2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar geçmişi okuyamadım
Acil size bir sorum olacak su çiçeği aşısı sizde ateş yapmışmıydı?

Dün su çiçeği + pnomokok aşısı yapıldı ateşimiz devam ediyor 38lerde 4-5 saatte bir şurup veriyorum..siz ateş düşürücüyü dönüşümlü olarak iki şurupmu veriyorsunuz?

Ayrıca yavrum benim hatam yüzümden dün fazladan aşı oldu 5.doz pnomokok yapıldı..
Allahtan bir şey olmaz dedi dr. dün çok üzüldümm nasıl kendimi suçladım anlatamm...

canım geçmiş olsun biz de suçiçeği +hepatit a yı birlikte yaptırmıştık ama ateşlenme olmamıştı ben yine de önlem olsun diye pedifen vermiştim ateşi olmadı sonra da.

ateşi aşıdan mı oldu acaba yoksa enfeksiyon falan geçiriyo olabilir mi

canım bu aşı olayları benim de çok kafamı karıştırıyo neyi ne zaman yaptırdık ne zaman yaptıracağız... kafamçokkarıştı

Umutcum mesleklerin en zorlusunun ev kadınlığı olduğunu herkes söylüyo da hakkaten sigorta yapılmıyo valla Allah'a emanetiz. bizim de başımıza türlü ev kazaları geliyo yoruluyoruz ama heriflerin gönlünden ne koparsa ona razı oluyoruz

bak sen şu İsmetin yaptığına hele. muzur taa ışık düğmesine kadar ulaşmış demek. doktorun haklı söylemiş pire gibi herif demekle baksana nerelere ulaşmış.

inşallah antibiyotiğe gerek kalmaz ben de hiç sevmiyorum antibiyotiği ama iki sefer kullanmak zorunda kaldık.

edacım bizim ayrı ayrı yapılmıştı aşılar önce su çiçeği geçen ayda pnömokok olduk bizdede ilk gün ve ertesi gün hafif oldu 38 i geçmedi ama sonra eçti gitti inşallah sizinde öle geçer

içli bunlar bacım çok içli.pire gibi bizim kızda habire bişiilere tırmanma çabasında aman allah korusun yavrularımızı .bide ceylin bu akşam bulaşık makinesini boşaltırken zamk gibi yapıştı makineye bende aldım kaşıklığı içinden buyur netçen dedim ah yavrum aldı bi tabak uzattı bana bende güldüm peki ver bakalım dedim inanırmısınız makinenin alt kısmını nerdeyse %80 ini o verdi ben dolaba yerleştirdim her alışındada aaaa anniee diyor al dicek ya hanfendü meğer anama yardım edeyim diyormuş benim kide laf ne kızıyon çocuğa yapma etme diyeekaydirigubbakcemile3
bu arada geçmişler olsun inşallah ismetçik düzelir çabucak kış bu işte tm çocuklar teker teker hastalanıyor ceylinde bugün pk keyifsiz aslında popomuzda gene pişti neden bilmiyom bakalım inşallah geçer ama hanfendi kucağımda gündüz en az yarım saat öllee kaldı sarıldı bana sanki yorgunluktan bayılmış gibi kaldı bende kıpırdamadım dinlensin accık belki uyuyacaktır diye ama uyumadı benim kucakta tv izledi benle öle iştee neyse ben canım ailemi izleyem biraz ceylinide doyurdum sofrayıda kaldırdım bu günde bitti bakalım yarına allah kerim bu arada süpürgeyi açmadım öle duruyor holde beni aç diye bağırıyor ama kim duyuyorkiii yarın açarım aartıkk

Son düzenleme:
günaydınn...semacım hediyem geldi çok çok teşekkür ederim...ikisine de bayıldım:):)ay hediye almak ne güsel bir duygu yaa....alyanın notu içinde teşekkürler...

günaydınn...semacım hediyem geldi çok çok teşekkür ederim...ikisine de bayıldım:):)ay hediye almak ne güsel bir duygu yaa....alyanın notu içinde teşekkürler...

Canım beğendiğine sevindim.Tunahan'a başka bişey almak vardı aklımda(kızıma da aldığım bişey) ama aynısından bulamadık.Umarım tam olur.Güle güle kullanın.

Müjde canım senin hayatın nasıl geçiyor iki tane güzellikle?
Alışabildin mi?Serra nasıl kardeşiyle?Aslında bi yandan küçük olması iyi olmuş bence en azından kıskançlık duygusunun çok farkında değildir.
ılerisi için müthiş bişey ama hem kardeş,hem dost olacaklar inş.

edacım geçmiş olsun..sağlık ocağında aşıları yaptırdıgım için pek karışıklık olmadı..yoksa okadar doktor deiştirdik özelde..illa bi karışma olurdu..canımbenim üzme kendini dr bişi olmaz dediğine göre bişicik olmaz allahın izniyle..yapabilir edacım tabiki iki aşı birarada..benım kolum hala agrıyo domuzaşısından sonra bu el kadar yavrulara nasıl ağır gelıyo bu işler kimbilir..38 i geçmediği sürece dr lar ateşten bile saymıyo..ağrıkesici içerikli bi ateş düşürücü verirsen belki dahada rahatlar kuzun...geçmiş olsun..

ay ben needeyim...annesine yardım edermiş akıllı tonton kızım benim..maşşallah suphanaalah...hicrancım yaa..allahım güldürecek işallah yavrularımızdan hemde doya doya işallah
..

