bende aldım yüzüne kapatıo kitabıı uyuya kalıoo inş.büyüyünce böyle yapmaz kaydirigubbakcemile3 en çok ıslak mendil paketinin çıkardığı sesten hoşlanıo onu tutuyor dün boş bi mendil paketi vardıı proteksle yıkadım eline verdim Allahım ne kadar mutlu olduu... :teytey:
bugün sabah montunu giydirirken gülmeye başladı arabasına koydum anladı dışarı çıkacağımızıı kikir kikirdi ilk defa olduu bu... :dance:
benm hi.ç yok yımışacık:çok üzgünüm:
yoo özelliklede solu verdim genelde azdı.ama şimdi hiç yok.sağda yavas yavas azaldı.mamaları aldığımımı gördüler acabakaydirigubbakcemile3
bizimkide dısarı cıkıcağını anlayınca ağlıoÇok üzgünüm çoookew kuşu babası gibi:mymeka:
kızlar aklıma bişi geldi hepinize özell mesaja atıcam sımdık gıtmeden bekleyınkaydirigubbakcemile3
Çok üzgünüm çoookolma mı len.var tabi.diğer kızlar biliyo.elmanın yarısını bölüp eline veriyo.bizimki de arsız cuk cuk:ecrin_bebek:emiyo.sonra ben ballı süt içeyom süt olsun diye.tutturdu ballı sütten ona da verek.dün akşam yaprak dolması yiyodum.eylül de kucağımdaydı.ayy senin eline bakıyoo dedi.sinirlendim ben de bebeğimin ağzına sokacaktım nerdeyse.yavrum ya onun da sesi çıkmıyo.öle bakıyo annem napmaya çalışıyo diye.olum komplo kuracam ben bu karıyasositososito
off ne kaynana taklidi yaparızz be bizdeee pehhh :lepi:
yaw şöyle bişede olabilüü CADIARZU şimdi başka bi eğlence bulmak gerekioo karuya ya internet ortamına gircek yadaaaa kocasına gelen gizli mektupları takip edebilirr demii eylüll yerimseniben yada kocasına bol bool findük fıstükk keçiboynuzu yediripp yeniden çocuk yapabilüleee kendi çucuğuyla ilgilenmekten eylüle zaman kalmaazzz hem istediği kadar yedirsin içirsiin kendi çucunaa elma portakal ballı sütt :lepi:
duu bakimm azcık daha beyin fırtınası yapemm daha yaratıcı şeyler bulabilirim belkii kaydirigubbakcemile3
ağlamaktan yine gözlerim şişti oğluma küsüm eşek sıpası şuanda kucağımda ekrana yazdıklarınıza bakıp heyecanlanıyor çırpınıyor her çözüme bir problem buluyoo emmiyo beni bırakıyomu acabaa silikonla veriyodum şimdi onuda reddediyor pirinçunlu mama yaptım kaşıkla veriyim dedim kıyameti kopardı yine sağdığım sütlerden verdim biberonla ya biberonu alınca beni unutuyor şimdide mızıl mızıl mızıldıyor Allahım sen sabur verr ya tamam taktığım için rahat olmadığım için bana kızıyorsunuz ama sürekli bana bu çocuk niye büyümüyor neden kilo almıyor deyip beni suçlayan bir sürü insan var ben öyle rahat biri değilim öff bıktım yaa doktorumuzda bunu körüklüyor her gittiğimizde sanki çocuk ölüp gitmiş mahvolmuş gibi davranıyo mesela geçen ay kafa ultrasonu istedi sanki içinde beyin yok töbe töbe 2 aylııkken sarılığı geçmemiş enzim eksikliği var dedi tahlil yaptırdık şükür temiz çıktı sadece yüzünde hafif kalmıştı yani şunu demek istiyorum çocuğum sağlıklı diye sevinemiyorumki doktor her ay yersiz saçma sapan şeyler çıkarıyor karşımıza
bide mama verenler mamayı biberonlamı veriyosuhnuz sizi bırakmıyormu büyük ihtimal bende mamaya başlayacağım
terkencim ya senği bırakacaksa bırakır zaten ne yapsan boşşş ama sen saat başı emziriyorum acaba acıkmıyo mu diye sormuştun biara
evet saat başı emiyosa acıkmaması normal canım zorlamadan 2-3 saatte bi ver bak nasıl emecek seni..
