2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar.son bir aydır çok yoğundum.bu aralar biraz rahatladım gibi.ev almıştık.işte içini yenileme taşınma derken bir kaç gündür daha rahatım.yine de hala yapılacak işler var az da olsa..evim güzel oldu..hepiizi beklerim..
edacım hayırlı olsun.valla çok iyi olmuş bence.ikisi de yaşın fazla geçmeden aradan çıkmış olacak.ben çok kararsızım.ikinci olsun mı olmasın mı...2 seneye kadar olursa yaparım sonrası yaşım 35 oluyor benden geçiyor.
kıvançın iştahı çok kötüydü bu aralar seven seas denen balık yağından veriyurm maşşlh diyeyyim.tabaktaki yediği miktarda artış oldu.kilosu 13 civarında öle eskisi gibi tombili değil.ama yediği boya gidiyor galiba..96 cm çıktı dr. da.o da uzun olacak dedi.sağlıklı olsun da gerisi boş..
hepinizi çok öptüm..bir buluşma ayarlasak güzel olur.bizim veletler oynarlar biz de dedikodu yaparuuukkk..::))

Sevgili muscan,
öncelikle selam eder,evinin cümle ailene hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Oğlunun maşallahı var senin keltoş,sanırım ziyadesiyle sırık boylu bir delikanlı olacak,benim bodur kızımdan 10cm uzunmuş,hey maşallah diyorum.
Ayrıcana 2. bebek sana pek yaraşır hele de goncan gibi maviş gözlü bir kız olursa afeti deviran olur söylemeden geçemiycem.
İşte böyle pek muhterem kadim dostum.
büyüklerinin ellerinden,oğluşunun yanaklarından öper sana da eşine de bol muhhabet ilen esenlikler dilerim...
zemuszemus

Duygucum ben 81liyim canııım 29um valla
hala 20lerimde çıtırım duygu abla deyim ben sana sırnaşık şey
kendimi kandırmak baabında,kendimi iyi hissediyorum.
Şaka bi yana valla ben çok takıyorum bu yaş olalarını,hatta bazen bi daha görmiyeceğim kişilere
27-28 dediğim de oluyor.
aklinialirimsmile

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3Ay çok güldürdün beni yaa Allah iyiliğini versin bende direk 31 diyorum:))Bak ben 80 liyim 31 im sen 81 li 29 sunkaydirigubbakcemile3Bu hesapta bir yanlışlık var bence

bende 81 liyin ama kimlikte 82 yazıyor :)))
ben daha 28 im o zaman
ohhh çok sevindim. kaydirigubbakcemile3

bende 2. istiyorum ama 4 veya 5 sene sonra inşallah.
hatta 2.de kız olursa 2 kız kardeş çok güzel olur diyede özeniyorum
kısmet artık

Mujde kadir beyın dediği cok guzel bır sozmus hakıkaten..
aslında bır bakıma oyle evet.. ama benım asıl tedırgınlıgım Aslan tam buyudu buyuyor rahatlıcaz azıcık kendımıze vakıt ayırıcaz derken pat ıkıncı gelıcek sıl bastan bır daha bu benım gozumu korkutuyor yoksa ıkıncıyı ıstıyorum..

Aslında benım donurumede sormak lazım :) ılkıyle ıkıncı arasında baya yas farkı var acaba nasıl bırsey ben aslan 4-5 e gelınce ıkıncıyı dusunuyoruz dıyordum ama 4-5 gelınce rahatladık derken ıkıncı olmus oluyo acaba daha fazla ara versek de aslan hıc olmazsa ıyıce buyur nasıl olur bılmıyorum karısık ısler yaa.... :sinifsinif:
bırde bır cocugu yonetmek ıkı cocugu yonetmekden daha kolay sımdı ıkısı bır kucukken ıyıce sosyal hayatımız kalmaz dıye korkuyorum Aslan bıraz buyusede kendıme vakıt ayırsam hobılerımdır calısma hayatıdır bırseylere atılsam dıye beklıyorum ne yapmalı bılmem yahu...