kaydirigubbakcemile3heriflerin gönlünden ne koparsa lafına bittim sehercim:)))ay benımkı pek gönülsüz nediyim valla oyle eve para bırakmak gbi kötü huyları yok anacım ben üste para verıyorum anliicaan..hamam parası mahıyetıne tövbe estağfurullahmafoldumben

tünaydın millet gece geç yattık ceylin dün yine huysuzları oynadı sabahta geç kalktık 11 de uyandık kahvaltı faslı bitti ev süpürcem bugün bi selam çakayım dedim size

evet canım valla bende gözlerime inanamadım ilk ev işi yardımımı aldım kızımdan bunada şükürzemuszemus daha güzel günlerimizde olacak inşallah ee bu işler sırayla önce ben onlara sonra onlar bana bakacak değilmikaydirigubbakcemile3 hemde nasıl yardım ediyordu bi görseniz gözlerime inanamadım ben tabakları alıp oynıcak diye beklerken maşallah kuşum tek tek alıp annesine veriyordu bide çabuk çabuk hareket ediyordu ben acele ediyordum o diğer tabağı alıp kırmadan yerine koyayım diye oda bana uyuyordu ALLAH BAHTLARINI GÜZEL ETSİN İNŞALLAH

aminnn canım benım ben bu ceylıne kıyamam kuzu annesıne yardımda edermişş...

alpberk de aksam kudurdu babasıyla top oynuyolar bi oturtmadı babasını yazık oda işte yorulmuş garıbim bırakmıyo kı alpberk otursun 2 dk..
bugun sabahda beraber oynadık kuzumla şimdi ayrı takılıyoruz....
kızlar alp diş fırçasının tüylerınden huylanmıştı hiç sürmüyodu ağzına dün babasıyla diş fırçalıyo baktım ki bu gün ona diş macunu alıcam inşallah bir daha huylanmaz kuzum...
not:6. gunumuz ve iyi gidiyoruz bu gece sadece 1 kez uyandı sütünu içti yattı kuzum...

Murphy Kanunlari-Cocuklar‏

1. Çocuklar, siz yeni bir okul kıyafeti aldıktan hemen sonra boy atar.

2. Çalar saatler, çocuğu olmayan insanları uyandırmaya yarayan bir alettir.

3. "Çocuğun elinden şekerini almak kadar kolay" deyişini kullananlar,
bunu hiç denememiştir.

4. Çocuklar, onlara öğrettiğiniz güzel davranışları öğrenmekte çok
kabiliyetsizdir. Ama sizi taklit etmek onlar için "çocuk oyuncağıdır".

5. Çocuklar uyumaz, şarj olur.

6. Çocuklar bir teyptir. Ağızlarından çıkanlar kelimesi kelimesine
işittikleri şeylerdir.

7. Çocuklar evdeyken evi temizlemek, kar fırtınası devam ederken
yoldaki karı kürümeye benzer.

8. Torunlarınız, çocuklarınızı öldürmemek için kendinizi birçok kereler
tutmanızın bir karşılığı olarak, Allah'ın bir mükâfatıdır.

9. Çocuk yetiştirmek diye bir olay olmasaydı, hiçbir dilde "emek" diye bir
kelime olmazdı.

10. Çocuklar yuvaların aydınlığıdır. Ne ki -Allah rızası için- bir dakika
bile sönmezler.

11. Çocuklarınız sayesinde "sızdırmaz termosların" aslında su
sızdırabildiğini görürsünüz.

12. Çocuğunuz varsa ve evde bir şey kaybettiyseniz; onu en
ulaşılamayacak, en akla gelmeyecek yerlerde arayın. Yerinden oynamayan
devasa dolapların duvara sıfır olduğu yüzleri, tuvaletin yıllardır
açılmayan rezervuarı gibi...

13. Çocuklarınıza 'size itaat etmeleri için' bağırmanız, klakson çalarak
arabayı yönlendirmeye çalışmanız gibi bir şeydir.

14. Yorgan döşek hasta yatan çocuğunuz, binbir zahmetle nihayet eve
bir doktor getirebildiğinizde turp gibi olur.

15. Çocuklarınıza kibar ve nazik olmayı öğretin ki, yarın büyüdüklerinde
arabasıyla ara yoldan ana yola bir türlü çıkamasın.

16. Çocuğunuzun yağlı-reçelli ekmeğini en yeni halınıza, yağlı-reçelli
yüzünden düşürme ihtimali %100'dür. (%99 değil)

17. Çocukların yaş gününe başka çocuklar bir tek nedenle çağırılır:
anne-babaların, 'beterin beteri var' deyişine bizzat şahit olup rahatlamak
istemeleri.

18. Çocuğunuzun bugün giymek zorunda olduğu biricik gömlek mutlaka
kirli veya söküktür.

19. Çocuğunuza illa ki bu hafta almanız gereken şey, siz aldıktan sonra
indirime girer.

20. Çocukların anneleriyle paylaşmaya can attığı sadece iki şey vardır:
bulaşıcı hastalık ve annelerinin yaşı.

21. Dışarı çıkmaya can atan bir çocuğu giydirmeye çalışmak, çalışan bir
dikiş makinesine iplik geçirmeye benzer.

22. Çocuklarınızı ilk iki yıl konuşturmaya, yürütmeye çalışırsınız,
sonraki 16 yıl susturmaya ve oturtmaya. (buna bayıldım)

23. Yaşlanırsınız ve onları evlendirip evinizi nihayet "çocuk geçirmez"
(childproof) yaparsınız. Ama onlar hâlâ evinize sızmanın bir yolunu
bulurlar.

24. Çocuklarınız büyürler, evden ayrılırlar, kendi yuvalarını kurarlar. Ama
eşyaları İLELEBET evinizin bir köşesinde kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…