2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Emelcim iyiyim canım. ogluşumda çok şükür iyi geçen hafta ateşlendik hasta olduk ama çok şükür daha iyiyiz. umarım sizde iyisinizdir.

Aslıcım çok geçmiş olsun.Uzun süredir yoksun.Neler yapıyorsun inş iyisindir?İstanbul'dan sonra yeni yerine alışabildin mi?

Aslıcık hoş gelmişsin hoş gitmişsin
sen kaç sene İstanbuldayken görüşemedik ama gönlüm hep senle
sen gel allahtan bir mani çıkmazsa koşa koşa gelirim görüşmeye canımcım..

Sema sen nerde oturuyordun canım?
Bir de bu Umut cadısı niye buralara artık takılmıyor bilen,duyan,gören var mı acaba?

umutun isminin altında mail aktivasyonu bekleniyor yazıyordu ondan girmiyor sanırım.

Tuvalet eğitimi verirken:
Onu eğitime hazırlayın
Eğer çocuğunuz çiş, kaka, tuvalet gibi kelimeleri biliyorsa, tuvalet eğitimine de başlayabilirsiniz demektir. Kendini ıslak ya da pis hissetmekten dolayı rahatsız olmaya başlaması, tuvalete gidip klozet kapağını kaldırması ya da işaret etmesi de zamanın geldiğini gösterir. Hele bir de altındaki bezi çekiştiriyorsa elinizi çabuk tutun deriz. Yoksa çişini ya da kakasını etrafa yapmaya başlar. Bu da artık bezden iyice sıkıldığını gösterir. Bazen çocuğunuz sizi kandırabilir de. Eğer henüz hazır olmadığını düşünüyorsanız, birkaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz. Miniğiniz bu eğitimde aktif bir şekilde yer almadıkça eğitimin hiçbir anlamı kalmıyor öyle değil mi? Bu yüzden önce çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olmasını bekleyin.

Sabırlı olun Tuvalet eğitimi enerji ve sabır gerektiren bir şey. Her şeyden önce belki de çocuğunuzla sayısız kez tuvalete gitmenizi gerektirir. Tabii tuvaletin, yerlerin, çocuğunuzun kıyafetlerinin hatta sizinkilerin sürekli kirlenmesini saymıyoruz bile. Bir de bunları gülümseyerek yapmanız gerektiğini unutmamanızda fayda var! Çocuğunuz sizi asık suratlı görürse her an her şeyden vazgeçebilir. Siz ya da eşiniz iş değiştirme, ikinci bir çocuk, evlilik stresi gibi her hangi bir sebepten dolayı hazır değilseniz, tuvalet eğitimini bir süre daha erteleyebilirsiniz de. Unutmayın, doğru zamanı yakalayana kadar bu eğitimi vermek her zaman daha zor olur. Bu arada bakıcınız varsa, onu da bu konuda bilgilendirmeyi ihmal etmeyin! Hatta acil bir durum için çocuğunuzu aile büyüklerinize ya da komşunuza da bırakabilirsiniz. Onlarla konuşmanız da hem çocuğunuz hem yakınlarınız için yararlı olur.
Programlı olun
Kendinize ve çocuğunuza bunun için bir zaman belirleyin. Örneğin kreşe başlamadan bir ay önce ya da izinli olduğunuz günlerde başlamak gibi. Böylece çocuğunuza lazımlığı kullanmayı öğretmek için daha rahat odaklanabilirsiniz. Tuvalet eğitimi için ayırdığınız bu zaman dilimi hem size hem de çocuğunuza size çok büyük bir kolaylık sağlar. O lazımlığını kullanırken siz de yakınında olun. Böylece sizinki, bu eğitimin bir ihtiyaçtan dolayı verildiğini daha iyi algılar. Dediğimiz gibi tuvalet eğitimi vermek istiyorsanız çocuğunuzla evde daha fazla zaman geçirin. Evin dışında bir ortamda bulunmanız, hem sizin hem de çocuğunuzun dikkatini dağıtır. Ama tuvaletini yapmayı öğrendiğinde başarısını arkadaşlarınızla ve akrabalarınızla paylaşın. Böylece çocuğunuzu gördüklerinde onu tebrik ederler. Sizinki de tabii bunları görünce havalara uçar.