hem kilo alımı az diye dr mama başlarsa da üzülme yani çocuk aç mı kalsın önemli olan gelişmesi, büyümesi.. bırak alışsın biberona, seni bırakırsa bıraksın nolcak yani dünyanın sonu mu azcık rahat ol be kuzum... anne sütü alması tabi ki iyi ama bazı bebekler de napsan emmiyo.. azcık rahat ol bakalım
bir de sık sık besleme.. iyice acıksın bi..
hoşgeldin gıııı nettin özledik seni taşındın mı yeni evcağızına?
netin de çabuk açılmış eee telekom olarak çalışıoz be kardeşim:sm_cool:
kıslaaar sayfanızın misafiri geldihihoyyyt napıyonuz? kııııss ibolya cadısı geliyom gidiyom yoksun nerdesin sen yaaaaavkötükedihüso
ve zafer CELENİNDİİİİİİİİİRRRRRR:lepi:hihoyyyt emziğini kendi aldı ve kendi kendine uyuduuu:Saruboceq:hihoyyyt
nazar mı değdirdiniz len emziği bırtlattı ve uyandıııı!!!!!!!!
iboşum hoşgeldin ŞenizŞenizözledim seni kızzz
kaydirigubbakcemile3 banada şabanoğlu şaban derler deerrmişim bende esra memnun oldum :1hug:
Konuyu Toplam 6 Kullanıcı okuyor. (5 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
celen35, ibolya, kimselerbilmez+, niva, OK6872
halil anam bunlardan hayır yok gel biz laflayalım.nabersin anacım bugun pek gelmedin sanırsam?
kızlaaar ben bebişime anne sütünden baska hiçbişey vermiyodum sadece gece çayı veriyodum uyku için milupanın. su vermeyede yeni baslamıştım artık benim sütümle doymuyo yarım saate 1 saate yine acıkıyodu buakşam gittik hero beby nin sütlü pirinç var organic yazıyo ondan aldık günde 1 öğün vercem. ilk defa
senin hödüğüne söyleyecek söz bulamıorum artık, sözün bittiği yerdeyşim vallaha :roflol::roflol::roflol:evet bu hafta havuc suyu haftamız.bu aksam dolapta cıkardım ısınsın rendeleyim sonra die.gitmiş benm hödük yemiş onu:mymeka: cıkartiim dio dedim kalsın ısınmaz
benmkiside 4 saate yakın uyanık kaldı artık uyku basına vurduydu o an ne versem seve seve kabul ederdi nitekim o fotoyu cektikten 15 dk sonra fırlattı emziğini ve uyandı:çok üzgünüm: kandırıldım sanırımCADIARZU
ben son 2 gündür milupanın stlacından verdim.ama vermicem bidaha karr verdim.şimdi havuc suyu haftamızdayız.gecen hafta elmaydı.önğmğzdeki hafta armut.sonra hepsi karısıkkaydirigubbakcemile5
olabülü:uhm:
kıslar slm ben yarından itibaren sanırım en az cumaya kadar giremicem.izmir ve samsundan misafirlerim gelecek laptopu ortadan kaldıracağım.haber vereyim dedim kendinize iyi bakın
şşt kınama bakiimm başına gelirrhaa bu arada leyla sen kızına havuç suyu verdimiydin kakasından turuncu turuncu çıktımı(bu arada terkeni geçtim haa)
vışşşşşşşşşş arka arkaya ne alıntı paralamışım beeeeeeee, ule ben bitirene kadar millet kaçmış :roflol: neyse ben şindilik buralardayım gelen olursa haber etsin defterini dürüyüm, olmazsa da yarın dürerim kaçışınız yok :roflol:
şşt kınama bakiimm başına gelirr
yav ben anlamadım bu işi bi dr 4. aydan sonra dedi ötekisi 6. aydan sonra dedi, hangisini dinleyecem bilmem :uhm:
hoşgeldin leylacım benimkide yapar öyle arada :) benim albümü ziyaret etmişin bazı kişiler yorum yapmış sen bi yorum yazmamışın yorumlarını bekliyorum :dance:
Nihal ben de 3 gundur havuc suyu veriyom canim benim kiz mokunu yapmiyo 5 gun bile surebiliyo biliyosun havuc suyunu ilk verdigim gun 2 kere yapti amma ben sevicten mokun rengi dikkattimi cekmedi ama turuncu degildi galiba oyle olsa dikkatimi cekerdi mutlaka ama turuncu olsada endiselenmezdim havuctandir kesin benim kizda turuncu kusuyo oda biseymi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?