Son düzenleme:
Oh be sayfaya biraz hareketlilik gelmiş,bende 2011 mayıs annelerine transfer mi olsam diyordum:)
Şaka maka göz geçiriyorum mayıs topiğine de hiç bir şey ilkin tadını vermiyorohaoldumsmile
Sehercim inşallah öyle olur uslu ve akıllı bir çocuğa hasretim,gerçi Boramda eskisi gibi değil..Aman sağlıklı olsunlarda gerçi..
Demek utku beyde bilg. delisi benim ki gibi...Kepçeyi nerde görmüş sıpa! Bizimkide sonic oyununa takmış durumda..
Yaş konusuna gelince hepiniz taş gibisiniz valla,en verimli yaşlar 30 ve sonrasıymış..
Ham meyva yemektense olgun meyva yemeyi tercih ederim şahsen kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Müjde,Betül,Seher,Canan teşekkürler iyi dilekleriniz için..
Açıkçası benim sağlık problemlerim çok olmasaydı ve Bora beni çok yıpratmasaydı kazayla değil isteyerek hamile kalırdım.
İkinci çocuk birinci çocuk için yapılıyorsa arayı fazla açmamak daha doğru..
Çevremdeki herkes ağız birliği yapmış gibi en doğru zaman diyor bakalım artık..
Canan bu arada hayırlı olsun,nereye taşındın?
Ben ağırlaşmadan ve kara kış gelmeden yapalımm bir buluşma hatta dışarda olsun,çocuklar eğlenir biraz..

Müjde yabacı uyruklu yardımcınız vardı değil mi? evde yabancıyla yaşamak nasıl? illa yatılı mı oluyor bu bakıcılar? ayrıca tam anlamıyla güveniyormusun? çok soru sordum ama merak ediyorum..Ben sevmiyorum evde yabancı birisinin olmasını ama ileride gerekecek..

Betül Ablam 13 sene sonra ara verip yaptı ikincisini..Ablamla konuşuyoruz ama asla önermiyor çok zor diyor.Keşke 3-4 sene ara olsaymış daha iyi olurmuş diyor..Gerçektende öyle tam rahatlamışken başa döndü..
Ama insanın başka hedefleri varsa o ayrı ama illa ikinciyi yaparım diyorsa arayı fazla açmamalı..Tabi her konuda da hazırsa..

Evet ya sayfaya hareket geldi bende çok sevindim:))
Uzun zamandır bu kadar yazılmamıştı buraya..
Edacım hakikaten tam zamanında yaptın valla inan bana bir kere yaşın çok genç daha ama benim içimde o enerji yok yalan yok..Yani artık gece Ege 1 kere bile kalkınca sinirlerim harab oluyor bırakki daha 1 sene önceye kadar oğlum sağolsun gece 5 kere kalkardı..Bilmiyorum kendi adıma yine olsa yine çekebilirmiyim uykusuzluğu ama Allah herşeyin sabrını veriyor..İkizi üçüzü olanlar ne yapsın demi ama?
Allah yardımcın olsun canımopuyorumnanaktana.s.

Serap bende erkek istiyorum Boraya daha iyi olur hemcinsi aynı dilden konuşurlar diye.ama bir yandanda herkes kızın olsun diyor.Sağlıklı doğsunlarda

Canım ya sen böyle konuşunca öyle gaza geliyorum ki sanki isteyerek hamile kaldım sanacağım:) saolasın..
Ayrıca seni az çok tanıdıysam senin göze alamayacağın bir şey yok.senin için istemek önemli..O zamanda doğru zaman olur senin için...