Onunla iletişim kurun!
Eğer sizinle işbirliği yapmayı seven, ılımlı bir çocuğa sahipseniz işiniz tabii daha kolay olur. Ama mızmız ve kolay uyum sağlayamayan bir çocuğunuz varsa işiniz biraz zor. Bu durumda onu fazla zorlamanın anlamı da yok. Çünkü o kendini gerçekten hazır hissettiğinde tuvalet eğitimini almayı isteyecektir. Tabii çocuğunuz bu yönteme karşı direnirse başka bir yöntemi denemeniz yararlı olur. Ama başarısı karşısında onu sözlü ya da fiziksel olarak takdir etmeniz miniğinizin gururunu okşar. Onu yaşıtlarıyla karşılaştırmamanızda fayda var. Çevrenizde 'Benim çocuğum tuvalet eğitimini aldı. Artık tuvaletini kendi başına yapabiliyor.' diyen anneler olabilir. Ama siz bu yorumlar karşısında sakın moralinizi bozmayın! Çünkü unutmayın, her çocuğun gelişimi farklı.

Küçük hediyelerle ödüllendirin
Çocuğunuz tuvalet eğitiminin her bir aşamasını tamamladığında onu ödüllendirin. Örneğin bu ödül ufak, renkli çıkartmalar olabilir. Hatta çocuğunuza 'On tane çıkartman olduğunda beraber alışverişe çıkacağız ve sana güzel, renkli bir iç çamaşırı alacağız.' da diyebilirsiniz. Annesiyle alışverişe çıkmak onu motive edici bir yöntem olabilir. Çünkü çocuklar renkli mağazalarda dolaşmaya bayılır. Bu yöntemin tek riski çocuğunuzu ödüle alıştırmak olur. Ona bu yöntemle yaklaşmak, anne-babalar için avantaj ve kolaylık olabilir. Ama dediğimiz gibi çocuğu buna alıştırmamak da gereiyor.

Gülcüm ben Kavacık'ta oturuyorum.Köprüdeki ilk duraktan 5 dakika sonra bize gelebilirsiniz
Evet ya gerçekten de Umut neden yok onun yorumlarını özledik.

selam millet naberler bakalım.ben bayadır giremiyom gene ama geldiğimdede kimseler olmuyo bakıp geçiyom bişiiler yazmıyom öle oluncada

alkisalkisalkis bak bak sen şu prensese artizzzzz olmuşta haberimiz yok anam siz bizide tanımazsınız bu gidişle kaydirigubbakcemile3

hayırlı olsun eşyalarınız ve röpörtajınız merakla beklicez dergiyi bakalım kaydirigubbakcemile5

canım alla kolaylık versin sanada bebiş nekadarlık oldu nasıl gidiyor herşey yolundamı

odanızı güle güle kullanın inşallah.
bende yaz gelince yapıcam oturma odasını ceyline devredicez iptal olacak oturma odası salondayız zaten genelde fazla farketmicek ama misafir gelince sorun olucaz accık yatılı misafir fazla alamıcam bundan böle kaydirigubbakcemile3

ooooooooooooo yeni ev yapmışsın canancım HAYIRLI olsun ağız tadı ile güle güle oturun inşallah a.s. kısmet olursa gelürük gene birgün

kaydirigubbakcemile3 artiz kaprisi yapmıştır ayça artizzzkaydirigubbakcemile3 hem onun açığınız anası kapamış nolcek sende kesin güzel konuşmuşsundur evham yapma bakemm bekliyoruz dergiyi

asloşşşşşşşşşşşşşşş nerdesin kızzz aradım seni 2 defa birinde meşgul yaptın birinde çaldı çaldı açmadın küsmüyük leynnnnnnnnnnnnnnnnnnn

maşallah maşallah merak etme 3 ü birden geçip 4 lüleri konuşur paşam eminim ben
ceylin accayip geveze 3lüleri biz geçtik 4 lüleri sölüyor artık ama bazende öle cümleler kuruyorki ne dediğini anlamıyoruz kayu bizimkinin aşkııııkaydirigubbakcemile3

Ahh Gül'üm ben artıkım ben İstla geldigimde de bir buluşma isterim ona göre şekerim.

aslıcım hayrola nerelere gittin.seninle görüşmek bir nasip olmadı yaaa..inş. istanbula gelince buluşabiliriz.bana da beklerim geldiğin zamnlar..olumunekankayizsmile

Günaydın kızlar..
Ege dün çok öksürüyordu bugün doktora götürdük bronşit dedi doktor:gitme:Ne yapacağımızı şaşırdık ilk defa başımıza geliyor okula başladığından beri hep aksırıp tıksırıyor en sonunda bronşit olmuş
Çok korktum ya acaba ilerleme durumu var mı?Hırıl hırıl bütün gece uyumadık.Bir iğne vuruldu bir sürü ilaç verildi.
Bronşit ile bilgilerinizi paylaşırmısınız kızlar acayip moralim bozuk

aslı çook geçmiş olsun canımm
hicran yok be canımm maşallahlık bi durumu,dedıklerının yarısını anlamıyorum sırnaşık şey
ama yakındır cümle kurması az kaldı,ondan sonrada sussunnn diye beklerimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…