Serap bende erkek istiyorum Boraya daha iyi olur hemcinsi aynı dilden konuşurlar diye.ama bir yandanda herkes kızın olsun diyor.Sağlıklı doğsunlarda

evet canım sağlıkla doğsunda

biz 2 kız kardeşiz çok iyi anlaşırız
annemede düşkünlüğümüz başkadır.
kızım içinde öyle özeniyorum.
hayırlısı artık

kızlar hazır buradayken bana bi elektrik süpürgesi tavsiye edin.
roventanın sessiz çalıaşn bi makinası var
Rowento Sılence Force
kullananınız varmı yada başka tavsiye

evet canım sağlıkla doğsunda

biz 2 kız kardeşiz çok iyi anlaşırız
annemede düşkünlüğümüz başkadır.
kızım içinde öyle özeniyorum.
hayırlısı artık

Bir kıza kız kardeş muhakkak gerekli.
Sıralı ölümler versin Allahım.Biz bugün varsak yarın yokuz hiç değilse kardeşler birbirleriyle olur..
Ama en önemlisi sağlıklı hayırlı evlat olsunlarda...

Son düzenleme:
kızlar hazır buradayken bana bi elektrik süpürgesi tavsiye edin.
roventanın sessiz çalıaşn bi makinası var
Rowento Sılence Force
kullananınız varmı yada başka tavsiye

Canım biz yakın tarihte süpürgemizi değiştirdik..Ben araştırmıştım..
Philips ve Dyson en iyisi..eşim dysonı aldı,çok memnunum bir az tuzlu..
Ablamlarda philips silent star aldılar onlarda çok memnun.Antibakteriyel dışarı toz vs. vermiyor..
Ama genel olarak şunu söyleyebilirim sulu asla alma birde şu torbasızlardan..filtreleri çabuk ölüyor..Benim aldığım filtreli gerçi ama değiştirme olayı yok 5 sene garantili.oda tek dysonda var..

evet canım dysonu çok duydum.
netten bir modelini beğendim 1500 tlymiş pahalı geldi bana
evet bende sulu almayacağım onun suyuyla uğraşamam her defasında
ama torbasız almayı düşünüyordum bi araştırayım o zaman

oylemı neden acaba..
ne gıbı kotu yonlerı varmıs bahsedıyormu aslında 13 yasında koca bır cocuk ergenlıge gırıyor aslında belkı yardımcı bıle olması gerek kardesı konusunda ama cocuktan cocuga da farkeder o da var..

yanı aslında ıkısını bır aradan cıkarmak denılen sey basta zorlayıcı olur orası kesın ama sonrası ıcın ıkısıde buyumus olacak rahatlayacaksın.. o acıdan sanslı olur ınsan..
en ıyısı benım ıcın aslan anaokuluna baslayınca heralde 5-6 gıbı...
o zamanda okula gıdıcek bana vakıt kalıcak derken ooy oy.. dusun dusun moktur ısın :)

Evt pahalı ama kullanınca değer diyorsun.
philipsin dediğim modelini de herkes beğeniyor...

Canım en basitinden şöyle düşün 13 senelik bir düzen değişiyor hem anne babanın hemde çocuğun...

Ayrıca ergenlik dönemi çocuğun en kritik zamanıdır.Daha fazla ilgi ister,gözün sürekli üstünde olması gerekir.Bu dönemde yanlış arkadaşlıklar,karşı cinse ilgi duymalar,çıkma teklifleri vs. o kadar konu var ki..Yani bu dönemde çocuğuna daha fazla ilgi göstermen gerekirken ikinci çocuk olayı ortaya çıkıyor..
Kaldı ki yeğenim okul birincisidir,sbslerde ilk üçte yer alır,olgundur kısacası çok akıllıdır her konuda..
Ama onda bile yaşanıyorsa bu sorunlar tüm çocuklarda yaşanır gibi geliyor
Kaldı ki bu anlattığım sadece yaşanılan sorunların bir kısmı.
Birde çocuğun yaşadığı sorunlar var( ne kadar çok sevsede kendisinin bile farkına varmadığı kıskançlıklar vs...)

Gerçi ablama sorduğumda iyi ki yapmışım diyor ama keşke aralarında az fark olsaydı diye de ekliyor:)

Ama 5-6 yaş çok büyük bir ara değil,yani Aslan anaokuluna başlar sende rahat rahat bakarsın..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…